Gość: oo IP: *.sdl.vectranet.pl 29.02.08, 10:27 W końcu zrozumieli. Starożytne pozdrowienie, które każdy ma prawo używać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arius5 A na mojej kurtce jest narysowany symbol ognia 29.02.08, 10:29 niech sie wiec policja odwali ode mnie i nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony skoro nawiązują do Rzymu a nie III Rzeszy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 11:08 ...to powinni chodzić w togach :D A tak, choćby po ubraniu, widać do czego nawiązują. Sędzia kalosz :P Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Obiektywizm gazeta.pl 29.02.08, 11:11 Czy redaktorek ma czytelników za takich durniów, że mówi im jakie jest ich zdanie? Dlaczego pod zdjęciem jest podpis o faszystowskim geście? Sąd uznał, że gest nie jest faszystowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin Re: Obiektywizm gazeta.pl IP: 213.17.140.* 29.02.08, 11:21 z pewnością skrajny naiwniaku oni nawiązywali do rzymian. PO.. CIE???????? Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Re: Obiektywizm gazeta.pl 29.02.08, 11:29 Wspaniały merytoryczny argument. Gość portalu: poganin napisał(a): > z pewnością skrajny naiwniaku oni nawiązywali do rzymian. PO.. CIE???????? Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Re: Obiektywizm gazeta.pl 29.02.08, 11:32 Aha, jeszcze jedno. Masz wybitne problemy z czytaniem ze zrozumieniem. W którym miejscu napisałem, że uważam, że pokazywali gest faszystowski? Od tego jest sąd, a media powinny sprawę relacjonować obiektywnie. ,,Faszystowski gest"? Według kogo? Według szanownego redaktorka? A może to opinia eksperta ze skompromitowanej organizacji ,,Nigdy więcej"? Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych errata 29.02.08, 11:33 Powinno być ,,rzymski". cesarz_lodow_smietankowych napisał: > Masz wybitne problemy z czytaniem ze zrozumieniem. W którym > miejscu napisałem, że uważam, że pokazywali gest faszystowski? Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny Oskarżono Krzysztofa F., Karola L. i Piotra B. 29.02.08, 13:01 Karol L. to chyba na zdjęciu ten w środku. Nic dziwnego, że przy takich "niezbitych dowodach" sąd ich uniewinnił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość a sfastyka jest hinduskim symbolem szczęścia... IP: *.net.autocom.pl 29.02.08, 13:34 jezeli tak sprawe ujmowac :| do większości symboli da sie znaleźc w jakichś kulturach ich "niegroźne" odpowiedniki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policyjny Serwis I Policyjny Serwis Informacyjny : IP: 62.233.214.* 29.02.08, 13:50 ]]]] Policyjny Serwis Informacyjny : cuckarnia.bzzz.net/indymedia/ro_nie_finansowa_bryndza_w_policji www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policyjny Serwis I Policyjny Serwis Informacyjny : IP: 62.233.214.* 29.02.08, 13:50 ;;]]] Policyjny Serwis Informacyjny : cuckarnia.bzzz.net/indymedia/ro_nie_finansowa_bryndza_w_policji www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policyjny Serwis I Policyjny Serwis Informacyjny : IP: 62.233.214.* 29.02.08, 15:47 -=-=- Policyjny Serwis Informacyjny : cuckarnia.bzzz.net/indymedia/ro_nie_finansowa_bryndza_w_policji www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratio Re: a sfastyka jest hinduskim symbolem szczęścia. IP: 81.219.116.* 29.02.08, 13:52 Rozumiem że pani sędzia mnie też uniewinni kiedy zacznę po mieście paradować ze sfastyką - argumentując że jest ona dla mnie symbolem chrześcijańskim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalna Re: a sfastyka jest hinduskim symbolem DOWÓD IP: *.bazapartner.pl 29.02.08, 15:29 DOKŁaDNIE TAK "Było w zwyczaju powiadać, że ślady pozostawiane przez Buddę były swastykami. Koce Indian z plemienia Navajo były utkane ze wzorami przedstawiającymi swastyki, a co najciekawsze, nawet żydowskie synagogi w północnej Afryce i na Palestynie było ozdobione mozaikami przedstawiającymi swastyki.(...) Całość: www.racjonalista.pl/kk.php/s,3925 Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: swastyka, a nie sfastyka matolkowie 29.02.08, 15:48 zanim zaczniecie pouczac innych, zrzynajac hasla z Wikipedii, nauczcie sie gramatyki na poziomie elementarnym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalna Re: swastyka, a nie sfastyka matolkowie IP: *.bazapartner.pl 29.02.08, 15:57 A co ma gramatyka do wiedzy? Bez sensu. A jeśli wolisz to bez sensó. Żyjesz w jakichś oświeceniowych przekonaniach, ż po prwanośc gramatyczna czyni człowiek amądrym??? Bez sęsó. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anormalna Re: swastyka, a nie sfastyka matolkowie IP: *.crowley.pl 29.02.08, 16:51 Niech zyje Wolska ! Zamiast wypisywać filipinki, lepiej mi powiedz co tam słychać u Ben Hauera ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: a sfastyka jest hinduskim symbolem DOWÓD IP: *.sta.vectranet.pl 12.01.09, 08:25 Tylko że swastyka Hitlerowska wyglada inaczej niz np indyjska ;] żal dupe sciska jak się czyta wypowiedzi niektórych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Obiektywizm gazeta.pl IP: 195.205.72.* 29.02.08, 11:41 Wg redaktorka i 82% czytelników. No ale większość może czasem się mylić - dowodem wybory z 2005 r. Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Re: Obiektywizm gazeta.pl 29.02.08, 11:44 Ja tylko chciałbym, żeby gazeta.pl brała przykład z BBC i relacjonowała obiektywnie. Potrzebowałeś opinii redaktorka, żeby stwierdzić czy to gest faszystowski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Obiektywizm gazeta.pl IP: 195.205.72.* 29.02.08, 11:47 Niczyjej opinii nie potrzebowałem, zbyt wielu skinów znałem osobiście żeby nie znać ich poglądów. A co do obiektywizmu, to coś takiego nie istnieje, nie licz na cud. Sam fakt że ten artykuł tu jest, wyraża opinię redaktora (na pewno było dzisiaj wiele innych wyroków sądowych, o których nie warto pisać). Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Re: Obiektywizm gazeta.pl 29.02.08, 11:52 Właśnie o to chodzi. Ja także nie potrzebowałem. Nie podoba mi się zakładanie kretynizmu u czytelników chociaż jak przeczytałem kilka postów, w których uznano mnie niemal za faszystę muszę przyznać, że jest trochę prawdy w tym założeniu. pzdr Gość portalu: Q napisał(a): > Niczyjej opinii nie potrzebowałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otto Re: Obiektywizm gazeta.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.08, 12:13 Jak ktos w dyskusji nie ma argumentów i nazywa Ciebie faszystą lub porównuje do Hitlera, to dyskusję przegrał- tzw. prawo Godwina:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: Obiektywizm gazeta.pl IP: 217.153.221.* 29.02.08, 13:39 heh, stosowali to prawo w norymberdze? Odpowiedz Link Zgłoś
saed Re: Obiektywizm gazeta.pl 29.02.08, 11:52 Ach jacy my ciemni! Jaśnie wielmożny sąd musi nas uświadamiać, że to wcale nie faszystowskie pozdrowienie, ale zwykły salut rzymski! A oczywiście ONR to tylko grupa nieszkodliwych historyków zafascynowanych starożytnym Rzymem. Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Re: Obiektywizm gazeta.pl 29.02.08, 11:55 Akurat sąd jest od tego, żeby rozstrzygać takie kwestie. Natomiast redaktor gazeta.pl powinien po prostu opisać zdarzenie, a nie tłumaczyć czytelnikom jaka jest ich opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Nie cuduj 29.02.08, 12:12 cesarz_lodow_smietankowych napisał: > Akurat sąd jest od tego, żeby rozstrzygać takie kwestie. Natomiast redaktor > gazeta.pl powinien po prostu opisać zdarzenie, a nie tłumaczyć czytelnikom jaka > jest ich opinia. ******************************* Nasza opinia jest akurat zgodna z opinią redakcji. Gest jest hitlerowski. Chyba, że gdzieś tam widzisz gości w tunikach i togach bądź przebranych za rzymskich legionistów. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Nie cuduj 29.02.08, 12:35 Sąd powinien wziąć pod uwagę nie tylko sam "gest" ale także kontekst w jakim jest on wykonany. Czarna i brunatna koszula mundurowa z opaską na ramieniu raczej nie odwołują się do Cesarstwa Rzymskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Nie cuduj IP: *.sta.vectranet.pl 12.01.09, 08:49 I nie odwołują się do III Rzeszy ! proponuje postudiować Polski Ruch Narodowy. A che Geuvara może być idolem polskiej młodzieży, widnieć na koszulkach całkiem legalnie - komunistyczny morderca! Odpowiedz Link Zgłoś
noone13 Re: Nie cuduj 29.02.08, 12:42 Skoro zyjemy w kraju gdzie komunistyczni zbrodniarze (Jaruzelski, Kiszczak)sa przez wieksza czesc redakcji i czytelnikow GW (czyli elite) uwazani za ludzi honoru, to pewnie sad mial racje... Ludzie nie patrzmy w przeszlosc, budujmy przyszlosc, by zylo sie lepiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Nie cuduj 29.02.08, 12:49 Tylko jaką przyszłość? Gdzie "hajlowanie" to salut rzymski? Tylko czekać jak ktoś będzie udowadniał, że "swastyka" to tylko praindoeuropejski symbol słońca. Przyszłość budujemy z każdą chwilą, a na jej kształt ma wpływ także taka decyzja jak rzeczony wyrok sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: Nie cuduj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.08, 13:09 > Tylko jaką przyszłość? Gdzie "hajlowanie" to salut rzymski? alez to jest salut rzymski hitlerowcy marzyli o imperium na wzór Rzymu i używali właśnie salutu rzymskiego więc nasi gdy wykonuja ten sam gest używaja salutu rzymskiego tak samo jak hitlerowcy to śmieszne skazywac kogos za podnoszenie ręki w górę ważne czy ktoś zrobił komus coś złego a nie to jak wymahuje rękoma i pozniej w kiciu ma siedzieć gwałciciel za to że gwałcił z facetem który został skazany że na oczach innych wykonał "zakazany gest"? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nie cuduj 29.02.08, 13:14 Gość portalu: thor napisał(a): > > Tylko jaką przyszłość? Gdzie "hajlowanie" to salut rzymski? > > alez to jest salut rzymski > hitlerowcy marzyli o imperium na wzór Rzymu i używali właśnie salutu > rzymskiego więc nasi gdy wykonuja ten sam gest używaja salutu > rzymskiego tak samo jak hitlerowcy ********************************* Przeczytałeś to co napisałeś? Właśnie udowodniłeś, że pokazany na zdjęciu gest jest gestem również hitlerowskim, a nie wyłącznie rzymskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: Nie cuduj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.08, 13:43 > Przeczytałeś to co napisałeś? Właśnie udowodniłeś, że pokazany na zdjęciu gest > jest gestem również hitlerowskim, a nie wyłącznie rzymskim. jesli einstein stworzy teorie wzgledności a ja jej będe używał po nim to jest to dalej teoria wzgledności einsteina, w żadnym wypadku moja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szuran Re: Nie cuduj IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 29.02.08, 16:13 Jesli Einstein wymysli teorie wzglednosci, a ty w imie tej teorii wymordujesz 50 milionow ludzi, to jej postrzeganie nieco sie zmieni, eugeniuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noone13 Re: Nie cuduj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 18:58 Wlasnie jaka przyszlosc? Gdzie zwykli mordercy komunistyczni sa ludzmi honoru? Naprawde zdecydujcie sie, czy historia jest wazna czy nie. No chyba ze uznajecie, ze niektora historia jest godna potepienia (Faszyzm), a inna nie (Komunizm). Bo taki wlasnie poglad lansuje od 20 lat GW, z red. Naczelnym. Mozemy sie oburzac na debilny wyrok sadu w sprawie tych nazioli, ale wtedy powinnismy sie takze oburzac, na brak wyrokow w sprawach zbrodni komunistycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Nie cuduj IP: *.sta.vectranet.pl 12.01.09, 08:53 Nazioli? ONRowcy naziolami? :) o proszę dowiedzilam się własnie ze jesetm nazistką:) dobrze wiedziec. . . Przedwojenny ONR wstępował w szeregi AK ...Polacy...ONR nazisci o Boże mój dziadek się w grobie przewraca. . . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzulmanin Re: Obiektywizm gazeta.pl IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.02.08, 13:30 ty jestes prawdopodobnie takim samym opolskim faszysta buraku ,von z brunatnymi z naszego kraju. A sedzie wydajacy wyrok jest takim samym jak te osoby na zdjaciu fa....ta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy No nie rozśmieszaj mnie. IP: 193.192.62.* 29.02.08, 11:33 ONR i rzymska tradycja? I jaka może jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Nauczcie się czytać. 29.02.08, 11:39 Nigdzie nie napisałem, że zgadzam się z argumentami ONR. Pisałem tylko o obiektywizmie gazeta.pl - opinie potrafię sobie wyrobić samodzielnie, redaktorek jest od relacjonowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Re: Nauczcie się czytać. IP: 193.192.62.* 29.02.08, 11:53 Rozumiem o co Ci chodzi, tyle że w tym wypadku wymowa gestu członków ONR jest tak oczywista, że przymiotnik "faszystowski" pod zdjęciem nie jest żadną manipulacją gazety. To po prostu fakt - ONR faszyzuje. Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: Nauczcie się czytać. 29.02.08, 12:54 ta wymowa jest oczywista wg. Ciebie, ale wg sądu nie. na tej samej zasadzie tvn donosił o niepokojach na granicy Serbii z Kosovem, podczas gdy władze Polski jeszcze oficjalnie niepodległosci Kosova nie uznały, więc żadnej granicy nie było. No ale to dla wielu pewnie też było oczywiste że Kosovo to państwo, co dla mnie po dziś dzień i prawdopodobnie jeszce dłuuuuugo oczywistym nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Doe Re: No nie rozśmieszaj mnie. IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.02.08, 11:40 III Rzesza czerpala garsciami z tradycji Rzymskiej w tej kwestii, chodzi o salut. Samo słowo Hail w naszym ma odpowiednik w wyrazie "Sława". Przykladowo starogermanskie, skandynawskie pozdrowienie w kierunku bogow "Hail Odin", "Hail Thor" u nas "Sława Swarożyc" itd. Co do sfastyki to chyba juz osobny temat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-nazi Re: No nie rozśmieszaj mnie. IP: *.cable.ubr05.perr.blueyonder.co.uk 29.02.08, 11:46 faszystowskie świnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny A czy oni maja jakiekolwiek tradycje bądź idee? IP: 62.173.194.* 29.02.08, 11:59 Na starość będa się zbierac w kółku różańcowym i walczyc o polskość, którą ich dzisiejsi idole chcieli zadławić. Wielu ludziom odpowiada polityka silnej ręki, póki ich nie dotknie bądź ich rodzin, wtedy przechodzą na druga stronę i stają się fanatykami.Niech popatrzą na dzisiejszych emerytów którzy kiedys dziarsko podejmowali zadania współzawodnictwa socjalistycznego, radośnie powiewali szturmówkami w pochodach majowych, dzisiaj tęsknia za tymi czasami ale wstydzą się to powiedzieć głosując jednoczesnie na tzw. he,he,he prawicę która obiecuje utrzymanie własności państwa nad fabrykami, równe dzielenie dóbr zgromadzonych w waskiej grupie wskutek "złodziejskiej" prywatyzacji. Kiedyś głosowali na L.W. bo obiecał puszczac w skarpetkach, teraz chcieli przyciąc majątki co niektórym, tzw. sprawiedliwośc ludowa. Ci młodzi też do tego dojdą, niedługo będa wyznawac komunizm, to bliska idea, też preferuje partyjna własność i byli w dobrej komitywie swego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Zawsze mozna wybrac jakas tradycje 29.02.08, 12:02 Moze tutaj: pl.wikipedia.org/wiki/Swastyka znajdziemy pomysl dla sadu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Cupial No nie rozśmieszaj mnie. IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 29.02.08, 12:26 pewnie sedzia ten sobie takie rzymskie korzenie przyprawia. ja bym im jeszcze dodal swastyke ktora przeciez jest z tradycji hinduskiej - jest znakiem szczescia. sedzia-burak tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin Re: Obiektywizm gazeta.pl IP: 213.17.140.* 29.02.08, 11:49 merytorycznym argumentem jest znajomość tego środowiska oraz zdjęcie, i wierz mi, nie mają nic wspólnego z rzymianami Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Strzele Op. i hitlerjugend, sądzia i ojro? 29.02.08, 11:33 Amfiteatr na górze Chełmskiej (Św. Anny) został wybudowany dla Hitlera ku uczczeniu przegranej powstań śląskich (zamordowania w byłym kamieniołomie polskich powstańców) oraz ku zaprzysiężeniu wynarodowionej w specjalnych szkołach młodzieży do hitlerjugend! W tym miejscu taki gest jest jednoznacznie hitlerowski! hitlerowski! hitlerowski! hitlerowski! hitlerowski! hitlerowski! hitlerowski! hitlerowski! x 10 000 jak PLN na zł! W Oświęcimu to kłamstwo, palono i sortowano śmieci? Strzelce Op. mają wielu udawanych Niemców żyjących wielkością Huitlera! Odpowiedz Link Zgłoś
svatopluk Re: Strzele Op. i hitlerjugend, sądzia i ojro? 29.02.08, 14:38 czy aby na pewno przegranych? na Gorze Sw. Anny to akurat Selbstschutz OS przegonil powstancow! ci ktorzy hajlowali pochodzili z Brzegu a nie z okolic Strzelec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Strzele Op. i hitlerjugend, sądzia i ojro? IP: *.isp.t-ipnet.de 04.03.08, 08:42 Czyli tzw. element naplywowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !! Re: Strzele Op. i hitlerjugend, sądzia i ojro? IP: *.dsl.vianetworks.de 04.03.08, 21:30 Brzeg jest wylegarnia tego nazistowskiego g...na Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Obiektywizm gazeta.pl 29.02.08, 20:15 Gość portalu: poganin napisał(a): > z pewnością skrajny naiwniaku oni nawiązywali do rzymian. PO.. CIE???????? Oni tak samo nawiązywali do Rzymian, jak ja nawiązuję do do procesji Bożego Ciała, uczestnicząc w Paradzie Równości. Cóż, prawo jest prawem. Prokurator zapowiedział apelację. Trzeba zatem poczekać na dalszy rozwój wypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawka Re: Obiektywizm gazeta.pl IP: *.s-web.de 29.02.08, 11:37 Zgrywasz sie czy naprawde kretyn jestes?!? Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Re: Obiektywizm gazeta.pl 29.02.08, 11:40 Bardzo mądry argument. Naprawdę na poziomie. Gość portalu: kawka napisał(a): > Zgrywasz sie czy naprawde kretyn jestes?!? Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka Wyrokow Niezawislych Sadow Sie Nie Komentuje 29.02.08, 16:18 tak nas zawsze pouczala GW.A dzis towarzysze z GW mało co sie nie pos...z alteracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: skoro nawiązują do Rzymu a nie III Rzeszy... IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.08, 11:15 zdradź do czego nawiązują krzycząc Niemcy won! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: skoro nawiązują do Rzymu a nie III Rzeszy... IP: 195.205.72.* 29.02.08, 11:32 Zapewne do nauk Dalajlamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekaton Re: skoro nawiązują do Rzymu a nie III Rzeszy... IP: *.clubnet.pl 29.02.08, 11:19 W szczególności pierwszy z lewej to typowy starożytny rzymianin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Doe Re: skoro nawiązują do Rzymu a nie III Rzeszy... IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.02.08, 11:44 Nie jest tez z SS... Twoim tokiem myslenia powinnismy zakazac wielu innych gestow jak chociazby Napoleonski oh ahh zapomnialem Dyktator niewiele ustepujacy Hitlerowi u nas jest bohaterem ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: skoro nawiązują do Rzymu a nie III Rzeszy... IP: 217.153.221.* 29.02.08, 13:49 niewiele ustępujący hitlerowi? w szkole rydzyka historii ciebie uczyli? polska konstytucja zabrania używania określonej symboliki i tyle, jeśli idioci z onr mają ochotę zachowywać się w ten sposób, powinni liczyć się z konsekwencjami. dyskusję na temat tego czy przepisy są słuszne można w wielu kwestiach przeprowadzić, zaczynając od zakazu posiadania narkotyków czy aborcji; nie zauważyłem żeby za gestami podobnego typu szła argumentacja "robimy to żeby rozpocząć dyskusję nad ograniczeniami wolności słowa w naszym kraju". sędzia wydała fatalny wyrok, niezgodny z duchem i literą polskiego prawa, tyle na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Doe Re: skoro nawiązują do Rzymu a nie III Rzeszy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 15:53 widzisz o Napoleonie to informacje z polskiej szkoly ot moze cos nie cos historii z wypadu do Egiptu? Zdajesz sobie sprawe ilu cywili tam rozkazal zabic spychajac ku morzu, mordujac tak by oszczedzac kule? Daj sobie spokoj, pomysl logicznie. Co do gestow to jak pisalem wyzej "Salut" jest pozdrowieniem Rzymskim tzw. pozdrowieniem i ma swoje odpowiedniki w zamierzchlej Germanii, Skandynawii oraz "Slavinii" - Hail Thor to nic innego jak Sława Swarożyc czytaj umierającego woja zegnano miodem i smutkiem potwierdzajac jego Sławe za zycia przykład Hail Egil Skallagrimsson czy Sława Mieszkowi < Odpowiedz Link Zgłoś
konstanty52 Re: Odwiedź Strzelce Opolskie, ten Rzym Północy. 29.02.08, 14:31 :-) :-) :-) . A pierwszych wysłać tam tych "Rzymian". Do zacisznej celi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: skoro nawiązują do Rzymu a nie III Rzeszy... IP: *.sta.vectranet.pl 12.01.09, 08:21 Ty baranie, jakbys znał historię Ruchu Narodowego w Polsce to bys takich głupot nie pisał! Narodowy Radykalizm, mundury ONR, ONR -Falanga były przed Hitlerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naci Sedzia znizyl sie do poziomu ONR IP: *.ver.airbites.pl 29.02.08, 11:09 To wy znirzacie sie do poziomu niskiego. Odwalcie sie od tych ludzi. To prawdziwi Polacy i Katolicy kturzy szanuja Polskę - Wielki Kraj Naszych Ojców!! Starosłowiańskie pozdrowienie odnosi się do tradycji słowiańskich i co ma wspulnego z faszyzmem? Chyba tylko że podobny gest rękom. Polska dla Prawdziwych Polakow!! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Sedzia znizyl sie do poziomu ONR 29.02.08, 11:14 Gość portalu: naci napisał(a): > To wy znirzacie sie do poziomu niskiego. Odwalcie sie od tych ludzi. To > prawdziwi Polacy i Katolicy kturzy szanuja Polskę - Wielki Kraj Naszych Ojców!! > Starosłowiańskie pozdrowienie odnosi się do tradycji słowiańskich i co ma > wspulnego z faszyzmem? Chyba tylko że podobny gest rękom. > Polska dla Prawdziwych Polakow!! ================================ Tyle oni maja wspolnego z Polska, co ty z ortograia. Marsz do szkoly, nieuku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viol Re: Sedzia znizyl sie do poziomu ONR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 11:17 ...niech 'Prawdziwy Polak' nauczy się języka ojczystego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Sedzia znizyl sie do poziomu ONR IP: *.optiguard.com.pl 29.02.08, 11:18 ale co ty w ogole tworzysz? staroslowianie i katolicy? o czym ty belkoczesz? Odpowiedz Link Zgłoś
bwab Re: Sedzia znizyl sie do poziomu ONR 29.02.08, 11:35 katolicy powołuący się na tardycje pogańskie...ciekawe. A Ty, kochany patrioto, naucz się nie kaleczyć Języka Moich PRzodków i Przodkiń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawka Re: Sedzia znizyl sie do poziomu ONR IP: *.s-web.de 29.02.08, 11:39 "kturzy", "wspulnego"?!?! Oj, polaku, polaku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy Re: Sedzia znizyl sie do poziomu ONR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.08, 11:40 Prawdziwi Polacy czyli niby kto, bo jestem Polakiem i jakoś daleko mi do postawy osobników na zdjęciu czy też opinii " naci " Twierdzenie,że prezentowany gest nie ma nic wspólnego z faszystowskim pozdrowieniem jest po prostu kuriozalne. Naci wytłumacz nam wszystkim jak można rozróżnić gest nawiązujący do tradycji słowiańskich od gestu faszystowskiego. Bardzo proszę i czekam, jeżeli są różnice to osobiście będę cię codziennie witał gestem słowiańskich tradycji. W końcu jestem Polakiem i korzeni słowiańskich się nie wypieram. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Ani Polak, ani patriota tylko.... 29.02.08, 13:04 zwykły idiota. Naucz się poprawnie pisać i dopiero zabieraj głos na forum. Po prostu kompromitacja. Gość portalu: naci napisał(a): > To wy znirzacie sie do poziomu niskiego. Odwalcie sie od tych ludzi. To > prawdziwi Polacy i Katolicy kturzy szanuja Polskę - Wielki Kraj Naszych Ojców!! > Starosłowiańskie pozdrowienie odnosi się do tradycji słowiańskich i co ma > wspulnego z faszyzmem? Chyba tylko że podobny gest rękom. > Polska dla Prawdziwych Polakow!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugie jajo adolfa Re: Sedzia znizyl sie do poziomu ONR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.08, 13:18 Do szkoły ciemnoto brunatna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek K> Krzyczeli Niemcy won IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.08, 11:13 to jakie to propagowanie faszyzmu. Brawo sąd. Nie uległ presji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viol Re: Krzyczeli Niemcy won IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 11:20 Faszyzm nie polega na miłości do Niemców. Odsyłam do literatury fachowej lub encyklopedii. Odpowiedz Link Zgłoś
z_apomnialem Re: Krzyczeli Niemcy won 29.02.08, 11:38 Gość portalu: Olek K> napisał(a): > to jakie to propagowanie faszyzmu. Brawo sąd. Nie uległ presji. a kim jeśli nie faszystami są ONRowcy? może są patriotami wzorując się na nazistach którzy mordowali Polaków? ten ich brunatny strój, wygolone łby i opaska na ramieniu przywodzą na myśl obraz ss-manów, to są prymitywni bandyci, niezaradna i często słabo wykształcona banda za swe niepowodzenia obarczająca głównie Żydów, chcą wszystko co inne przerobić na swoją chorą modłę, a ich głównym argumentem jest pięść. Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: 29.02.08, 16:03 pawciu2 napisał: sedzia znizyl sie do poziomu ONR Proponuję, żeby odtąd w opolskich sądach wchodzący na salę wykonywali ten gest pozdrawiając skład sędziowski. Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 hehe smiesznie wygladaja z tymi raczkami 29.02.08, 11:28 ten pulpecik slowianski jest dobrym motywem na wieszak, wchodzisz do mcdonalda a tam wieszak buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Nie śmiesznie - groźnie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.08, 12:31 Bo to się właśnie tak zaczyna. Gratuluję ci poczucia humoru. Oby nie zmieniło się kiedyś w płacz. Zobacz w internecie jak wyglądał, że posłużę się twoim porównaniem, inny 'pulpecik' Ernst Julius Röhm. Kiedyś zakładał SA. Jeśli sprawdzisz, to ręczę ci, nie dojrzysz w nim nic śmiesznego. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Nie śmiesznie - groźnie... 06.03.08, 05:30 Kiedys niektorzy z otoczenia Hindenburga tez smiali sie z Adolfa:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMTe Re: hehe smiesznie wygladaja z tymi raczkami IP: 83.233.182.* 29.02.08, 13:04 No pewnie że nawiązywali do symboliki Rzymu. A sfastyka to hinduski symbol szczęścia, także oni nawiązują do korzeni łacińskich i hinduskich. A mundury to po prostu taka moda wśród nastolatków. Że też wy tego wszystkiego nie wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
jantar15 Re: A na mojej kurtce jest narysowany symbol ogni 29.02.08, 13:13 Tak, zapewne. Nawet ich ubiory są jakby żywcem wzięte ze starożytnego Rzymu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: A na mojej kurtce jest narysowany symbol ogni IP: 212.219.94.* 03.03.08, 13:34 Sedzina sie osmieszyla, bo kazdy maly i duzy Polak zauwazy, ze ich ubior jakos nie bardzo nawiazuje do czasow rzymskich, a raczej faszystowskich. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WG Sąd: ONR nie "hajluje", a salutuje IP: *.ghnet.pl 29.02.08, 10:29 no dobra, a przed wojną ONR salutował czy hajlował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzymianinpelnageba Re: Sąd: ONR nie "hajluje", a salutuje IP: *.wroclaw.agora.pl 29.02.08, 11:03 Kuśśwa Wyglądają jak chłopcy z hitlejugend z filmu propagandowego z lat 30-tych, a sąd uważa ich za rzymian??? Kim jest ten sędzia??? ma syna w ONR??? żałosny skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidelxxx Re: Sąd: ONR nie "hajluje", a salutuje IP: *.serv-net.pl 29.02.08, 11:23 Jeszcze zacznijmy karać młodzież noszącą koszulki z Che Guevarą, ponieważ to jawne szerzenie komunizmu. Poza tym gest ten zawsze był salutem rzymskim. Nawet Niemcy przed i podczas IIWŚ tak go nazywali. Gestem tym chcieli nawiązać do cesarstwa rzymskiego, którego reaktywacją miała być 1000-letnia Rzesza wspominana w mitach Germańskich. Uczyć się historii, a nie wszędzie węszyć skandale. Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Stały argument idiotów.. 29.02.08, 12:25 Stały argument.. Nie rozmawiamy tu o symbolach komunistycznych. A ten gest był salutem rzymskim, dopóki nie został wykorzystany przez nazistów. Jednym słowem - teraz jest nazistowski. Hitlerowski. Hitlerowski. Hitlerowski. Hitlerowski. Hitlerowski. Hitlerowski. NAzistowski. :) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Stały argument idiotów.. 29.02.08, 13:41 armagon napisał: > Stały argument.. Nie rozmawiamy tu o symbolach komunistycznych. A ten gest był > salutem rzymskim, dopóki nie został wykorzystany przez nazistów. Jednym słowem > - teraz jest nazistowski. ********************************* Podobnie, jak swastyka. W Indiach jest zazwyczaj symbolem religijnym. Ba! przed II WŚ była często stosowanym symbolem w jednostkach militarnych różnych krajów - również Polski. Po II WŚ stała się jednoznacznym symbolem nazizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
konstanty52 Re: Sąd: ONR nie "hajluje", a salutuje 29.02.08, 14:39 "fidel"? To tak, jakbyś się przedstawił: "idiota jestem". A koszulka z Che to juz dzisiaj nie tyle nawet szerzenie komunizmu, ile głupoty - taki własnie był ten lekarz: niby dobry, ale durny jak nieszczęście. Boliwijscy chłopi mieli więcej od niego rozsądku, więc go wydali. Gdyby Che miał aparycję Leppera, nikt by juz dzisiaj koszulek z nim nie nosił - laskom się jego fryzurka podoba :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monarchista Re: Sąd: ONR nie "hajluje", a salutuje IP: *.187.240.14.ip.airbites.pl 29.02.08, 14:05 Gość portalu: rzymianinpelnageba napisał(a): > Kuśśwa > Wyglądają jak chłopcy z hitlejugend z filmu propagandowego z lat 30-tych, a sąd > uważa ich za rzymian??? > > Kim jest ten sędzia??? > ma syna w ONR??? Miał chyba dziadka w Wehrmachcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www czy sędzia też jest nazistą?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.08, 10:31 wszystko na to wskazuje!! skandal ale takie jest polskie sądownictwo Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Re: czy sędzia też jest nazistą?? 29.02.08, 11:15 KK, Art. 226. § 1. Kto znieważa funkcjonariusza publicznego albo osobę do pomocy mu przybraną podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: czy sędzia też jest nazistą?? 29.02.08, 12:14 cesarz_lodow_smietankowych napisał: > KK, Art. 226. § 1. Kto znieważa funkcjonariusza publicznego albo osobę do pomoc > y > mu przybraną podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych, podlega > grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. ********************************** Wyżej stoi Art. 13 Konstytucji, której sędzia się sprzeniewierzył. Art. 13. Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antynazi Re: czy sędzia też jest nazistą?? IP: *.bazapartner.pl 29.02.08, 12:16 To nie było znieważenie funkcjonariusza. Sędzia jest osobą publiczną i jako taka podlega krytyce. Retoryczne pytanie o poglądy nazistowskie sędziny jest rodzajem krytyki. Ja pójdę jeszcze dalej - przez dawanie usprawiedliwienia nazistom sędzina propaguje faszyzm - w tym sensie, że wskazuje sposób wykręcenia się nazistów od oskarżeń, jako przykład do naśladowania. Działa tym na szkodę Rzeczypospolitej i jej praworządnych obywateli. Zatem - należałoby może pozbawić ją immunitetu i pociągnąć do odpowiedzialności z tego samego paragrafu, co owych fanów historii starożytnej. Powtórzę: wybielanie nazistów jest propagowaniem nazizmu, a więc przestępstwem. W dodatku o sporej szkodliwości społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Zabierz się IP: *.ghnet.pl 29.02.08, 12:23 za zbrodniarzy typu Wolskiej, Michnika Stefana czy bandytów spod znaku UPA żyjących w POlsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antynazi Re: Zabierz się IP: *.bazapartner.pl 29.02.08, 12:35 Ale dlaczego mam się za nich zabrać i to akurat właśnie w tej chwili? Oczywiście, że Wolińska to wcielone zło, ale co z tego? Czy ma to jakiś związek z tematem tego wątku? Załóż wątek o zbrodniarzach stalinowskich, chętnie cię tam odwiedzę. Tu dyskutujemy o tym, że jakiś debil (inaczej chyba tego określić się nie da) nagadał dzieciakom jakichś głupot, one to podłapały i należy dać im do zrozumienia - możliwie boleśnie - że źle myślą i czynią, póki nie zrobiły komuś większej krzywdy (choć boję się, że niestety jakąś już zrobiły, tak to już z naziolami jest). A pani sędzina, zamiast się z tego obowiązku wywiązać - jeszcze ich pogłaskała po główkach, że się tak ładnie interesują historią starożytnych Rzymian. W dodatku za moje podatki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: Zabierz się IP: 217.153.221.* 29.02.08, 13:54 ssij pałę ćwoku jeśli nie masz nic do powiedzenia w obrębie wątku. "a u was to murzynów biją...", rozmawiać z debilami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokoko Re: Zabierz się IP: *.chello.pl 06.03.08, 22:06 Dzięki takim gadkom jak twoja nie cierpię wszystkich lewico-bezmózgowców. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Niezła bzdura 29.02.08, 10:32 a ich organizacja nawiązuje do łacińskich korzeni. *********************************** Jakich, qrva, łacińskich? To pieprzeni naziści byli już w Rzymie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WoW Re: Niezła bzdura IP: *.aster.pl 29.02.08, 10:36 ja myślę ze oni po prostu sie modlili w imię ojca i syna .... amen Odpowiedz Link Zgłoś
irena.earl Re: Niezła bzdura 29.02.08, 11:06 A ja myślę, że oni sie po prostu chcieli podrapać się w głowę. I tak im się tylko ręce popodnosiły, do tego drapania. A teraz sie biednych dzieciaczków czepiajo, antypolska żydomasoneria... Odpowiedz Link Zgłoś
irena.earl Re: Niezła bzdura 29.02.08, 11:16 Albo byli spragnieni i chcieli sobie zamówić piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugie jajo adolfa Re: Niezła bzdura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.08, 13:24 słońce ich raziło w oczy i musieli se przysłonić ręką! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Niezła bzdura 29.02.08, 13:34 Gość portalu: drugie jajo adolfa napisał(a): > słońce ich raziło w oczy i musieli se przysłonić ręką! ********************************** Parę kijów na grzbiet od rodziców i wtedy przechodzą wszelkie dolegliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MasterPlaster Re: Niezła bzdura IP: *.smtsoftware.com 29.02.08, 13:38 Albo natrętną muchę odganiali. To przecież dobrzy chłopcy, oni na pewno nie chcieli źle. Odpowiedz Link Zgłoś
svatopluk Re: Niezła bzdura 29.02.08, 10:39 nie wiem czy plakac czy sie smiac. zdjecie zywcem wyjete z lat 30. nawet miejsce te same. salutowac mogliby 2000 lat temu. kwestia epoki powinna byc brana pod uwage. ciekawe co by sie stalo jakby tak Kroll i Galla zasalutowali? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Niezła bzdura 29.02.08, 10:46 Od starożytnego Rzymu do Adolfa Alojzowicza droga daleka. Zresztą, Adolf Alojzowicz propagował kult starogermańskich wodzów, którzy walczyli z Rzymem a nawet zadali Rzymowi parę klęsk (np. Hermann w roku 9). Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Niezła bzdura 29.02.08, 12:43 Nie tylko. "Krwawy malarz" swoją inspirację dla budowy III Rzeszy czerpał właśnie z S. Rzymu. Stąd orły, saluty rzymskie itp. "insygnia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Niezła bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 10:51 maruda.r napisał: > > a ich organizacja nawiązuje do łacińskich korzeni. > > *********************************** > > Jakich, qrva, łacińskich? To pieprzeni naziści byli już w Rzymie?<<< Tak byli wtedy w Rzymie i nie tylko ,a tylko inaczej ich nazywano.To jest salutowanie/gest/ Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Niezła bzdura 29.02.08, 11:16 chlopaczyno, "szefem Rzymu" to jest Walter Veltroni, dopoki nie nominuja nastepcy. B-16 a.k.a. Ratzinga Z vel PapaRatzi jest szefem Watykanu, nie myl pojec. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Niezła bzdura 29.02.08, 12:09 ready4freddy napisał: > chlopaczyno, "szefem Rzymu" to jest Walter Veltroni, dopoki nie nominuja > nastepcy. B-16 a.k.a. Ratzinga Z vel PapaRatzi jest szefem Watykanu, nie myl po > jec. *********************************** Ale w sumie można spróbować pozdrowić B16 owy uroczym "łacińskim gestem". Ciekawe, jak zostanie to odebrane? Tak pod kątem łacińskości gestu, jak i pod kątem życiorysu Ratzingera. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Niezła bzdura 29.02.08, 11:15 Amfiteatr na górze Chełmskiej (Św. Anny) został wybudowany dla Hitlera ku uczczeniu przegranej powstań śląskich (zamordowania w byłym kamieniołomie powstańców) oraz ku zaprzysiężenia wynarodowionej w specjalnych szkołach młodzieży do hitlerjugend! W tym miejscu taki gest jest jednoznaczny hitlerowski! hitlerowski! hitlerowski! hitlerowski! hitlerowski! hitlerowski! hitlerowski! hitlerowski! x 10 000 jak PLN na zł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viol Re: Niezła bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 11:22 Wręcz przeciwnie, Rzymianie byli bardzo tolerancyjni. Odnoszę wrażenie, że zastosowano to uzasadnienie dla wyroku z braku lepszego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek [...] IP: 80.51.10.* 29.02.08, 10:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Re: czy sędzia jest niedorozwiniety czy sam nalez 29.02.08, 11:15 KK, Art. 226. § 1. Kto znieważa funkcjonariusza publicznego albo osobę do pomocy mu przybraną podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torajs Sąd: ONR nie "hajluje", a salutuje IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 29.02.08, 10:32 Sędziowie wykazali się wybitnym DEBILIZMEM. Zamknąć ich razem z całym faszystowskim szambem... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Sąd: ONR nie "hajluje", a salutuje 29.02.08, 10:42 Gest nazywany swego czasu "niemieckim pozdrowieniem" wykonywało się podnosząc wyprostowane ramie nie prawie pionowo ale tylko do wysokości oczu. Dobry adwokat potrafi to wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Re: Sąd: ONR nie "hajluje", a salutuje 29.02.08, 11:16 KK, Art. 226. § 1. Kto znieważa funkcjonariusza publicznego albo osobę do pomocy mu przybraną podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Gość portalu: Torajs napisał(a): > Sędziowie wykazali się wybitnym DEBILIZMEM. Zamknąć ich razem z całym > faszystowskim szambem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viol Re: Sąd: ONR nie "hajluje", a salutuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 11:24 Nie debilizmem, tylko porażającą bezradnością... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier [...] 29.02.08, 10:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiloughby Re: Buhaha, ale klęska Wybiórczej i przygłupów z 29.02.08, 10:39 jeśli to jest dla Ciebie śmieszne, to jesteś dziwny. z resztą nie pierwszy raz to udowadniasz. jako dorosły człowiek powinieneś wiedzieć, że radykalizm, bez względu na jego kierunek, jest niezdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Buhaha, ale klęska Wybiórczej i przygłupów z 29.02.08, 10:46 Jest to dla mnie smieszne, dlatego ze mam wrodzone uczulenie na hipokryzje. Wybiorcza dostaje szalu ze w Polsce narodowcy dzialaja i usiluje wmawiac sadom zeby ich delegalizowaly, a nie przeszkadza jej dzialajaca zupelnie jawnie i w poczuciu calkowitej bezkarnosci partia postkomunistyczna, ktora nigdy nie zdekomunizowala sie i nie rozliczyla ze swej haniebnej dzialalnosci, nie przeszkadzaja jej komunistyczni degeneraci czy zwykli anarchisci obwieszajacy sie ryjami Lenina i Czegevary, nie przeszkadza jej reedycja "dziel" jednego z najwiekszych chyba zbrodniarzy w historii Lenina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junkier_to_0 junkier>prusak>faszysta>[...] IP: *.wroclaw.agora.pl 29.02.08, 11:05 panie Junkier - jest pan zerem Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Buhaha, ale klęska Wybiórczej i przygłupów z - 29.02.08, 11:07 Totalna bzdura, nie mam z faszyzmem ani zadnym innnym lewicowym ekstremizmem nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: Buhaha, ale klęska Wybiórczej i przygłupów z 29.02.08, 11:13 > Totalna bzdura, nie mam z faszyzmem Po tym jak w jednym z postów "hailowanie" do sfastyki nazwałeś "rzekomym faszyzmem" nikt normalny w to nie uwirzy. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Buhaha, ale klęska Wybiórczej i przygłupów z 29.02.08, 11:17 Daruj ale mnie nie obchodzi czy ktos wierzy czy nie wierzy, powtarzam, nie mam z lewicowymi ekstremistami z neofaszystowskich czy neokomunsitycznych partyjek nic wspolnego. Co nie oznacza oczywiscie ze bedzie zgoda na reinterpretacje historii w duchu lewicowo-lzeliberalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pre Re: Buhaha, ale klęska Wybiórczej i przygłupów z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 11:58 der Junkier, dlaczego masz niemiecko brzmiący nick? widać z daleka twoją fascynacje Rzeszą. Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: Buhaha, ale klęska Wybiórczej i przygłupów z 29.02.08, 12:09 > powtarzam, nie mam z lewicowymi ekstremistami z neofaszystowskich > czy neokomunsitycznych partyjek nic wspolnego. To co powtarzasz nie ma żadnego znaczenia, bo jedne Twoje wypowiedzi stoją w całkowitej sprzeczności z innymi Twoimi wypowiedziami (szczególnie w temaach: Leppera i Samoobrony, Kaczyńskiego i PiS'u, cytowania przez Ciebie PRL'owkiej propagandy, czy w/w nazywanie hailowania do sfastyki "rzekomym faszyzmem"). Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Buhaha, ale klęska Wybiórczej i przygłupów z 29.02.08, 12:15 Dziad o igle, baba... czy nie rozumiesz facet ze mozna jedynie cieszyc sei z tego ze sad nie dal sie zaszczekac medialnej nagonce politpoprawnych mediow, ktore urzadzaja sobie kpiny z zasady wolnosci slowa. Jesli ekstrema ma byc w Polsce zwalczana - to kazda. Nie moze byc tak ze narodowcow sie sciga a barachlo od lenina, czegevary, anarchistyczne bydlo i inne swirusy, ktore gdyby dac im odrobine wladzy druga Kambodze by w Polsce zrobily, bedzie chodzic bezkarnie. O lobuzie Grossie, ktory za antypolski paszkwil powinien zostac zapudlowany, nie wspominajac. Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: Buhaha, ale klęska Wybiórczej i przygłupów z 29.02.08, 11:11 > (...) dostaje szalu ze w Polsce narodowcy dzialaja (...) nie > przeszkadza jej dzialajaca zupelnie jawnie i w poczuciu calkowitej > bezkarnosci partia postkomunistyczna, "Wyborcza" zrobiła więcej w kierunku "wykończenia" SLD, niż wszystkie partie prawicowe razem wzięte, przecież to oni ujawnili afery, które pogrążyły tę partię tj.: - aferę Rywina - aferę Starachowicką - aferę łowców skór Zauważmy, dla porównania, że Kaczyńscy ograniczyli swoją walkę z postkomunizmem do rzucania oskarżeniami, na które nigdy nie potrafili przedstawić dowodów, które dałyby się użyć w sądzie. Jednocześnie zawiązali koalicję z postkomunistyczną Samoobroną oraz masowo przyjmowali do PiS'u (i obsadzali na wysokich stanowiskach) byłych członków PZPR, byłych UB'ków, a także komunistyczynch sędziów i prokuratorów. I to jest właśnie HIPOKRYZJA. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Buhaha, ale klęska Wybiórczej i przygłupów z 29.02.08, 11:16 Bzdura to jest. PiS jest najbardziej radykalnym i bezwzglednym przecownikiem nie tylko komunizmu ale również postkomunizmu i nędznej partyjki postkomunistów działającej dziś w Polsce. Co do Samoobrony to nie była to partia "postkomunistyczna" ale po prostu formacja o związkowej konotacji powstała na gruncie radykalnej antyestablishmentowej kontestacji ludowej zrodzonej na podglebiu głebokiej pauperyzacji wsi polskiej i obszarów wiejskich w dobie realizacji postkomunistycznego modelu gospodarczego po 1989 r. Modelu pseudokapitalistycznego dodajmy dla uściślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciorra Re: Buhaha, ale klęska Wybiórczej i przygłupów z IP: 57.66.197.* 29.02.08, 11:33 > Co do Samoobrony to nie była to partia "postkomunistyczna" ale po > prostu formacja o związkowej konotacji powstała na gruncie > radykalnej antyestablishmentowej kontestacji ludowej zrodzonej na > podglebiu głebokiej pauperyzacji wsi polskiej i obszarów wiejskich w > dobie realizacji postkomunistycznego modelu gospodarczego po 1989 r. Jestes niesamowity, myslalem ze Ty tak na powaznie, ale po tym poscie zaczynam w to watpic. Niemozliwe zeby ktos traktowal powaznie takie debilne teksty jak ten powyzej. W kategorii kabaretu i nowomowy zarazem dostajesz nagrode dekady. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Buhaha, ale klęska Wybiórczej i przygłupów z 29.02.08, 11:41 Moim skromnym zdaniem ta analiza fenomenu socjalno- politycznego "Samoobrony" jest prawidlowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany fenomen nie dostał za dużo głosów w wyborach.. IP: 195.20.110.* 29.02.08, 13:06 Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: Buhaha, ale klęska Wybiórczej i przygłupów z 29.02.08, 12:26 > Bzdura to jest. PiS jest najbardziej radykalnym i bezwzglednym > przecownikiem nie tylko komunizmu ale również postkomunizmu.. Ale nie w sferze czynów (jedynie w sferze słów). W sferze czynów Kaczyńscy zawsze stosowali politykę "ugłaskiwania komunistów i postkomunistów" (vide: niewykrycie żadnej afery pomimo zajmowania stanowisk szefa NIK, ministra skarbu, ministra sprawiedliwości, szefa rządu i partii rządzącej, koalicja z Samoobroną, przyjmowanie masowo do PiS'u i obsadzanie na wysokich stanowiskach byłych członków PZPR, byłych UB'ków, a także komunistyczynch sędziów i prokuratorów). W sferze czynów prowadzących do "wykończenia" SLD, Kaczyńscy nie mogą się równać Michnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Buhaha, ale klęska Wybiórczej i przygłupów z 29.02.08, 12:34 Z tym masowym przyjmowaniem PZPRowców do PiS przesadzasz. Zresztą, lepszy szeregowy PZPRowiec, który przyzna się do błędu, niż podstępny "różowy". Co zaś się tyczy niewykrycia przekrętów komunistycznych przez rząd PiS to rzeczywiście jest to rozczarowujące i sądzę, że nie tylko niszczeniem kompromitujących materiałów da się to wytłumaczyć. Niemniej opór urzędniczej materii był i jest ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: Buhaha, ale klęska Wybiórczej i przygłupów z 29.02.08, 13:10 junkier napisał: > Z tym masowym przyjmowaniem PZPRowców do PiS przesadzasz. Zresztą, > lepszy szeregowy PZPRowiec, który przyzna się do błędu... Tia. SLD też się tłumaczy, że przyznali, że PRL był błędem więc wszystko jest już OK. > niż podstępny "różowy". To właśnie do PiS'u idealnie pasuje to określenie: anykomunizm w sferze słów i ugłaskiwanie komunistów w sferze czynów. > Co zaś się tyczy niewykrycia przekrętów komunistycznych przez rząd > PiS to rzeczywiście jest to rozczarowujące... Nie jest rozczarowujące, bo już wcześniej Kaczyńscy mieli liczne okazje aby to zrobić (zajmowali stanowiska: szefa NIK, ministra skarbu, ministra sprawiedliwości), ktoś kto sądził, że to zrobią musiał spełniać standardową definicję i.dioty (idioty: ktoś kto po raz kolejny wykonuje te same działania oczekując innych efektów). > i sądzę, że nie tylko > niszczeniem kompromitujących materiałów da się to wytłumaczyć. Jakoś ludziom Michnika to nie przeszkodziło w wykryciu trzech dużych afer zakończonych skazaniami. > Niemniej opór urzędniczej materii był i jest ogromny. Ludzie Michnika nie dysponowali ŻADNYMI urządnikami a mimo to te afery wykryli. Odpowiedz Link Zgłoś
durruti Re: Buhaha, ale klęska Wybiórczej i przygłupów z 29.02.08, 11:17 Którzy to anarchiści "obwieszają się wizerunkiem Lenina" nazistofilu? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Buhaha, ale klęska Wybiórczej i przygłupów z 29.02.08, 11:21 Którzy anarchiści? Nie znam przecież z nazwiska bo nie utrzymuję kontaktów z wykolejeńcami. Niemniej widać ich niekiedy na ulicach, odrażające pseudopoglądy łączą zz odstręczającą, całkowicie nieakceptowalną abnegacją. Odpowiedz Link Zgłoś
durruti Re: Buhaha, ale klęska Wybiórczej i przygłupów z 29.02.08, 11:23 Mylisz anarchistów z punkami junkier, tak jak mylisz nazistów z rzymianami. Generalnie cały czas się mylisz, nie wiem po co swoim pomyleniem musisz się koniecznie dzielić z całym światem. Odpowiedz Link Zgłoś