Dodaj do ulubionych

Sędzia Marciniak ukarana

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 23:50
Abstrahując od treści merytorycznej - redaktorzy! Dawajcie przykład poprawnej
polszczyzny w mediach. SĘDZIA M.M., a nie SĘDZINA M.M.! Sędzina to żona
sędziego, a w kontekście artykułu pani M. Marciniak jest wymieniana zgodnie z
nazewnictwem zawodowym z racji pełnienia funkcji SĘDZIEGO, a nie żony
sędziego. Ukarana została jako SĘDZIA, a nie SĘDZINA, to nie Sąd rodzinny, ale
Sąd dyscyplinarny. Mam nadzieję, że zostanie to poprawione. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: ah Sędzia Marciniak ukarana IP: *.chello.pl 27.03.09, 23:56
      Mam nadzieję że sędzia który zakwestionował lewe zwolnienie koleżanki po fachu
      dostanie nagrodę. Wszyscy mamy dość pseudo solidarności zawodowej niektórych
      środowisk.
    • Gość: n/n Sędzia Marciniak ukarana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 01:09
      Gdyby podobny "zarzut" trafił się "innej grupie zawodowej" nie sędzi to ciekaw
      jestem jaka był by kara, Bo ta wymierzona dla p. sędzi to kpina, nie mówmy
      tutaj o tym iż nie ma solidarności zawodowej tak samo jak wśród lekarzy którzy"
      popełniają błędy w sztuce medycznej " Niższej "kary "już nie można było
      "znależć" To napawa optymizmem ?
      • Gość: Lejak Re: Sędzia Marciniak ukarana IP: *.chello.pl 28.03.09, 18:26
        > Gdyby podobny "zarzut" trafił się "innej grupie zawodowej" nie sędzi to ciekaw
        > jestem jaka był by kara, Bo ta wymierzona dla p. sędzi to kpina,

Tak samo łagodna. Pani prokurator Beata Kozicka za przyczynienie się do wypadku,
        przez wyprzedzanie - bodaj - w miejscu niedozwolonym, nie została ukarana, karę
        natomiast otrzymał kierowca pojazdu jadącego pasem ruchu, na który pani
        prokurator wyprzedzając była łaskawa wjechać bez upewnienia się, że manewr ten
        nie zagraża bezpieczeństwu ruchu.

A podobno prawo ma być takie samo dla wszystkich. Ale widocznie za oskarżanie
        obrzydłych lewicowców albo prowadzenie zajęć z prawa są jakieś ulgi.
      • Gość: ja Re: Sędzia Marciniak ukarana IP: 80.54.88.* 29.03.09, 14:11
        a krzycząc o łagodnosci tej kary, masz pojęcie, jakie są konsekwencje ? to m.in. zablokowanie na 3 lata możliwości wejscia w wyższą stawke wynagrodzenia, czyli utrata przez 36 miesięcy ok. 500 zł- razem daje 18.000 zł kary finansowej. To chyba nie jest mało,co ?
        • Gość: ah Re: Sędzia Marciniak ukarana IP: *.chello.pl 31.03.09, 12:11
          Potencjalnie 18 tys. Tak samo mozna gdybac ze jakby nie nagonka prasowa pani
          sedzia moglaby wystartowac do parlamentu europejskiego. A tak stracila 48x50tys.

Chyba ze obowiazuje zasada czy sie stoi czy sie lezy sedziemu awans sie nalezy.
    • Gość: forumowicz A sądowa przestępczosć nie tylko w Opolu kwitnie IP: 66.230.230.* 28.03.09, 07:26
      Jak widać nie tylko w Opolu są tacy którzy nie dorośli do pełnionych funkcji
      skoro ktoś ich szczerze traktuje:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=88943342
      Katowice

Tradycyjne swiątecznie i noworocznie
      Autor: Gość: życzliwy IP: *.superkabel.de 24.12.08, 20:05

Fałszerzom, krętaczom, przestępcom, oszustom, złodziejom i karierowiczom z
      prywatnego „sądu” w Tychach, oraz ich mocodawcom z prywatnego „sądu” okręgowego.
      Kumotersko, towarzysko, rodzinnej prawniczej sitwie z okazji Świąt i Nowego Roku
      jak też z każdej innej okazji wszystkiego najgorszego oraz zwrotu z nawiązką
      tego co zrobiliście innym.
      Te szczególne życzenia dotyczą wyłącznie tych, którzy tak samo szczególnie i
      wyłącznie na tylko takie zasłużyli.
      Więc dla lepszego świątecznego samopoczucia życzę wam (celowo z małej
      litery)obyście się bezczelne, bezkarne i bezwzględne gnidy obżarły w te święta,
      opiły i zdechły i oby was w Boże Narodzenie diabli wzięli.
      Natomiast nowej Pani Prezes tegoż sądu zdrowia życzę, pomyślności oraz
      wytrwałości i dalszych sukcesów w resocjalizacji tej zdemoralizowanej bandy.
    • Gość: Walcząca Ale kara!? IP: *.as.kn.pl 28.03.09, 09:58
      przeniosła się ze Strzelec do Opola i bardzo się ukarała!?
      A Sąd Jej "przyklasnął"!?
      Swoją drogą to należy się przyjrzeć Strzelcom Op.!?
      Dziwnym trafem "paskudni" komornicy też tam ponoć świetnie funkcjonują!?
    • Gość: opolek Sędzia Marciniak ukarana IP: 217.197.68.* 28.03.09, 10:40
      A ja jako mieszkaniec Opola nie życzę sobie aby ta pani która mieni
      się być sędzią pracowała w moim mieście. Czemu mieszkańcy Opola mają
      mieć w sądzie czarną owcę i być narażeni na śmieszne wyroki
      typu "rzymskie pozdrowienie" dla faszystów (ta pani uniewinniła
      faszystów za hajlowanie).
      Chyba czas najwyższy aby prezesi sądów opolskich przestali udawać,
      że pracują i wzieli się ostro za swoich podwładnych.
    • Gość: Annnn Sędzia Marciniak ukarana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 12:50
      Sędzina to żona sędziego! Poprawna odmiana tego rzeczownika w formie żeńskiej to sędzia i "kogo, czego nie ma" - sędzi. A kobieta wykonująca zawód radcy prawnego to po prostu radca prawny a nie- o zgrozo - radczyni!
      Dla jednych to szczegóły a dla innych zwykła ignorancja.
      • Gość: mniodekh "Iż Polacy nie gęsi i swój język mają" IP: *.blutmagie.de 28.03.09, 15:00
        ten cytat już się zdewaluował a kolejny: Polsko! Tyś pawiem narodów była i
        papugą, a teraz jesteś służebnicą cudzą! jest aktualny, niestety pozostały dwie
        ostatnie przywary a z papugi jako Polacy mamy to, że zgodnie jak papugi
        bezmyślnie po innych niedoukach powtarzamy i dlatego mamy sędziny, filolożki,
        psycholożki i inne dziwolążki
    • Gość: Jaa Re: Sędzia Marciniak ukarana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 12:56
      A zasiłek chorobowy z ZUS oddała czy wszyscy płacący składkę na ZUS
      zapłaciliśmy za to ?
    • Gość: były student Sędzia Marciniak ukarana IP: *.chello.pl 28.03.09, 13:23
      miałem zajęcia z Panią Marciniak i uważam że jest bardzo dobrym wykładowcą, a
      co do złamanego nosa pana doktora s to ktoś wreszcie zrobił porządek....
    • Gość: studentka Sędzia Marciniak ukarana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 18:21
      Pani M. ma wiedzę teoretyczną i tego jej zarzucić nie można, jednak
      osobowościowo nie ma predyspozycji by być sędzią. Zajęcia prowadzi dobrze i jest
      przychylna studentom. Co do pana ze złamanym nosem- też jest bardzo dobrym
      wykładowcą, jednak- arogancki i bezczelny, ostatnio nie szanuje studentów.
    • Gość: henia Sędzia Marciniak ukarana IP: 79.97.120.* 28.03.09, 19:48
      Każdy język jest żywy i się zmienia. Sędzina to już nie jest tylko żona ale po
      prosru kobieta sędzia. Chodzi o wyeliminowanie dyskryminacji językowej kobiet w
      języku polskim. Czy to tak trudno zrozumieć? Słowo "sędzina" użyte zostało więc
      tutaj poprawnie.
      • Gość: subcooltoor Droga Heniu IP: *.lsf.forthnet.gr 28.03.09, 20:58
        czytając Twoja wypowiedź właśnie zdjąłem trójkąt męski i używając zwisu
        dziennego zamocowałem do zwisu nocnego czyli mówiąc poprawnie zdjąłem majty i za
        pomocą krawata przytroczyłem do lampy. Jak widać polska języka bogata języka
        :)
        • Gość: henia Drogi Subcooltoorze IP: 79.97.120.* 29.03.09, 15:45
          Jak widać męscy szowniści są wciąż bardzo aktywni. A ja czytając Twoją wypowiedź
          po prostu się głośno smiałam. Może kiedyś to zrozumiesz, ale najpierw musisz
          zdjąć swoje szowinistyczne okulary.
    • Gość: polak mały Sędzia Marciniak ukarana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 12:58
      Strzelce Opolskie to gniazdo skorumpowanych służb i "elyty".
      Omijajcie tę mieścinę z daleka. Sędziów - z wyjatkiem sympatycznego
      i praworzadnego "donosiciel"!- rozgonić po najmniejszych dziurach w
      kraju! To samo z prokuratorami! I won od Opola.Mamy swoich "lewusów".
    • Gość: danuta Sędzia Marciniak ukarana IP: *.smgr.pl 29.03.09, 16:06
      nie "sędzina" jak w artykule, a "sędzia. To dla dziennikarza uwaga.
    • Gość: henia Sędzia Marciniak ukarana IP: 79.97.120.* 30.03.09, 23:11
      sjp.pwn.pl/lista.php?co=s%EAdzina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka