Gość: Pegaz IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.03, 20:55 Garść piasku w oczy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k Re: Psychologia na warunku IP: *.core.hp.com 04.09.03, 22:59 nie lepiej to zamknac a nie udawac ze jest sie uniwersytetem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OpelnnerBReslauer Re: Psychologia na warunku IP: *.uwoj.wroc.pl 05.09.03, 14:44 Ktos zrobił krzywde temu miastu czyniąc je miastem wojewódzkim i uniwersyteckim. To pomyłka. Na powiat za duże, na województwo za małe, beczka kiszonej kapusty, przeżarta ambicyjkami, mitologią i złudzeniami. To co sie dzieje na psychologii to bardzo typowe dla Opola, a szkoda, bo to był młody zakład, który mógł szybko przebić kilka zmurszałych firm w tym kraju. Ale do tego trzeba miec wizje i troche gestu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Psychologia psychologia IP: 217.173.199.* 05.09.03, 15:14 płakać mi sie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Psychologia na warunku IP: w3cache.* / 192.168.0.* 05.09.03, 18:06 Sprawa psychologii jest w małym stopniu zawiniona przez rektora. Zdecydował rynek. Powstała we Wrocławiu filia WSPS złożyła ofertę nie do przebicia i wyssała psychologów z Opola. Przed takim drenażem ma szansę obronić się tylko UJ ze swoją magią tradycji, ale i to chyba nie na długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Psychologia na warunku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.03, 20:39 Gość portalu: fifi napisał(a): > Sprawa psychologii jest w małym stopniu zawiniona przez rektora. > Zdecydował rynek. Powstała we Wrocławiu filia WSPS złożyła > ofertę nie do przebicia i wyssała psychologów z Opola. Przed > takim drenażem ma szansę obronić się tylko UJ ze swoją magią > tradycji, ale i to chyba nie na długo. Skad to wiesz? Na czym polegala ta oferta? Czy przypadkiem nie myslisz przyczyn i skutków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatinka Re: Psychologia na warunku IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.03, 13:03 do fifi: skąd takei informacje? z tego co wiem od moich byłych profesorów, ,sprawa wygladała zgoła inaczej.. a nie mam powodów by im nie wierzyć.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Psychologia na warunku IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.1.* 08.09.03, 19:36 Psychologia na UO po szybkim i pieknym locie zaliczyla niestety brutalny upadek. Co poczna studenci? :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Psychologia na warunku IP: 195.117.69.* 12.09.03, 13:01 Strasznie to smutne, że w tym kraju nawet jeśli cos się wreszcie komuś udaje - trzeba to zniszczyć i brutalnie pozbawic perspektyw. Oczywiście sytuacja psychologii to złożona sprawa, ale profesorowie, którzy tworzyli ten instytut, nie zrezygnowaliby tylko dlatego, że Wrocław miał dla nich ciekawszą ofertę. Przecież ci ludzie włozyli w to kilka lat pracy, nie mówiąc o tym, ze tu mają rodziny, domy etc. Problem polega na tym , że nie da się zrobić czegoś z niczego - jesli chce się zaoferowac studentom edukacje na poziomie, a nie tylko nic nie warty papier ( jak robi dzisiaj wiele Uniwersytetów przyjmując po 2000 - 3000 studentów), trzeba mieć przynajmniej minimum funduszy, żeby studenci mieli się gdzie , za przeproszeniem , wysikać. Ale dla Pana rektora to, że traci najbardziej obiecujący wydział na uniwersytecie nie jest jak widać powodem do zmartwień. Nie przejmuje się tez zbytnio losem studentów, którzy uwierzyli , że warto studiowac w Opolu. Co to za rektor - w normalnym kraju natychmiast podałby się do dymisji - żeby nie zdążyli go odwołać. To skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Psychologia na warunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 14:42 przepraszam bardzo ale czy ktoś tu k... pomyślał o studentach????? mnie nie stać na studia w innym mieście, co trzy latka pójdą na marne? mam dość tych rozgrywek pomiędzy kadrą a Musielokiem, lepiej wymienić jego a nie cała kadrę. bo to już próbowaki robić nie? Odpowiedz Link Zgłoś