feministka.opolanka 08.03.08, 00:03 Czy ktoś się orientuje, czy w Opolu na jutro zaplanowana jest Manifa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pipi Oczywiście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 09:30 Pod katedrą. Znakiem rozpoznawczym jest lila beret z moheru. Zaleca się dodatkowo zakup stylowego płaszczyka w supermarkecie na Głogowskiej. Obowiązkowo - transparenty. Hasła nie mają znaczenia, i tak ich nikt nie czyta. Przy okazji, by zwrócić na siebie większą uwagę, można pozdrawiać się w czasie przemarszu pod pomnik Wolności, starym rzymskim gestem, niechcący zaadoptowanym do niecnych celów przez niejekiego Hitlera. Mile widziane młode adeptki różnego rodzaju kółek, róż, dzieci i zakonów świeckich, przez wzgląd na pewność, że przedstawioną trasę pokonają bez większej zadyszki i znajdą jeszcze siłę na wydarcie się przed filharmonią. Koniecznie przyjdźcie. Start o 12.00. To bardzo ważne. Będzie wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekumata Re: Oczywiście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 10:58 ludzie, oświećcie mnie, co to za twór ta manifa? jestem do tyłu w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juhas Re: Oczywiście IP: *.punkt.pl 08.03.08, 12:54 Manifa = manifestacja feministek, czyli bab którym nie podoba się równouprawnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuń Re: Manifa w Opolu? IP: *.punkt.pl 08.03.08, 14:34 Jesteś gruba, brzydka, wąsata i leniwa - zostań feministką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fem Re: Manifa w Opolu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 15:47 jestem szczupła, ładna, nie mam wąsów, jestem pracowita, bo muszę pracować na męża lenia, więc zostałam feministką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pipi Ty fem, ty nie jesteś feministka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 15:50 Ty po prostu jesteś głupia ci.., co utrzymuje swojego matoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiezdny patrol Re: Manifa w Opolu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 18:00 Dlaczego feministki żądają obowiązkowej połowy miejsc dla kobiet w parlamencie ? Demokratycznie to ? Odpowiedz Link Zgłoś
citizen_opole Re: Manifa w Opolu? 08.03.08, 18:36 Osobiście nic nie mam przeciwko 'ruchom kobiet'. Pod warunkiem, że są rytmiczne...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozia Re: Manifa w Opolu? IP: *.chello.pl 08.03.08, 19:10 Ja tam wolę być kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: Manifa w Opolu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 19:15 Do Citizena- wyraziłeś swoje zdanie w ruchu jednostajnie prostoliniowym, a może lepiej by brzmiało w posuwiście przyspieszonym ?? Odpowiedz Link Zgłoś