Gość: qqwer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 10:55 Stołował się tam ktoś może? warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ona Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: 83.238.128.* 18.11.07, 15:16 Piłam kawę po gruzińsku i jadłam ciastko - przepyszne ! Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ipsilon Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 16:14 bylem na obiedzie w towarzystwie w pare dni po otwarciu. Porcje male, ceny wielkie. Smaki takie sobie, az szkoda. Ale to bylo 2 miesiace temu, moze juz jet lepiej. Zycze powodzenia wlasicielom. Podziwiam sile przebicia "ludzi Kaukazu", w obcym kraju otwierac lokal, widac brak kasy, skromnosc urzadzen, dlatego ceny potraktowalem jako koniecznosc... Zaciekawil mnie w karcie nalesnik nadziewany mielonym miesem baranim w pikantnym tluszczyku (bez wina, bo jeszcze nie bylo koncesji). Wybiore sie sprawdzic postepy. To moze byc dobra konkurencja dla Maski, bo wyszedlem z niej ostatnio uwedzony dymem papierosowym i moj piekny plaszcz smierdzial przez pare dni. A w Domu Kaukazu sie nie pali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buuuuu Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: *.eranet.pl 18.11.07, 16:42 To co to za Kaukaz, gdzie nie wolno palic???? Gdzie umilowanie wolnosci tych ludzi gór??? To ja czniam taka knajpę, przemianujcie ją na California Fitness Dream i serwujcie tam kotajle witaminowe i beztluszczowe mieso. A swoja droga, to prawda, otwierac knajpe w takim sennym, skrępowanym przez leniwych i zastrachanych urzędasów miescie, to wyczyn. Brawo Kaukaz!!! Wiwat papierosy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzyt Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: 77.223.224.* 19.11.07, 09:51 > A swoja droga, to prawda, otwierac knajpe w takim sennym, > skrępowanym przez leniwych i zastrachanych urzędasów miescie, to > wyczyn. Brawo Kaukaz!!! Wiwat papierosy!!!!! No nieeeeee!Proszę mi tu citizena_opole nie obrażać!Trzeba mieć naprawdę dużo odwagi,żeby publicznie lizać dupę naszej miejskiej wadzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.d. Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: *.uni.opole.pl 01.12.07, 20:32 Bardzo dziekuje za uznanie. Restauracja powstała by zmienic senność tego miasta.... dla ludzi od 21 lat..czynna od 9.00 do 1.00. Tu mozesz zjesc sniadanie w ciszy, przy muzyce juz od 9.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACK Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 20:58 Też podziwiam tych ludzi z Kaukazu, życzę dużo sukcesów! Popieram też zakaz palenia, to jest bardzo pozytywne, dzięki temu będziecie mieli na pewno więcej klientów niż inne knajpy-wędzarnie, po wyjściu z których wszystko śmierdzi papierosami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqwer Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 16:48 ile trzeba polozyc za obiad dla 2 osób? Odpowiedz Link Zgłoś
citizen_opole Re: Jedzenie - Kaukaski Dom 18.11.07, 21:11 qqwer zadał dobre pytanie. Dopiero odpowiedź na nie pokaże nam przedziały cenowe w tym lokalu. Ja tam jeszcze nie byłem, ale zamierzam przetestować lokal. Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę, że szyld tego lokalu jest napisany z błędem, widnieje napis: "Kaukazki", a powinno być "Kaukaski". Może się czepiam i to nie jest tak istotne, bo najważniejsze, aby było smacznie, sprawnie, miło i żeby nie trzeba było przychodzić z żyrantami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.07, 22:06 Byłem, jadłem. Ceny? Średnie jak na lokal tej kategorii. Za 30 zł zje się dobrze. Kawa, czekolada - super. Wina z wyższej półki cenowej, ale doskonałe. Całkiem fajny lokal i na dodatek otwarty w porannych godzinach, gdy inni restauratorzy naszej metropolii jeszcze śpią. Można się najeść. Dla przedmówcy, który narzekał na małe porcje i ceny wysokie... facet, ty chyba bardzo rzadko bywasz w lokalach ;-) To nie bar mleczny chłopie i nie stołówka studencka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo ale gdzie mieści się ten lokal ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 07:36 ale gdzie mieści się ten lokal ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Re: ale gdzie mieści się ten lokal ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 13:01 Od rynku - tak na wysokości dawnego pająka w górę osmańczyka. dosłownie paredziesiąt metrów - chyba po dawnej pizzerii. Można bez wstydu zaprosić na spotkanie biznesowe lub miłą na obiadek. Pewna egzotyka jest, ale jak na opole jeszcze nie oklepane miejsce, szef kuchni na miejscu i się stara. a że w części do jedzenia nie pali się... to chyba norma. widziałem w salce przy wejściu papierosy na stolikach, więc może jest i część dla palących - Niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.d. Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: *.uni.opole.pl 01.12.07, 20:35 Do kawy po gruzińsku i gruzińskiego ciasta polecam przepyszna czekoladę na goraco. Takiej czekolady nie piłam od wielu wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porażka!!! Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: *.punkt.pl 20.11.07, 17:39 Byłem tam jakieś 2 tygodnie temu. Jedzenie może i dobre, ale te porcje zupełnie nie adekwatne do ceny -mało i drogo! A o szefie lepiej nie wspominać... Nie dość, że niesympatyczny, to jeszcze chamski. Wracaj tam skąd przyjechałeś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadacz Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: 81.210.92.* 25.11.07, 18:10 nędzny wystrój, do miana restauracji bardzo im daleko, dania bardzo niewielkie, ceny wygórowane. baranina z olbrzymia ilością cebuli i czosnku, jagnięcina do bani. wina niezłe. chowa sie do starki, a nawet do karafki nie mówiąc o villa park. nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 15:56 ...szkoda, a mogło być tak smacznie ;-) a jakie miejsca polecacie i co tam można by dobrego zjeść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opol Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 19:06 a co to villa park? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 21:03 Ci "krytycy" to wiadomo: konkurencja i taka bezinteresowna złośliwość, nie ma co się tym przejmować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werp Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: *.tktelekom.pl 01.12.07, 19:43 A gdzie to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: *.uni.opole.pl 01.12.07, 20:27 Polecam drugą w Polsce restaurację gruzińską Kaukazki Dom. Pierwsza (bar) znajduje sie w Warszawie. Cieszmy sie ze druga powstała w naszym mieście. Mieści sie ona przy ulicy Osmańczyka tuz za Pająkiem. Mozna tam zjesc nie tylko dania kuchni gruzinskiej ale także staropolskiej i europejskiej. Degustować najlepsze wina gruzińskie. Wybrac salę dla palacych i niepalących. Posłuchac muzyki ormiańskiej i gruzińskiej. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orka Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 20:53 Może i jedzenie tam dobre, ale na wejściu mnie przytkało - widzieliście szyld z błędem ortograficznym?! Nie KaukaZki, tylko KaukaSki!!! Wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 22:06 drogo. właściciel sprawia wrażenie zadufanego w sobie chama, nastawionego na zysk a nie na klienta. aż odechciało mi się jeść... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JacekOP Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: 82.160.97.* 10.12.07, 10:18 Byłem tam wczoraj. Nie doczekałem się nawet przyjęcia ode mnie zamówienia - czekałem 20 minut i w końcu wyszedłem. Zajęte były tylko 4 stoliki (razem z moim), a kelnerki były dwie. Przez ten czas miałem jednak nieprzyjemność być świadkiem awantury między klientami a szefem kuchni. Goście zareklamowali swoje danie. Tydzień temu zamawiali tą samą potrawę, ale wyglądała i smakowała inaczej. Kelnerki w międzyczasie kręciły się koło mojego stolika, ale nie raczyły zapytać co mam zamiar zamówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regis Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: 87.205.7.* 12.12.07, 15:05 Kaukaski dom - lipa. Polecam dla wszystkich jadących do Krakowa - restaturacje GRUZIŃSKIE !!! Rewelacja - duże porcje, jak na Kraków (a nawet jak na warunki Opola) jest niedrogo i do tego piwo w przyzwoitej cenie. PYCHOTA !!! O popularności świadczy choćby to że w ciągu 4 lat z jednej robiło się bodajże 4 restauracje gruzińskie ! Na dodatek - restauracja dzieli się na część dla palących i niepalących. Obsługa ? - 2-3 minuty, w porywach do 5 robisz zamówienie, czekasz do 10 ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: Jedzenie - Kaukaski Dom IP: *.opole.uw.gov.pl 22.12.07, 17:36 Krakowska restauracja to tylko nazwa jest gruzińska. Potrawy jak w CONIECO. Chyba nie poznałeś smaków potraw kuchni gruzińskiej. Posiedz dłużej a ciekawe czy zobaczysz w niej jakiegoś Ormianina czy Gruzina.Sprawdz czy te restauracje prowadzi kucharz gruziński??? Porówniaj autentycznego kucharza z gruzji w Opolu warszawie i w Krakowie.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś