Dodaj do ulubionych

Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy

IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.08, 23:13
To w końcu WODR, czy WORD? ;p
Obserwuj wątek
    • Gość: WORD liczy kase Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 01:42
      Prawda jest taka ze WORD liczy kase i kursanci sa masowo oblewani na
      egzaminach na prawo jazdy. Niestety, ale zdanie prawa jazdy w Opolu graniczy z
      cudem. :)
      • Gość: Zdaluch Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: 89.108.200.* 03.12.08, 22:24
        Co za bzdury tylko partacze lub niedouczeni kursanci przeważnie z wioch oblewają
        egzaminy w Opolu ja zdałem za drugim razem pierwszy OBLAŁEM na własne życzenie
        egzaminatorzy sa OK prawda jest taka że najgorsi kierowcy to ci z pod opola np
        OKR :) lub oklachoma OKL po za tym znam wielu ludzi z opola którzy zdali za
        pierwszym razem prawko Ci co nie zdają za 4 razem to szczyt później swoje braki
        i nieudolność chcą zwalić na to ze egzaminator ich specjalnie oblał a prawda
        jest taka że jak egzaminator przepości takiego delikwenta z litości to później
        sprzątają po takim szkło z jezdni i maja pełne czarne worki Smutne ale prawdziwe
        !!! Opole to jedno z najlepszych miast do zdawania Egzaminu na Prawko- brak
        trudnych skrzyżowań same ronda pasy odmalowane wszystko super oznakowane brak
        tramwaji i innych dziwactw.
        • Gość: Zdawałam w Czechac Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.10, 17:39
          Masz rację, ja też się dziwiałam jednem babce jak zdawała za 15. Myślałam opóźnina w rozwoju, dopóki sama nie zaczęłam zdawać i za każdym rzem panowie (bardzo mili) chwalili mnie!!! a oblewali za to że jeszcze trzeba trochę pojeździć. Prawko zrobiłam w Czechach. Poświęciłam rok na przygotowanie się i nauczenie czeskiego na tyle aby móc spokojnie porozumieć z egzaminatorem. Mam już rok prawko. Super mi się jeździ. I życzę każdemu odwagi i zdawania za granicą naszego nie województwa, ale kraju. Maz rację lepszych egzaminatorów nie ma jak w Opolu, ale ja dokladam i w Czechach. Po zdanym egzaminie w Czechach pierwsza moja podróz byla na okęcie, Tak w Warszawie. W Opolu 8 raz podchodziłam. 8.I nie mogłam zdać. W Czechach raz. I rok jeżdże, byłam już nawet w Niemczech swoim osobistym samochodem, za kierownicą. Ahoj
        • Gość: jom23 Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 10:12
          Facet piszesz bzdury i masz uprzedzenia dla wiochow , ato jest swinskie jestem
          kier spsiadam wszystkie kat , to czemu nie zdales za pierwszym razem jak ja tyle
          kat , ale ci powiem ze glupio myslisz tu chodzi o kase i dlatego ludzie nie
          zdaja to jest chamskie
        • Gość: egzeminator Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.11, 10:33
          zdales bo wylizales mi kule .
        • Gość: doak Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 15:03
          Zdaluch.... ty tepa dzido.... nie kazdy kto z wiochy to oblewa... ja np zdalem za 1razem a ty za 2 mieszczuchu zasrany TFU.
          • Gość: Klakier Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.13, 19:27
            ty sie ku... chwalisz albo żalisz??
        • Gość: efef Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.13, 18:17
          Zdaluch durniu, głupi ma zawsze szczęście, czyli w tym przypadku ty. Udało ci się i tyle a egzaminatorzy nie mogą puszczać z listości, oni dobrze widzą kto umie jeździć a kto nie, więc jak ktoś zda to znaczy że dobrze jechał tępaku, mam nadzieję, że nie spotkam cię na drodze.
      • Gość: ona Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 09:02
        Uf chociaż ktoś jest podobnego zdania... Oblałam już 2 egzaminy :/
        stres robi swoje, ale masa dzikich dróg, ciągle się spieszących kierowców nie
        ułatwia zdania... heh do trzech razy sztuka ;p
    • Gość: zet Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.08, 08:36
      jestem za, prosze jeszcze o statystyki egzaminatorow
      ktory ilu zdajacych procentowo oblewa
      • Gość: ktos Re: Ujawniać wyniki oblewalności egzaminów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 22:02
        Należy jak najszybciej ujawnić którzy egzaminatorzy najbardziej oblewają. Tych
        najgorszych wyrzucić z pracy. Doświadczenia moje i znajamych wskazują, że dla
        wielu egzaminatorów satysfakcją jest oblać i zgarnąć kolejną kasę. Większość
        egzaminatorów zwraca uwagę na szczególy typu wskazać odpowiednie światła,
        przyjechanie idealne słynnego łuczku lub łapie na kruczkach podczas jazdy. Nie
        zwracają natomiast uwagi na faktyczną umiejętność zdającego, która jest
        najważniejsza dla bezpieczeństwa wszystkich użytkowników dróg.
        • Gość: Ob.Serwator Re: Ujawniać wyniki oblewalności egzaminów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 16:18
          Jeden z głównych problemów nauki jazdy jest taki, że większość
          induktorów nie uczy kursantów jak dobrze jeżyć tylko jak zdać
          egzamin. A to są czasem, niestety dwie różne sprawy.
          Jeżeli chodzi o ujawnienie zdawalności to proponuję zwrócić się do
          WORD-u z tym pytaniem powołując się na ustawę o dostępie do
          informacji publicznej. W przypadku odmowy podać ich do sądu. W razie
          potrzeby służę radą.
          • Gość: uczeń Re: Ujawniać wyniki oblewalności egzaminów IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.10, 17:41
            Wreszcie cos mądrego. Super. Brać się za gnoi.
          • Gość: Luk Re: Ujawniać wyniki oblewalności egzaminów IP: *.40.254.211.threembb.co.uk 10.01.12, 14:46
            Większość instruktorów uczy kursantów jak zdać, dlatego właśnie, że WORD-y, a opolski z takim zamiłowaniem szczególnie, oblewają egzaminujących. Wiem, bo sam mnie palant egzaminator oblał na autobusie. Wkurzyłem się, mam wszystkie kat. prawa jazdy obecnie, lecz wtedy brakowało mi D do pracy, miałem dobrą propozycję w UK i olałem użeranie się z polskimi egzaminatorami, fatalnymi, którzy tylko chcą oblać aby więcej egzaminować, mieć więcej kasy z tego itp.Również by się dowartościować - a są to wyjątkowo sfrustrowani i niedowartościowani ludzie.
            Olałem i zrobiłem ponowny kurs w UK i ...zdałem bezproblemowo! Było miło, sympatycznie, profesjonalnie. Jeżdżę autobusami po dużym mieście w UK i się śmieję sam z siebie, jaki to ja byłem głupi, próbując, wbrew wcześniejszym ostrzeżeniom, zdawać w Polsce,m a zwłaszcza w Opolu.Jak czechy są bliżej - zdawajcie w Czechach!
            Nie dawajcie zarabiać tym cwaniakom!
    • Gość: :-))) Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.opole.internetia.pl 03.12.08, 08:51
      EXCEL
    • Gość: jaa Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.08, 11:14
      a ja zdałam za pierwszym razem! :-)
      więc złego słowa ani na moją szkołe ani na word powiedziec nie moge.
    • Gość: malinka Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: 77.223.236.* 03.12.08, 12:17
      Na malince przy wjezdze na ulice Bielska od strony MCDoonalda
      powinni zrobic dla pojazdow egzaminacyjnych koperte.Gdyz kilka osob
      dziennie tam wlasnie konczy swoj egzamin.Wymuszaja kierowcom z
      prawej strony(zaraz za boiskem).Mysla,ze sa na pierwszenstwie.Widze
      z okna jak ucza ich instruktorzy dwudziesto paro letni.A ucza ih
      wymuszen!!!Bo sami nie wiedza,ze prawa strona ma pierwszenstwo
    • Gość: wnerwiony eL-ki wypiexxdalac z okolic zwmu!! IP: *.xdsl.centertel.pl 03.12.08, 14:03
      .. i z miasta w godzinach 7-9 rano i 14-16 po poludniu. powinien byc formalny
      zakaz poruszania sie eLek. zresztą to i dla dobra kursantow -bo czego sie nauczą
      w tych godzinach? stania w korku? ruszania z jednyki? a! tylko wquxxwiania
      innych kierowcow ktorym sie spieszy do/z pracy.
      • Gość: świadek bity w zad Re: eL-ki wypiexxdalac z okolic zwmu!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 18:34
        na światłach przede mna elka zielone oczywiście kursantowi zgasł. zasrany instruktor zamiast nauczyć go uszać juz puszcza na miasto, a kiedys to 3x swiatła sie zmieniły zanim kursant ruszył. Zasrani 20 letni gó...arze-instruktorzy, bardzo mnie smieszą wystraszone laski -instruktorki. powinni ogłaszać, z których szkól nie zdali lub za którym razem moze troche niej by tych szkół było, a i instruktorzy dobierani by byli staranniej. Absolutnie nie winię tutaj kursantów.
    • Gość: gość Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: 77.223.237.* 03.12.08, 19:18
      ja też zdałam za pierwszym, nie mam to jak uczyc się w Opolu, nie
      narzekam ani na szkolę ani na egzaminatora
    • Gość: gość Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.08, 21:32
      Za pierwszym razem, NOT. Ale to było w 1994 roku...
      • Gość: alfabeta Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 18.12.08, 09:32
        Wyniki zdawalności w WORD są ogłaszane dwa razy w roku. Teraz
        zdawalność jest na poz około 30%, a i to za dużo moim zdaniem!

A to dla tych których denerwują L-ki na skrzyżowaniach jak nie
        potrafią ruszyć

...Zapomniał Wół jak cielęciem był...
        • Gość: świadek bity w zad Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 09:45
          alfabeta, samjesteś wół, to, że kursant nie potrafi ruszać płynnie na mieście to wina instruktora, najpierw niech mu każe 1000x a jak trzeba to do spalenia sprzęgła ruszać i hamować, aż sie nauczy a potem niech wyjeżdża na miasto bo w ten sposób korki powstają mądralo. On tam nie musi rozwijać kosmicznych szybkości, ale niech w miare płynnie rusza a nie uczy sie ruszać matołku.
          • Gość: dfdf Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.13, 18:24
            świadek matoł to jesteś ty. Pewnie jeździsz po miejście, wiecznie ci się spieszy i wszystkich poganiasz i wyzywasz. Ja jak się uczyłam to też miałam styczność z takimi debilami co trąbili na mnie a sami nie pamiętali jak się uczyli. Ale po prostu są niewychowani
            • Gość: a_greg_at Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.man.poznan.pl 29.04.13, 13:10
              ..egzam to egzam.. ja ostatnio widziałem, jak jeden mając czerwone na podporządkowanej, podjechał na skraj skrzyżow. żeby mieć lepszą widoczność, najeżdżając na pasy przejścia dla pieszych... przecież wiadomo, że jak sie zmieni światło to ma zapewnienie ruchu bezkolizyjnego ( no wiem, ze i tak trzeba uważać na tzw. piratów), więc nie musi się zawczasu o tę widoczność martwić, a na czas czerwonego pozbawia możliwości przejścia pieszych. Oczywiście z tyłu widziałem tylko, jak sie z egzaminatorem zamienili miejscami.
    • Gość: opol Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 10:51
      Jeżeli chodzi o wyniki zdawalności w WORD Opole to pod tym linkiem
      co miesiąc są one publikowane i to nie jest tajemnica:

www.bip.word.opole.pl/15701,16604,16605/16605/
      Jeżeli chodzi o statystykę poszczególnych szkół jazdy to niestety
      same szkoły NIE CHCĄ aby te dane publikować. Ale co do niektórych
      szkół jazdy to mnie jakoś nie dziwi widząc co wyprawiają na mieście.
      • Gość: Nikt Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.08, 14:19
        Czemu całą winę za oblany egzamin zwalacie na egzaminatorów? Czy to
        że Wy nie zdaliście egzaminu to ich wina? Aby zostać Egzaminatorem
        trzeba spelnić kilkanaście wrunków m.in:
        1. wyższe wykształcenie;
        2. prawo jazdy min. 5 lat;
        3. niekaralność;
        4. brak punktów karnych na koncie
        5. trzeba przejść cały kurs na "egzaminatora"

Kurs na egzaminatora trwa kilka miesięcy - potem czas na egzamin, a
        ten wcale nie jest łatwy. Większość z egzaminatorów przystępowało do
        egzaminu kilkakrotnie i mógłbym wymienić tu nazwiska ale tego nie
        zrobię. Komisja egazminacyjna przyjeżdża z Warszawy i uwierzcie mi
        na słowo że naprawdę trzeba się wykazać wiedzą ze znajomości kodeksu
        drogowego, a przede wszystkim "Instrukcją Egzaminowania"
        Możecie mi uwierzyć na słowo, że jeśli egzaminator by się uwziął na
        kogoś to nikt ale to kompletnie nikt by nie zdał jeśli miałby być
        egzaminowany zgodnie ze wspomnianą wcześniej instrukcją.
        Ktoś wcześniej wspomniał, ze oblewają za bzdury, ale najechanie na
        linię ciągłą to nie jest bzdura. Cały plac manewrowy jest
        monitorowany i jesli by się zdarzyło, że egzaminator kogoś "puścił" -
        to kto się naraża?Egzaminowany czy Egzaminator? Kto naraża się na
        ewentualne konsekwencje? Oni muszą egzaminować zgodnie z instrukcją
        i kropka i chcą wykonywać swoją pracę jak najlepiej. Natomiast
        kwestia kultury osobistej egzaminatorów to inna sprawa. Tego nie
        będę komentował.
        Średnia zdwalaność w opolskim WORD to około 30%, (moim zdaniem to i
        tak za dużo o 25%), a każdy Egzaminator, który ma zdawalność poniżej
        tej średniej jest zaraz na cenzurowanym.
        Kasa, którą płacicie, nie zostaje w kasie WORDU i nie jest
        przeznaczana na premie dla egzaminatorów - po odliczeniu kosztów
        WORD musi oddawać kasę do Urzędu Marszałkowskiego (patrz państwo) i
        dlatego ciągłe zmainy samochodów aby jak najmniej oddawać...
        Pensje egzaminatorów ustalane są ustawowo i niema tutaj jakichś
        możliwości wydania tej kasy na dodatkowe premie.

Z drugiej strony, powinniście wiedzieć i znać różnicę pomiędzy
        INSTRUKTOREM i EGZAMINATOREM (analogicznie do kierownika budowy i
        inspektora nadzoru) powinni mieć takie same kompetencje i powinni
        odbyć identyczny kurs - jeden PRZYGOTOWYWUJE a drugi ODBIERA.
        I jeśli te warunki zostały by spełnione jak w przypadku Kierownika i
        Inspektora to niebyło by problemu.
        W przypadku INSTRUKTORA I EGZAMINATORA jest zupełnie inaczej!!!
        Instruktor:
        1. doświadczenie 3 lata - nie 5
        2. średnie wykształcenie
        Nie musi znać Instrukcji Egzaminowania - a powinien!!! I generalnie
        kurs na Instruktorów to tylko 10% tego co muszą wiedzieć i zdawać
        Egzaminatorzy!!! Wiem to z doświadczenia.

Reasumując Instruktor niema takiej wiedzy jak Egzaminator więc nie
        mógł nauczyć kursanta wszystkiego. Więc czyją winą jest to, że ktoś
        niezdał? Egzaminatora?

Poza tym zastanówcie się sami, jest tyle kretynizmu, brawury
        szpanowania i chamstwa na drogach - że może i te oblewanie kursantów
        nie jest złe dla innych użytkowników ruchu.
        • Gość: A to ci ciekwe Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.10, 17:49
          Wyższe wykształcenie. Naprawdę, ej... to skąd tam tyle hamów. Ludzie niektórzy sa jakby z pudła wyszli. Jak zdawałam raz to tzrech egzaminatorów dyskitowało w d.. mialo śiatła, wogóle ich nie interesowalo, wiadomo bylam na odsstrzał, podeszłam i przeprosiłam mojego egzaminatora aby jednak posłuchal co mam mu do powiedzenia. Jeden się wściekł bo cos ciekawegp opowiadał. I nawet zaklął. Serio macie wykształcenie wyższe, ale jaja.
    • Gość: jom23 Zdawanie na egzaminie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 09:59
      Jestem zaw kierowca posiadam wszystkie kat prawa jazdy , moja wnuczka zdawala
      5 razy i oblal jom egzaminator bez podstawnie , zapytaniem czy sie
      przestaniecie mscic na biednych ludziach tyle pieniedzy jusz zescie wzieli czy
      nie dosyc chamstwa Opole zastanowcie sie
    • Gość: M. prawko IP: *.opole.hypnet.pl 03.10.11, 17:53
      A JA MOGE CO NIECO POWIEDZIEC O EGZAMINATORACH... BEDE MÓWIC PO IMIENIU I NAZWISKU BO NIE MA SIE CO USZUKIWAĆ. CHAMSTWA TAM NIE BRAKUJE. NIEJAKI PAN PIOTR SAKWIŃSKI OKAZAŁ SIE NA TYLE BEZCZELNY ZEBY MNIE TYLKO OBLAC KAZAŁ MI ROBIC ŁUK 2 RAZY A GÓRKE 3 MIMIO TEGO ZE OBYDWIE TE RZECZY ZROBIŁAM BEZ ZADNYCH ZASTRZERZEN ZA PIERWSZYM RAZEM CIAGLE COS KOMENTOWAŁ MÓWIŁ " Z TAKA JAZDA PANI DALEKO NIE ZAJEDZIE" I KAZAŁ MI ROBIC ŁUK DRUGI RAZ A NIE WYJECHAŁAM ZA LIENIE ANI W ZADNA TYCZKE NIE UDERZYŁAM... TO SAMO Z GÓRKA BYŁO ZROBILAM WSZSTKO DOBRZE ALE CIAGLE MU COS NIE PASOWAŁO PODCZAS JAZDY CIAGLE KOMENTOWAŁ I PYSKOWAŁ CIAGLE MU COS NIE PASOWAŁO MÓWIŁ MI INACZEJ NIZ MÓJ INSTRUKTOR ZE NA SKZYZOWANIACH MAM DAWAC NA LUZ, CIEKAWE JAKOS MÓJ EGZAMINATOR KTÓRY JEST DOBRYM EGZAMINATOREM POWIEDZIAŁ ZE MAM TEGO NIE ROBIC... CZYZBY JAKAS PROWOKACJA ZE STRONY EGZAMINATORA ZEBYM NIE ZDAŁA ?? JEDNYM SLOWEM CZŁOWIEK PSYCHICCZNY ZRESZTA TAK SAMO JAK JEGO RODZINKA BORYS SAKWINSKI I OLGA SAKWINSKA
      MOGE ZA TO POLECIC EGZAMINATORA O NAZWISKU STANISŁAW KOPERKIEWICZ, CZŁOWIEK BARDZO MNIE ODSTRESOWAŁ ZE ZAPOMNIAŁAM O EGZAMINIE I WGL. I NIE PISZE TEGO ZE ZDALAM WŁASNIE U NIEGO, BO NIESTETY NIE ZDAŁAM, ALE WSZYSTKIM ZYCZE TAKIEGO EGZAMINATORA JAK PAN KOPERKIEWICZ A RADZE UWAZAC NA RODZINKE SAKWINSKICH...
      • Gość: asia Re: prawko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 13:41
        przyjedcie do POZNANIA zdawac tu jest dopiero porazka 7 raz pochodze!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: asia Re: prawko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 13:45
        dla mnie to jest cos nie tak... pol roku wazne sa testy co 4 tygodnie zdaje sie egzamin na kategorie b bo takie sa terminy jest tyle wiary to jest dopiero porazka a co do egzaminow to musza oblewa bo z skad by mnieli na wynagrodzenia po 5 ,,6 tys na miesiac! moze w koncu ktos sie za to wezmie
      • Gość: Ja Re: prawko IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 08:41
        Dokladnie tak jak piszesz, pan Piotr non stop sie czepia, no i mowi co innego niz instruktor... jechac blizej kraweznika, najpierw puszczac sprzeglo a potem gaz - tylko jak ktos nie doswiadczony, to auto gasnie, no ale o to pewnie mu chodzi.
        • Gość: Kursant Re: prawko IP: *.25.199.109.static.rdi.pl 01.06.12, 22:29
          Ja zdałem za 1 razem u pana Piotra S. NIestety muszę powiedzieć że pan Piotr jest bardo niemiły i czepia się szczegółów ;p
      • Gość: SwierzyKierowca Re: prawko IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.12, 11:59
        zgadzam sie w 100procentach co do Pana Koperkiewicza,bardzo mily i sympatczyny czlowiek,bardzo dobrze mi sie z nim jezdzilo,w ogole nie czulem stresu przy nim no i dzisiaj dzieki Bogu udalo mi sie zdac to prawo jazdy :)
      • Gość: cameldriver Re: prawko IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.12, 22:31
        zdawałam dziś u Borysa Sakwińskiego i nie mam Mu nic do zarzucenia, a już na pewno nie chamstwo i upierdliwość .... wręcz przeciwnie: bardzo jasne polecenia wydawane z odpowiednim wyprzedzeniem, kultura, pozytywne nastawienie do zdającego, przyjazna atmosfera.
        Z resztą na egzaminatorów nie ma jak uważać, nie mamy wpływu na to u kogo zdajemy.
      • Gość: XXXXX Re: prawko IP: *.play-internet.pl 04.10.12, 11:02
        Też miałam egzamin z P. Piotrem Sakwińskim co prawda zdałam ale faktycznie czepia sie szczegółów, trzeba wykazac się u niego rozsadkiem i opanowaniem wtedy jest ok ;-) jest to cięzkie kiedy cały czas marudzi Ci nad uchem ale najważniejszy jest wynik ;-)
      • Gość: MYSZKA Re: prawko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 21:22
        Ja dzis 2 raz oblałam za pierwszym razem pan egzaminator przerwał mi egzamin bo uparł sie ze najechałam na linie ciagła przy skrecaniu w lewo po 40 min jazdy a wiem ze nie najechałam niby tylnym kołem a dzis jechałam sobie jak zawsze wszystko idealnie na chodniku przy dużym ruchu szła kobieta z wozkiem po mojej lewej stronie nagle pqn egzaminator powiedział popełniła pani bład no to ja do nie go jaki bo nie rozumiem pana a on CZY NIE WIDZIAŁA PANI KOBIETY Z WOZKIEM no to ja ze tam nie było pasow a bym spowodowała zagrozenie w ruchu bo była po mojej lewej stronie a z jej strony jechały samochody i to kolejka za mna też A ON PROSZE ZE MNA NIE DYSKUTOWAC LICZY SIE KULTURA JAZDY !!!!!!!!!!!! JEZELI PANI UPIERA SIE ZE MA RACJE TO PO CO JA TU JESTEM !!!!!!!!!!! w tym momecie nogi mi sie zaczeły trzepac jak cholera TAK KRZYCZAŁ NA MNIE ZE NIE BYŁAM DALEJ WTANIE JECHAC JESZCZE WYKONAŁAM ZAWRACANIE Z BIEGIEM WSTECZNYM BEZ BŁEDU ALE NA RONDZIE ZA MIAST W LEWO ZAWROCIŁAM I WYNIK NIEGATYWNY MOJ INSTRUKTOR BEDZIE INTERWENIOWAŁ W TEJ SPRAWIE
      • Gość: lolitta2 Re: prawko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.18, 11:24
        Chciałam powiedzieć tylko tyle: znam ten ból. Przez szanownego Pana Piotra Sakwińskiego chciałam się poddać. Miałam go za drugim razem, zdałam za trzecim u Pana Ledwiga - jest surowy, ale przynajmniej siedzi cicho i cieszy się jak zdasz. Pan Piotr Sakwiński chyba ma taką samą taktykę na każdego zdającego : kazać mu robić łuk po kilka razy ZA NIC. Mnie zatrzymał po metrze, nie powiedział co zrobiłam źle, kazał się wrócić i zrobić wszystko jeszcze raz: zaczynajac od świateł i kierunkowskazów. Wylosowalam płyn hamulcowy, pokazałam mu gdzie się on znajduje i powiedziałam, że jego poziom musi być pomiędzy minimum a maksimum. Jego odpowiedz brzmiała: nie musi tylko powinien proszę Pani, proszę pokazać mi te wskaźniki, po czym podszedł bliżej i dokładnie patrzył na moje palce. Od początku próbował mnie oblać ! Zabrał mi pierwszą próbę łuku - tak o, po prostu! Drugą jednak zrobiłam idealnie. Wałek ?? Pojechaliśmy na górkę. Wysiadł. Uczyłam się robić górkę dodając trochę więcej gazu, żeby na pewno ruszyć. Podjechałam po niego, a on wyskoczył z pretensjami, że mu samochód zniszczę i po co tyle gazu, przecież górkę da się zrobić normalnie. Wiedziałam, że mam przerypane. Przy wyjeździe z Wordu zatrzymałam się i powiedziałam do niego „zatrzymałam się, żeby lepiej widzieć lewą stronę i nie najechać na linie podwójna ciągła”, a jego odpowiedz brzmiała „mnie to nie interesuje, upewniamy się podczas jazdy proszę pani, ma pani błąd”. Wiedziałam, że nie zdam. Przy zwykłym lewoskręcie kazal mi dać na luz i na ręczny. Zostawiłam sobie 10 cm do osi (podwójna ciągła), żeby nie najechać, bo wiedziałam, ze mnie obleje. NAJLEPSZE - POWIEDZIAŁAM MU DLACZEGO ZOSTAWIAM 10 cm. Dał mi negatywny na „poruszanie się w ruchu drogowym”’;) Super gościu. Jedziemy dalej - kolejna sygnalizacja. Ja już mam łzy w oczach, on się na mnie drze, że szarpnelam sprzęgłem ze stresu. Noga latała mi jak cholera.. Jedziemy dalej - dwa stopy,
        Dwa nakazy w lewo, jednokierunkowa. Gdy zauważyl, ze ciężko mnie oblać, dogadywał mi i nękał mnie psychicznie. Dalej kilka sygnalizacji, kilka skrętów, wszystko dobrze. Jeździłam już 25 minut. Zostało mi tylko parkowanie i zawracanie. Kazał mi zawrócić na bardzo ruchliwej ulicy (oczywiście podwójna ciągła, przerywana kawałek i znów podwójna ciągła) w bramie wjazdowej pod górkę. Podjechałam do przodu idealnie, a on mówi, że stoje źle. Zdenerwowałam się i zostałam, bo samochody normalnie mogły przejechać i stałam dobrze. Zaczęły lecieć mi łzy. W pewnym momencie zaczęłam kręcić na maxa w prawo i włączyłam prawy kierunkowskaz, był jeden samochód - ok kilometr ode mnie. Pan egzaminator nacisnął mi na środku drogi na hamulec i zapytał „nie widzi pani tego samochodu?”, po czym zdenerwowalam się i zaczęłam się kłócić,
        Ze gdyby mi nie nacisnął na hamulec, NORMALNIE bym podjechala do przodu i byłoby wszystko dobrze. On zaś kazał mi się przesiąść i powiedział, ze mam oblane. Cała drogę powrotna pierniczyl mi jak się puszcza sprzęgło, a ja płakałam. Człowiek bez serca i bez litości. Idealny.
    • Gość: ja prawko IP: *.146.201.178.ip.abpl.pl 09.01.12, 19:57
      ja powiem tyle zdałem prawko 10 lat temu a teraz mogę powiedzieć że umie śmigać więc jak pisze jeden z drugim że egzaminatorzy powinni bardziej oblewać że jacy oni to szkoły nie pokończyli to by zrozumieli ze ten co zda to musi parę tyś kilometrów zrobić że umiał się na drodze zachować a oni się pastwią na zestresowanych uczniach panowie i władcy złodzieje czemu nie zrobią drugiego wordu w opolskim jak kiedyś tylko monopoliści
    • Gość: Luk To jest bagno! IP: *.40.254.211.threembb.co.uk 10.01.12, 14:50
      Większość instruktorów uczy kursantów jak zdać, dlatego właśnie, że WORD-y, a opolski z takim zamiłowaniem szczególnie, oblewają egzaminujących. Wiem, bo sam mnie palant egzaminator oblał na autobusie. Wkurzyłem się, mam wszystkie kat. prawa jazdy obecnie, lecz wtedy brakowało mi D do pracy, miałem dobrą propozycję w UK i olałem użeranie się z polskimi egzaminatorami, fatalnymi, którzy tylko chcą oblać aby więcej egzaminować, mieć więcej kasy z tego itp.Również by się dowartościować - a są to wyjątkowo sfrustrowani i niedowartościowani ludzie.
      Olałem i zrobiłem ponowny kurs w UK i ...zdałem bezproblemowo! Było miło, sympatycznie, profesjonalnie. Jeżdżę autobusami po dużym mieście w UK i się śmieję sam z siebie, jaki to ja byłem głupi, próbując, wbrew wcześniejszym ostrzeżeniom, zdawać w Polsce,m a zwłaszcza w Opolu.Jak czechy są bliżej - zdawajcie w Czechach!
      Nie dawajcie zarabiać tym cwaniakom!
    • Gość: gość egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 13:54
      Oblewają masowo, mnie też. Do tego szkoły windują ceny za kurs masakrycznie, a dzisiaj przechodząc pasażem w Skaucie na ZWM-ie prawo jazdy B za 1000 zł w tamtejszej szkole znalazłam, tyle tlko, że tani kurs rusza dopiero 02.07.2012 :(
    • Gość: mako Nauka jazdy, to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 22:21
      nie gra w piłkę, bo zawodnicy są szkoleni latami, a efekty mogą być marne!
      Ba, chcę każdemu przyszłemu kierowcy uświadomić, że sam kurs nie daje satysfakcjonujących efektów bez wzajemnej współpracy i szczerych chęci!
      Przeważnie kursant ma świadomość swego błędu jak za niego zapłaci!
      Tłumaczenia godzinami osobom, które nigdy nie jeździły samochodem, to harówka instruktora nauki jazdy, który stara się nie wjechać samochodem w pojazd poprzedzający lub w pieszych na przejściu!
      Na początku z kilkanaście godzin uczący nie potrafią zauważać znaków i sygnałów świetlnych, a resztę godzin uczą się tylko poruszać z prędkością bezpieczną i przewidywania zagrożeń!
      Na egzaminie każda osoba w stresie popełnia błędy tak nieumyślne, że nawet sama zaskakuje innych!
      Największym koszmarem dla tych młodych ludzi są tylko kierowcy mający już prawo jazdy, którzy celowo wymuszają i utrudniają płynność ruchu!
      Piesi tak jakby byli w zmowie z egzaminatorami, bo jak zobaczą L na samochodzie, to potrafią wejść nagle wprost pod nadjeżdżający pojazd!
      Opuszczający skrzyżowanie z sygnalizacją kolizyjną przy skręcie w lewo S1, Ci którzy długo oczekują na tym skrzyżowaniu, to przy zmianie świateł dla drogo poprzecznej już nikt nie pozwoli zdającemu tej krzyżówki opuścić bezpiecznie mimo jego pierwszeństwa z poprzedniej zmiany tych świateł, tylko wjeżdżają w niego, bo znowu Ci co mają prawo jazdy, to zwykli niedouczeni kursanci i egzaminatorzy!
    • Gość: Lewy tył WORD Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 16:20
      Nie oceniam wiedzy merytorycznej. Chamstwo egzaminatorów w opolskim Wordzie jest przerażające. (z wyjątkami nielicznymi)
      • Gość: Aneta Przykład IP: *.252.22.208.internetia.net.pl 22.01.13, 17:11
        Przy pierwszym podejściu kursantce dwa razy gaśnie silnik (plotka głosi, że pedał gazu jest zdradliwie - jak dla niedoświadczonego kierowcy - ustawiony). Dwa (?) błędy, oblane. Nawet nie ruszyła. Ile zarobił WORD (egzaminator?) na "zaoszczędzonym" paliwie i czasie egzaminu?
        Kolejne podejście. Ku swemu zdumieniu kursantka zaliczyła "plac". Wyjeżdża na miasto z ośrodka egzaminacyjnego na Oleskiej. wiadomo ulica ruchliwa, na chodniku piesi. Zatrzymuje się więc PRZED chodnikiem. Na to egzaminator:
        - A widziała pani tę kobietę?
        - No, widziałam, zatrzymałam się przecież!
        - Ale wystraszyła ja pani, kobieta się zatrzymała.
        Kursantka zdenerwowana do białości, przy próbie ruszenia gaśnie silnik. Dwa błędy - koniec egzaminu.
        I tak dalej, w kolejnych podejściach. Bywa, że kilkunastu.
        Dlatego wyniki zdawalności egzaminów powinny być publicznie dostępne. Bo tak to nie wiadomo: albo instruktorzy słabo uczą, albo egzaminowani są kompletnymi matołami, albo liczba godzin nauki jazdy jest ileś tam razy (ile?) za mała. A przy okazji: dlaczego nie wprowadzić znanego w świecie rozwiązania, że ukończenie kursu upoważnia przez rok do jazdy w towarzystwie bardziej doświadczonego kierowcy (ojca, męża..)?
        Co do egzaminatorów - z ich kulturą bywa różnie (jaki wśród nich jest procent policjantów i pracowników różnych służb - wczesnych emerytów?). Czasami bardzo dobrze. Jednak efekt końcowy jest ten sam.
      • Gość: ja Re: WORD Opole IP: *.204.102.148.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.04.13, 15:46
        Zgadzam się w 100%
      • Gość: Jan Re: WORD Opole IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 18:48
        chamstwo to mało powiedziane! Banda cwaniaczków i frustratów życiowych!+ niezłe stadko ex policjantów z 1 stron gazet + emerytowanych trepów + aktyw działaczy partyjnych = kwiat egzaminatorów w WORD Opole. Spróbuj wejść im w drogę! to po tobie.
        • Gość: a_greg_at Re: WORD Opole IP: *.man.poznan.pl 27.05.13, 12:48
          Aleś z nimi "pojechał" ;)..Nie, no nie wątpię że napotkałeś na jakichś gnojków.. ja co prawda z Poznania, ale też to tu i tam widzę.
      • agatka304 Re: WORD Opole 17.02.15, 21:07
        Ja zdawalam 12 lutego o godz 10 trafilam na pana Rozkosz po opiniach ktore przeczytalam na forach to myslalam ze uciekne a tu mile rozczarowanie bardzo mily Pan cala droge rozmawia rozluznia atmosfere i jezdzilam tylko 29 min zatoczka i zawracanie to jego ulubione zadania.Konkretny mily egzaminator nie zgadzam sie z tym co pisza o nim na necie .Egzamin zdalam i bardzo dziekuje Panu Egzaminatorowi.Podsumowujac Pan Arkadiusz Rozkosz jest mega super egzaminatorem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Agatka
    • Gość: a_greg_at Ujawnienie testów a Rzecznik Praw Konsumenta IP: 150.254.174.* 08.02.13, 14:03
      Jak macie dowody oplaconego egzamu na prawicho a nie zdaliscie/ zdaliscie ponownie placac ze egzam, to nie wyrzucajcie. Pytania mialy byc tajne a nagle sie pojawily w oficjalnej sprzedazy w WORD-ach! Gdybym wiedzial ze beda osiagalne (a w mojej szkolce jazdy mowili ze sa tajne z zasady), to bym POCZEKAL NA PELNA PULE PYTAN (teraz jest cos ponad 1200 z 3000 za 19 zyli). Do Rzecznika Konsumenta, bo to jest jawne oszustwo.Po co teraz ujawnili pytania? Bo natrzepali kasy, ludzie zaczęli bojkotować egzamy. Czemu wcześniej nie? Czekali na bojkot.Więc niech mają: aż nie pokażą wszystkich 3000, potem miesiac na naukę i dopiero można myśleć o zdaniu, a nie na traceniu czasu. Jak ktoś zapłacił a nie zdał, to CiDiczek "3000" w ramach przeprosin i nowy egzam za poprzednio wpłaconą kasę: pozew zbiorowy i koniec.
      • Gość: Ciekawski Re: Ujawnienie testów a Rzecznik Praw Konsumenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 22:26
        A możesz powiedzieć gdzie takie pytania się pojawiły w sprzedaży? Bo ja chodzę na kurs i jakoś nikt nie jest na tyle miły żeby mi o tym powiedzieć a wlaśnie to jest ciekawy temat..
        • Gość: a_greg_at Re: Ujawnienie testów a Rzecznik Praw Konsumenta IP: 217.153.145.* 14.03.13, 13:44
          no np. w Poznaniu, ale ok. 1300 z 3000 ( może też około) pytań. Dla mnie to wywalanie pieniedzy: totolotek: wydasz na los, a szczescie albo masz albo nie. Ale fakt: w mojej szkole jazdy tez mi powiedzieli, ze ABSOLUTNIE nie ma ujawnionych pytań. Podobno reszta czyli ok. 1700 ma być tajne na 100procent, ale mozna looknac na youtube i inne z wyszukiwarki i coś tam znajdziesz.
          • Gość: Ciekawski Re: Ujawnienie testów a Rzecznik Praw Konsumenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 10:32
            W ramach Ciekawości zadzwoniłem do Instruktora i do Wordu w Opolu. Instruktor powiedział ze te pytania to tylko sposób na zarobek i niby są to te najprostsze pytania na które i tak odpowiesz a rzadko kiedy się zdarzają. A pani w WORD Opole powiedziała że ŻADNE WORDy nie zajmują się taką sprzedażą więc nic z tego ;)
            • Gość: a_greg_at Re: Ujawnienie testów a Rzecznik Praw Konsumenta IP: 150.254.174.* 18.03.13, 10:40
              .. więc sam obie odpowiadasz na swoje ni to listy- ni to co. ";)". Skoro instruktor powiedział, to nie wierz babie z urzędu, co i tak nic nie zmienia, bo i tak nie ma sensu ich kupować. Nawet ja, co niby mogę to w P- niu zrobić.
    • gusia-1000 Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy 06.07.13, 21:33
      Gość portalu: ;p napisał(a):

> To w końcu WODR, czy WORD? ;p
      Zdawalność WORD Opole jest ujawniona na ich stronie www. tabelarycznie i to bardzo szczegółowo-liczbowo i % z podziałem na różne kategorie, co do egzaminu teoretycznego i praktycznego.
    • Gość: papiaxxxxx Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.252.25.54.internetia.net.pl 23.09.13, 14:45
      To tez nie jest, ze to wina egzaminatorów. bo oni wykonują swoją pracę- i tu się zgodzę. Wina kursantów? nie zawsze. I jestem przekonana, że w moim przypadku tak jest. Nie jestem z Opola, więc nie wiedziałam gdzie zrobić prawko trochę taniej, ale żeby zdać, może nie za 1, ale za drugim, ew 3 razem. Od razu rada! bierzcie prawko trochę droższe, bo jak weźmiecie tańsze, to i tak ta różnicę zapłacicie w egzaminach. Ja mam dzisiaj za sobą 5 egzamin. Niestety oblany- u Pana Koperkiewicza. Oblałam z mojej winy, z mojej głupoty.
      1. nie róbcie sobie przerwy. Ja taką zrobiłam po 3egz- roczną, bo matura itd. W tym czasie zmieniły się auta. Ja miałam jazdy na starym renaut clio i fordzie.
      2. bierzcie polecaną szkołę jazdy. Nie powiem gdzie miałam, bo już mniejsza z tym. Mi też ją polecił kolega, ale jak się dowiedział, że tan poszłam, to stwierdził, że mam nierówno pod sufitem... sam poszedł do innej i zdał za 2-gim. Ja po prostu tak sobie jeździłam po mieście. Instruktor zostawił mnie po 24-tej godz. jazd. Przede mną 6 godz. do upragnionej 30-ki, a nie nauczył mnie m.in. parkowania, bo zostawiał manewry na ostatnie 5godz. Kolejny instruktor tylko negował to, czego nauczył mnie ten pierwszy... ostatnie 2 godz to już w ogóle paranoja. Spoźnił mi się autobus o godzinę- ok, "moja wina" jedną godzinę mam w plecy. Ale kolejną godzinę spędziłam w ubezpieczalni, bo kogoś przede mną ktoś przyhaczył i instruktor musiał to robić zdjęcia tego czegoś właśnie w czasie moich jazd. Parkować nauczyłam się sama, innych manewrów też- pod okiem mojej mamy. Ogólnie myślę, że nauczyła by mnie tego samego co pierwszy instruktor.
      3. no stres. Na nową teorię poszłam bez stresu, bo mało ludzi zdaje, jak nie zdam nic sie nie stanie. I zdałam za 1-szym. Mój dzisiejszy egzamin: łuk za 1--szym, górka to samo. Jeździłam 50minut. Przy zawracaniu, bo tylko ono zostało, machnęłam trochę przez ciągłą. Po egzaminie. Egzamin przeprowadzał Pan Koperkiewicz. Bardzo fajny człowiek ( czepliwy- czepiał się, że zmieniam kierunkowskaz ręką a nie palcem, czepiał się w którym miejscu mam lewą nogę, czepiał się, że nie zawsze patrzę na skrzyżowaniach jak mam drogę z pierwszeństwem ). Mówił, co mam zrobić tak, żeby było łatwiej i że on, wie, ze tak tak instruktorzy uczą. I teraz sama widzę, że muszę dokupić parę godzin. Jestem święcie przekonana, że gdybym nie miała przerwy, to zdałabym to dzisiaj. A kupiłam tylko 3godz, w tym godz przed egzaminem. Myślałam, że wystarczy... Ale niestety. Dużo rzeczy zapomniałam, przede wszystkim miasta. Zapomniałam na jakie miejsca zwracał uwagę instruktor.
      I to wszystko uważam jako mój błąd, NIE EGZAMINATORA. Było blisko, następnym razem się uda.
      4. Pan Koperkiewicz dał mi radę. Żeby na jazdach robić jakby egzaminy, a nie jeździć i instruktor mówi co masz robić, gdzie masz się zatrzymać itd. a na koniec analizować błędy. Bardzo trafna uwaga.
      5. polecam szkołę D-H. Tam miałam moje dokupione godzinki, fajnie uczą. Tam również przeprowadzają egz teoretyczny wewnętrzny i praktyczny wewnętrzny- dopóki nie zdasz nie zapisza Cię za egzamin. Ja nie miałam czegoś takiego...

Ale się rozpisałam. Przepraszam.
      • gusia-1000 Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy 23.09.13, 19:00
        Nie ma co przepraszać za rozpisywanie się.
        Oby więcej osób tak opisało swoje kursy na prawo jazdy i egzamin.
        -Napisz proszę w jakiej szkole robiłaś kurs i z jakimi 2 Instruktorami jeździłaś, że nie byłaś zadowolona ?
        Podziwiam Cię, że po takiej przerwie i wykupieniu tylko 3 godzin jeździłaś z Panem Egzaminatorem aż 50 minut. (ja jeździłam po mieście na jednej z prób do zdania 55 minut i nie zdałam za za szybko dany kierunkowskaz na rondzie, a dałam go tam, gdzie na jezdni były namalowane trójkąty-ustąp pierwszeństwa)
        Nie martw się, 5 oblany egzamin to nic, ja zdam za 10 razem w lipcu br.
        Zostawiłam zdawanie na rok po 3 oblanych razach na łuku.
        Zdałam stare testy 18.I.br. i tak walczyłam do lipca br.
        Musiałam uczyć się na "Reno Clio IV", bo jeździłam na III i "Fordzie Fieście".
        Poszłam znów do tego samego OSK, ale do innego Instruktora, tj. : Pani Agaty Terleckiej z "PZM" Opole, którą gorąco mogę Ci polecić na dodatkowe wykupowanie godzin przed 6 egzaminem.
        Kobieta jeździ po trasach egzaminacyjnych-pułapki egzaminacyjne, tłumaczy, poprawia na bieżąco błędy kursanta, nie zabiera minut jazd, więc to są same plusy.
        Siedziba PZM znajduje się na ul. Oleskiej 125 a, po tej samej stronie ulicy gdzie WORD, a plac manewrowy po przeciwnej stronie ulicy, więc od razu jeździ się tam gdzie egzaminy i to jest plusem dla kursanta.
        Odpisz.
        • Gość: papiaxxxx Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 20:05
          Witam :) szkoła jazdy "OSK Szymek". Ten pierwszy już nie uczy, a drugi ma na imię Mateusz. Dobrze uczy, jest surowym nauczycielem, u niego ludzie zdawali za 1 bądź 2 razem. Ale uczył inaczej od tego pierwszego i to go denerwowało jak jeżdżę .. co chwilę po mnie krzyczał, że to robię nie tak, że parkować nie umiem. Ale cóż. Ja z tych pięciu egz na 1, 3 i 4 egz oblałam na łuku. A to, że jeździłam 50 minut- hmm, mógł mnie uwalić po 15-tu- taka sytuacja: skrzyżowanie trój-wlotowe- z prawej strony wyjazd z parkingu, no to patrze w prawą str. czy nikt nie jedzie. Jedzie, no to czekam. Egzaminator zapytał się mnie czemu nie pojechałam, przecież bym zdążyła. Patrze drugie auto, dosłownie w tym samym miejscu. No to jadę, skoro się czepiał, bo mnie jeszcze uwali, że tamuje ruch :D:D a ten wiesz co zrobił? zahamował mi... ale jak mu powiedziałam, że przecież to auto było w tym samym miejscu co tamte i jechało wolno, to powiedział "dobra, no to jedziemy dalej", więc tak szczerze, to sobie wywalczyłam te 50minut :D oblałam w jakiejś 35-40min egz, ale jeszcze wróciłam do ośrodka. Facet przesympatyczny, naprawdę myślę, że nie chciał mnie oblać, no ale musiał ;)
          • gusia-1000 Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy 24.09.13, 03:19
            Dzięki za podanie nazwy OSK.
            Słyszałam o tej szkole z nazwy i nawet ich auto na ulicach mijaliśmy jak jeździłam na kursie i na dodatkowych godzinach.
            Jedna szkoła, a jeden Instruktor uczy bardzo dobrze, a inny na odwal i doprowadza do tego, że ten drugi musi się wkurzać na kolegę, że tyle godzin przeleciało, a tu jeszcze trzeba by było to i to umieć, a godzin brak.
            Dobrze, że zmieniłaś szkołę na inną i wykupowałaś tam dalsze godziny przed egzaminem.
            Mniej na uwadze też tą moją Panią Instruktor Agatę Terlecką z PZM-u.
            Wykup u niej 2 godziny przed egzaminem, a nie pożałujesz, ale też nie na 1 dzień przed, bo potem może zabraknąć Ci czasu na nst. godziny, jak Pani stwierdzi, że jeszcze by się tu, czy tu przydało objechać, bo uwierz mi Ona objeżdża wszędzie, łącznie z dużym rondem, jak się jedzie do "OBI" na ul. Budowlanych.
            By objechać wszystkie trasy egzaminacyjne+zrobić kilka razy wzniesienie+łuk trzeba 4 godzin.
            Na 5 egzaminów, 2 razy miasto to jest średni wynik.
            No faktycznie, mógł Cię oblać szybciej (wiem z opisu jaka to była sytuacja na drodze), ale dobrze, że się odezwałaś, bo jak za 1 razem nalegał byś jechała, to czemu za 2 razem już nie pozwolił by by Ci jechać.
            Uwierz, taka długa jazda z Panem Egzaminatorem dużo daje, można się wiele nauczyć do nst. egzaminu.
            Mi też Pan Egzaminator pozwolił samej wrócić do WORD-u, bo miałam 1 małe przewinienie-(kierunkowskaz za szybko dany wg. Niego ) i byłam Mu za to wdzięczna.
            Teraz tylko zapisuj się na 6 podejście na październik, ale pamiętaj o wykupieniu z 4 godzin, bo jak tyle nie jeździłaś po Opolu, to byś musiała sobie przypomnieć po roku czasu kruczki egzaminacyjne (powstały też nowe znaki poziome, pionowe, itd.).
            Jak już zaplanujesz termin egzaminu, to napisz u kogo wykupiłaś dodatkowe godziny i pochwal się wynikiem.
            Pozdrawiam.
    • Gość: gusia1000 Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.252.7.105.internetia.net.pl 28.10.13, 20:09
      WORD, czyli Wojewódzki Ośrodek Ruchu Drogowego.
      • opolak sprawdźcie ważność praw jazdy 17.02.15, 21:23
        ......Kara za jazdę bez uprawnień to 500 zł, podczas gdy pełny egzamin na prawo jazdy kosztuje 170 zł. Nic więc dziwnego, że wielu złapanych prowadzi bez prawa jazdy. Sejm pracuje jednak nad przepisami, które zmienią ten stan rzeczy. Zgodnie z nową propozycją za kierowanie samochodem bez wymaganych uprawnień trzeba będzie zapłacić 3 tys. zł. Recydywistom będzie można konfiskować samochody......
    • Gość: Opolanin Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.16, 14:13
      Zobaczcie jakie głupoty wymyśla WORD w OPOLU czy tam jest jakiś przygotowany egzaminator aby mógł tam egzaminować według kursantów zdających tam w WORDZIE większość mówi że NIE .Mój syn bardzo dobrze jeździ i 7 razy już nie zdał skoro bardzo dobrze jeździ bo to chodzi o te 140 zł. Ja miałem mimo stary kierowca zdałem dopiero za 5 tym razem co jest śmiechu warte. Objechałem prawie całą europe a według tak wspaniałych doświadczonych egzaminatorów ( pseudo ) tyle pieniędzy musiałem stracić i gdzie te pieniądze się podziały .PYTAM !!! Ciekawe jakie haki .wymyślą dla zdających którzy nie mają tam znajomości . Kolegi syn marny kierowca sam to mówi i zdał za pierwszym razem a co się liczy znajomość. Naprawdę zdawajcie gdzie indziej bo jest sprawiedliwie i bez kumoterstwa. Serdecznie pozdrawiam kursantów i współczuję wam tych egzaminatorów . Jestem z Opola to na co dzień widzę jak egzaminatorzy jeżdżą swoimi samochodami ( masakra )
      • elizabeth_21 Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy 01.06.17, 21:58
        Zdarza się, że nawet dobrze przygotowani kursanci oblewają. Czasem stres, chwila nieuwagi, ale faktycznie bardzo czepliwy egzaminator... Ja akurat zdawalam we Wrocławiu i mialam o tyle farta, ze w mojej szkole KURSANT zdawało się egazmin wewnętrzny, na tych samych zasadach co egzamin panstwowy w WORD. I dopoki sie tego egzaminu u nich nie zdalo, dopoty nie podchodzilo sie do panstwowego. Powiem Wam, ze to spora oszczednosc kasy. Serio. Trzy podejscia w Kursancie i jedno w WORD - zdalam za pierwszym razem :) Uwazam, ze to swietne rozwiazanie. Wychodzi na to, ze warto przecwiczyc sam egzamin ;)
        • remigius991 Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy 07.02.18, 10:35

żeby szybko zdać, to warto sobie posprawdzać które szkoły jazdy mają najlepsze wyniki i się tam zapisać.
          • elizabeth_21 Re: Ujawniać wyniki zdawalności na prawo jazdy 13.08.18, 23:41
            No pewnie! Wyniki z egzaminów WORD powinny być jawne i kropka koniec. Na całe szczęście są jawne. Ja przyznam szczerze, że robiłam w Kursancie we Wrocławiu dlatego, że namówili mnie znajomi ze studiów. Koleżanka poleciła mi swojego instruktora i tak poszłam nawet nie sprawdzając innych opcji. ALe miałam mega szczęście pod koniec kursu właśnie się dowiedziałam, że Kursant jest nr 1 od wielu lat we Wrocławiu (pod kątem zdawalności) i instruktorowi ewidentnie zależało, żebym też zdała za pierwszym razem. Nie ukrywam, że wcale sie z tego powodu nie obraziłam ;) Bo mieliśmy wspólny cel. Bez ciśnienia oczywiście, ale po to chyba wymyślili ten system egzaminów wewnętrznych. Można spróbować swoich sił. Wszystko jest jak na normalnym egzaminie panstwowym. Z ta roznica, ze nie placisz za oblany egzam ;) U mnie wynik taki: dwa razy podchodzilam do wewnetrzenego i panstwowy zdalam za 1 razem. Moge wiec z duma powiedziec, ze poomogłam Kursantowi utrzymać 1 miejsce we Wrocławiu ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka