Dodaj do ulubionych

zapłata za kufel - pub Jaskinia

IP: *.chello.pl 25.02.08, 13:08
byłam w bardzo dużym gronie znajomych w pubie Jaskinia ostatnio. Jeden kumpel
przez przypadek zbił kufel. Pani kelnerka szybko posprzątała, z uśmiechem na
twarzy, ale zaraz po tym zjawił się właściciel i zażyczył sobie 5 zeta za
zbity kufel. Spotkaliście się z takimi praktykami? Bo ja pierwszy raz.
Obserwuj wątek
    • Gość: mobber Re: zapłata za kufel - pub Jaskinia IP: *.chello.pl 25.02.08, 14:07
      Jeśli nie rzuciłeś kuflem celowo no to zwyczajny gó..jad i nie
      należy tam chodzić
      • Gość: user Re: zapłata za kufel - pub Jaskinia IP: *.punkt.pl 25.02.08, 16:02

właśnie w takich sytuacjach widać, gdzie właściciele mają klientów
    • Gość: Noprzesadatroche Re: zapłata za kufel - pub Jaskinia IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 25.02.08, 22:39
      Kufel w hurcie jakieś 0,50- 1 zł. Ciekawe czy zaksięgował te 5 zł i odprowadził
      podatek. Może US się zainteresuje ? A czy ma we wpisie do działalności obrót
      takimi towarami jak kufel...
      • Gość: mauyprezes w gwoli ścisłości.... IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.08, 02:52
        kufelek a raczej pokal cechowany z kalką w hurcie ok. 4-5 złotych :)
        Pobieranie samej opłaty jest może chore, ale częstokroć celowo ktoś rozbija
        kufle, i wtedy jedyną możliwością utemperowania delikwenta jest skasowanie go za
        szkiełko, a w przypadku opisanym przez przedmówczynie - mocna przesada, jeżeli
        de facto było jak opisała.
        • Gość: MIK Re: w gwoli ścisłości.... IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 26.02.08, 23:04
          A co to takiego pokal cechowany ? Tak z ciekawości zapytam bo pierwsze słyszę.
          • Gość: mauyprezes Re: w gwoli ścisłości.... IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.08, 20:26
            pokal cechowany to taki z kreseczką i napisem 0,5l :) albo 0.3l.
            a ta kreseczka nazywa się cecha.
            • Gość: mauyprezes Re: w gwoli ścisłości.... IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.08, 20:29
              a jeszcze zapomniałem dodać że cechą także nazywa się wszelkie oznaczenie na
              wyrobach szklanych i ceramicznych, kto jest producentem i rok produkcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka