Gość: asdf IP: *.ds.po.opole.pl 19.05.09, 22:15 Oby takich szpitali było więcej!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Madzia Opole Poród nie musi boleć IP: *.chello.pl 20.05.09, 00:10 Powinno byc tak w kazdym szpitalu!!Czemu tak nie jest skoro koszty tego znieczulania sa nie wielkie?niech ktos kompetentny sie tym zajmie zeby tak bylo wszedzie,ze jezeli pacjentka chce to dostaje to bez wiekszych problemow i wysokich kosztow, bo jak wiadomo w Polsce ludzie nie sa bogaci! Odpowiedz Link Zgłoś
pudht Poród nie musi boleć 20.05.09, 06:49 no wlasnie, az strach rodzic w takich zezniach jak opole. zona rodzila w monachium w malej prywatnej klinice, co prawda miala cesarke to troche inna sprawa z znieczuleniem ale ja nie musialem nic placic za to ze bylem przy porodzie. symboliczna kwote za czepek,buty itd. tez bym zaplacil jak by chcieli. i jeszcze jedno co bylo super, maz/ojciec dziecka mogl o kazdej porze przyjsc do szpitala i przebywac przy zonie jak dlugo chcial, a nie jak w opolu odwiedziny chyba od 14-16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mloda mama Poród nie musi boleć IP: *.opole.internetia.pl 20.05.09, 13:36 witam ja rodzilam 3 m-ce temu i powiem szczerze ze bol jest straszny ale da sie go zniesc a tez sie balam ze bez znieczulemnie niedam rady ale dalam i kazda kobieta da!!!ludzie niebadzcie tacy wygodni!!!to jest kilka godzin bolu i jest po wszystkim a znieczulenie niejest wcale takie zdrowe!!!ja jestem za rodzeniem bez znieczulen!!!!chociaz jest co wspominac!!!!a szpital w opolu jest na medal!!!pod kazdym wzgledem jesli chodzi o matki i dziecko i sam porod,, sama tam rodzilam i po tym co slyszalam od innych ze szpital wopolu jest fatalny moge zaprzeczyc i polecic go kazdemu tzn kazdej przyszlej mamie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama.misi Re: Poród nie musi boleć IP: 217.173.195.* 20.05.09, 14:00 dlaczego piszesz zebymy nie były takie wygodne? dlaczego ma się umartwiać skoro mogę skorzystać z udogodnień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romania Re: Poród nie musi boleć IP: *.chello.pl 20.05.09, 20:50 alez oczywiście,że poród MUSI BYC BOLESNY - kobieto zastanów się co piszesz! Wcale nie musi, bo ból i cierpienie wcale nie uszlachetnia. Kler średniowieczny zakładał ,że ból porodowy to świetna kara dla ciemnych i grzesznych niewiast. czasy się zmieniły - nie wiem czy zauważyłaś. Na zachodzie Europy znieczulenia są czymś naturalnym i nikt nie robi z tego problemu. Widac że nie miałaś cięzkiego porodu skoro takie pierdoły wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodząca w opolu Poród nie musi boleć IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.09, 14:04 to prawda, że kobieta da sobie radę bez znieczulenia. ja rodziłam dwa razy, chociaż było ciężko i bolało, nie zdecydowałam się na znieczulenie - przecież to na dziecko działa jak narkotyk, poza tym po to są bóle parte, żeby pomóc dziecku się wydostać , jak się ich nie czuje to dziecko musi radzić sobie samo. pewnie jest to wygodne, mama leży a dziecko samo się męczy, żeby wydostać się na świat.rozumiem, że są sytuacje, że trzeba podać znieczulenie, ale nie przesadzajmy, myślmy też o dzidziusiu, nie o sobie samym. nie mam zastrzeżeń do porodów i opieki po nim w szpitalu w opolu, wspominam je miło. pozdrawiam położne i lekarzy tam pracujących! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znieczuleniec Re: Poród nie musi boleć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 10:24 do rodzacej w Opolu: po pierwsze -znieczulenie zewnatrz oponowe nie szkodzi dziecku, po drugie- nie tracisz czucia!!co inenego w przypadku znieczulenia do cesarskiego ciecia!!co Ty za bdury piszesz...pod znieczuleniem tak samo przesz jak bez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jusia Re: Poród nie musi boleć IP: 77.223.225.* 21.05.09, 18:59 miałam znieczulenie i doskonale czułam parte bóle! nie pisz głupot! oczywiście, że da się wytrzymac bez znieczulenia, bo pierwszy poród jakoś przeżyłam...Ale na tyle skutecznie miałm dość tej rzeźni, że z decyzją o następnym dziecku zwlekałam 10 lat...nie jestem masochistką, żyję ponoć w Europie,no i zapłaciłam ten haracz za znieczulenie, bo nie chciałam miec powtórnej traumy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Poród nie musi boleć IP: *.chello.pl 21.05.09, 19:52 Poród to masakra,rodziłam dziecko w Opolu,absolutnie nie mogę narzekać na opiekę,ale znieczulenie powinno być ogólnie dostępne,bo ból jest okropny(porównywalny wg NG do amputacji kończyny bez znieczulenia).Ja mam tylko 1 dziecko,9 letnie i na tym poprzestanę.Tego bólu się nie zapomina...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamama Re: Poród nie musi boleć IP: *.punkt.pl 22.05.09, 12:04 dokladnie: tego bolu sie nie zapomina............. ale czy ktos kogos chce zmusic do znieczulenia??????????? nie !!!!!!!!!!!!! przeciez chodzi ZEBY BYLO ONO OGOLNO DOSTEPNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a nie ze kosztuje ono 600zl !!!!!!!!!!!!!! przeciez jesli w kluczborku jest bezplatne tam nikt nie zmusza rodzacej do znieczulenia !!!!! rodzaca czuje potrzebe (i nie ma przeciwskazan) prosi o znieczulenie !!!!! i dostaje !!!! za tzw. dziekuje !!!! a nie za 600zl !!! i pare razy powtarzana regulke: ale jest pani przygotowana finansowo!!!!!! ale raczej w opolu niestety nigdy nie bedzie tak !!!! no chyba ze cala kadra kierownicza sie zmnienila !!!!! ---- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to są matki? Re: Poród nie musi boleć IP: *.chello.pl 26.05.09, 04:24 cierp ciało jak ci się chciało , ja za twoje fanaberie nie będe płacić,dobrze że takich histeryczek jak wy nie było przed wiekami, bo już dawno byśmy wyginęli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc Re: Poród nie musi boleć--do to są matki? IP: 77.252.18.* 27.05.09, 11:49 a wiesz jaki jest koszt takiego znieczulenia???? tak naprawde grosze !!!!!!!! wiec co to za wywody : ze za nasze fanaberie nie besziesz placic?? przeciez my placimy skladki na ubezpieczenie !!!! wiec o co chodzi????? moze powinno byc pytanie: dlaczego musimy placic dodatkowo jak jestesmy ubezpieczone ?????????????? co??????? ? chlopie '' z lasu '' bo inaczej to niemozna nazwac Odpowiedz Link Zgłoś