Dodaj do ulubionych

Profesorowie historii Andrzej Garlicki i Andrze...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 22:00
- "Bo się nie interesują historią i przeszłością. Nie może to
jednak przesądzać o pozostawieniu nazwy. Ja nie potępiam
wszystkich członków ZWM, ale uważam, że pomniki, nazwy szkół czy
ulic, powinni mieć ludzie i organizacje jednoznacznie kojarzące
się pozytywnie. I dlatego nazwę ZWM bym zmienił." (cyt.z art.).
GRATULUJĘ PANI REDKTOR Joannie ZEBRANIE WSZYSTKICH MOŻLIWYCH
POGLĄDÓW. WIDAĆ, PANI PRACY TOWARZYSZY CHĘĆ OBIEKTYWIZACJI
SPRAWY. A TO JEST TRUDNE. Ja wybrałem moją konkluzję sądzę, że
jest cywilizowana!!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: as Niech prof. Garlicki pokaze swe czerwone podniebienie! IP: *.geol.uni-heidelberg.de 22.08.03, 22:13
      • Gość: komarek Re: Niech prof. Garlicki pokaze swe czerwone podn IP: *.karo.punkt.pl / 10.0.0.* 22.08.03, 22:23
        Podniebienie to sprawa smaku. Myślę, że lepiej jeśli jest
        czerwone, bo jak u typowej błony śluzowej, kolor taki stanowi
        objaw zdrowia. Znacznie lepiej niźli miałoby być sine czy nie
        daj Boże zielone!
      • Gość: ISTOTA SPRAWY Re: NAWET JEŚLI Z prof. GarlickimBYŁEŚ w ZWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 01:15
        Jeśli jst tak jak mówisz to widocznie prof odcina się od złych
        wspomnień. Myślę, że ty też nie musiałbyś brać na swoje sumienie
        niegodziwości, czy przestępstwa. Nawet dla zdrowia psychicznego
        powiedz, że już z tym nie masz do czynienia i w stosunku do
        swego kraju i rodaków zacznij uczciwe życie. Zamiast wojować ze
        sobą o zasady i wartości możemy razem pracować dla swojego kraju.
        Nie kradłem i nie niszczyłem swojego kraju. Nazwy dzielnicy ci
        też nie mógłbym zabrać bo nie mam takiej mocy. Nawet niech nazwa
        zostanie ale przeczytaj dokumenty i nie mów już więcej, że nie
        była to organizacvja przestępcza. Najgorsze co może być to tkwić
        w błędzie
        • Gość: komarek Re: NAWET JEŚLI Z prof. GarlickimBYŁEŚ w ZWM IP: *.karo.punkt.pl / 10.0.0.* 23.08.03, 01:23
          Tak PS. zwróć uwagę skąd nasz "as" pisze. Mieszkaniec ZWM-u na
          wakacjach ponad 1000km stąd?
          • Gość: fucktory Re: NAWET JEŚLI Z prof. GarlickimBYŁEŚ w ZWM IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 02:20
            To, ze ZWM byla organizacja terrorystyczna, w dokladnym slowa brzmieniu, nie
            podlega dyskusji! To jest prawda! Oni nie liczyly się w ogóle z tym kto zginie
            podczas zamachów, sabotaży ( w tym przypadku konsekwencje ludności cywilnej )
            Liczyly sie liczby zabitych niemcow i to byl glowny cel ZWM-u, ilu przy tych
            nieprzemyslanych akcjach zginelo naszych rodakow, to bylo juz malo istotne!

Zmiana nazwy dzielnicy ZWM jest o co najmniej 10 lat spozniona, tak uwazam, i
            chociaz przyprawia mnie ona o ociarki na kregoslupie, rozumie ludzi ktorzy
            przyzwyczaili sie do tej nazwy. Rozumie ludzi z ZWM-u mieszkajacych juz 25 lat
            na tym osiedlu ( Jezu, jak to szybko minelo, a jeszcze jakby to bylo wczoraj,
            biegalem, bedac malym brzdacem, po tych polach pozniejszego osiedla i tylko
            cmentarzyk na tym polu byl )Rozumie ich doskonale, bo ta nazwa, niewazne jaka,
            to jakas ich tradycja, jakies wspomnienia dnia niezwyklego, kiedy dostali te
            wymarzone mieszkanie i wreszcie mogli zyc jak ludzie na wlasnym - to bylo jak
            usmiech losu i zarazem jakis magiczny traf, ze o to Oni maja te M-3!
            Prawda jest taka, iz malo ludzi interesuje sie historia na tyle, zeby wiedziec,
            co ZWM "nabroila ", czy ktos w ogole kojarzy Janka Krasickiego I H. Sawicka?
            Wystarczylo 13 lat niepodleglosci, aby calkowicie zapomniec o sztandarowych
            postaciach historii komunistycznych podrecznikow? Moze na tym polega problem,
            wpierw edukacja, a potem zmiana nazwy?
            Pozdrowka
    • Gość: opolek Re: Profesorowie historii Andrzej Garlicki i Andr IP: 62.148.87.* 23.08.03, 09:40
      Friszke.....ty gamoniu! A dzieki komu zostałeś profesorem?..Po
      Oxfordzie?
      • Gość: Precz z preczem Re: Profesorowie historii Andrzej Garlicki i Andr IP: 148.233.111.* 23.08.03, 15:46
        Ten Niemiec już od dawna prowokuje na tym forum. Ech!
      • Gość: Opolanin Re: CZY TYTUŁY BYŁY ROZDAWANE ZA DARMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 23:15
        Gość portalu: opolek napisał(a):

> Friszke.....ty gamoniu! A dzieki komu zostałeś profesorem?..Po
        > Oxfordzie? (czy dzieki UB? czy PZPR - nie rozumiem - powiedz dokładniej)
        SZANOWNY PANIE W KSZTALCENIU BYLIŚMY PAPIEROWĄ POTĘGĄ. OKOŁO 10% MLODZIEŻY
        MOGŁO SIĘ KSTAŁCIĆ. MUSISZ PRZYZNAĆ, ŻE TO NIE WIELKI SUKCES. WRAŻENIE NASZEJ
        WIELKOŚCI ROBIŁA JEDYNIE PROPAGANDA. NIEKTÓRZY NIEPRAWOMYŚLNI BYLI ELIMINOWANI -
        NIEDOPUSZCZANI DO UCZELNI. NATOMIAST Z UPŁYWEM CZASU NA UCZENIACH UKLADANO
        KOMTETOWE LISTY KANDYDATÓW. nA UCZELNIACH ZAGRANICZNYCH MOGLI BYĆ JEDYNIE tzw.
        TAJNI WSPÓŁPRACOWNICY ALBO SYNKOWIE I CÓRKI WYSOKICH TOWARZYSZY.
        Tkwisz w mentalności, że wszysko dzięki systemowi. A wielu przecież ma
        podstawy do sądzenia,że wbrew systemowi. Myślę jednak, że najuczciwiej będzie
        przyjąć, że cenzus określa poziom wiedzy i intelektu a przedewszystkim własnej
        pracy. Przy twojej koncepcji wdzięczności dyskredytujesz wyksztalcenie - NAWET
        to 10%!!!
      • Gość: o Re: Profesorowie historii Andrzej Garlicki i Andr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 23:29

> Oxfordzie?
        WYBACZ, ŻE CI DOKUCZAM ALE NATEJ ZASADZIE MÓGŁBYŚ MI TEŻ POWIEDZIEĆ:
        A DZIĘKI KOMU PRZEŻYŁEŚ??? PRZECIEŻ MOGLI SKRÓCIĆ CIĘ O GŁOWĘ ???
        pOWIEM CI, ŻE DZIĘKI OPATRZNOŚCI!!! dYPLOM MA BYĆ WYRAZEM SZACUNKU ZA MOJĄ
        PRACĘ I MOJEJ PRZYDATNOŚCI DŁA SPOŁECZEŃSTWA!!
        DYPLOM Z ŁASKI WSZECHWŁADZY = UŻYTECZNOŚĆ TEŻ Z ŁASKI TEJ WSZECHWŁADZY.
        ROZUMIEM TWOJE TĘSKNOTY BO BYŁY WYGODNE - W OBOZIE PRACY KAŻDY MIAŁ SWOJE
        MIEJSCE I NIE MUSIAŁ SIE ONIC MARTWIĆ. CHOĆ PRZYZNAJĘ TERAZ TEŻ NIE
        JESNAJGORZEJ. KAPO obozowe się uwlaszczyło i tyko narzekają.
      • Gość: o Re:DZIĘKI OPOATRZNOŚCI MAMY NADZIEJĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 23:31

> Oxfordzie?
        WYBACZ, ŻE CI DOKUCZAM ALE NATEJ ZASADZIE MÓGŁBYŚ MI TEŻ POWIEDZIEĆ:
        A DZIĘKI KOMU PRZEŻYŁEŚ??? PRZECIEŻ MOGLI SKRÓCIĆ CIĘ O GŁOWĘ ???
        pOWIEM CI, ŻE DZIĘKI OPATRZNOŚCI!!! dYPLOM MA BYĆ WYRAZEM SZACUNKU ZA MOJĄ
        PRACĘ I MOJEJ PRZYDATNOŚCI DŁA SPOŁECZEŃSTWA!!
        DYPLOM Z ŁASKI WSZECHWŁADZY = UŻYTECZNOŚĆ TEŻ Z ŁASKI TEJ WSZECHWŁADZY.
        ROZUMIEM TWOJE TĘSKNOTY BO BYŁY WYGODNE - W OBOZIE PRACY KAŻDY MIAŁ SWOJE
        MIEJSCE I NIE MUSIAŁ SIE ONIC MARTWIĆ. CHOĆ PRZYZNAJĘ TERAZ TEŻ NIE
        JESNAJGORZEJ. KAPO obozowe się uwlaszczyło i tyko narzekają.
    • Gość: opolanka Re: Profesorowie historii Andrzej Garlicki i Andr IP: *.zeto.opole.pl / 192.168.102.* 25.08.03, 09:53
      Wszyscy powyżej 40 roku życia jesteśmy niechlubną historią,Czyli
      mamy się zneutralizować i rozpłynąć w powietrzu.Za pare lat będą
      następni bo okaże sie że każde lata w Polsce są niehlubną
      histprią,To idiotyczne a może teraz jest wszystko w porządku i
      teraz mamy najlepszą historię.Jełopy dajcie ludiom pracę a nie
      zajmujcie się głupotami bo nikogo to noe obchodzi.
      • Gość: Obserwator Re: Profesorowie historii Andrzej Garlicki i Andr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.03, 22:19
        Gość portalu: opolanka napisał(a):

> Wszyscy powyżej 40 roku życia jesteśmy niechlubną historią,Czyli
        > mamy się zneutralizować i rozpłynąć w powietrzu.Za pare lat będą
        > następni bo okaże sie że każde lata w Polsce są niehlubną
        > histprią,To idiotyczne a może teraz jest wszystko w porządku i
        > teraz mamy najlepszą historię.Jełopy dajcie ludiom pracę a nie
        > zajmujcie się głupotami bo nikogo to noe obchodzi.
        Słuchaj Kochna ma lubię babki po 40-tce, szczególnie z niechlubną historią,
        więc się nie rozpływaj. Ale nie udawaj GREKA. Mówisz, że nikt się tym nie
        interesuje. ZAUWAŻ - JEST ODWROTNIE, ILE OSÓB BRONI SWOJEGO DOROBKU, CHOĆ NIKT
        JESZCZE ŻADNEJ INICJATYWY NIE PODJĄŁ a temat wywołała gazeta, która opisała i
        przeprowadziła wywiady ze znanymi ludźmi w mieście a oni wypowiedzieli swoje
        opinie o tym relikcie. Natomiast mieszkańcy postąpią wg swego uznania.
        SĄDZĘ, ŻE ILOŚĆ DYSKUTANTÓW TO DOWÓD NA TO, ŻE ZOSTAŁY DOTKNIĘTE SKRYWAnE
        UCZUCIA. I to jest ogromnie ciekawe socjologicznie jakim społeceństwem jesteśmy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka