Dodaj do ulubionych

Radna Bień chce 50 tys. za mobbing

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 23:26
Czy ta pani to nie podpora i wybitna indywidualność opolskiej PO?
Tylko pogratulować.
Obserwuj wątek
    • co.ty.powiesz Dwa pytania 18.05.09, 00:01
      1. Kto na zdjęciu ma żółty sweter (podpis pod zdjęciem: Radna
      Bień (w środku w żółtym swetrze) jeszcze w gronie pracowników i
      pensjonariuszy DPS
      ). Ja, nawet po powiększeniu zdjęcia żółtego
      swetra nie znalazłam.
      2. Czy mobbingujący to nie czasami członkowie PiS? Dlaczego tego GW
      otwarcie nie napisze? A może Kaczory przestały już być wrogiem nr 1?
      GW zawsze musi mieć wroga i może po załatwieniu problemu masonów,
      Żydów, cyklistów, pedałów i pisiorów teraz wrogiem tym stała się
      Libertas? W takim razie z pewnością dyrektor placówki był
      libertasem...
      • mx4 Re: Dwa pytania 18.05.09, 06:17
        Nie wiem czy mnie już pamięć nie myli, ale to chyba Leszek Krzyzanowski był tym
        którego radna do Opola ściągnęła i dyrektorem zrobiła (po wykopaniu poprzedniego
        też niewygodnego Pani radnej). Jak przestał na pasku Pani radnej chodzić to od
        razu stał się niewygodny. Na głowie nieomal stawała żeby go wykopali. A teraz
        jeszcze się okazuje, że ją mobbingował ? Historie konfliktu w DPS opisywane były
        ówdzie niemal w cotygodniowych odcinkach. I zawsze w tle była biedna,
        nieszczęśliwa Pani radna. I żadne tam pisiory. Ambicja, władza (chociaż
        odrobinkę) i tyle.
        • krycha_z_gazowni Re: Dwa pytania 18.05.09, 06:49
          "Nazywam się major Bień i mam stopień majora".
          (może nie w temacie ale jakoś nie mogę się powstrzymać)
          • cwiercgluwek_z_pultuska hahhaha no nie moge, POpapraniec znalazl fuche w d 18.05.09, 09:16
            omu pomocy spolecznej pasozytowac na komabatantach.
            E Bieniowa co kolesie lepszej fuchy nie dali hahahahahahahahahah
            • Gość: kombatant Wszyscy ludzie prezydenta Z IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.09, 09:41
              takimi ludźmi obsadza Zembaczyński stołki. Ma praktykę z czasów
              komunistycznych jak wynagradzać wiernych partyjniaków
      • Gość: rabarbar Re: Dwa pytania IP: *.111.240.230.static.crowley.pl 18.05.09, 08:16
        Jestem za PO ale... Nie wstawia się człowieka poniżanego i nielubianego do
        środka na zdjęciu. Tam zawsze jest miejsce dla tych dyktujących warunki zatem
        nie wydaje mi się aby Pani Bień była tam poszkodowana.
    • zfd3 Radna Bień chce 50 tys. za mobbing 18.05.09, 06:48
      proponuję powołać biegłych psychiatrów do pzrebadania Radanych
      wszelkiej maści, posłow i senatorów wszelskiej maści oraz członków
      partii politycznych i organziacji pozarzadowych a wyniki upublicznić,

obywatele maja prawo wiedzieć kto nimi zradzi
    • Gość: radna Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 07:35
      "Jako przykład mobbingu podaje również sprawę rozliczania jej
      nieobecności w DPS-ie wynikających z obowiązków radnej. Dyrektor
      miał zażądać, by udokumentowała na piśmie, że podczas nieobecności w
      pracy działała na rzecz miasta".
      Ja też jestem radna i dyrektor wydał mi polecenie aby dokumentowac
      moje nieobecności w pracy kiedy mam komisje lub sesję, za te dni lub
      godziny nieobecności mam czas usprawiedliwiony i niepłatny, zgodnie
      z ustawą,to smutne...
      • polsz Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing 18.05.09, 08:48
        co w tym smutnego? Za "pracę" w radzie i komisjacho dostajesz kase z budżetu
        miasta. Czemu niby miałby płacić Ci jeszcze pracodawca skoro nic wtedy nie robisz?
    • Gość: Dano Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.09, 07:52
      Niech się zatrudni w prywatnej firmie- tam zobaczy jak się pracuje i zobaczy co
      to kłucie w sercu jak się zbliża koniec miesiąca a limit sprzedaży nie wykonany.
    • rysiek3561 Radna Bień chce 50 tys. za mobbing 18.05.09, 08:02
      No proszę i w ten sposób można doić państwo,proponuje aby każdy pracujący zgłaszał mobbing,ponieważ na każdym stanowisku pracy są różnego rodzaju nieporozumienia a pieniądze przecież nie śmierdzą.Moim zdaniem doskonała rada na podreperowanie domowego budżetu.Przecież mamy kryzys a kasę jakby znalazł.Rodacy do dzieła.
    • Gość: lekarz Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: 217.173.195.* 18.05.09, 08:05
      Proponuję zamknąć tą Panią w psychiatryku i obserwoiwać przez okres
      jednego roku czy u niej wszystko w porządku.
    • Gość: caveat emptor Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 08:13
      Pani Iza Żbikowska napisała:
      "Radna Platformy Elżbieta Bień domaga się od Domu Pomocy Społecznej dla
      Kombatantów 50 tys. zł odszkodowania i zadośćuczynienia za rzekomy mobbing"

Istotne jest tu jedno słowo: "rzekomy". Słowo to ocenia, wydaje osąd,
      wartościuje i podkreśla brak bezstronności ze strony autorki tekstu. A co za tym
      idzie brak profesjonalizmu. O deontologii zawodu nie wspomnę.

O tym, czy to był "rzekomy" mobbing zadecyduje sąd, a nie pani "redanktorka" z
      gazety w Opolu.
      - Czy to jest jasne?
      - Jeśli nie, to proszę naczelnego, aby wysłać panią Izę na "dokształt" lub
      pozwolić jej pracować w innym zawodzie.

P.S. Radna Bień ma duże szanse na wygranie tej sprawy w związku z artykułem 94
      pkt 2b Kodeksu pracy. Z praktyki wiem, że przynajmniej dotychczas sądy orzekały
      na korzyść pracownika.

Aha, przypadek radnej Bień nie jest odosobniony. Takie sytuacje zdarzają się w
      innych jednostkach podległych ratuszowi, a najczęściej wśród ratuszowych. Ale to
      odrębny temat...
      • Gość: juhas Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.punkt.pl 18.05.09, 08:35
        No to jak to ? No przecież ona sama z tych ratuszowych. Dyrektorów wymieniała
        jak chciała. A teraz co ? Na swoich teraz skarży ?
        • Gość: gosc Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.09, 08:46
          Powinna jeszcze dodac "mialam zawroty glowy po wstaniu z lozka-
          wymioty jak musialam zamiast pracowac albo isc na sesje do ratusza-
          mroczki przed oczami jak patrzylam na wspolpracownikow-sklonnosci do
          placzu jak musialam notowac co robilam na sesji- a teraz boli mnie
          glowa ze moge nie otrzymac 50 tys. zl".
          Jak byla tak przeciazona to mogla zezygnowac z pracy albo
          zrezygnowac z bycia"za-radna"-i za jedna z tych rezygnacji zarzadac
          100 tysiey .Generalnie nastepna do okradania pieniedzy podatnika.
      • lecebochce Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing 18.05.09, 08:49
        a jak napisać miała? sąd przecież jeszcze tego nie potwierdził
    • Gość: nie_dziennikarka Do autorki artykułu IP: *.chello.pl 18.05.09, 08:53
      Proszę powtórzyć mowę zależną i niezależną - pozornie zależna na razie za trudna...
    • ambl Radna Bień chce 50 tys. za mobbing 18.05.09, 09:01
      A ja żądam 10 tys. za oglądanie jej POdobizny
      • Gość: cannabis Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 09:05
        Ty ambl nie żądaj, ale lecz sie na nogi, bo na głowę jest za późno. PiS-dogłowie
        jest nieuleczalne :)
    • Gość: WiErZbA Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.e-wro.net.pl 18.05.09, 09:03
      Nóż w kieszeni się otwiera.
      A może radna zamiast tych 50 tyś złotych, w zęby dostać by nie chciała?
    • Gość: OPOLCZYK Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 11:35
      Radny zgodnie z ustawą zwalniany jest na sesje lub komisje czas
      nieobecności jeżeli pracodawca inaczej nie postanowi powinien
      odpracować lub za nieobecność usprawiedliwioną po prostu ma
      niezapłacone! Za to dostaje dietę 2 tyś. zł. Nieobecność w pracy aby
      załatwiać sprawy mieszkańców jest w żaden sposób
      nieusprawiedliwiona, a dopisywanie się do dokumentów zakładowych w
      pozycji ja radna załatwiłam tą sprawę nie mieści się w żadnych
      standardach i kanonach. Dziwię się że PO ma w swoich szeregach
      takie „indywiduum”.
    • Gość: opol Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 11:37
      A to news roku, ta która mobbingowała chce odszkodowania za mobbing -
      takie rzeczy to tylko w Opolu i to pod rzadami PO, kórej zresztą
      wybitną przedstawicielką jest Bieniowa.
      • Gość: rene Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.punkt.pl 18.05.09, 11:54
        teraz to bedzie tak ze dyrektor Mieczyslaw (kolejny namaszczony przez radna)
        zawrze w imieniu DPS'u ugode z radna po czym wyplaci jej odszkodowanie z
        pieniedzy z ktorych reszta zalogi w DPS miala dostawac premie do konca roku
        ...taka historia juz miala miejsce w tej placowce. W opini wielu to sprawa dla
        prokuratora albo przynajmniej dla NIK'u.
    • Gość: Ziętek Ludzie, ludzie, ludzie.... IP: 77.223.234.* 18.05.09, 14:00
      Jak Wy nic nie wiecie!
      Byleby tylko obsmarować, byle powiesić psy, nieważne czy ktoś robi coś słusznie czy też nie. Radna B. jest akurat tą z uczciwszych i wiem bardzo dużo na ten temat, a jezeli zada odszkodowania, to prawdopodobnie ma podstawy do tego, bo nie wierze, ze ich nie ma i powiedzmy z upodobania rzuca się w wir plotek i oczerniania takich ludzi jak wy-typowych marud, ze to wszystko źle, i każdy najgorszy, tylko oczywiście nie WY.
      • Gość: znający DPS Re: Ludzie, ludzie, ludzie.... IP: 195.205.193.* 18.05.09, 21:34
        no nie na to trudno nie odpowiedzieć. Chyba Eluniu sama to pisałaś.
        Uważajcie nie dajcie sie jej omamić. Chcecie wyrobić sobie własne
        zdanie? Wystarczy z E porozmawiać 10 minut. Sami sobie zdanie
        wyrobicie. Jak dla mnie dno. pozdrawiam
    • Gość: podatnik Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 14:47
      A kim pani Bień jest z zawodu? Niech sie przyzna I tacy ludzie pracują w DPS? Murarz chleb piecze, piekarz domy muruje. A swoja droga to ma tupet i jest wyjatkowo bezczelna. no kto na nia głosował, komu oczy zamydliła.
    • Gość: majka Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.chello.pl 18.05.09, 21:54
      Pani Bień była w ciągłym sporze z personelem DPS tak to jest jak się
      chce zostać dyrektorem radna to za mało ,trzeba było skłócić
      personel podjudzać mieszkanców DPS.I po co to wszystko a teraz
      zrobić się mobingowaną wstyd pani radna.
    • Gość: romania żenada kompletna IP: *.chello.pl 19.05.09, 10:05
      to co bieniowa robi i robiła w DPSie to wstyd i żenada. Baba skłóciła wszytskich, podjudza personel i starszych pensjonariuszy. Wykurzyła dyrektora bo nie chciał tańczyc jak mu zagrała, przeciez to jest szara eminencja DPSu. Dziwię się ,że nadal ją tam tolerują a ratusz przymyka oczy na jej zachowanie.
      chce 50 kawałków odszkodowania? śmiech na sali - sama powinna wypłacac odszkodowania pracwnikom DPSu i tym biednym ,schorowanym ludziom

kto głosował na tę babę powinien się pukną mocno w czoło, teraz śmieje się -z was idioci -w kułak !
      • Gość: podatnik Re: żenada kompletna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 14:52
        Droga "romanio" nie dziw się, że ratusz oczy przymyka bo ręka rękę myje, koledzy koleżanki i znajomi króliczka. Nie jest to normaln zachowanie aby być v-ce dyrektorem i żądać od swojej firmy odszkodowania. 50 tys dla takiego DPS to kupa forsy, zapłacą za to wszyscy, pracownicy (np brak premii) pensjonariusze, a tak ich dobro leży na jej (Bieniowej) sercu myślałby kto.Tylko jej chodzi o PIENIĄDZE!!!. Dlaczego wcześniej był jeden dyrektor, a teraz jest dwóch? Tyle pracy przybyło. Pani Bień powinna pracowac w swoim zawodzie czyli bykom ......huśtać. A z tym śmiechem po głosowaniu to Ci wyszło "romanio" strzał w 10.
        • Gość: flej Re: żenada kompletna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 08:06
          Bieniowa to ta w środku? Hmmm.... tak patrzę.... no nie,
          molestowanie odpada, zarobić parę groszy w tym przypadku jedynie na
          mobbingu. Jedynie słuszny wybór!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka