Gość: Szukający pracy IP: *.chello.pl 02.10.08, 21:50 Witam! Chciałbym się dowiedzieć od Was co sądzicie o firmie Zott? Czy warto się tam zatrudnić? Jaka jest atmosfera i jakie warunki oferują. Pozdrawiam i mam nadzieję na szybki odpis Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: Zott IP: 77.252.18.* 03.10.08, 16:25 jaki sens mają takie pytania? żadnego atmosfera jak wszedzie jest pewnie inna w każdym pokoju, wydziale, etc. warunki płacowe też zróżnicowane znając życie, zależne od kompetencji Odpowiedz Link Zgłoś
grubyfacio Re: Zott 03.10.08, 18:09 Atmosfera pewnie dobra,bo śmietanę robią pierwszorzędną.No i luxusową,a ja uwielbiam luksusy i mojego Lexusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozia Re: Zott IP: *.chello.pl 03.10.08, 19:21 Gruby facio śmietanę mają taką sobie ,a ja uwielbiam swój rower. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anitasexy Re: IP: *.punkt.pl 03.10.08, 19:47 Z nabiału to ja wolę nabiał z Alessandro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Zott IP: *.pools.arcor-ip.net 27.09.09, 14:40 ale na rowerze mu dentki walna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek Re: Zott IP: *.punkt.pl 04.10.08, 22:56 praca o.k placa o.k jesli wladasz dobrze niemieckim to placa moze byc super !!! wszystko zalezy od zajmowanego stanowiska , ale sa rozne dodatki i premie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik Re: Zott IP: *.chello.pl 13.10.08, 11:36 Jest ok. Ja zrezygnowałem z pracy, bo musiałem wyjechać z Opola z powodów rodzinnych. W porównaniu do innych tego typu zakładów w Opolu Zott płaci naprawdę przyzwoicie. Jest też jedna ale. Zapomnij o wolnych weekendach i świętach, ale coś za coś. Chcesz zaroić, to musisz się podporządkować regułom tam panującym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Re: Zott IP: *.chello.pl 26.10.08, 12:46 Ja złożyłam tam papiery i od miesiąca bezskutecznie czekam na jakąś odpowiedź...Dzwoniłam tam, to nikt mi przez telefon nie udzielił informacji i kazali czekać, ale jak długo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Zott IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 18:23 pierwszy były pracownik z zotta który nie narzeka na system pracy, bo mi akurat ludzie odpowiadali ale cała reszta do bani, podpisując umowę z firmą rezygnuje się z prawa do życia prywatnego bo brak na to czasu, a co do wynagrodzenia to odkąd odeszłam z zotta zarabiam lepiej i nie pracuję 7 dni w tygodniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala MOTA IP: *.cust.tele2.pl 12.08.09, 10:04 a jak placa w MOTA? ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Zott IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.08, 17:45 zarobki dobre. najgorsza jest prezeska traktuje człowieka jak szmatę, brak jakich kolwiek elementarnych zachowań do swoich pracowników,pracownik dla niej to zero. nie potrafi pokazać jak powinno się robić ale za to umie zabierać pieniądze bez ostrzeżenia. obraża pracowników i nic nie możesz odpowiedzieć bo cię zwolni. to nie jest zakład to obóz pracy ,człowiek to śmieć w jej oczach,jej wszyscy się boją ona prowadzi terror. zarobisz jak na dzisiejszą sytuację dobrze ale zapomnij o ludzkim traktowaniu a jak spotkasz prezeskę to masz pecha. prawa pracownika są łamane na każdym kroku a jak się upomnisz oswoje to cię zwolnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja jako były prac Re: Zott IP: *.xdsl.centertel.pl 12.12.08, 19:59 zarobki dobre. najlepsza jest nasza Kochana Pani Prezes szanuje każdego człowieka jak diament, brak jakich kolwiek negatywnych zachowań do swoich pracowników, pracownik dla niej to człowiek. Potrafi pokazać jak powinno się robić, sama staje czasem przy taśmie ale za to umie dawa pieniądze bez okazji (premie, dodatki, 13-tki). Rozmawia z pracownikami i możesz jej wszystko powiedzieć to cię wysłucha. to nie jest zakład to osrodek wczasowy ,pracownik to człowiek w jej oczach,ją wszyscy lubią ona prowadzi ten zakład twardą, lecz sprawiedliwą ręką. zarobisz jak na dzisiejszą sytuację bardzo dobrze ale nie zapomnij o ludzkim traktowaniu kierownictwa a jak spotkasz prezeskę to masz tak, jakby słońce się do Ciebie uśmiechnęło i czujesz się jakbyś zjadł jogurt wiśniowy :). prawa pracownika są przestrzegane na każdym kroku a jak się odpowiednio upomnisz o swoje to uda ci sie to uzyskac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesio Re: Zott IP: *.centertel.pl 12.12.08, 23:53 Ale o którą to Prezeskę chodzi? Bo przecia tam rzondzi Prezio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem bo pracowałem Re: Zott IP: 82.160.104.* 07.02.09, 17:06 Dokładnie to chodzi nie prezesa tylko o dyrektorkę produkcji.w biurze to mają dobrą pracę: wszystkie weekendy i święta wolne-nie to co na produkcji(pracujesz od pon do niedzieli a później masz wolny poniedziałek i wtorek,zaczynasz od środy i znów do niedzieli).Nominał godzin miesięczny nie przekroczysz,ale o sobotach,niedzielach i świętach zapomnij,są one dla wybranych,bo pracownicy w zottcie są podzieleni na tych lepiej zarabiających i bardziej wpływowych,chociaż robią to samo co inni (róźnice sięgają nawet 1000 zł,chociaż obowiązuje tajemnica zarobków to i tak wszyscy wiedzą jak jest naprawdę)a przy tym mają wolne weekendy i święta.Praca ogólnie jest OK i większość załogi też,chociaż jak wszędzie znajdą się czarne owce,ale pracując w takim systemie bardzo cierpi rodzina bo jak nie nocka to 2 zmiana i niedzela,ta praca jest dobra dla kawalerów i starych panien.A co do dyrektorki to faktycznie jest wredna i mściwa i podejmując tam pracę lepiej omijać ją szerokim łukiem,bo powiewa od niej chłodem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny Re: Zott IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 22:40 Potrzebuję informacji na temat firmy Zott z Opola - nie za darmo - crol@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęśliwie zwolni Re: Zott IP: *.chello.pl 07.06.09, 13:09 Witam! Przeczytałam Wasze wcześniejsze wpisy i postanowiłam dodać coś od siebie. Pracowałam tam jakiś czas i na początku było nienajgorzej a juz rozmowa kwalifikacyjna przebiegła w iście rodzinnej atmosferze i najlepszy był tekst, że pracuje się od poniedziałku do piątku i tylko czasem trzeba przyjść w weekend do pracy. Szybko przekonałam się, że jest zupełnie odwrotnie i czasem weekend jest wolny a to spora różnica. Zarobki w żaden sposób nie są adekwatne do systenu pracy, gdyż praktycznie cały czas trzeba być dyspozycyjnym. Dla przykładu podam, że "szlachta" z biura pracująca faktycznie od poniedziałku do piątku ma przynajmniej dwukrotnie wyższe pobory niż pracownicy produkcyjni i to za nominalną ilość godzin. Wyzysk, wyzysk i jeszcze raz wyzysk. Jeśli potrzebujesz wolne, to zawsze są z tym problemy, bo jak tłumaczą przełożeni "nie ma ludzi" a tych nie ma, bo kto chciałby naokrągło siedzieć w pracy? Kierownictwo generalnie ma cię za nic i mili są wtedy gdy zbliża się audyt lub jakaś kontrola, bo wtedy trzęsą dupami w obawie o swoje stołki. Szczerze nie polecam, ale wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPY Re: Zott IP: 194.208.250.* 14.07.09, 17:19 Czesc "Szczęśliwie zwolniony" mam sprawę. Proszę o kontakt na crol@op.pl; Potrzebuję informacji nie za darmo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykształciuch Re: Zott IP: *.chello.pl 19.07.09, 23:04 Trzeba było się uczyc to bys też został szlachcicem z biura a tak musisz na produkcji trzepac ta smietanę.Dzisiej o wykształcenie to naprawdę nie trudno i nawet w głowie mozna miec pustkę.Ale papier musi byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Zott IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 18:32 ciekawe skąd masz takie informacje, że "szlachta" z biura ma dwukrotnie wyższe pensje, czyżby ktoś z biura pokazał Ci swój pasek z wypłaty ?,a skoro zostałaś zwolniona to pewnie nie nadawałaś się do pracy, może byłaś zbyt leniwa ? a teraz się mścisz pisząc te bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zott IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 23:23 ktoś tu niezłe kity wali to wszystko to wierutne oszczerstwa raczej bym nie brała serioto co ten niby były pracownik pisz ja pracuje tam i niema tam takich żeczy jak tu czytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gutek Re: Zott IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 21:53 To ile tam ma pracownik biurowy, ile pracownik przy produkcji? Jakis przedzial chociaz podajcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: Zott IP: *.chello.pl 19.07.09, 22:43 No niestety, jeśli chce się zarabiać, to trzeba pracować... A pracując w tym zakładzie, to trzeba sobie uzmysłowić, że "krowa daje mleko codziennie, również w niedzielę" , stąd taki system pracy, a nie inny... Takie jest życie, i tego nie da się zmienić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustaf Re: Zott IP: *.chello.pl 06.08.09, 22:32 No wlasnie - ile placi Zott? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Zott IP: *.chello.pl 07.08.09, 00:38 Zapłacą Ci tyle, ile wynegocjujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniatyk Re: Zott IP: *.pools.arcor-ip.net 05.09.09, 18:48 Mania, a ze chlodniarki sa to juz wiesz? Siedzisz w biorowcu? No powiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPY Re: Zott IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 16:03 Potrzebuję adres dostawcy opakowań do firmy. Czy ktoś wie kto sprzedaje opakowania (papier) dla firmy Zott?? Nie za darmo. crol@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Re: Zott IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 19:51 Zott do pakowania nie używa papieru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPY Re: Zott IP: *.adsl.highway.telekom.at 18.08.09, 17:48 Chodzi o jogurt Jogobella w buteleczkach. To co trzyma sześciopak (albo ośmiopak?) w kupie. Podobny do aktimela. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zott IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 18:44 nikt Ci takich informacji nie udzieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPY Re: Zott IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 00:08 Zapłacę jeżeli ktoś wie, byłby w stanie się spotkać i odpisze na crol@op.pl Mam firmę i chciałbym przedstawić lepszą ofertę na te opakowania. Może firma zainteresowana by była współpracą z polską firmą za lepszą cene, ale muszę znać dostawcę żeby wiedzieć z kim zadzieram. Potrzebuję tylko nazwę firmy, która to drukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogurt Re: Zott IP: *.chello.pl 26.09.09, 11:23 Panie Spy napisałem do Pana i zero reakcji, więc niech Pan sobie daruje i nie wiem jaki cel chce Pan osiągnąć, ale więcej informacji Pan już nie uzyska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPY Re: Zott IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 21:35 Pilnie potrzebuję adres dostawcy kartoników, które są używane do pakowania małych butelek Jogobella w 4 i 8 paki. To jest opakowanie tekturowe. Butelki są trzymane bardzo sprytnie za szyjkę przez "kostke" z tektury. Możliwe, że jest to pakowane przez jakichś podwykonawców Zotta. Może jest jakaś maszyna, czy jest to pakowane ręcznie? Produkuje to jakś drukarnia papieru, chyba. Chciałbym się dowiedzieć kto. Czy to opakowanie jest w jakiś sposób opatentowane? crol@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Zott IP: *.chello.pl 05.10.09, 10:57 Panie SPY jak już wcześniej pisałem niczego więcej Pan się nie dowie... Ani ode mnie ani od pracowników, więc niech da Pan sobie spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Zott IP: *.chello.pl 10.11.09, 13:05 Adresu niestety nie znam, a tekturowe opakowania trzymające za szyjkę to tzw. klipy. Buteleczki są pakowane przez maszynę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPY Re: Zott IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 22:53 Sprawa już niestety nieaktualna. Dziękuję wszystkim zainteresowanym w szczególności z Bydgoszczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipiasz Re: Zott IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 16:35 wszystko o opakowaniach w firmie zott hipiasz@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Zott IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.11, 16:56 Nic Ci nie da to ze wiesz kto jest dostawca. Zeby moc dotarczac trzeba przejsc zupelnie inna droge.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Zott IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.11, 16:54 Ja wiem kto dostarcza to cos co trzyma buteleczki w kupie:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Zott IP: *.chello.pl 10.11.09, 13:02 Warunki oferują nie najgorsze, w zależności od kompetencji oraz wiedzy i doświadczenia. Atmosfera dość przyjazna, nie mogą sobie pozwolić na poniżanie ludzi, gdyż straciliby renomę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zott IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 19:25 czy ktos moze wie jakimi autami jezdza przedstawiciele handlowi w zott????? podobno maja czrwony kolor:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Zott IP: *.chello.pl 12.02.10, 18:42 przedstawiciele jeżdżą Skodami Fabia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Zott IP: *.chello.pl 12.02.10, 20:17 Jeżeli chcesz się zatrudnić w tej firmie to nie polecam. Ostatnio słyszałem od dystrybutora ich produktów że mają bardzo oryginalne sposoby kontrolowania swoich pracowników pracujących w terenie . Podobno zatrudnili firmę ochroniarską , która szpieguje przedstawicieli , goście stoją od 6 rano pod domem pracowników i czekają o której wychodzą do pracy , gdzie jadą i co robią przez cały dzień. Mnie taka inwigilacja przypomina metody SS z czasów wojny. ja bym w takim syfie nie pracował , ale decyzja należy do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Zott IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 11:43 Czerwony to dla podrywaczy, nie wzbudza zainteresowania ani nie jest marketigowy. No chyba że chodzi o inną branżę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk Re: Zott IP: 212.244.151.* 02.03.10, 18:21 Stary Zott to najgorsza firma jaką znam jak przypada na niemiecką firme zasady hitlera panują dop dzisiaj zwalniają ludzi z dnia na dzień wynajmują firmy ochroniarskie zeby sledzili pracowników totalna masakra kiepskie pieniądze bez nażedzi do pracy kazdemu odradzam dla waszego dobra!!!!!!!!!!!! FIRMA ZOTT TRAGEDIA !!!!!!!!! Szczególnie cała gadra Dyrektorów i Prezesów.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezorientowany Re: Zott IP: 83.142.220.* 02.06.10, 12:10 Może ktoś wie, czy warto się zatrudnić jako przedstawiciel handlowy? Chodzi mi o współpracę z hipermarketami, jak to wygląda, czy trzeba pracować po godzinach (dzień biurowy), jeździć np. inwentaryzacje itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graj01 Re: Zott IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 22:19 Jestem dostawcą mleka do ZOTT w związku z tym że nie płacą nam uczciwej ceny za mleko chciałbym za pośrednictwem tego forum nawiązac kontakt z innymi dostawcami do tej firmy w celu porozumienia między rolnikami-dostawcami mleka.Chciałbym stworzyc grupę negocjacyjną która oddawałaby jednorazowo co odbiór 3 - 4 cysterny mleka.Oni mają niby oficjalny cennik ale swoim priorytetowym dostawcą płacą zupełnie inaczej niż to co pokazuje cennik.Ja mam kwotę 150 000 .Uważam że opracowując wspólną rygorystyczną strategię wobec firmy jesteśmy w stanie wywalczyc satysfakcjonującą nas cenę.Warunek jest taki że musi byc dużo mleka bo inaczej nikt nas poważnie nie potraktuje.Zapraszam do wypowiedzi,jeśli trafiłem na niewłaściwe forum proszę o przekierowanie mnie na właściwe.Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubka Re: Zott IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 20:03 A jaka cena by Pana satysfakcjonowała? Skupuję mleko odtłuszczone i pełne z całej Polski. Proszę o kontakt @: hopsasa@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Zott IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 19:32 Podnóżek Podnóżek – mebel mający na celu zmniejszenie obciążenia statycznego układu kostno-mięśniowego kończyn dolnych podczas siedzenia. Mogą przyjmować formę taboretu, pufy lub specjalnej, pochylonej podstawki pod nogi. Konstrukcję profesjonalnych podnóżków regulują normy z zakresu ergonomii. Historycznie Podnóżek to mebel drewniany niewielkich rozmiarów, ale wyjątkowo ozdobny i gustownie wykonany. Pierwsze podnóżki pojawiły się w starożytności a ich celem było podkreślenie powagi władcy poprzez ukazanie jego majestatu - stopami ziemi nie dotyka w odróżnieniu od swych poddanych. Ich funkcja wymagała, by były wykonane z cennego rodzaju drewna, nierzadko inkrustowanego i tapicerowanego najpiękniejszymi tkaninami. Z czasem ich zastosowanie uległo zmianom. Pozwalały trzymać wyżej, wygodniej obolałe, schorowane stopy. Podnóżki trafiły do dworów magnackich, szlacheckich a później i domów mieszczańskich ku wygodzie i zdrowiu swych użytkowników. Obecnie podczas wyjątkowych okazji na dworach królewskich (Elżbieta II) można je spotkać jako pamiątkę minionych epok. Podobnie jak niestosowane już XIX w. powiedzenie "...sługa uniżony i podnóżek Szanownego Pana...". Imbecyl Niepełnosprawność intelektualna w stopniu umiarkowanym Upośledzenie umysłowe umiarkowane Niepełnosprawność intelektualna w stopniu umiarkowanym (upośledzenie umysłowe umiarkowane, dawniej imbecylizm - nie stosowana z uwagi na negatywne znaczenie w języku potocznym) – funkcjonowanie intelektualne na poziomie 9. roku życia. W okresie przedszkolnym istnieją trudności z nabywaniem reguł społecznych (lojalność, współdziałanie), a także niezręczność fizyczna, powolny rozwój motoryczny. Poza tym do 9. roku życia rozwój jest prawidłowy. Osoby takie mogą nabywać umiejętności samoobsługowe, nie gubią się w dobrze znanym terenie, mogą pracować w zakładach pracy chronionej. Nie powinny zakładać rodzin. IQ w skali Wechslera: 49 – 35. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipiasz Re: Zott IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 16:37 wszystko o zott hipiasz@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś