Dodaj do ulubionych

Wydzial Komunikacji w Opolu - tragedia! ! ! !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 23:01
Nie przypuszczałem,że aby zarejestrować głupi samochód, kupiony za ciężkie
pieniądze, będę musiał przechodzić taką drogę przez mękę , aby go
zarejestrować. Pomimo wielu opłat i tu i tam (akcyzy, podatki itp itd) nie
potrafiono do tej pory w Urzędzie Miejskim w Opolu zorganizować sposobu
rejestracji pojazdów. A więc, aby dostać się do tego "wydziału" trzeba być w
kolejce o 5-ej rano!!!. To wtedy ma się pewność , że dostanie się numerek
(wydają tylko 29 na dzień)i będzie można "spokojnie" poczekać do godz.8-ej i
zostać przyjętym w pokoiku na drugim piętrze i dostanie się tablice i dowód
rejestracyjny.Uważam, że takie traktowanie ludzi przez "władzę" to chamstwo i
skandal!!! Czy nikt tego nie widzi? Dla kogo są te Urzędy????
Obserwuj wątek
    • Gość: YARO Re: Wydzial Komunikacji w Opolu - tragedia! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 23:08
      W pełni potwierdzam Twoje słowa, plus zarozumiałość Pań tam przyjmujących! Ale
      proponuję wylać żal na stronie UM.
      • Gość: AGG Re: Wydzial Komunikacji w Opolu - tragedia! ! ! ! IP: *.chello.pl 01.08.07, 06:46
        Dodaję,że za rejestrację się płaci
        • Gość: Rzyt Re: Wydzial Komunikacji w Opolu - tragedia! ! ! ! IP: 81.210.93.* 01.08.07, 06:55
          Ciasno,duszno,tłoczno,bałagan,chamstwo zarówno ze strony petentów(można stracic
          panowanie nad sobą)jak i urzędniczek.Organizacja pracy jest tam beznadziejna!
          • Gość: kierowca Re: Wydzial Komunikacji w Opolu - tragedia! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:41
            Naczelnikiem tego wydziału jest plastyk z wykształcenia to co chcecie, czego oczekujecie. Chyba brakuje Zaprzała.
            • Gość: trebi Re: Wydzial Komunikacji w Opolu - tragedia! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 15:42
              Co z tego,że plastyk,no co? Ważne,że z PO.Oooooo.
              • Gość: Rzyt Re: Wydzial Komunikacji w Opolu - tragedia! ! ! ! IP: *.atol.com.pl 01.08.07, 16:04
                Polowa tego forum to narzekania (uzasadnione) na polityków i urzedników.Dopóki
                nieudacznicy i złodzieje zwani potocznie politykami, będą mieli wpływ na
                obsadzanie stanowisk w administacji,NIC SIĘ NIE ZMIENI.OPOLE I POLSKA BĘDĄ SIĘ
                COFAC.
                • Gość: ad Re: Wydzial Komunikacji w Opolu - tragedia! ! ! ! IP: 77.252.18.* 01.08.07, 16:38
                  Proste - trzeba zatrudnić więcej urzędników.

Jak ratusz chciał wam otworzyć salę w miejscu po rossmanie to coście zrobili?
                  WIELKIE HALO I POMYSł UPADł. Macie za swoje.
                  • Gość: katon Re: Wydzial Komunikacji w Opolu - tragedia! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 16:45
                    W Opolu dalej KOMUNA ludzie czekają na prace pogonić!urzędasów obecnych
                    zatrudnić ludzi z konkursu szef tego urzędu to wiejski filozof Opolanie gonić
                    nieudaczników

kto ma Z NAS czas tracić w kolejkach z PRLU! WON, WON, WON!
                    • Gość: Rzyt Re: Wydzial Komunikacji w Opolu - tragedia! ! ! ! IP: *.atol.com.pl 01.08.07, 17:16
                      Dwa lata temu rejestrowałem samochód w 90-tysiecznym powiatowym miescie poza
                      naszym województwem.Przed urzędem duzy parking,żadnych problemów z
                      zaparkowaniem.Budynek nieduży,ale nowy.Przy wejściu miły urzędnik zapytał mnie
                      co chcę załatwic.Zapytał,czy mam wszystkie niezbędne dokumenty i zaprowadził
                      mnie do odpowiedniego pokoju.Kilka biurek,krzesełka dla petentów,bardzo mily i
                      rzeczowy urzędnik załatwił moją sprawę błyskawicznie.Żadnego
                      czekania,kolejek,stania w dusznym korytarzu bez okien.Po miesiącu rejestrowalem
                      następny samochód w Opolu.Tragedia.Porównanie jak gó.. i twaróg.
                      • Gość: ! Re: Wydzial Komunikacji w Opolu - tragedia! ! ! ! IP: 77.252.18.* 01.08.07, 18:28
                        to się tam przeprowadź
                        malkontentów nam tu nie trzeba
                        • Gość: kierowca Re: Wydzial Komunikacji w Opolu - tragedia! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 18:43
                          ! ty chyba zapomniałeś kto tu jest dla kogo. Czy żłób dla konia czy koń dla żłobu?
                        • Gość: Rzyt Re: Wydzial Komunikacji w Opolu - tragedia! ! ! ! IP: *.atol.com.pl 01.08.07, 18:52
                          Nie będę sie przeprowadzał z powodu nieudaczników w urzędach ty debilu,bo już
                          straciłem cierpliwośc do takich idiotow jak ty!!Ja płacę i wymagam.
                          • Gość: AGG Re: Wydzial Komunikacji w Opolu - tragedia! ! ! ! IP: *.chello.pl 01.08.07, 20:01
                            Popieram.
                            Faktem jest że do rejestracji każdy przyjeżdża z autem i nie ma gdzie blisko
                            stać, a do tego przecież trzeba odkrecać i przykrecać blachy. Teoretycznie auto
                            nie powinno stać na mieście bez blach.Tak wiec pomysl z Rossmanem był idiotyczny
                            Nie mówie już ,że przy rejestracji mógł by działać rzemieślnik który walczy z
                            odkrecaniem i mocowaniem tablic.
                            Rejestracja dla Opola i powiatu powinna się odbywać w tym samym m-cu i to taki
                            gdzie można zaparkować a do tego dojechać też bez auta np po prawo jazdy
                            Dla naszych PREZYDęTÓW nie do wymyślenia
                            • Gość: oko Re: Wydzial Komunikacji w Opolu - tragedia! ! ! ! IP: 83.238.128.* 01.08.07, 20:42
                              Całkiem słuszne uwagi. Miasta dysponuje lokalem po sanedidzie na Budowlanych a
                              tam piękny duzy parking i miejsce dla rzemieslnika od tablic tez by pewnie sie
                              znalazło . Tylko wykorzystac czasowo ta bude a rozluźni sie w Opolu prze
                              urzędem.
                              • Gość: podopolanin Re: Wydzial Komunikacji w Opolu - tragedia! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 21:53
                                Dziś przechodziłem właśnie w tej okolicy i zastanawiałem się "za czym kolejka ta
                                stoi" - już teraz wiem. Swego czasu było gdzieś (chyba w tym roku) jakieś
                                zestawienie, że Opole jest jednym z miast, które wydaje sporo na administracje w
                                porównaniu z innymi podobnymi miastami - niech mnie poprawi ktoś z forumowiczów
                                jeśli się mylę. Jeśli to prawda to gdzie są te pieniądze?

W ogóle urzędy w Opolu nie tylko te miejskie to tragedia. Np. II Urząd Skarbowy
                                w Opolu (na Cementowej) obsługujący mieszkańców powiatu opolskiego - obsługa OK,
                                przynajmniej ja nie narzekam - ale zupełnie nie ma gdzie parkować to jakiś
                                bezsens lub np. parkowanie pod ZUS-em w Opolu - większość miejsc zarezerwowana
                                dla pracowników - do urzędu tego przyjeżdżają ludzie z całego województwa i...
                                dupa. Starostwo powiatowe budynek przy rondzie też nie ma jak zaparkować.
                                • Gość: ech Re: Wydzial Komunikacji w Opolu - tragedia! ! ! ! IP: 77.252.18.* 01.08.07, 23:24
                                  podpowiedź: wynika to z tego, że Opole to małe miasto, a jak małe to mało ludzi
                                  do reszty dojdziesz sam
                            • Gość: Mack Re: Wydzial Komunikacji w Opolu - tragedia! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 20:29
                              Jeśli chodzi o parkowanie, to też Ratusz ma nas w du..... Parking pod Wydziałem
                              Komunikacji jest zarezerwowany i pusty nie wiadomo dla kogo???, a petenci gó...
                              Ratusz obchodzą, to jest przykre, w kontekście, gdy w innym kraju na zachód od
                              Odry, jest wręcz odwrotnie. Byłem i widziałem...
                              • Gość: Fuck them Alll !!! Opole= burdel IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.08.07, 21:20
                                W opolskim Urzędzie siedza same nieroby !!! Jak można przyjąc tylko 29 osób
                                dziennie? Panie Prezydencie ..nawet tego pa nie umiesz zorganizaować ? Gdzie
                                Karbowiak..gdzie Ciepły...3 zasrane nieroby siedza na dupsu w urzędzie i mają
                                gdzieś społeczeństwo które ich wybrało.....

Wg. mnie 50% urzędasów w UM Opole - na bruk !! W pierwszej kolejności szefowie
                                wydziałów , a potem codrugiego... skończyła się komuna że klient musi się
                                kłaniac i prosią paniusie by go pryjeły!!!

Opole to posnane miejsce na ziemy...mam nadzieję że w końcu Wrocław i Katowice
                                się zlitują i zozpieprzą te województwo...przeganiając w końcu inwalidów i
                                umarlaków z Opolskiego retusza.

Petent
                                P.S. niestety
                                • Gość: Maciek z Klanu Re: Opole= burdel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 12:22
                                  Zgadzam się w 100%, że z taką władzą daleko nie zajedziemy! Ja rejestrację auta
                                  przywiezionego z Belgii czekałem w sumie 3 tygodnie i było tylko odsyłanie od
                                  okienka do okienka. Z tego co wiem we Wrocławiu takie sprawy załatwia sie o
                                  niebo lepiej i szybciej a porównajcie wielkie miasto do naszej małej
                                  mieściny...brak słów!
    • Gość: autor Re: Wydzial Komunikacji w Opolu - tragedia! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 21:39
      Zatrudnij się tam Sam,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka