dorottiss 28.05.10, 13:31 gdzies ktoras z dziewczyn pytala o takie buty, ale nie pamietam gdzie (chyba na jakims blogu). nie moge znalezc wiec wklejam tu, znalazlam przypadkiem, moze sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cherry-cherry Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 14:42 Na Lazurowym Wybrzezu prawie identyczne plastikowe wyroby butopodobne sa scisle przeznaczone do kapieli w morzu, bo dno jest kamieniste oraz naszpikowane roznymi kolczastymi zyjtkami - latwo skaleczyc stope. Na plazach cale tabuny ludzi zakladaja przed wejsciem do morza te seksowne "buty kapielowe", ktore notabene dostepne sa we wszystkich sportowych sklepach typu Decathlon czy Go Sport w sezonie letnim za pare euro. Poniewaz jednak, jak rozumiem, te zalinkowane sa prezentowane jako szykowne obuwie do chodzenia po miescie ;) zycze szczesliwej nabywczyni powodzenia w chodzeniu w tym czyms w upalny dzien po miejskim, rozgrzanym asfalcie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dorottiss Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 14:50 nie mam pojecia do czego ta osoba ich potrzebowala. ale czemu zakladasz ze do chodzenia w upal po miescie? chyba nie po to aby sie troche pomadrzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
cherry-cherry Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 14:56 Dlaczego odbierasz to co napisalam jako "madrzenie"? Nie takie byly moje intencje - napisalam po prostu z czym mi sie te buty kojarza, i tyle. Przeciez to tylko forum i kazdy moze wtracic swoje trzy grosze. Zrozumialam zreszta doskonale, ze to nie dla Ciebie te buty, wiec czemu potraktowalas moj wpis jako personalny atak? Odpowiedz Link Zgłoś
dorottiss Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 15:02 sarkazm przebijajacy z drugiej czesci Twojej wypowiedzi raczej nie swiadczy o tym ze piszesz tak tylko z czym sie takie buty moga kojarzyc. poza tym wyglada to tak jakbys juz z gory zakladala do czego ktos moze takie buty chciec. jako personalny atak tego nie traktuje, nie martw sie. zreszta podobno lato ma byc chlodne a jesli do tego byloby deszczowe to takie buty akurat jak znalazl :) Odpowiedz Link Zgłoś
cherry-cherry Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 15:20 dorottiss napisała: > sarkazm przebijajacy z drugiej czesci Twojej wypowiedzi raczej nie > swiadczy o tym ze piszesz tak tylko z czym sie takie buty moga > kojarzyc. poza tym wyglada to tak jakbys juz z gory zakladala do > czego ktos moze takie buty chciec. No nie wiem, moze faktycznie ktos potrzebowal takich butow akurat na wakacje na kamienistym wybrzezu. Moze nie powinnam byla od razu zakladac zadnych a priori, ale te zalinkowane jakos tak wygladaja mi na wersje "city" ;) I nie ma w tym zadnego sarkazmu, no moze co najwyzej lekka ironia. W kazdym razie moje intencje nie sa jakies zle czy zlosliwe - a juz na pewno nie gorsze, niz forumowiczek piszacych tu czesto-gesto bez ogrodek komentarze w stylu "fuj, paskudne/koszmarne/straszne (wersji jest multum) te buty!" w watkach z prosba o ocene. Nie chcialam wyjsc na jakas chamska, madrzaca sie laske - jesli tak wyszlo to sorry. PS. Fakt, ze na letnia wersje gumowcow do chodzenia po kaluzach bylyby idealne :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorottiss Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 15:45 OK, tylko bierz pod uwage ze ton takiej wypowiedzi ukrywa skutecznie Twoje intencje i nie dziw sie ze tak a nie inaczej jest ona odbierana. a w ogole ostatnio coraz wiecej tu na forum zlosliwosci i zadzierania nosa, szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
cherry-cherry Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 15:56 Zapewniam, ze nosa nie zadzieram. Moze ten ironiczny odnosnik do Lazurowego zabrzmial rzeczywiscie niefortunnie w tym kontekscie. Jezeli kogos urazilam, to jeszcze raz sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 15:27 cherry-cherry napisała: > Na Lazurowym Wybrzezu prawie identyczne plastikowe wyroby butopodobne sa scisle > przeznaczone do kapieli Nie no, faktycznie, sama życzliwość i zero sarkazmu i złośliwości bije z twojego posta... oraz szczera troska o te niemądre istoty, które nigdy nie były na Lazurowym Wybrzeżu i w związku z tym nie mają pojęcia o tym, do czego służą wyroby butopodobne... Odpowiedz Link Zgłoś
cherry-cherry Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 15:44 > oraz szczera troska o te niemądre istoty, które nigdy nie były na > Lazurowym Wybrzeżu i w związku z tym nie mają pojęcia o tym, do czego służą > wyroby butopodobne... Rany, dziewczyny, co z Wami? Kurde, chyba sie Wam ta wzmianka o Lazurowym Wybrzezu z Laparisienne skojarzyla i podzialala jak plachta na byka ;/ Przeciez nigdzie nie sugeruje, ze zadna z Was nie byla na LW, ani ze LW to jakis wyznacznik mody i stylu - skad wiec to doszukiwanie sie zlych intencji??? Naprawde nie wiem co w moim poscie jest bardziej niezyczliwego i chamskiego niz w typowych forumowych komentarzach typu "paskudne te buty". Gdybym tak napisala pod linkiem Dorotiss - a wszak mam prawo do tego, zeby jakis zalinkowany przedmiot mi sie nie podobal - nie zostalabym osadzona od czci i wiary. Bo slowo "paskudne" jest normalne, prawda? No tak, ale wystarczy juz mala wzmianka o LW czy innym Paryzu i jest to od razu odbierane jako wysmiewanie sie z polskiej ulicy. No, juz dajcie spokoj! Poki co, wycofuje sie z dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 16:17 > Rany, dziewczyny, co z Wami? Z NAMI? No wiesz... Po prostu nie czujemy się zobowiązane do pouczania kogo popadnie, do czego służą jakie buty. Ktoś szukał, ktoś zalinkował i tyle. Można napisać, że ci się nie podobają, czemu nie? To twoja opinia. Ale wypisywanie instruktażu, bo biedne szukające sierotki na pewno nie wiedzą, do czego takie buty są... lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaba1 Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 16:13 Phi, u nas w Polsce to w każdym sklepie osiedlowym takie buty leżą ;P www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_10483.htm A swoją drogą "gumaki" od Vivienne Westwood z chęcią nosiłabym i po mieście: images.asos.com/inv/X/29/308/857451/Black/image1xxl.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
miss.yossarian Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 16:51 plastiki!! smarkatą będąc przebiegałam w nich kilka wakacji (nie po asfalcie, ani nawet po lazurowym wybrzeżu). byłam ciekawa czy jeszcze kiedyś wrócą do łask Odpowiedz Link Zgłoś