Gość: komarek IP: *.chello.pl 03.06.08, 22:48 Gratuluję pomysłu, czekam z niecierpliwością, kupię na pewno Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zokolina Re: Powstanie monografia Opola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 22:54 A ja napewno nie kupię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotena Re: Powstanie monografia Opola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 08:28 Czy nie ma ważniejszych spraw dla miasta niż płytkie chwyty - niech to robi Instytut Ślaski . Czy bez monografii Opole nie będzie mogło się rozwijac !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Powstanie monografia Opola IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.08, 08:58 Dobra monografia jest potrzebna każdemu miastu, które ma aspiracje, ambicje, chcę się rozwijać. Ułatwia dostęp do wiedzy na jego temat, jest w pewnym sensie jego wizytówką, reklamą. Rzeczywiście do tej pory dostepnych jest zbyt mało opracowań dotyczących dziejów i historii miasta. Jest wiele niespójności, występują luki historyczne, nawet w dziejach miasta w XX wieku!!! Mam nadzieję, iż opracowanie to będzie stało na wysokim poziomie. A co do zdjęć, starych widokówek, itp., to uważam iż także są one potrzebne;-) Trzeba łączyć słowo pisane z obrazami - to najbardziej przemawia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lera Re: Powstanie monografia Opola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 11:29 Po co podpisywać Mieszkaniec wystarczy autor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Powstanie monografia Opola IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.08, 10:32 Nie jestem autorem, co więcej nie znam pana Linka. Napisałem, to co myślę i tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Powstanie monografia Opola IP: *.chello.pl 04.06.08, 13:02 Nie zapomnijcie zacząć historii od Silingów którzy przyszli i zaczęli odchamiać ślązaków przerabijąc ich na szlezjerów! Prosze też wyjaśnić w jaki sposób i skąd wyposazenie mieszkań prezentowanych w Muzeum trafiło w posiadanie opolskiej biedoty (mam dziwne wrazenie że wcześniej z tego korzystali Żydzi no ale jak poszli do gazu to już im nie było potrzebne). Inne pytania w przygotowaniu (w miarę jak będzie się precyzować słuszna linia publikacji (zapewne proniemiecka, antypolska i antykomunistyczna). Autorom podpowiadam że warto za wzór wziąć ksiązki Banik o Lewinie i Honki (zapomniałem którą to wioskę opisał grafomańsko, gdzieś koło Krapkowic). Jak w tym stylu będzie Opole na pewno kupię i będę pokazywał znajomym - ubaw murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
svatopluk Re: Powstanie monografia Opola 04.06.08, 13:22 jasio juz trzesie portkami przed prawda historyczna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Powstanie monografia Opola IP: *.chello.pl 04.06.08, 13:38 Trzęsę? Przecie mówię ze kupię a co więcej daję niedoscigłe przykłady prawidłowej interpretacji przeszłości a nawet stylu pisania (zwłaszcza Honka - taki człowiek swoim poziomem przynosi zaszczyt UO) Korzystając z moich wskazówek autorzy monografii Opola osiagną wyżyny! a Ratusz tę produkcję będzie mógł bez wstydu rozdawać wszystkim delegacjom z miast partnerskich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorotka Powstanie monografia Opola IP: *.eranet.pl 04.06.08, 22:15 Aby zmniejszyć niemałe przecież koszty projektu monografii Opola proponuję dobrowolne zrzeczenie się grona autorów z honorarium. Pozwoli to na zwiększenie nakładu publikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka idiotka Re: Powstanie monografia Opola IP: *.multimo.gtsenergis.pl 04.06.08, 22:37 Dorotka idiotka...zrzeczenie się honorariów... Jak w sklepie pracujesz to też proponuję, bys się zrzekła honorarium. Będzie tańszy towar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorotka Re: Powstanie monografia Opola IP: *.eranet.pl 05.06.08, 02:19 Pewnie jesteś "blondynką", skoro nie kojarzysz o co w rzeczywistości chodzi. Jako wielbicielka przyszłej publikacji kilkunastu autorów, już dziś się opodatkuj! Może wtedy ceny na "Cytrusku" spadną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Powstanie monografia Opola IP: *.punkt.pl 09.06.08, 00:47 Czemu nie ma przetargu. I dlaczego to kosztuje aż 100 tysięcy złotych? To wyjdzie jakieś 200-400 zł za jedną stronę! To jest przesada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Powstanie monografia Opola IP: *.punkt.pl 09.06.08, 00:48 "Zanadto chyba przyjmuje pani perspektywę wpisów na forach internetowych, które zazwyczaj pełnią rolę współczesnych napisów na murach." BUEHEHEHEHEHE. Ile w tym prawdy! Odpowiedz Link Zgłoś