Dodaj do ulubionych

Janina Taluniewicz

IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.07.07, 20:58
czy to prawda, że pani Janina zmarła? Przepraszam Ją za bezpośredniość
pytania, słyszałam, nie wiem czy prawda.. jeśli tak - przykro i źle..
Obserwuj wątek
    • Gość: franek Re: Janina Taluniewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 08:41
      Każdy kiedyś zejdzie z tego świata więc to zadna rewelacja tylko kolej rzeczy :)
      • Gość: gość Re: Janina Taluniewicz IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.07, 09:57
        Niestety, tak.
        Zmarła w zeszły poniedziałek po cięzkiej chorobie, pogrzeb był w piątek.
        • Gość: z Opolszczyzny Re: Janina Taluniewicz IP: 212.2.101.* 09.07.07, 19:38
          dziękuję..
          Przykro.
          Może za wcześnie - ale czy Opole nie jest Jej coś winne?
          • Gość: gość Re: Janina Taluniewicz IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.07, 19:49
            Gość portalu: z Opolszczyzny napisał(a):

> Może za wcześnie - ale czy Opole nie jest Jej coś winne?

Co masz na myśli?
            • Gość: z Opolszczyzny Re: Janina Taluniewicz IP: 212.2.101.* 09.07.07, 20:38
              Nie wiem.. Może nie mam za dużej wiedzy, ale z tego co wiem, to, w przynajmniej
              jednej sprawie - sprawie zwierząt - była uznanym lokalnym autorytetem i cieszyła
              się sympatią i poważaniem całego środowiska. Nie wiem - mało wiem - ale jesli
              jest - było już - tak jak myślę, to może Opole doceniłoby lokalną Postać? Bo
              Mickiewicz, Piłsudski, Anders i inni - wielcy - ale nie stąd. A upamiętnieni w
              Opolu są - choćby nazwami ulic. A Opolanom, jak sądzą i tak bardziej bliscy są
              Kośny, Osmańczyk, ten fotograf (przepraszam, zapomniałam pisowni nazwiska)
              • Gość: gość Re: Janina Taluniewicz IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.07, 10:15
                Porównywanie p.Taluniewicz z Mickiewiczem to lekka przesada.
                Fakt, że bardzo pomagała bezdomnym zwierzętom, wyrzuconym z domów przez
                bezmyślnych i bez serca ludzi, ale nie sądzę, aby ktokolwiek wysunął jakiś
                konkretny pomysł na upamiętnienie jej osoby.Zauważ, że takie osoby (które
                zajmuja się zwierzętami) przez innych ludzi są postrzegani jako
                dziwacy,niestety...(przykład Violetta Villas).
                • Gość: Marek !!! Re: Janina Taluniewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 11:44
                  Nie znam tej Pani i nigdy o niej nie słyszałem. No ale nie róbmy z niej nie
                  wiadomo kogo. Co jej winna jest opolszczyzna ???
                  A co ona zrobila dla opolszczyzny?
                  Troche za wysoko postawione pytanie moim zdaniem.
                  Zwierzaki pewnie są jej wdzieczne, ale zeby szary opolonanin cos jej
                  zawdzieczal to lekka przesada.
                  PS przykro mi ze zmarla, bo kazdego szkoda, ale na pomnik trzeba zasłużyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka