Dodaj do ulubionych

Ratusz oddaje pub łapówkarzom

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 00:14
I bardzo dobrze. Nie można likwidować najlepszego lokalu w mieście.
Obserwuj wątek
    • Gość: mn Re: Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.zaodrze.punkt.pl 06.07.07, 01:13
      no pewnie ze nie mozna! moim zdaniem wlascicielom maski powinno sie jeszcze
      zaplacic odszkodowania za to, ze odebrano im koncesje... smiech na sali! czy w
      ratuszu sie mysli?
    • Gość: Skok Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.chello.pl 06.07.07, 01:17
      Wstyd. Każda sprawa nawet najbardziej oczywista i prosta,prowadzona przez ekipę
      z ratusza staje się ich porażką, a co za tym idzie porazką mieszkańców Opola.
      Ośmiesza mieszkańców Opola ,którzy wybrali na prezydenta człowieka zagubionego
      i chyba tylko w swoim przekananiu potrafiącego kierować czymkolwiek i
      kimkolwiek. Otaczajacego się ludzmi o podobnych do siebie cechach charakteru.
      Nieudacznicy z opolskiego ratusza stają się obiektem kpin i dowcipów.
      Żeby mieć spokój i mniej pracy legalizują w urzędzie korupcję i przestępczość.
      Opole staje się miastem znanym tylko z przekrętów i łapówek.
      Gratuluję Panie Prezydencie kolejnej wpadki , czy dotrwa Pan do końca kadencji
      a może już niedługo mieszkańcy Opola doczekają się pańskiej dymisji.
      • Gość: ah Re: Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: 217.197.79.* 06.07.07, 01:45
        chyba ze plan ratusza jest taki ze teraz podpisza umowe najmu z 3 miesiecznym
        wypowiedzeniem i zaraz ja wypowiedza, lapowkarze straca lokal juz za 3 miesiace
        bez czekania na wyrok nie wiadomo kiedy
        • Gość: głupik owalski Re: Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: 217.197.79.* 06.07.07, 02:20
          "Otaczajacego się ludzmi o podobnych do siebie cechach charakteru"

- no, niektórych takich, to już się nasz Prezydent pozbył.
          Jakich? A takich różnych, stoperów dziwnych, kłamców, plagiatorów itp.
          :)
      • Gość: Brzezin. Re: Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.centrum.punkt.pl 06.07.07, 15:26
        Kowalski a my myśleliśmy, że już ćie pożegnano na zawsze. Precz gnido!
        • Gość: koleś Re: Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.centrum.punkt.pl 06.07.07, 15:28
          Maska bez alkocholu to tak Zembaczyński bez hamulca.
    • Gość: :) panie Kowalski... IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.07, 04:13
      to wlasnie panscy koledzy - jaki, brzezinski, sldowcy, porowska pomagaja takim
      przekretasom. Przedtem tobyl Majszczyk, Pogan, Durecki
      Teraz jaki, zylowa, bilik, porowska,brzezinski
      i przeczytaj swoje slowa :)))))
      Janusz Kowalski, Prezes Stowarzyszenia Stop Korupcji: - Skandal. Ktoś w
      ratuszu, podejmując taką decyzję, jest albo głupi, albo po prostu wziął w łapę.
      Pomysł obdarowania przez obecną władzę przestępców najlepszym lokalem w mieście
      obraża mieszkańców Opola. To prowokacyjne zaproszenie do korupcji i jasny
      sygnał dla innych: "warto korumpować i tak to ujdzie wam na sucho". Nie
      pamiętam nawet, by Pogan i Synowiec tak otwarcie wspierali przestępców. Moim
      zdaniem okoliczności podjęcia tej decyzji powinno zbadać Centralne Biuro
      Antykorupcyjne.
      Wlasnie chyba oni wzieli lapowki uchwalajac calodobowe urzedowanie ogrodkow -
      towlasnie ci StopKorupcji
      Osmieszacie sie
    • Gość: AZ Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.07, 07:15
      Dziennikarze czepiają się MAski , a co z innymi , jak Rossmann czy real , tam
      też były łapówki więc walczcie żeby usunąc Reala z ZWM , a nie o lokal w rynku
      gdzie po Masce otworzy się kolejny bank. Zawisc ludzka nie ma granic.
      • Gość: krzysztof Re: Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 08:19
        To nie ma nic wspólnego z zawiścią. Ja uczestniczyłem w przetargu na ten lokal
        i zostałem pokonany metodami nieuczciwymi i co, oczekujesz , że będę spokojnie
        patrzył na tryumf bezprawia ? Naprawdę mam spokojnie przyjąć do wiadomości, że
        oszukany przez poprzednią ekipę teraz będę świadkiem tego, że obecna klika to
        wszystko usankcjonuje ? Never.
        Jeśli chodzi o Reala to wypada wiedzieć , że budynek jest przez Real tylko
        dzierżawiony. Właścicielem jest ktoś inny. Pozdrawiam.
        • Gość: AZ Re: Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.07, 11:49
          Korupcja jest starsza niż prostytucja - musisz się z tym pogodzić. Chłopaki pop
          prostu wiedzieli ile dać i komu , ty nie wiedziałeś i przegrałeś , w
          przetargach jak w sądzie zawsze wygra lepszy a nie zawsze uczciwy, tak jest na
          całym świecie nie tylko w Opolu
          • Gość: sławek Re: Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.centrum.punkt.pl 06.07.07, 15:41
            Kowalski, baranku nie chcemy ciebie.
      • Gość: Ciepły Re: Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.centrum.punkt.pl 06.07.07, 15:34
        Kowalski jak walczył aby Tesko nie było (fabryka mebli) też był na liście płac
        Reala.
      • Gość: coco Re: Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.chello.pl 08.07.07, 14:46
        JAK JESTEŚ TAK SWIETNIE POINFORMOWANY TO POWIEDZ ILE TRZEBA DAĆ W LAPĘ W
        RATUSZU BO MAM SPRAWE DO ZALATWIENIA . WIDZE ŻE TO JEST JEDYNA SKUTECZNA
        DROGA.A TAK NAWIASEM MÓWIAC TO TRZEBA NASŁAĆ CBA ALE NA RATUSZ MOŻE BĘDZIE TO
        JEDYNY POZYTYW KACZOLANDII
        • citizen_opole Re: Ratusz oddaje pub łapówkarzom 08.07.07, 17:03
          Coco, nie drzyj ryja na forum! Co, motyla noga! Netykiety nie znasz, czy jak?
    • Gość: opolanin Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.atol.com.pl 06.07.07, 09:00
      Stan obecny wygląda następująco: ratusz wypowiedzał Masce umowę, właściciele
      nie opuszczając w terminie lokalu oddali sprawę do sądu. Od tego momentu miasto
      pobiera od wlaścicieli podwójną wysokość czynszu, ponieważ zajmują lokal bez
      tytułu prawnego ( dziś okolo 12 tyś miesięcznie ). Ratusz pobierając czynsz w
      podwójnej wysokości zarabia rocznie extra 72 tysiące złotych. Mówiąc krótko i
      dosadnie PRZEDŁUŻANIE SIĘ PROCESU W SĄDZIE JEST TYLKO I WYŁĄCZNIE NA RĘKĘ
      URZĘDOWI MIEJSKIEMU OPOLA!!! CZYNSZ X DWA!!! Myślę że mieszkańcy też są
      zadowoleni, ponieważ Maska dalej jest czynna!!!. Jeżeli wszystko układa się tak
      znakomicie TO PO CO TO ZMIENIAĆ???. Legalizacja i podpisanie umowy spowoduje
      tylko i wyłącznie zmniejszenie wpływów z pubu Maska do ok. 6 tysięcy
      miesięcznie!!!.Rodzi się zasadne chyba pytanie: komu tak bardzo zależy na tym
      aby kasa miejska bogaciła się właściwie za friko??? I kto ma w tym interes??? W
      sytuacji kiedy słyszymy na okrągło że miasto nie ma pieniędzy a to na to, a to
      na tamto, dodatkowych kilkadziesiąt tysięcy rocznie powinno tylko cieszyć!!!.
      Widać nie wszystkich!!! Pamiętać też należy że kto raz zgrzeszył, grzeszyć nie
      przestanie!!!
      • Gość: podopolanin Re: Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 09:14
        Nie wiem czemu Zembaczyńskiemu ani jego urzędnikom brakuje cierpliwości i chcą
        sankcjonować bezprawie. Skoro faktycznie jak napisał Opolanin maska płaci to
        jaki problem odczekać do końca procesu, wywalić dotychczasowych właścicieli i
        ogłosić nowy przetarg na wynajem lokalu - myślę, że chętni się znajdą bo to
        świetna lokalizacja i miasto zarobi jeszcze na tzw. kluczowym. Myślę że nie
        będzie problemu znaleźć chętnego, który w tym miejscu poprowadzi lokal i w
        przetargu cena zostanie ładnie wywindowana.

To już taka podpowiedź może to co się uda uzyskać z przetargu na ponowne
        wynajęcie Maski można będzie przeznaczyć na remont krytej pływalni...

Cały czas zaskakują mnie dziwne ruchy naszego ratusza nieudolne lub głupie...
        • Gość: Dytylius Re: Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 10:09
          Brawo! Opole miastem cwaniaków i malwersantów PO - NOWEMU
        • Gość: maskowicz Re: Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.centrum.punkt.pl 06.07.07, 15:38
          Znająć mondrość ratusza wygra tam bank.
      • Gość: scrivener Re: Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 23:14
        Re:"Pamiętać też należy że kto raz zgrzeszył, grzeszyć nie
        przestanie!!!"
        No, kto to powiedział panie uczony - czy Chrystus czy diabeł?
    • Gość: xxx Prawdziwa twarz Platformy Obywatelskiej IP: 212.160.172.* 06.07.07, 10:34
    • Gość: nareszcie!!! Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: 217.197.79.* 06.07.07, 11:10
      Jedyna jak do tej pory mądra decyzja pana Kwiatkowskiego. Z Warszawy głos
      prezesa brzmi jakoś tak dziwnie. W sobotę może zmieni język bo ma wejść na nową
      drogę życia.
      • Gość: Prawdzic Ratusz oddaje pub naciągniatym przez łapówkarzy: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 12:18
        Pogana i Kumca - Q Ich Mac
    • Gość: opolek Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 14:41
      skoro Synowiec i Łotocki byli na jednym roku studiów to nie dziwne że się
      wspierali nawet w nieuczciwy sposób. A może ich znajomość ma jeszcze głębsze
      korzenie?
    • jkredman czy w Ratuszu oszaleli - dla kilku cenciaków 06.07.07, 15:05
      wypowiedziano umowę najmu i koncesję na sprzedaż alkoholu
      w tej sprawie toczy się postępowania sądowe i raptem powód chce przyznać
      uprawnienia i przywrócić [na krótki czas ale przywrócić] umowę którą
      wypowiedział i koncesję którą odebrał - dla kilku marnych cenciaków podważa się
      wiarygodność pozwu - chyba oszaleli w tym Ratuszu
      przy okazji wartoby się zastanowić nad stanem naszego prawa i funkcjonowaniem
      Sądów - drobna sprawa a trwa i trwa
      • Gość: scrivener Re: czy w Ratuszu oszaleli - dla kilku cenciaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 23:07
        słusznie - najlepiej niech osądzi towarzysz Nagan
    • Gość: ... Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 15:17
      skandal!!!
      • Gość: krzysztof Re: Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 16:34
        Ciekawi mnie , kto wymyslił tę figurę prawną. Tak konkretnie, kto jest autorem
        powyższego z imienia i nazwiska. (I stanu posuadania)
      • jkredman kto ulegnie argumentom 06.07.07, 21:25
        ciekawe czy nasza wspaniała rada da się wmanewrowac w dyskusję nad uchwałą o
        rozmowach z łapówkarzami [z którymi miasto Opole się procesuje]
        kto jeszcze ulegnie argumentom ludzi z Maski

a co słychac w sprawie stacji benzynowej na stadionie - czy rada podejmie się
        wyjasnienia kto i dlaczego doprowadził do pozbawienia Opola stadionu
        lekkoatletycznego - czy mozna organizowa imprezy masowe w takim sąsiedztwie, a
        jak ktoś wjedzie samochodem w dystrybutor paliwa i nastąpi .............
    • Gość: scrivener i dobrze - za błędy się karze a nie zabija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 19:31
      w to, że najemcy maski są jedynymi kupcami czy mieszkańcami którzy musieli
      opłacać się poprzedniej władzy to nie wierzy chyba nawet Kowalski - zawsze tak
      było i zawsze tak będzie. Jest to tak naturalne jak bycie człowiekiem, właśnie.
      W związku z tym, wszelkie usiłowania czyszczenia czegoś takiego do zera
      przynoszą więcej szkody niż pożytku. Poza tym, cóż to za sędziowie - politycy!
      Już bardziej ufam i rozumiem kogoś kto chce zapewnić byt swojej rodzinie
      naginając trochę prawo, niż ideowców, którzy mieszkając u mamusi i nie mając
      ani rodziny ani majątku orzekają o tym co jest dopuszczalne a co nie - jak to
      całe obecne bezmózgie 'czyste' rozumienie sensu współpracy z SB, kto nie był
      łamany przez SB niech siedzi na ogonie i milczy z wdzięczności do losu.
      Urzędnicy nie powinni mieć prawa do ulepszania wyroków sądu.
      • Gość: pub do scrivenera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 22:03
        Wyśpij się człowieku a rano napisz to co zamierzałeś. Wtedy Cię zrozumiemy
        wszyscy, bo teraz trzeba by wypalić paczkę dobrego towaru, zeby pojąć o co Ci
        chodzi.
        • Gość: scrivener Re: do scrivenera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 23:04
          krótko zatem: jestem za tym, żeby właścicieli pubu ukarać finansowo (co już się
          dzieje) ale jestem przeciwny zniszczeniu ich, przez odbieranie lokalu.
          po drugie, jestem przeciwny karaniu, które niszczy podmiot karany, i jestem
          przeciwny sądzeniu na radach miejskich, przed którymi obywatel nie może się
          bronić - tym bardziej, że sędziami w takich sądach byliby ludzie, których
          rozsądku i moralności nie cenię w szczególności - politycy
          mam nadzieję, że tym razem nie będziesz musiał się zjarać, żeby zrozumieć
          • Gość: pub Re: do scrivenera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 09:06
            I wszystko jasne.
    • Gość: Henryk Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.chello.pl 07.07.07, 15:43
      A ja mam wątpliwości... bo skazać kogoś, czy uniewinnić jest bardzo prosto, ale
      czy odda to sprawiedliwość nie poznając prawdy...
      Z jednej strony to faktycznie, chłopaki z Maski jakąś tam karę już ponieśli -
      byli napiętnowani, wypowiedziano im umowę i z tego powodu płacą cały czas
      podwójny czynsz - i można byłoby w końcu usankcjonować tę dziwną sytuację i
      pozwolić im prowadzić normalną działalność gastronomiczną.
      Ale z drugiej strony... w sytuacji, gdy ktoś wymuszał na nich rzekomy haracz,
      czy też nakłaniał do korupcji, to dlaczego nie zgłosili wówczas tego tam, gdzie
      trzeba?
      Skoro przetarg na lokal, jak cały czas dowodzą "Maskarze", odbył się bez
      naruszenia prawa, to w takim razie, po co przekazywali urzędasom pieniądze?
      Mam wrażenie, że wcale nie musieli się opłacać, za wygrany przetarg, tylko był
      to jakiś układ pomiędzy nimi, który czemuś miał służyć, o którym nikt wie i
      nigdy się nie dowie.
      Sytuacja, w której się w pewnym momencie znaleźli "Maskarze", przyczyniła się
      do tego, że przyjęli taki, a nie inny sposób obrony i działania - w takiej
      sytuacji kumpli nie ma, nawet i szczególnie tych z Ratusza!!!
      Czy w tym całym zajściu i zamieszaniu "Maskarze" faktycznie są bez winy i tylko
      osobami pokrzywdzonymi? Czy też umiejętnie grając (także na ludzkich emocjach),
      próbują zachować lokal, którym władają, i który tak naprawdę nie jest jedynym,
      jaki posiadają ich rodziny...
      Dlatego, w tej niejasnej sprawie jestem za, a nawtet przeciw!!!
    • Gość: JOKO Re: Ratusz oddaje pub łapówkarzom IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.07, 11:02
      Najlepsza jest tam chyba wieczna kolejka do kibla!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka