Gość: Miłosnik SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 19:16 Nie ma jak Sm w Opolu ;)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: E Re: Czy strażnik może odpuścić kierowcy źle parku IP: *.chello.pl 09.03.08, 21:06 Proponuję, żeby strażnicy pospacerowali po mieście z wózkami dziecięcymi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzywwy Teee PIKUL uspokój się :) IP: 77.223.224.* 09.03.08, 22:32 Dzisiaj (9 marca) pewnie, tak przed 21 z dziką satsyfakcją oglądałeś PIKULU z okna jak strażnicy miejscy pisali mandaty. Szkoda tylko, że strażnicy sami nie zaparkowali swojego auta zgodnie z przepisami, a mogliby zajomoawć więcej chodnika tylko w przypadku gdy mieliby włączoną sygnalizację świetlną - która w kolorze niebieskim na ich samochodach także jest nadużyciem - może być tylko pomarańczowy. Prawda jest PIKULU jeden taka, że ta ulica jest zbyt wąska na ruch dwukierunkowy. No ale jak pojawią się plany preobrażenia jej w taką to znowu się pojawi PIKUL aktywista, o którego aktywności poza stwarzaniem problemów nic nie słyszałem i przykuje się do łańcuchem do owego 1,5 metra chodnika, który sobie wywalczył, uniemożliwiając tym samym zmianę dogodniejszego dojazdu do swojego podwórka, na którym wypuszcza swojego PIKULOWEGO spasionego pieska i w dodatku po nim nie sprząta. Zamiast nękać kierowców, w imię swoich lewacko- pseudo-ekologicznych chorych idei zajmij się PIKUL lepiej lobbowaniem na rzecz Poszerzenia chodnika w tym miejscu.P.S. Mandatu nie dostałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dio Re: Teee PIKUL uspokój się :) IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.08, 08:00 Też nie mam często gdzie parkować a chodnika głupku nie zastawiam. Nie wiem kto to ten PIKUL ale koleś ma racje. Chamstwo opolskich kierowców w zastawianiu chodników nie ma już granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzywwy No może najmądrzejszy nie jestem IP: 77.223.224.* 10.03.08, 12:23 Ale takich określeń w Twoim stylu to się wystrzegam, poza tym więcej niż połowę racji to moim zdaniem PIKUL nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lpi pikul - kolejny (cz)ubek IP: 195.205.193.* 09.03.08, 23:19 kolejny, ktory po przejsciu na emeryture nie ma co robic, osobiscie nie moze dreczyc ludzi wiec napuszcza na nich inne sluzby, nie on jeden znam co najmniej kilku takich Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Skąd się Pan wziął Panie Pikul ? 10.03.08, 07:42 Szanowny Panie Pikul ! Ma pan rację, że w okolicy uniwersytetu (z każdej strony) nie da się swobodnie (szczególnie w soboty i niedziele kiedy to zjeżdżają studenci zaoczni) przejść. Ma pan rację domagając się od naszej (pożal się Boże) Straży Miejskiej reagowania na sygnały obywateli i podejmowania stosownych interwencji. ALE Od tej Pańskiej działalności ani nie ubędzie samochodów, ani nie przybędzie miejsc parkingowych. A brak miejsc parkingowych w śródmieściu jest tu głównym problemem. Niech Pan sobie ponadto uświadomi, że jak w okolicach Placu Teatralnego postawią ten wieżowiec nad którym wszyscy pieją z zachwytu, a dla którego w podziemnym parkingu przewidziano 60 (sześćdziesiąt) miejsc parkingowych to będzie miał Pan zaparkowane samochody wszędzie. A wtedy proponuję Panu jak już przebywa Pan na ul. O. Czaplaka żeby wstąpił Pan do kościoła po drugiej stronie ulicy i modlił się. Dużo się modlił. Miastu brakuje wizji wyprowadzania części instytucji (np. wyższych uczelni) na obrzeża. Dopóki wszyscy będą pchali się do centrum to będzie tak jak jest albo jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdrowo-rozsądkowy Popieram w 100% IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 10.03.08, 09:11 Brawo - nareszcie ktoś się tym zajął, przecież to miasto to jeden parking, nikt tu praktycznie nie myśli o pieszych, a co dopiero o osobach z wózkami z dziećmi. Niech Straż Miejska w końca zacznie wykonywać swoją pracę, a siedzi i odpoczywa sobie pod Teatrem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoBo Czego wy chcecie od SM? IP: *.punkt.pl 10.03.08, 09:16 Straż Miejska w Opolu jest bardzo fajna. Uważam, że złośliwie się ich czepiacie. W końcu, jak mi to kiedyś wyjaśnili, oni są uprzywilejowani. Chodzi o to, że na ZWMie podczas kontroli aut zaparkowanych na miejscach dla inwalidów (cierpliwie czekali aż przyjdą właściciele), mając kilka wolnych miejsc do zaprakowania swojego bolidu (Skoda) na miejscach parkingowych, zatrzymali auto na skraju przejścia dla pieszych ok. 3 metrów od skrzyżowania. Na moje delikatne upomnienie zareagowali, że im wolno, bo oni są uprzywilejowani (świadczy o tym np. pomarańczowy kogut na dachu zamiast niebieskiego). Policji nie było co na nich wzywać, bo jeszcze nie słyszałem, żeby swój na swego... A kiedy po osiedlu całymi tygodniami szwędał się agresywny pies i prosiłem, by go unieszkowliwi w dowolny sposób, to mi go kazali złapać i czekać aż zorganizują "takiego pana, co się psami zajmuje", bo oni od zapewniania bezpieczeństwa nie są. To dla mnie wskazówka, że jak spuszczę swego psa ze smyczy i będą mi chcieli wlepić mandat, wystarczy się nie przyznawać, że mój. Bo łapać nie będą ryzykować. Co do miejsc parkingowych, to myślę, że mamy ich stanowczo za dużo w Opolu. Jako porządny obywatel tego miasta zgadzam się bowiem w tymi, którzy zabrali właśnie ileś tam miejsc parkingowych na ul. Kościuszki, żeby w ich miejscu posadzić drzewka, która i tak zaraz smarkateria wyłamie. Zaś do autora artykułu składam serdeczne dzięki za rozwianie wątpliwości językoznawców, którzy od lat udowadniali, że "metr" ma języku polskim rodzaj męski. Pan dobitnie dowiódł, że jednak "metr" w poslzczyźnie jest rodzaju żeńskiego pisząc: "co najmniej półtorej metra chodnika". Gratulacje! GoBo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kro Tylko tego, zeby zlikwidowano... IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.08, 10:26 tę instytucję, nierobów i przechowalnie dla kuzyna Zembaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Czy strażnik może odpuścić kierowcy źle parkują.. IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.08, 10:37 Podobna sytuacja jest na ulicy Mickiewicza, gdzie jest zakaz zatrzymywania i postoju.Najgorzej jest podczas weekendów, wówczas studenci zastawiają chodnik, że przejść nie można.Straż miejska pojawia się tu wielokrotnie ale nie zawsze interweniuje, przyjadą, popatrzą i jadą dalej a żadko kiedy kierowcy zostawiają 1/2 metra.wspólczuję matkom, które przepychają się z wózkami alkbo kapitulują i wybierają spacer "bezpieczną" drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Czy strażnik może odpuścić kierowcy źle parku IP: *.chello.pl 10.03.08, 19:55 A "żadko" wymienia sie na riedko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Czy strażnik może odpuścić kierowcy źle parku IP: 213.17.145.* 10.03.08, 20:17 Właśnie straż miejska wzięła sie do roboty, tylko nie tam gdzie trzeba. Zaparkowałem samochód na Dambonia na szerokiej ulicy, moja wina nie zauważyłem znaku zakazu zatrzymywania się. Jak wróciłem do auta to przeczytałem wezwanie do Straży Miejskiej. Uwaga: Na jutro na 12 ! W przypadku niestawiennictwa w wyżej wymienionym terminie kieruja sprawę do sądu! Jak to możliwe ??? Przecież nawet Policja daje tydzień na zapłacenie mandatu, to przechodzi wszelkie wyobrażenie. Ja jutro mam sobie cudem załatwić zwolnienie z pracy bo oni mi grożą sądem ? To bezprawne i bezczelne. A jeszcze jedno. Zaparkowałem samochód w miejscu gdzie jest dosyć szeroka ulica i wolny chodnik, a dlatego tam zaparkowałem bo nie było miejsca na innej ulicy obok, gdzie auta stoją tak zapchane że ledwo droga się maluch przeciśnie, a co dopiero straż pożarna. A tam zadnych mandatów nie było ! Skandal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juhas Re: Czy strażnik może odpuścić kierowcy źle parku IP: *.punkt.pl 10.03.08, 23:36 Skandalem jest to, że zaparkowałeś w miejscu gdzie jest zakaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Czy strażnik może odpuścić kierowcy źle parku IP: 213.17.145.* 11.03.08, 00:32 nie zauwazylem, moja wina juhas, ale to co wyczynia Straż Miejska to skandal.... Oni myślą że człowiek może sobie załatwić urlop wieczorem na następny dzień..... pomyśl troszkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś