Gość: emigrant IP: *.karoo.KCOM.COM 18.09.08, 01:07 Zdziwicie sie jeszcze!Jak zacznie sie kryzys bankowy to ci co pobrali kredyty zostana zlicytowani a ich mieszkania pojda za bezcen.Polska nie lezy na ksiezycu dojdzie kryzys dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dong Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.acn.waw.pl 18.09.08, 05:48 Trochę mnie dziwi wymowa tego artykułu w kontekście obecnej sytuacji na polskim rynku mieszkaniowym. Jeśli wzrasta podaż danego dobra, to jak można twierdzić, że jego cena będzie rosła? Poza tym porównanie z innymi miastami i liczenie marży developera jest bez sensu - z kilku powodów. Po pierwsze siła nabywcza Opolan jest o wiele mniejsza, po drugie w razie silnego rynkowego trendu spadkowego, jakie znaczenie ma to, za ile developer coś zbudował? Jeśli np. kupiłem na rynku akcje za 100 a teraz rynek je wycenia na 50, to nikt się nie będzie rozczulał nad moją stratą. Developerom życzę powodzenia w dalszym zaklinaniu deszczu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: war Spadną spadną marża develperów wynosiła 80-120% IP: 77.223.237.* 18.09.08, 07:56 1 m mieszkania w stanie developerskim to koszt o 1700-2000zł po wykończeniu w zależności od użytych materiałów wzrasta do 2000- 2300zł max.... .Fakt że spory udział w cenie ma grunt ale niech to nie zaciemnia obrazu. Pośrednik dostaje 2,5% , developer myślał ,że zarobi 120% ...a tu niespodzianka opolanie zaczęli myśleć i nie czytają podpłaconych dziennikarzynów.... 2500zł za 1m to maxymalna cena. Ludzie nie dajcie się podpuszczać GW...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /-/ Re: Spadną spadną marża develperów wynosiła 80 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 08:55 To już kolejny w krótkim czasie artykuł sponsorowany dotyczący developerów. Wyborcza zaczybna stawać się żałosna. Kiedyś miałęm ją za solidną gazetę, a teraz odnoszę wrażenie, że to takie małe miglance. Dobrze chociaż, ze na ich własnym forum można po nich poujeżdzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Spadną, spadną IP: *.immb.opole.pl 18.09.08, 09:12 Już teraz ludzie mają problemy ze sprzedaniem swojego mieszkania na rynku wtórnym, wiec obniżają ceny. Jeśli kupujący nie ma odpowiedniej zdolności kredytowej nie dostanie pieniędzy na nowe mieszkanie, wiec kupi małe na rynku wtórnym i będzie sie jeszcze targował o cene. Mieszkań na rynku wtórnym jest bardzo dużo, wiec niech deweloperzy nadal trzymają wysoką cene - takie ich prawo, a prawem kupujących jest prawo rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
rickiricki W Opolu ceny mieszkań nie spadną 18.09.08, 09:33 zabrakło informacji ARTYKUŁ SPONSOROWANY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /-/ Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 09:44 Niech żyje sojusz propagandowy Wyborczej z opolskimi developerami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geronimo ale ściema ! oczywiście, że spadną.... IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.08, 11:39 ...spadną, a niecierpliwym radzę poczekać jakiś rok, aż to wszystko się skończy budować i zobaczycie co się wtedy będzie działo, natomiast ceny pseudo-apartamentów w Victoria House to jakieś nieporozumienie, zwłaszcza jak na Opole city ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 13:29 "W Opolu ceny mieszkań nie spadną", a Wyborcza jest propagandową wróżką na etacie u agentów nieruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.punkt.pl 18.09.08, 13:53 od wiosny do września ceny nowych mieszkań we Wrocku lekko wzrosły, mimo, że kupujący nie walą drzwiami i oknami, tylko pytają i obserwują rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /-/ Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 14:00 Powiedzice mi, jak uczciwy człowiek, zarabiający dajmy na to 2 tys. na rękę może sobie sprawić mieszkanko w cenie 4 tys./m kw.? Przecież to nierealne! Kredyty i oddawanie bakowi połowy wypłaty do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baumituns W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 15:16 W Wrocławiu ceny mieszkań są 1,5-2x większe. W Opolu jest naprawdę tanio. Inna rzecz, że cena jest dostosowana do zarobków i popytu, bo robocizna i materiały budowlane w Opolu nie są tańsze, niż np. w Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oktawian kolejny artykuł na zamówienie developerów IP: *.punkt.pl 18.09.08, 15:58 wypocin Pani Izy pisanych na kolanie nie warto komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: kolejny artykuł na zamówienie developerów IP: *.punkt.pl 18.09.08, 16:09 Absurdem jest pisanie artykułu o wzrostach cen opierając się jedynie na tezach tych, którzy na tym zarabiają. Przecież to parodia. A co? Mieli powiedzieć, że będzie taniej? Autorka może niech zmieni tematyke swoich artykułów bo o rynku nieruchomości NIE MA ONA ŻADNEGO POJĘCIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaty W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.08, 16:27 Gant ma ponoć najgorszą lokalizację, poprzedni właściciel działki jak do wiedział się ze na Wspólnej i ul 10 dywizji Sudeckiej będzie tam teren przemysłowy chemiczny i rafineria to sprzedał teren Gantow i ,nie na darmo budują pod płotem bo muszą zachować strefę 200 metrów do strefy przemysłu odpadami bo są one obok w INTEREKO składowane , wynik finansowy jako SPÓŁKA Akcyjna. był ba rdzo słaby a będzie katastrof. już uciekają z majątkiem, sprzedają mieszkania poniżej kosztów aby załatać wcześniejsze dziury, nie na darmo piszą na banerach "gwarancja wybudowania" po co to piszą w Warszawie już chodzą plotki że na koniec grudnia ogłoszą upadłość ,i niech się inni martwią ciekawe czy to parwda?? bo co z lokatorami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.eranet.pl 18.09.08, 19:36 Zrobiłem sobie bilans wszystkich inwestycji deweloperskich w Opolu. I to o czym pisze redaktorka Gazety jest częściową prawdą. Poniżej postaram się opisać dlaczego tak uważam. Stwierdziłem kilka niezbitych faktów: 1. W przypadku Atrium na Malince - inwestor z czystej chciwości tak zagęścił zabudowę, że powstała nieatrakcyjna bryła budynku,przez wszystkich nazwana studnią. Budynek stoi za blisko sąsiednich domów i do tego garaże w piwnicach. Poza tym okolica jest strasznie zagęszczona, nasycona domami i parkingami. Ostatnio włamano się do 12 aut (NTO). W bezpośredniej bliskości konkurencja buduje osiedle słoneczne. Tak więc szacuję, że cena metra kwadratowego nie jest warta więcej niż 3.700 do 3.900 zł brutto. 2. Wiktoria House - moim zdaniem przepiękny budynek, śliczna bryła i koncepcja zagospodarowania ale - nie w Opolu... Nikogo nie będzie stać na zapłatę 6 - 7 tys za 1 metr kwadratowy. Będą zmuszeni sprzedawać po cenach obowiązujących w Opolu, to znaczy po ok. 4.500 zł brutto. Pamiętajcie, że inwestor zdecydował się powierzyć budowę potężnej firmie budowlanej, która z regóły potraja koszty budowy. Wcale się nie ździwię, jak będą musieli sprzedawać poniżej kosztów. A wtedy oczywiście pojawią się duże problemy ze spłątą potężnego kredytu bankowego. Napewno wszyscy będziemy obserwować postępy ich pracy. 3. Festival Park - moim zdaniem ten inwestor sprzeda swoje mieszkania bo Opole rozwija się w tym kierunku. Minusem jest zbyt mała odległość od Liroy Merlin (całodobowy ruch aut i ludzi), zewnętrzne windy które w konsekwencji przyniosą przyszłym mieszkańcom olbrzymie koszty eksploatacji (w zimie muszą być ogrzewane a w lecie schładzane), brak infrastruktury typowej dla osiedla mieszkaniowego (bazują wyłącznie na "Karolince"). Plusem jest położenie w rozwijającej się dzielnicy Opola oraz to, że będą gotowi ze sprzedażą mieszkań zaraz po osiedlu na Partyzanckiej, przez co zachowają ciągłość w zasilaniu rynku nieruchomości w zasoby mieszkaniowe na Zaodrzu. szacuję, że ceny będą oscylować ok. 4.500 zł brutto za 1 metr kwadratowy. 4.Arkadia Park - tu sytuacja jest zgoła inna, bo ten inwestor jako jedyny wydaje się, że nie dołączył do "wyścigu szczurów" czyli walki o ceny. To najbardziej przemyślany projekt, bo spełnia większość kryteriów nowoczesnego osiedla mieszkaniowego. Jako jedyni pomyśleli o infrastrukturze osiedlowej (przedszkole, sklepy, gabinety lekarskie, zabudowę rekreacyjno sportową itd). Jako jedyni pomyśleli też o obniżeniu kosztów eksploatacji przyszłych mieszkańców (Ściany przystosowane do powieszenia banerów reklamowych). MOim zdaniem to najbardziej przemyślany projekt. Są tu mieszkania dla ludzi z "różnym portfelem" - od mieszkań dla osób niepełnosprawnych (bez barier architektonicznych), poprzez mieszkania ekonomiczne aż do dwukondygnacyjnych apartamentów z tarasami widokowymi na dachu. Minusem jest na pewno stadion żużlowy, ale ten funkcjonuje tylko przez 4 miesiące w roku. Z tego co zdołałem ustalić nie spieszą się z budową, bo na większość mieszkań mają zamówienie (albo już zostały kupione) przez Fundusz Inwestycyjny, który inwestuje w nieruchomości pod wynajem. Jest to dla mnie też wyznacznik atrakcyjności, bo Fundusze wybierają tylko sprawdzone i pewne inwestycje. Ustaliłem też, że współwłaściciele Arcadii posiadają miejską telewizję w Opolu i noszą się z zamiarem kupna lokalnej gazety. Szacuję, że ceny na tym osiedlu ukształtują się ostatecznie nawet trochę wyżej od konkurencji ze względu na przepiękną lokalizację oraz atrakcyjną infrastrukturę osiedla. cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitanella Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: 77.223.229.* 25.01.09, 22:12 domyślam się że masz coś wspólnego z developerem, który buduje arkadię. może potrafisz wytłumaczyć opóźnienia na ul. Partyzanckiej?? Bardzo interesuje mnie też to dlaczego każdy budynek na tym osiedlu stawiany jest z innego materiału?? czyżby resztki? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 19:44 Wypociny Pana "opolanin" rozbawiły mnie do łez. Skąd Ty się koleś urwałeś ??? :) Przypuszczam, że masz wiele wspólnego z panem dziewiatkiem, ale to mało ważne. Czas minął i widać jak te bzdury, które wypisywałeś nijak się mają do obecnej sytuacji. Najlepiej sprzedało się Osiedle Słoneczne, potem Festival park i Przylesie (Gant), Bolko radzi sobie poprzez system wynajmowania, Victoria i Oleska Residence chyba sie przeliczyła i tam ze sprzedażą jest marniutko. Za to kopletnie spieprzonej inwestycji na Partyzanckiej nikt nie chce. Arcadia wzglda na opusycyon budow a nawet jak powstanie to inwestor juz zapowiedzia, ze chtnie odda te mieszkania pod socjal. Pozdrowienia dla szefa gosciu opolanian hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 20:33 Artykuł taki sobie.. Czy ceny mieszkań w Opolu nie spadną?? Tego nie wiem ale znalazłem np. www.gant.pl/CMS/10_Dywizjonu/opis_inwestycji.html cena stara ale kupujesz bez Vat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 19:29 ciekawa jestem, gdzie są te domy,na które developer daje marże 20% ? prosze o adres bo chetnie kupię, chyba Pani redaktor zapomniała dopisać 100 lub 200 przed 20 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.eranet.pl 18.09.08, 20:33 c.d. 5. Oleska Residence - bardzo ładna bryła budynku, funkcjonalne rozwiązania (wiadomo - Palej). A jeżeli ten projektant to jestem przekonany, że budynek będzie drogi (za drogi). Za tą inwestycją przemawia lokalizacja w dobrej dzielnicy i przy ul. Oleskiej. Przeciw - obok budynku planowane jest oddanie dyskoteki wraz z centrum sportowym (to pewna informacja) a więc codzienny ruch i zgiełk. Poza tym firma Kręgiel budowała już osiedle przy ul. Tęczowej i do dzisiaj są tam sprawy sądowe za fuszerkę. Mam nadzieję, że Kręgiel tym razem zaangażował lepszego wykonawcę. Moim zdaniem ze względu na dyskotekę ceny powinny kształtować się na poziomie 4.000 zł brutto (poza apartamentami od strony Oleskiej). 6. Osiedle Słoneczne - budynki typowe, balkony otwarte. Niestety lokalizacja po prostu ochydna, Jak można stawiać budynki mieszkalne tak blisko magazynów Castoramy? (patrzę w stronę urzędników- architektów w naszym Urzędzie...) Teren nisko położony, podmokły, typowo rolniczy, nadający się na zabudowę urbanistyczną dopiero po osuszeniu lub podwyższeniu. Dodatkowo dowiedziałem się, że do budowy używają najtańszych materiałów budowlanych (sprowadzają wycofywane z rynku niemieckiego tanie materiały budowlane); przykład: ścianki wewnętrzne wykonywane są z nieipregnowanego gipsu o gr. 8 cm. Te ścianki są wycofane z Niemiec ze względu na kruchliwość i olbrzymie właściwości absorbcyjne wilgoci. Nic dodać - nic ująć... Tutaj także, ze względu na zachłanność i chęć maksymalizacji zysku pojawiają się garaże w piwnicy - co będzie powodowało uciążliwość dla mieszkańcó parteru. Szacuję, że cena metra kwadratowego na tym osiedlu będzie się kształtować w granicach 3.700 - 3.800 zł brutto. 7. GANT - zauważyłem na tym forum (z resztą nie pierwszy raz) wpis dotyczący tej inwestycji. Budynki są ładne, funkcjonalne i rozmieszczone zgodnie ze sztuką urbanistyczną. Natomiast umiejscowienie tego osiedla na TYM TERENIE - jest rzeczą bez precedensu (przynajmniej w Opolu). Moim zdaniem jest to sprawa prokuratorska. Jak można zlokalizować osiedle mieszkaniowe na terenie, który można scharakteryzować tak: ciężki uciążliwy przemysł/cmentarz/wojko. Ja też ustaliłem, że zarząd GANT-a ma zamiar się "ewakuować" do funduszy emerytalnych. Podobno każdy z członków zarządu dostaje na rękę co miesiąc po 100.000 zł, a na to trzeba zarobić. Mają monstrualne koszty utrzymania. Moim zdaniem te mieszkania powinny być oddane za darmo, np. na rzecz gminy Opole. Trudno tu oszacować za ile ostatecznie będą sprzedawać mieszkania. Wcale się nie ździwię, gdy spadną poniżej 3 tys/1m.kw (np. w przypadku ogłoszenia upadłości). Ja stawiam, że ceny kształować się będą na poziomie 3.500 zł brutto za 1 m kwadratowy. Ostatecznie należy pamiętać, że ceny mieszkań ukształtują się na poziomie 1.600 Euro/m.kw, po prostu dlatego, że tyle kosztują w Niemczech i w Europie (w miastach o podobnej wielkości). Jeżeli kogoś pominąłem - bardzo przepraszam. Następnym razem napiszę więcej. Zapewniam, że w dalszym ciągu będę wnikliwie obserwował rynek nieruchomości - a wszczególności inwestycje deweloperskie :) Na koniec chciałbym zadać jedno pytanie : dlaczego Pani Żbikowska poprosiła o komentarz Pana Kośniewskiego? Przecież On absolutnie nie jest ekspertem w dziedzinie deweloperstwa... Jest to dla mnie zagadka, którą również postaram się rozwiązać. Pozdrawiam - znający się na nieruchomościach opolanin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 20:42 z calym szacunkiem ale nie rozumien dlaczego cena 1 metra kwadratowego ma kosztować około 1600 euro, chciałam przypomieć,że pracujemy w Polsce i zarabiamy w złotówkach i ceny mieszkań nie powinny być zaden sposób porównywane z cenami mieszkań na zachodzie, tym bardziej, że nasze wynagdrodzenie bardzo odbiega od tego na zachodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 00:37 zadałem sobie trud przeczytania twoich wypocin: 1. W przypadku Atrium na Malince - zgadzam sie z twoja opinia 2. Wiktoria House - budynek przecietny, jakich wiele obecnie powstaje w kraju. cena jak na opole zbyt wygorowana, lokalizacja - ciasno i za blisko boiska szkolnego 3. Festival Park - zgadzam sie 4.Arkadia Park - zapłacili ci czy sam kupiles tu mieszkanie i sie teraz podnosisz na duchu? wspanialym rozwiazaniem nazywasz przystosowanie do wieszania banerow na elewacjach? po ich powieszeniu bedzie to przypominalo brazylijski slums. do tego halas z toru żużlowego (trenujących żużlowcow slychac nawet na pasiece (!) żule z ul. einsteina i dostawy do tesco jadące rejtana. tuz obok zalane wyrobisko w którym lęgnąc sie beda komary, a w którym raczej nie poplywasz 5. Oleska Residence - pretensjonalna nazwa i forma bloku - palej popuścił.. wodze fantazji - bloku wciśniętego na siłę i maksymalnie wykorzystującego działkę - tuż obok dystkoteki, giełdy rolno - spożywczej i zakładów naprawiających samochody.. ach! no i ten piekny widok z okien półokrągłych mieszkań apartamentopodobych na wspaniałą ulicę oleską. tfu, co ja piszę. jak jest residence oleska to nie ulica tylko "oleska avenue" 6. Osiedle Słoneczne piszesz bzdury akurat to jeden z najwyzej polozonych terenow w miescie opolu. pola zmeliorowane ale na to są tanie sposoby. caly ten teren jest przeznaczony prawomocna uchwala o MPZP pod zabudowe mieszkaniową. 7. GANT - - bzdura koleś z tymi pogłoskami o "trujacych i toksycznych odpadach" terefere. uwazam ze jednyna uciazliwoscia bedzie obwodnica poludniowa - ulica zbożowa. Jeżeli kogoś pominąłem - bardzo przepraszam. - no jeszcze kilka osiedli ci zostalo do opisania Następnym razem napiszę więcej. - wszyscy czekamy z niecierpliwoscia Zapewniam, że w dalszym ciągu będę wnikliwie obserwował rynek nieruchomości - nie strasz, nie strasz bo sie zesrasz! Na koniec chciałbym zadać jedno pytanie : dlaczego Pani Żbikowska poprosiła o komentarz Pana Kośniewskiego? - widocznie sie znaja i lubia ...Jest to dla mnie zagadka, którą również postaram się rozwiązać. uhu pojawia się wątek sledczy Pozdrawiam - znający się na nieruchomościach opolanin. - ludzie mamy w opolu eksperta z prawdziwego zdarzenia!!! otworz biuro porad developerskich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.eranet.pl 19.09.08, 19:29 Drogi Marku - znawco nieruchomości :) Zajmuję się nieruchomościami od 10 lat. W Opolu. Chciałem wywołać dyskusję na temat bardzo istotny, mianowicie - czy ceny mieszkań spadną. Wyraziłem w mojej wypowiedzi Moje skromne zdanie. Przedstawiłem swoje obawy. Liczyłem na dyskusję. I co. Okazuje się, że jak zwykle wpisał się jakiś beznadziejny cham (Ty), który co prawda wpisał kilka swoich spostrzeżeń, ale nie mógł się powsztrzymać od chamskich odzywek. Ręce opadają. Jeżeli zajmujesz się Chamie Marku nieruchomościami - to współczuję wszystkim, którzy muszą stykać się z tobą na codzień. Jak śmiesz pisać do mnie takie chamskie słowa? Absolutnie nie zgadzam się z Twoimi tezami o polach uprawnych za Castoramą. Mam też całkiem inne spojrzenie na temat możliwości dodatkowych dochodów dla wspólnot mieszkaniowych. Moglibśmy podyskutować. Ale jak mógłbym dyskutować z chamem? Musiałbym zniżyć się do poziomy lumpów z ul. Einsteina... Zastanów się - chcesz rozmawiać czy obrażać. Z wyrazami szacunku - opolanin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: 77.252.18.* 11.10.08, 08:39 I co na to aurok/ka? artykułu? dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,5798367,Bedzie_trudniej_o_kredyt.html Dalej będziecie gadać że nie spadną? O tym, że spadną to wszyscy już wiedzą. Pytanie nie czy, ale o ile. 40 CZY 50%? Dobre lokalizacje spadną dużo, gorsze bardzo dużo. Taki jest rynek. Ropa staniała w ciągu kilku tygodni o 40%, miedź również, akcje podobnie. Ale mieszkania to co innego. To inwestycja z perspektywami :D Pozdrawiam dziennikarzy z Kościuszki. Czytajcie też co piszą wasi koledzy z Warszawy. Za ten artykuł dziennikarz powinien być moim zdaniem zwolniony z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.eranet.pl 21.09.08, 19:34 Szkoda, że ten temat, który jest bardzo ważny dla nas opolan, został zdominowany przez domysły o nieobiektywności Izy Żbikowskiej. Ona jest nie ważna. Ważne jest żeby było dobrze i tanio. Zawsze. Dzisiaj jadąc do Wrocławia, zobaczyłem koło Trimalchio baner GANTA. Tak jak przypuszczałem - obniżają ceny na maxa. Podobno sprzedają już od 3.750 zł brutto za 1 m.kw. A więc widzicie, że mam rację. I zniżą cenę jeszcze bardziej, bo nikt nie będzie chciał mieszkać na terenie ciężkiego przemysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdury Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.punkt.pl 13.07.09, 16:10 Bzdury w wyborczej publikują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: 77.252.18.* 19.09.08, 08:55 pożyjemy i zobaczymy co będzie z tym Gantem, \ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /-/ Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 11:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninalopo Jak brzmi po polsku słowo developer? IP: *.opole.internetia.pl 19.09.08, 12:38 W terminologii technicznej jest to część kserokopiarki współpracująca z wymiennym tonerem. Chrońmy polski język. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artysta Re: Jak brzmi po polsku słowo developer? IP: *.punkt.pl 19.09.08, 19:52 szkoda, że upadły fabryki domów wielka płyta w Opolu ma 30-40 lat i co? trzyma się świetnie! wystarczyło wprowadzić do produkcji parę innowacji i byłby drugi manhattan szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baci Szybko zniknęło IP: 77.223.235.* 21.09.08, 01:05 Nie wiem czy zauważyliście ale ten sponsorowany arytkuł już w piewrwszym dniu na czołówce wiadomości opolskich zniknął wyparty innymi bardziej ważnymi informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gibon W Opolu ceny mieszkań spadną IP: *.punkt.pl 21.09.08, 19:48 W czasie czytania artykułu wyskoczyły mi po środku 3 reklamy: _____________ Szukasz mieszkania? Sprawdź ile możesz dostać. Policz raty i zdolność kredytową www.ING.pl Kredyt Mieszkaniowy ? Sprawdź Ranking Kredytów. Wybierz najlepszy kredyt mieszkaniowy ! www.rankingkredytow.pl Apartamenty Znajdź Luksusowe mieszkanie. Nowy serwis ekskluzywnych Nieruchomości. www.LuksusoweMieszkania.pl ____________________ Kochamy te artykuły :-) Artykuł niskich lotów. Ciekawe jaką wiedzę ma w tym temacie autorka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Najciekawsza z ofert mieszkaniowych w opolu to IP: 217.197.71.* 07.03.09, 20:20 A co powiecie na ceny nowych mieszkań na nowym osiedlu w Opolu przy Partyzanckiej w/w Makro. Stronka firmy oferującej te mieszkania to www.inter-develop.pl. Tam za kwotę 3490 za metr kwadratowy możemy nabyć nowe mieszkanie w stanie niemal pod klucz, a lokalizacja niedaleko CH Karolinka to całkiem ciekawa okolica. Standart mieszkań całkiem przyzwoity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baci W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: 77.223.235.* 21.09.08, 22:21 Przczytajcie to, a nie jakieś artykuły sponsorowane przez developerów rynku opolskiego: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33209,5717368,Deweloper_mowi__Plac__bo_upadam.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika toner laserowy opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 14:50 nie wiecie może gdzie mogłabym kupić lub zregenerować czy coś toner do drukarki laserowej HP? Help Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bedesz Zamień na Częstochowę IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.08, 12:49 Zamienię mieszkanie w Częstochowie 60 m w centrum na Opole. Ewentualnie sprzedam. eurosilesia1@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Zamień na Częstochowę IP: *.punkt.pl 08.10.08, 18:36 faktycznie,ceny mieszkań nie spadają. Redaktorka rację miała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekspert Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.punkt.pl 07.11.08, 16:28 w dobrych lokalizacjach ceny spadną dużo w słabych lokalizacjach ceny spadną bardzo dużo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helmut bo kula mi źle podała IP: 201.59.220.* 01.01.09, 10:59 www.oferty.net/artykul,3215,Raport-z-rynku-nieruchomosci---grudzien-2008 tyle odnośnie tego artykułu "brawo" dla dziennikarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: IP: *.punkt.pl 06.01.09, 16:50 gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,29577,6124591,Kliencie__daj_cos_jeszcze_pod_hipoteke.html Ale słaby artykuł hahaha. No ludzie!! Ceny lecą w dół, a tu czytamy, że jednak nie... Kocham Wyborczą! Codzienna dawka śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: 217.197.71.* 07.03.09, 20:08 A co powiecie na ceny nowych mieszkań na nowym osiedlu w Opolu przy Partyzanckiej w/w Makro www.inter-develop.pl. Za kwotę 3490 za metr kwadratowy możemy nabyć tam nowe mieszkanie w stanie niemal pod klucz, a lokalizacja niedaleko CH Karolinka to całkiem ciekawa okolica. Standart mieszkań całkiem przyzwoity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Najlepsza oferta mieszkań w Opolu IP: 217.197.71.* 07.03.09, 20:22 A co powiecie na ceny nowych mieszkań na nowym osiedlu w Opolu przy Partyzanckiej w/w Makro. Stronka firmy oferującej te mieszkania to www.inter-develop.pl. Tam za kwotę 3490 za metr kwadratowy możemy nabyć nowe mieszkanie w stanie niemal pod klucz, a lokalizacja niedaleko CH Karolinka to całkiem ciekawa okolica. Standart mieszkań całkiem przyzwoity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha reklama IP: *.punkt.pl 07.03.09, 20:35 hahaha, musi być na prawde zastoj w branzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Najlepsza oferta mieszkań w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 20:35 Gościu, płyta ci się zacięła, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Najlepsza oferta mieszkań w Opolu IP: 77.252.18.* 07.03.09, 20:49 no i co eksperci. Ceny mieszkań spadły? Nie widać tego.W innych mastach, a przynajmniej we Wrocku-też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: Najlepsza oferta mieszkań w Opolu IP: *.punkt.pl 07.03.09, 20:55 spadły spadły, nie patrz na ceny ofertowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 213 Re: Najlepsza oferta mieszkań w Opolu IP: 217.219.201.* 12.06.09, 07:47 Ze zdziwieniem przyjmuję fakt, że ceny nieruchomości w Opolu - w standardzie dostępnym niemal każdemu (blok PRL)- są wyższe niż np. w Poznaniu czy Katowicach. A to przecież u nas niby nic się nie dzieje... W Opolu na rynku wtórnym szykuje się mocno zjazd... w dół, bo zaraz jacyś fachowcy żyjący z procentów pewnie napiszą, że w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert Re: Najlepsza oferta mieszkań w Opolu IP: *.punkt.pl 13.06.09, 07:17 ceny na pewno nie spadną bo na pewno zlecą z hukiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANITA Re: Najlepsza oferta mieszkań w Opolu IP: 195.47.201.* 25.06.09, 15:42 A JA BYM NIE BYŁA TEGO TAKA PEWNA. CENY NIE SPADAJA A POWOLI KOŃCZĄ SIE MIESZKANIA W STANIE DEWELOPERSKIM, BO PRZECIERZ JEST SPORO INWESTYCJI GDZIE LUDZIE SIE WYCOFUJĄ. wIEC W ZASADZIE LEPSZE MIESZKANIA BEDA SPRZEDANE W TAKIEJ CENIE JAK SA A TE SPADY TYPY OSIEDLE PRZY PARTYZANCKIEJ I KAMIĄCE .... TAM CENY ZLECĄ Z HUKIEM. POLECAM - CZEKAJCIE TYLKO NA OFERTĘ TWGO DEWELOPERA.oCZYWIŚCIE POWODZENIA W KUPNIE MIESZKANIA PEWNIE I TAK SIE SPRZEDADZĄ. gDYBY MIAŁY SPAŚC NA PEWNO NIE BUDOWANO BY KOLEJNYCH BLOKÓW NA SLONECZNYM, CZY TEŻ PRZYLESIU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżersej Re: Najlepsza oferta mieszkań w Opolu IP: *.punkt.pl 25.06.09, 16:02 Tfoja wypowieć jest tyle warta ile buendy w niei popeunione Morze nie zabieraj wiencej głosó na foram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozanostra Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: 217.173.195.* 26.06.09, 12:33 za taką kasę jak żądają za m2 to wole sobie domek wybudować. A wogóle to znajomy 3 tygodnie temu kupił mieszkanie o wysokim standardzie w ścisłym centrum 72 m2 za 160tys. To jak lecą ceny na pysk czy nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kina Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: 195.47.201.* 01.07.09, 15:54 wolny rynek-chcesz to buduj dom -pożyjemy zobaczymy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekspert Re: W Opolu ceny mieszkań nie spadną IP: *.punkt.pl 22.08.09, 19:33 no i coz sie okazało? że ceny spadają Odpowiedz Link Zgłoś
fernando_hidalgo głos eksperta 05.09.09, 19:57 w słabych lokalizacjach ceny spadną bardzo dużo w dobrych lokalizacjach ceny spadną dużo to mówiłem ja - ekspert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: wad IP: 123.111.230.* 31.10.09, 11:41 bardzo słaby artykuł, ani jednego konkretnego argumentu po co coś tak słabego merytorycznie publikować? no po co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral czynsz IP: 62.140.137.* 07.02.10, 18:04 Witam,wie ktos moze ile wynosi czynsz w Festivalpark w Opolu?? Odpowiedz Link Zgłoś