Gość: sensata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 23:26 Czy ta pani to nie podpora i wybitna indywidualność opolskiej PO? Tylko pogratulować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
co.ty.powiesz Dwa pytania 18.05.09, 00:01 1. Kto na zdjęciu ma żółty sweter (podpis pod zdjęciem: Radna Bień (w środku w żółtym swetrze) jeszcze w gronie pracowników i pensjonariuszy DPS). Ja, nawet po powiększeniu zdjęcia żółtego swetra nie znalazłam. 2. Czy mobbingujący to nie czasami członkowie PiS? Dlaczego tego GW otwarcie nie napisze? A może Kaczory przestały już być wrogiem nr 1? GW zawsze musi mieć wroga i może po załatwieniu problemu masonów, Żydów, cyklistów, pedałów i pisiorów teraz wrogiem tym stała się Libertas? W takim razie z pewnością dyrektor placówki był libertasem... Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Dwa pytania 18.05.09, 06:17 Nie wiem czy mnie już pamięć nie myli, ale to chyba Leszek Krzyzanowski był tym którego radna do Opola ściągnęła i dyrektorem zrobiła (po wykopaniu poprzedniego też niewygodnego Pani radnej). Jak przestał na pasku Pani radnej chodzić to od razu stał się niewygodny. Na głowie nieomal stawała żeby go wykopali. A teraz jeszcze się okazuje, że ją mobbingował ? Historie konfliktu w DPS opisywane były ówdzie niemal w cotygodniowych odcinkach. I zawsze w tle była biedna, nieszczęśliwa Pani radna. I żadne tam pisiory. Ambicja, władza (chociaż odrobinkę) i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: Dwa pytania 18.05.09, 06:49 "Nazywam się major Bień i mam stopień majora". (może nie w temacie ale jakoś nie mogę się powstrzymać) Odpowiedz Link Zgłoś
cwiercgluwek_z_pultuska hahhaha no nie moge, POpapraniec znalazl fuche w d 18.05.09, 09:16 omu pomocy spolecznej pasozytowac na komabatantach. E Bieniowa co kolesie lepszej fuchy nie dali hahahahahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombatant Wszyscy ludzie prezydenta Z IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.09, 09:41 takimi ludźmi obsadza Zembaczyński stołki. Ma praktykę z czasów komunistycznych jak wynagradzać wiernych partyjniaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabarbar Re: Dwa pytania IP: *.111.240.230.static.crowley.pl 18.05.09, 08:16 Jestem za PO ale... Nie wstawia się człowieka poniżanego i nielubianego do środka na zdjęciu. Tam zawsze jest miejsce dla tych dyktujących warunki zatem nie wydaje mi się aby Pani Bień była tam poszkodowana. Odpowiedz Link Zgłoś
zfd3 Radna Bień chce 50 tys. za mobbing 18.05.09, 06:48 proponuję powołać biegłych psychiatrów do pzrebadania Radanych wszelkiej maści, posłow i senatorów wszelskiej maści oraz członków partii politycznych i organziacji pozarzadowych a wyniki upublicznić, obywatele maja prawo wiedzieć kto nimi zradzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radna Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 07:35 "Jako przykład mobbingu podaje również sprawę rozliczania jej nieobecności w DPS-ie wynikających z obowiązków radnej. Dyrektor miał zażądać, by udokumentowała na piśmie, że podczas nieobecności w pracy działała na rzecz miasta". Ja też jestem radna i dyrektor wydał mi polecenie aby dokumentowac moje nieobecności w pracy kiedy mam komisje lub sesję, za te dni lub godziny nieobecności mam czas usprawiedliwiony i niepłatny, zgodnie z ustawą,to smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing 18.05.09, 08:48 co w tym smutnego? Za "pracę" w radzie i komisjacho dostajesz kase z budżetu miasta. Czemu niby miałby płacić Ci jeszcze pracodawca skoro nic wtedy nie robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dano Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.09, 07:52 Niech się zatrudni w prywatnej firmie- tam zobaczy jak się pracuje i zobaczy co to kłucie w sercu jak się zbliża koniec miesiąca a limit sprzedaży nie wykonany. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek3561 Radna Bień chce 50 tys. za mobbing 18.05.09, 08:02 No proszę i w ten sposób można doić państwo,proponuje aby każdy pracujący zgłaszał mobbing,ponieważ na każdym stanowisku pracy są różnego rodzaju nieporozumienia a pieniądze przecież nie śmierdzą.Moim zdaniem doskonała rada na podreperowanie domowego budżetu.Przecież mamy kryzys a kasę jakby znalazł.Rodacy do dzieła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: 217.173.195.* 18.05.09, 08:05 Proponuję zamknąć tą Panią w psychiatryku i obserwoiwać przez okres jednego roku czy u niej wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caveat emptor Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 08:13 Pani Iza Żbikowska napisała: "Radna Platformy Elżbieta Bień domaga się od Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów 50 tys. zł odszkodowania i zadośćuczynienia za rzekomy mobbing" Istotne jest tu jedno słowo: "rzekomy". Słowo to ocenia, wydaje osąd, wartościuje i podkreśla brak bezstronności ze strony autorki tekstu. A co za tym idzie brak profesjonalizmu. O deontologii zawodu nie wspomnę. O tym, czy to był "rzekomy" mobbing zadecyduje sąd, a nie pani "redanktorka" z gazety w Opolu. - Czy to jest jasne? - Jeśli nie, to proszę naczelnego, aby wysłać panią Izę na "dokształt" lub pozwolić jej pracować w innym zawodzie. P.S. Radna Bień ma duże szanse na wygranie tej sprawy w związku z artykułem 94 pkt 2b Kodeksu pracy. Z praktyki wiem, że przynajmniej dotychczas sądy orzekały na korzyść pracownika. Aha, przypadek radnej Bień nie jest odosobniony. Takie sytuacje zdarzają się w innych jednostkach podległych ratuszowi, a najczęściej wśród ratuszowych. Ale to odrębny temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juhas Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.punkt.pl 18.05.09, 08:35 No to jak to ? No przecież ona sama z tych ratuszowych. Dyrektorów wymieniała jak chciała. A teraz co ? Na swoich teraz skarży ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.09, 08:46 Powinna jeszcze dodac "mialam zawroty glowy po wstaniu z lozka- wymioty jak musialam zamiast pracowac albo isc na sesje do ratusza- mroczki przed oczami jak patrzylam na wspolpracownikow-sklonnosci do placzu jak musialam notowac co robilam na sesji- a teraz boli mnie glowa ze moge nie otrzymac 50 tys. zl". Jak byla tak przeciazona to mogla zezygnowac z pracy albo zrezygnowac z bycia"za-radna"-i za jedna z tych rezygnacji zarzadac 100 tysiey .Generalnie nastepna do okradania pieniedzy podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
lecebochce Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing 18.05.09, 08:49 a jak napisać miała? sąd przecież jeszcze tego nie potwierdził Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_dziennikarka Do autorki artykułu IP: *.chello.pl 18.05.09, 08:53 Proszę powtórzyć mowę zależną i niezależną - pozornie zależna na razie za trudna... Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Radna Bień chce 50 tys. za mobbing 18.05.09, 09:01 A ja żądam 10 tys. za oglądanie jej POdobizny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cannabis Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 09:05 Ty ambl nie żądaj, ale lecz sie na nogi, bo na głowę jest za późno. PiS-dogłowie jest nieuleczalne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WiErZbA Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.e-wro.net.pl 18.05.09, 09:03 Nóż w kieszeni się otwiera. A może radna zamiast tych 50 tyś złotych, w zęby dostać by nie chciała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPOLCZYK Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 11:35 Radny zgodnie z ustawą zwalniany jest na sesje lub komisje czas nieobecności jeżeli pracodawca inaczej nie postanowi powinien odpracować lub za nieobecność usprawiedliwioną po prostu ma niezapłacone! Za to dostaje dietę 2 tyś. zł. Nieobecność w pracy aby załatwiać sprawy mieszkańców jest w żaden sposób nieusprawiedliwiona, a dopisywanie się do dokumentów zakładowych w pozycji ja radna załatwiłam tą sprawę nie mieści się w żadnych standardach i kanonach. Dziwię się że PO ma w swoich szeregach takie „indywiduum”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opol Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 11:37 A to news roku, ta która mobbingowała chce odszkodowania za mobbing - takie rzeczy to tylko w Opolu i to pod rzadami PO, kórej zresztą wybitną przedstawicielką jest Bieniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.punkt.pl 18.05.09, 11:54 teraz to bedzie tak ze dyrektor Mieczyslaw (kolejny namaszczony przez radna) zawrze w imieniu DPS'u ugode z radna po czym wyplaci jej odszkodowanie z pieniedzy z ktorych reszta zalogi w DPS miala dostawac premie do konca roku ...taka historia juz miala miejsce w tej placowce. W opini wielu to sprawa dla prokuratora albo przynajmniej dla NIK'u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziętek Ludzie, ludzie, ludzie.... IP: 77.223.234.* 18.05.09, 14:00 Jak Wy nic nie wiecie! Byleby tylko obsmarować, byle powiesić psy, nieważne czy ktoś robi coś słusznie czy też nie. Radna B. jest akurat tą z uczciwszych i wiem bardzo dużo na ten temat, a jezeli zada odszkodowania, to prawdopodobnie ma podstawy do tego, bo nie wierze, ze ich nie ma i powiedzmy z upodobania rzuca się w wir plotek i oczerniania takich ludzi jak wy-typowych marud, ze to wszystko źle, i każdy najgorszy, tylko oczywiście nie WY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znający DPS Re: Ludzie, ludzie, ludzie.... IP: 195.205.193.* 18.05.09, 21:34 no nie na to trudno nie odpowiedzieć. Chyba Eluniu sama to pisałaś. Uważajcie nie dajcie sie jej omamić. Chcecie wyrobić sobie własne zdanie? Wystarczy z E porozmawiać 10 minut. Sami sobie zdanie wyrobicie. Jak dla mnie dno. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 14:47 A kim pani Bień jest z zawodu? Niech sie przyzna I tacy ludzie pracują w DPS? Murarz chleb piecze, piekarz domy muruje. A swoja droga to ma tupet i jest wyjatkowo bezczelna. no kto na nia głosował, komu oczy zamydliła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Radna Bień chce 50 tys. za mobbing IP: *.chello.pl 18.05.09, 21:54 Pani Bień była w ciągłym sporze z personelem DPS tak to jest jak się chce zostać dyrektorem radna to za mało ,trzeba było skłócić personel podjudzać mieszkanców DPS.I po co to wszystko a teraz zrobić się mobingowaną wstyd pani radna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romania żenada kompletna IP: *.chello.pl 19.05.09, 10:05 to co bieniowa robi i robiła w DPSie to wstyd i żenada. Baba skłóciła wszytskich, podjudza personel i starszych pensjonariuszy. Wykurzyła dyrektora bo nie chciał tańczyc jak mu zagrała, przeciez to jest szara eminencja DPSu. Dziwię się ,że nadal ją tam tolerują a ratusz przymyka oczy na jej zachowanie. chce 50 kawałków odszkodowania? śmiech na sali - sama powinna wypłacac odszkodowania pracwnikom DPSu i tym biednym ,schorowanym ludziom kto głosował na tę babę powinien się pukną mocno w czoło, teraz śmieje się -z was idioci -w kułak ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: żenada kompletna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 14:52 Droga "romanio" nie dziw się, że ratusz oczy przymyka bo ręka rękę myje, koledzy koleżanki i znajomi króliczka. Nie jest to normaln zachowanie aby być v-ce dyrektorem i żądać od swojej firmy odszkodowania. 50 tys dla takiego DPS to kupa forsy, zapłacą za to wszyscy, pracownicy (np brak premii) pensjonariusze, a tak ich dobro leży na jej (Bieniowej) sercu myślałby kto.Tylko jej chodzi o PIENIĄDZE!!!. Dlaczego wcześniej był jeden dyrektor, a teraz jest dwóch? Tyle pracy przybyło. Pani Bień powinna pracowac w swoim zawodzie czyli bykom ......huśtać. A z tym śmiechem po głosowaniu to Ci wyszło "romanio" strzał w 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flej Re: żenada kompletna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 08:06 Bieniowa to ta w środku? Hmmm.... tak patrzę.... no nie, molestowanie odpada, zarobić parę groszy w tym przypadku jedynie na mobbingu. Jedynie słuszny wybór! Odpowiedz Link Zgłoś