Dodaj do ulubionych

Obronić opolski NFZ

IP: *.chello.pl 26.08.08, 17:26
W artykule sa tylko glosy przeciw laczeniu opolskiego i slaskiego NFZ , oraz
tylko argumenty przeciw. A moze jakies argumenty za? LAtwo jest powiedziec -
why? ale trzeba tez powiedziec - why not?

Oto niektore:
1) mniejsza biurokracja
2) oszczednosci w skali kraju
3) konkurencja miedzy TUZ-ami
4) ograniczenie administracji (choc pewnie i tak pozostanie tu agencja
wiekszego TUZ-u, wydajaca np. karty EKUZ)

A dlaczego jest to traktowane jako pierwszy krok do polaczenia wojewodztw? Bo
Klepacz i Mazur straca posadki?
Prosze o wyjasnienie i wiecej obiektywnego przekazu.
Obserwuj wątek
    • Gość: lewonogi Obronić opolski NFZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 17:32
      Nie tak dawno temu pani Klepacz kwestionowała rekomendację dla Łukawieckiego a
      Łągiewkę próbowała pogonić z sanatorium -a dzisiaj broni oddziału -
      którego sukces zbudowali Oni wspólnie z Panami-Staszewskim iKolkiem !!! Pora
      posegregować się moralnie pani radna !
      • Gość: ? Re: Obronić opolski NFZ IP: *.punkt.pl 26.08.08, 17:35
        no ok, niech sobie bedzie połączenie
        tylko dlaczego ma być w Katowicach, a nie Brzegu, Nysie, Opolu, czy Kędzierzynie?
    • miejscowy2 Obronić opolski NFZ 26.08.08, 17:42
      każda próba ograniczenia administracji traktowana jest jako zamach na dobro wspólne. Prawda jest natomiast taka, że w gruncie rzeczy spór idzie o stołki i to nie tylko jeśli chodzi o kwestię podziału NFZ ale także o być albo nie być tego województwa. Ciekaw jestem kto oprócz oczywiście zainteresowanych zachowaniem stołków tak żarliwie broniłby dziś opolskiego w "łańcuchu nadziei".
      • Gość: err Re: Obronić opolski NFZ IP: 200.51.41.* 26.08.08, 17:45
        kto twoim zdaniem zachował stołki? pewnie nikogo nie wymienisz bo nikt stołków
        zachować nie mógł bo stołków po prostu nie było
      • Gość: B12 Re: Obronić opolski NFZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 17:50
        no jasne. po co NFZ,po co urzędy,po co województwo? przecież to
        tylko urzędasy. Ważne żeby była "moda na sukces" może być także "m
        jak miłość" acha i jeszcze żeby z browarem kłopotu nie było,co nie?
        Widać wielu jest takich, którym to wystarcza no i w "łańcuchu" by
        nie stanęli no bo...ech.
        • Gość: ja Re: Obronić opolski NFZ IP: *.punkt.pl 26.08.08, 18:08
          wole utrzymywać urzędnika w opolu, brzegu, nysie, prudniku, głuchołazach,
          oleśnie niz ten sam etat w katowicach
          • Gość: Marek Jeden silny Górny Śląsk! IP: *.stk.vectranet.pl 26.08.08, 18:45
            ... bo moja siostra/brat tam tam pracuje :)? A na poważnie, powinniśmy realnie
            spojrzeć na korzyści płynące z jednego województwa i dwóch stolic. W Katowicach
            już ostro o tym dyskutują:
            miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,5627453,Czy_slaskie_powinno_polaczyc_sie_z_opolskim_.html
            • Gość: rotfl bawcie sie tam w katowicach dalej, nas zostawcie IP: 77.252.18.* 26.08.08, 19:03

czytam sobie właśnie i widząc jaka u was "Zgoda" panuje (komentarze pod
              artykułem) widzę, że ci którzy walczyli 10-lat temu dobrze zrobili

a wy sie tam dalej plujcie, katowice z bedzinem, katowice z częstochową,
              sosnowecem itd. miłej zabawy

sp. no i rewelacyjne autorytety macie, ponoć w woj. opolskim są one słabe, ale
              to co jest w śląskim to jest po prostu rewelacja "24-letni politolog mówi, że
              trzeba łączyć"... a gazeta to publikuje! hahahahahahahaha
              • Gość: ślązak Re: bawcie sie tam w katowicach dalej, nas zostaw IP: 89.174.33.* 26.08.08, 21:27
                nie obawiaj się :-)

nie potrzebne nam do niczego "przekwitłe podole" tfu... łopole.

> a wy sie tam dalej plujcie, katowice z bedzinem, katowice z
                > częstochową, sosnowecem itd. miłej zabawy

gratuluję źródła (forum GW) na podstawie wyrabiasz sobie zdanie na temat województwa :-) Cóż ... brońcie dalej swego - "pierdziszewa opolskiego" i to wy bawcie się dobrze w tym waszym czerwonym skansenie... nam drzazga w dupie, hamulec, balast i kotwica do niczego nie potrzebne... To wy lubujecie się w hamulcowych i krętaczach.

Do niczego wasze zadupie nam nie potrzebne. Takie są fakty.
                Oczywiście, rozumiem, że w waszym mniemaniu - tym gorzej dla faktów.

• Gość: :) do obiektywnego IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.08, 10:28
      może obiektywny, ale krótkowzroczny, co najmniej! Potraktuj to
      określenie jako najdelikatniejszy eufemizm. I może wrwszcie prócz
      czytania zaczniesz analizować to co przeczytałeś?
      Z opolskiegoNFOZu też zwolniłbym paru ludzi. ale naprawdę jest to
      mały krok prowadzący do likwidacji województwa
      • Gość: obiektywny Re: do obiektywnego IP: *.chello.pl 27.08.08, 11:01
        Dziekuje za eufemizm, ale prosze wytlumaczyc mi jaki sens ma utrzymywanie
        administracji w wojewodzkiej i samorzadowej, ktora nie potrafi od wielu lat
        przyciagnac do regionu chocby jednej inwestycji? No i prosze mi wytlumaczyc co
        ma likwidacja opolskiego NFZ do likwidacji wojewodztwa? Polskie Linie Kolejowe
        oddzial we Wroclawiu administrują opolskim dworcem, i jakos nie jest to krok do
        likwidacji wojewodztwa? Po co utrzymywac opolski oddzial NFZ skoro jego zadania
        doskonale wykona oddzial w Katowicach? Po co? Ja nie chce RUM-ów, wole karte
        chipową? Argument, ze opolski NFZ tak dobrze funkcjonuje mozna zbic takim, ze
        slaski funkcjonuje jeszcze lepiej (nie tylko przez te cholerne karty chipowe).
        Poza tym dla Opolan otworzy sie bezproblemowy dostep do wszystkich klinik w Slaskim.

• Gość: bebok Obronić opolski NFZ IP: *.chello.pl 27.08.08, 11:03
      Popieram obiektywnego. Zacznijmy od NFZ, a potem urzad wojewodzki i
      marszalkowski skasujmy, bo to zupelnie niepotrzebne. Jeden silny Gornoslaski
      region ze stolicą w Katowicach, a nie sztuczna Opolszczyzna? Co to jest
      Opolszczyzna? Sztuczny komunistyczny twór. Od zawsze był Dolny i Górny Śląsk!!!
      Ale w Opolu nikt tego nie rozumie. Tak samo jak rachunku ekonomicznego.
    • Gość: Wojtek Chcę jednego województwa z Katowicami! IP: *.mtvk.pl 27.08.08, 20:42
      Popieram likwidację Opolskiego. Lepsze będzie większe województwo -
      Górnośląskie. Jedno województwo, a dwie stolice! To je to!
      • Gość: as Re: Chcę jednego województwa z Katowicami! IP: *.punkt.pl 27.08.08, 20:56
        widać, że macie tam w Katowicach jakieś kompleksy, że chcesz się łączyć (po
        hoscie widzimym, że nie stąd jesteś)
        my kompleksów nie mamy i o was słyszeć nie chcemy, wy się tam dalej bawcie, bez nas
        • Gość: Slezak s Polska Re: Chcę jednego województwa z Katowicami! IP: *.tygodnik.com.pl 28.08.08, 11:23
          Jako mieszkaniec i opolskiego i katowickiego zapytam: piszesz to w
          imieniu CZerwonego Opola czyli de facto "województwa opolskiego" czy
          tylko w swoim?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka