Gość: baba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 21:27 O czym mówi biskup Nosol? UO ma szczęście do rektorów??? Czy biskiup jest zachwycony komuchem Nicieją, czy niedorajdą Musielokiem? Bardzom ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ;-) Re: Nowa pani rektor z berłem i łańcuchem IP: 77.252.18.* 04.10.08, 00:06 Biskup czy arcybiskup to polityk wysokiej rangi, jak nie przymierzając... wojewoda, czy minister. Dlatego słowa jego brzmią czasem jak marketing, a czasem demagogia (z całym szacunkiem do osoby). Dla Pani Rektor - powodzenia i szczęścia w omijaniu raf, płynąc z tym prądem, i oby nie dryfując. A fructibus eorum... Zobaczymy za trzy lata, jak z tym prawem, ekonomia i nauką na UO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temida Re: Nowa pani rektor z berłem i łańcuchem IP: 82.160.59.* 04.10.08, 01:45 jesteś gejem czy lesbijką ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tede Re: Ostatni rektor z berłem i łańcuchem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.08, 09:19 Pani rektor jest ostatnim rektorem"bezprzymiotnikowego" uniwersytetu. I badzo dobrze.Opola nie stać finansowo i mentalnie na prawdziwy uniwersytet.I dobrze, nie ma co sie głupio wypinac i nadymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o nauko Re: Ostatni rektor z berłem i łańcuchem IP: *.gprs.plus.pl 04.10.08, 11:52 niektorzy uwazaja ze lepsze dwie przymiotnikowe uczelnie niz jedna naprawde pozadna i nie chodzi tylko o nazwe ale o to co w srodku alc coz, nie po raz pierwszy : do tanga trzeba dwojga oczywiscie uniwersytetowi zycze osiagniecia tego ale chyba zdajemy sobie sprawe ze nie bedzie to latwe o drugiej uczelin nie wspomne - tam indeksy dla maluchow, konfucjusz dla swoich a nie jak pisano 2 lata temu 500 a nawet 1000 studentow z chin na politechncie no i coraz wiecej drugoetatowcow i jednodniowych-udawanych profesorow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Do jęcołków IP: *.chello.pl 04.10.08, 15:18 No ręce opadają jak czytam takie posty. Praca jest wtedy naprawę efektywna kiedy się do niej przystępuje z wiarą i sporym zasobem chęci. Jednak jeżeli czytasz i słuchasz propagandę niemożności, pesymizmu, cały ten lament i narzekania; to po prostu się odechciewa robić. I koło się zamyka. Przykładem jest opinia na temat Uniwersytetu Opolskiego, tudzież pozostałych opolskich uczelni. Że poziom to dno, że kadra ble, że wyposażenie strach się bać its. itp. A np. taki Wocław to ohoho! No to spadaj do tego wrocka, z całą twoja rodziną, Skończ przygłupi jakiś kierunek na tej ich psu na budę wartej polibudzie z ich idiotami profesorami, którzy dopiero nic nie robią i swoją reputację zawieszają na paru uczciwych, którym chce się pracować. Dołącz do grona ich snobów za jedyny miernik mając ich wielkość. Skosztuj ich dewiacji i bezczelności. Niech zaliczenie z przedmiotu zależy od miauknięcia kota jakieś p. profesor (fakt autentyczny!). Wysłuchaj wykładu z biologii nawiedzonego osobnika w stylu p. Macieja Giertycha, któremu się pieprzy darwinizm z kreacjonizmem. Postudiuj zaocznie chemie i fizykę (to dopiero jest ubaw!). Poczytaj skrypty ich humanistów opracowane w rodzimej Alma mater. Gdyby naprawdę pracowaliby jak należy, przykryliby nas czapką. Tak to prawda. Ale nie pracują! I nie chce im się bo przecież nie zlikwidują tak wielkich i zacnych uczelni. Jedź…tylko proszę przestań nam tutaj smędzić. Jedź i narzekaj tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wkurzonego Re: Do jęcołków IP: *.gprs.plus.pl 04.10.08, 16:21 oj czy ty na pewno bierzesz udzial w tej dyskusji czy ty sam sie nie wkurzasz na siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojnieszy Re: Do jęcołków IP: *.chello.pl 04.10.08, 16:42 Przepraszam. Poniosło mnie. Jednak jak słyszę, że Opola "...nie stać finansowo i mentalnie..." na to czy tamto (patrz post "tede"), to zastanawia mnie mentalność autorów takich postów. Nie znoszę takich typków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do spokojnego Re: Do jęcołków IP: *.gprs.plus.pl 04.10.08, 19:27 mysle za najwazneijsze to znac swoje miejsce niedocenianie swojej wartosci to blad ale jeszcze wiekszy jak blefujemy i pajacujemy jestem opolaninem do urodzenia opole mi sie podoba - nie powiem ze moglem ale nie chcialem go opuscic a wiel widizalem ale nie podobaja mi sie pajace ktorzy uwazaja opole za pepek swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieco poirytowany Re: Do jęcołków IP: *.chello.pl 04.10.08, 20:52 Określenie „trzeba znać swoje miejsce” jest kurtuazyjną wersją „uszy po sobie i siad”. Takich, co to Opole maja za pępek świata na palcach jednej ręki policzysz. Nicieja to nie mój idol. Jednak w jego tekście, który zainicjował naszą dyskusję, ja przynajmniej odczytuję następującą myśl: Mogliśmy w przeszłości. Zatem możemy, jeżeli będziemy chcieli. Nikt nie będzie nam wskazywał gdzie nasze miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do poirytowanego Re: Do jęcołków IP: *.gprs.plus.pl 05.10.08, 16:29 nie jest tez moim idolem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Nowa pani rektor z berłem i łańcuchem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 18:07 Lepszy rektor niedoraja, niż prorektor plagiator. Wstyd i wiocha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bobo Re: Nowa pani rektor z berłem i łańcuchem IP: *.gprs.plus.pl 04.10.08, 19:28 oj bobasie to chyba nie ten poziom Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Nowa pani rektor z berłem i łańcuchem 04.10.08, 21:24 jeżeli w tej kadencji nie nastąpią 'poważne' działania mające na celu połączenie PO i UO to będzie to kadencja stracona. poważnie. pracownik UO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tiresiasa Re: Nowa pani rektor z berłem i łańcuchem IP: *.gprs.plus.pl 05.10.08, 16:31 z tego co wiem to po stronie UO sa checi ale wazne aby w koncu ruszylo cos po drugiej stronie na razie sporo fantazji i tematow zastepczych, ale po uczniach mozna jeszcze pomyslec o przedszkolu na politechnice i tak dalej... po chinach jest tyle jeszcze krojow i instytutow do otwarcia Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Pierwsza decyzja nowego rektora? 04.10.08, 21:32 Tak się zastanwiam... Czy aby pierwszą decyzją nie będzie zgoda na tablicę upamiętniającą łubudu. Wydaje mi się, że jest lepsza forma uczczenia bohaterskiego czynu. W rocznicę przeprowadzić operację pirotechniczną, która zasymuluje wszystkie efekty dźwiękowe, chmury pyłu, fruwający gruz, deszcz książek i confetti kartek, rozpryskujące się szkło okien. Wszyscy zaproszeni zostaną wyposażeni w środki ochrony osobistej i maski przeciwpyłowe. Po inscenizacji w stylu hollywoodzkim i opadnięciu pyłu, gdzieś około 1-szej w nocy na boisku obok uniwersytetu towarzystwo kotletów utworzy szpaler z płonącymi szturmówkami w dłoniach zaś obydwu braciom prezydent (dla symetrii również w towrzystwie brata) wręczy po Orderze Orła Białego. Języki ognia odbijać się będą w łysinach opolskich męczenników i wypucowanych na błysk glanach ich nowych przyjaciół z Góry św. Anny. "Gazeta w Opolu" obfotografuje i opisze, telewizja "Trwam" przeprowadzi transmisję bezpośrednią, zaś Wajda to skręci. Będzie super! Odpowiedz Link Zgłoś
antars Re: Pierwsza decyzja nowego rektora? 05.10.08, 17:51 W przebudowanej auli już wisi tablica upamiętniająca czyn braci Kowalczyków i kilka innych wydarzeń z historii WSP/UO (m. in strajk studencki w marcu 68 r.). Tablicę ufundowało jeszcze poprzednie kierownictwo uczelni na czele z rektorem Nicieją. Obeszło się bez fajerwerków, o których pisze mieszaniec-zopola. W tej chwili toczy się walka o założenie drugiej tablicy według pomysłu OSPN. Nie wiadomo dokładnie, o co w tej walce chodzi. Czy o treść napisów czy o to, kto przypisze sobie zasługę założenia "poprawnej" politycznie tablicy. Mam wrażenie, że w tym wszystkim wcale nie chodzi o Kowalczyków ale o nabijanie sobie punktów politycznych pod pretekstem upamiętnienia ich tragedii. Faktycznie ciekawe, co z tym fantem zrobi nowe kierownictwo uczelni. Da się wciągnąć do gry czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Herostrates z łysą pałą, 06.10.08, 16:12 moralizator z ręką przyklejoną do pośladków. Przyjdą mądrzejsze czasy to się tą tabliczkę usunie. I to bez materiałów wybuchowych. Młotek, dłuto, klucz. Nie wyleci w powietrze żaden dach, nie zapadnie się podłoga. Nie będzie kurzu i stanu przedzawałowego nocgo stróża. Nie będą fruwać książki. Odda się na złom, będzie z tego pożytek. Odpowiedz Link Zgłoś