Dodaj do ulubionych

Mam pytanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 14:34
Panowie Behemot i Juhas pisują na tym forum z IP: punkt.pl oraz 77.252.18. Czy
przed dniem dzisiejszym był jeszcze ktoś inny na tym forum, kto też pisywał z
tych właśnie dwóch IP? Będę wdzięczny za informację.
Pozdrawiam wszystkich
Piotr Badura
Obserwuj wątek
    • Gość: ABW Re: Mam pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 14:38
      Z wymienionych IP pisują regularnie wszyscy nasi agenci. Odkrył to już dawno pan
      Badura a my to teraz oficjalnie potwierdzamy.
    • Gość: ? Re: Mam pytanie IP: 77.252.18.* 07.03.09, 14:39
      pewnie były ich tysiące bo z tego ip/hosta może korzystać kupa ludzi w Opolu
      (największy provider)

a co się stało?
      • Gość: juhas Re: Mam pytanie IP: 77.252.18.* 07.03.09, 15:00
        Nic takiego. Po prostu ciśnienie spada i wiatry wieją. Specyficznym osobom to
        bardzo źle wpływa na ich samopoczucie i odbija się na otoczeniu.
        • Gość: behemot Re: Mam pytanie IP: 77.252.18.* 07.03.09, 15:06
          Piter zastawia wnyki. Trza zmienić kompa.
          • Gość: behemot Re: Mam pytanie IP: 77.252.18.* 07.03.09, 15:12
            O ja pierniczę, znowu te same numerki. Trzeba zagrać w totka.
            7.14.25.21.8.32.
            • Gość: jagoda Re: Mam pytanie IP: *.punkt.pl 07.03.09, 15:24
              Szanowny Behemocie nie chcesz ze mną pozamieniać się numerkami.... :)
      • Gość: Piotr Badura Nie chodzi o tysiące, ale o kilku przynajmniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 15:24
        Szanowny Panie "?"
        Zwróciłem kiedyś na tym forum uwagę na dziwną zbieżność IP, z których piszą
        panowie Behemot i Juhas. Wytłumaczono mi, że nie ma w tej zbieżności nic
        dziwnego, bo piszących z takich IP jest pełno. Od tego czasu staram się znaleźć
        choć jednego forumowicza, który pisywał z tych właśnie IP. Mimo że przejrzałem
        wiele wątków, to na takiego forumowicza nie trafiłem. Może jednak to tylko
        zwykły pech, że wchodzę wciąż nie w te wątki co trzeba. Pan mówi, że są tysiące
        takich osób, ale czy byłby Pan w stanie wskazać choć trzy konkretne przypadki?
        Pozdrawiam serdecznie
        Piotr Badura
        • Gość: ? Re: Nie chodzi o tysiące, ale o kilku przynajmnie IP: 77.252.18.* 07.03.09, 15:37
          Dziwna zbieżność? Dla mnie nie jest to przypadkowe. Z tych ip/hostów korzysta na
          prawdę setki, a kto wie może i tysiące komputerów. A jak weźmiesz pod uwagę, że
          z komputera korzystać może parę osób to już w ogóle robi się całkiem
          interesująca liczba.

Podobnie sprawa wygląda z Pańskim hostem. Takiego samego używa może i 1/4 kraju.
          • Gość: Piotr Badura Ale ja proszę o trzech konkretnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 15:44
            Szanowny Panie "?"
            Pan wciąż pisze o możliwych tysiącach, a je nie pytałem o możliwych, ale o
            konkretnych trzech. Potrafi Pan z tych tysięcy możliwych wskazać trzech
            konkretnych? Mnie się nie udało znaleźć ani jednego, choć podobno są ich tysiące.
            Pozdrawiam serdecznie
            Piotr Badura
            • Gość: ABW Re: Ale ja proszę o trzech konkretnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 15:53
              Pan Badura ma rzeczywiście pecha albo szukać nie umie. Szukał, szukał ale nic
              nie znalazł, biedaczysko. Ale nasza służba bardzo go lubi i chętnie mu pomoże.
              Oto linki do paru wątków, w których pojawiają się wymienione przez niego IP (nie
              tylko przy Juhasie i Behemocie). Chce przykładów, ma przykłady. Agentów u nas
              dostatek.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=85543042&v=2&s=0
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=92273438&v=2&s=0
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=71260879&v=2&s=0
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=92327680&v=2&s=0
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=92337427&v=2&s=0
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=90875578&v=2&s=0
              • Gość: Pleban dla Badury Re: Ale ja proszę o trzech konkretnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 15:55
                Np.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=81165847&v=2&s=0
                niejaka "zośka" pisze z IP *.punkt.pl i 77.252.18.*

dalej - ale już na innym forum:
                www.mbank.pl/forum/read.html?f=1&i=882866&t=882843
                osobnik "Blast99" pisze pisze z IP *.punkt.pl i 77.252.18.*

więcej można znaleźć wpisując w google te adresy
                • Gość: gosc Re: Ale ja proszę o trzech konkretnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 16:05
                  To się leczy chyba? Manię prześladowcza znaczy. U psychiatry?
                • Gość: Piotr Badura Prosiłem o trzech z tego forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 18:58
                  Szanowny Panie Plebanie Dla Badury
                  Prosiłem o trzech z tego forum (a ich podobno być tysiące). Pan podaje jednego,
                  piszącego jako "Zośka". Żeby móc podać drugiego, wychodzi Pan już poza to forum.
                  Doceniam namierzenie "Zośki", ale prosiłem o trzech.
                  Pozdrawiam serdecznie
                  Piotr Badura
              • Gość: Piotr Badura Nie rozumie Pan i nie rokuje Pan nadziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 18:50
                • Gość: chudyfacio Re: Nie rozumie Pan i nie rokuje Pan nadziei IP: *.punkt.pl 07.03.09, 18:51
                  mam fajnego hosta!
                  • Gość: Piotr Badura To zwyczajny host IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 19:25
                    Szanowny Panie Chudyfaciu
                    Ma Pan zwyczajnego hosta. Niczym nadzwyczajnym nie jest też, że ktoś pisze z IP
                    77.252.18. Podam Panu przykład:
                    Bez trudu znajdzie Pan wielu ludzi, którzy mieszkają w jednorodzinnym domku
                    pomalowanym na żółto. Bez trudu znajdzie Pan też ludzi, którzy jeżdżą czarnym
                    samochodem. Ale znalezienie ludzi, którzy jednocześnie mieszkają w domku
                    pomalowanym na żółto i jeżdżą czarnym samochodem może być kłopotem.
                    Bez trudu znajdzie Pan ludzi piszących z IP: punkt.pl i bez trudu znajdzie Pan
                    ludzi piszących z IP: 77.252.18. Jednak znalezienie kogoś, kto na tym forum
                    pisze z obu tych IP jednocześnie, to już pewien kłopot, wbrew lansowanemu na tym
                    forum poglądowi, że są ich tysiące.
                    Pozdrawiam serdecznie
                    Piotr Badura
                    • Gość: chudyfacio Re: To zwyczajny host IP: *.punkt.pl 07.03.09, 19:42
                      No to uświadamiam Pana bo chyba nikt nie napisał tego wielkimi literami:
                      77.252.18 i punkt.pl to dwa tożsame hosty i pochodzą z tej samej sieci. Nie wiem
                      na jakiej zasadzie są nadawane, ale ja mam raz ten, a innym razem tamten. Jeśli
                      Pan nie wierzy, że to ta sama sieć to polecam stronkę ripe.net/whois

Pozdrawiam
                      • Gość: Piotr Badura A co to ma do rzeczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 20:08
                        Szanowny Panie Chudyfaciu
                        Nie musi mnie Pan uświadamiać. Niech Pan lepiej poda jeszcze tych dwóch
                        brakujących forumowiczów, którzy pisali na tym forum zarówno z IP: punkt.pl jak
                        i z IP: 77.252.18. Przecież jeśli poza panami Behemotem i Juhasem pisały ich
                        tysiące, to nie ma chyba kłopotu z podaniem skromnych trzech (tzn. teraz już
                        dwóch, bo mamy też pana Zośkę).
                        Pozdrawiam serdecznie
                        Piotr Badura
                        • Gość: ABW Trzeba było pisać tak od razu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 20:45
                          Czemuście, Badura, od razu tak nie napisali? Piszecie niejasno, to skąd ludzie
                          mają wiedzieć o co Wam chodzi? Chcecie dwa takie przykłady, to macie:

1. Gość "?" w wątkach "Otwarcie galerii..." oraz "Czy Wyborcza
                          Opole..."
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=92327680
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=85543042&a=85544044
                          2. Gość "Rasowy" w wątku "Kolejny ideolog..."
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=81168226&a=81402208
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=81168226&a=81430729
                          Pierwsze dwa linki podaliśmy Wam już wcześniej i sami mogliście sobie znaleźć
                          przykład gościa "?", ale Wam się nie chciało, tylko oglądacie się na innych. Oj
                          leniuszek z Was, Badura, leniuszek. Ale na naszą służbę zawsze możecie liczyć.
                          Bardzo Was lubimy i chętnie pomagamy jak te skrzaty. Kolejnych przykładów
                          poszukajcie jednak sobie sami, bo nam właśnie skończyła się kasa na nadgodziny.
                          Kryzys, rozumiecie.
                          • Gość: ABW Jeszcze jeden przykład w prezencie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 21:22
                            Macie tu, Badura, jeszcze jeden przykład gratis i poza konkursem:
                            Gość "Bella" - oba IP w wątku "Psycholog wydobędzie..."
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=92279362&a=92315250
                            forum.gazeta.pl/forum/0,62489,1540823.html?f=65&w=92351732&a=92365925&rep=1
                            Macie więcej niż prosiliście a reszty szukajcie sobie sami, bo u nas krucho z
                            nadgodzinami. Trzeba było lepiej szukać, Badura, i nie zawracać ludziom d...
                            dyrdymałami. Nasza służba ma ważniejsze sprawy na głowie niż Wasze teorie
                            ajpikowe.
                            • Gość: ABW Re: Jeszcze jeden przykład w prezencie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 21:27
                              Poprawne linki do postów "Belli":
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=92279362&a=92309961
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=92279362&a=92315250
                              Można się pomylić, gdy człowiek za długo pracuje w nadgodzinach.
                        • Gość: gosc Re: A co to ma do rzeczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 21:34
                          To "zośka" nie jest kobietą???

Wątek zyskuje wymiar satyryczny.

Do wiadomości: po zmianie dostawcy usług internetowych mam ip jaki mam.
                          Wcześniej pojawiał się na zmianę punkt.pl lub ip 77... Na jakiej zasadzie to
                          działało? Bóg jeden i paru informatyków wie.
                          • Gość: CBŚ Re: A co to ma do rzeczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 22:49
                            Gość portalu: gosc napisał(a):

> To "zośka" nie jest kobietą???

Nie, to siostra Piotra Badury
                            albo kolejny (sentymentalny tym razem - patrz wyżej :) pseudonim behemota-juhasa
                            • Gość: ABW Re: A co to ma do rzeczy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.09, 00:22
                              Badura lubi zmieniać płeć forumowiczkom. To nie pierwszy taki przypadek. Skąd u
                              niego taka skłonność, nie wiadomo.
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=88823118&a=91410122
                              • Gość: juhas Re: A co to ma do rzeczy? IP: 77.252.18.* 08.03.09, 08:06
                                Biedny, skołatany dziadunio. Pojmowanie otaczającego świata jest dla niego coraz
                                trudniejsze. Ciekawe czy próbował już policzyć strony internetowe ?
                                • Gość: gosc Re: A co to ma do rzeczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 10:09
                                  Z tego kontrowersyjnego IP odezwała się dziś niejaka "Jagoda" na wątku o
                                  prezydencie-kobiecie. O czym bezinteresownie donoszę.
                                  • Gość: ABW Re: A co to ma do rzeczy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.09, 13:42
                                    Jeszcze jeden przykład poza konkursem: gość "mama" w wątku "Integracja matek":
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=91592580&a=91709600
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=91592580&a=92159870
                                    Sypiemy tu głównie przykładami z pierwszej strony forum. Pogrzebcie, Badura,
                                    trochę głębiej a dopiero Wam szczęka opadnie, ilu mamy agentów. I co Wy na to,
                                    Sherlocku z Brynicy?
                                    • Gość: ABW Re: A co to ma do rzeczy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.09, 14:01
                                      Gdyby nasz Sherlock - tropiciel ajpików był trochę bardziej spostrzegawczy, to
                                      nawet w tym wątku znalazłby interesujący go przykład. Gość "chudyfacio" tutaj i
                                      w innym wątku:
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=92351732&a=92362788
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=92344951&a=92382476
                                      Starczy Wam, Badura, tych przykładów czy będziecie prosić
                                      o następne?
                                      • Gość: ABW Re: A co to ma do rzeczy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.09, 15:24
                                        Macie, Badura, jeszcze jednego "agenta ABW". Odkrycie z dnia dzisiejszego:
                                        "Czesio" w wątku "Rady na kryzys..."
                                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=92344951&a=92347184
                                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=92344951&a=92390110
                                        Spróbujcie przez tydzień śledzić pod tym kątem pierwszą stronę forum (nawet bez
                                        zaglądania głębiej), a uzbiera Wam się spora grupka "agentów". Zaprawdę agentów
                                        u nas dostatek. Ciekawe jaką nową teorię dorobi do tego nasz brynicki Diogenes
                                        (z "Beczki")?
                                        • Gość: ABW Re: A co to ma do rzeczy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.09, 15:38
                                          Jeszcze jedna "agentka" z podwójnym IP: "Jagoda"
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=92351732&a=92353413
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=92377643&a=92379923
                                          No, jak tam, Badura? Kupujecie nowe okulary czy wymyślacie nową teorię spiskową?
                                          • Gość: gosc Re: A co to ma do rzeczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 19:58
                                            Rozwiązanie jest proste: to forum ma 2 w porywach do 4 uzytkowników, którzy
                                            cierpiąc na zwielokrotnienie jaźni, piszą sami do siebie.
                                            • Gość: multi nick Re: A co to ma do rzeczy? IP: 77.252.18.* 08.03.09, 20:07
                                              i co z tego, przynajmniej podtrzymujemy dyskusje i odsłaniamy reklamy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka