Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czerwone plastikowe buty

28.05.10, 13:31
    gdzies ktoras z dziewczyn pytala o takie
    buty
    , ale nie pamietam gdzie (chyba na jakims blogu). nie moge
    znalezc wiec wklejam tu, znalazlam przypadkiem, moze sie przyda.
    Obserwuj wątek
      • cherry-cherry Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 14:42
        Na Lazurowym Wybrzezu prawie identyczne plastikowe wyroby butopodobne sa scisle
        przeznaczone do kapieli w morzu, bo dno jest kamieniste oraz naszpikowane
        roznymi kolczastymi zyjtkami - latwo skaleczyc stope. Na plazach cale tabuny
        ludzi zakladaja przed wejsciem do morza te seksowne "buty kapielowe", ktore
        notabene dostepne sa we wszystkich sportowych sklepach typu Decathlon czy Go
        Sport w sezonie letnim za pare euro.
        Poniewaz jednak, jak rozumiem, te zalinkowane sa prezentowane jako szykowne
        obuwie do chodzenia po miescie ;) zycze szczesliwej nabywczyni powodzenia w
        chodzeniu w tym czyms w upalny dzien po miejskim, rozgrzanym asfalcie ;)
        • dorottiss Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 14:50
          nie mam pojecia do czego ta osoba ich potrzebowala. ale czemu
          zakladasz ze do chodzenia w upal po miescie? chyba nie po to aby sie
          troche pomadrzyc?
          • cherry-cherry Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 14:56
            Dlaczego odbierasz to co napisalam jako "madrzenie"? Nie takie byly moje
            intencje - napisalam po prostu z czym mi sie te buty kojarza, i tyle. Przeciez
            to tylko forum i kazdy moze wtracic swoje trzy grosze. Zrozumialam zreszta
            doskonale, ze to nie dla Ciebie te buty, wiec czemu potraktowalas moj wpis jako
            personalny atak?
            • dorottiss Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 15:02
              sarkazm przebijajacy z drugiej czesci Twojej wypowiedzi raczej nie
              swiadczy o tym ze piszesz tak tylko z czym sie takie buty moga
              kojarzyc. poza tym wyglada to tak jakbys juz z gory zakladala do
              czego ktos moze takie buty chciec. jako personalny atak tego nie
              traktuje, nie martw sie. zreszta podobno lato ma byc chlodne a jesli
              do tego byloby deszczowe to takie buty akurat jak znalazl :)
              • cherry-cherry Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 15:20
                dorottiss napisała:

> sarkazm przebijajacy z drugiej czesci Twojej wypowiedzi raczej nie
                > swiadczy o tym ze piszesz tak tylko z czym sie takie buty moga
                > kojarzyc. poza tym wyglada to tak jakbys juz z gory zakladala do
                > czego ktos moze takie buty chciec.

No nie wiem, moze faktycznie ktos potrzebowal takich butow akurat na wakacje na
                kamienistym wybrzezu. Moze nie powinnam byla od razu zakladac zadnych a priori,
                ale te zalinkowane jakos tak wygladaja mi na wersje "city" ;) I nie ma w tym
                zadnego sarkazmu, no moze co najwyzej lekka ironia. W kazdym razie moje intencje
                nie sa jakies zle czy zlosliwe - a juz na pewno nie gorsze, niz forumowiczek
                piszacych tu czesto-gesto bez ogrodek komentarze w stylu "fuj,
                paskudne/koszmarne/straszne (wersji jest multum) te buty!" w watkach z prosba o
                ocene. Nie chcialam wyjsc na jakas chamska, madrzaca sie laske - jesli tak
                wyszlo to sorry.
                PS. Fakt, ze na letnia wersje gumowcow do chodzenia po kaluzach bylyby idealne :)
                • dorottiss Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 15:45
                  OK, tylko bierz pod uwage ze ton takiej wypowiedzi ukrywa skutecznie
                  Twoje intencje i nie dziw sie ze tak a nie inaczej jest ona
                  odbierana.

a w ogole ostatnio coraz wiecej tu na forum zlosliwosci i
                  zadzierania nosa, szkoda...
                  • cherry-cherry Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 15:56
                    Zapewniam, ze nosa nie zadzieram. Moze ten ironiczny odnosnik do Lazurowego
                    zabrzmial rzeczywiscie niefortunnie w tym kontekscie. Jezeli kogos urazilam, to
                    jeszcze raz sorry.
        • nessie-jp Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 15:27
          cherry-cherry napisała:

> Na Lazurowym Wybrzezu prawie identyczne plastikowe wyroby butopodobne sa scisle
          > przeznaczone do kapieli

Nie no, faktycznie, sama życzliwość i zero sarkazmu i złośliwości bije z twojego
          posta... oraz szczera troska o te niemądre istoty, które nigdy nie były na
          Lazurowym Wybrzeżu i w związku z tym nie mają pojęcia o tym, do czego służą
          wyroby butopodobne...
          • cherry-cherry Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 15:44
            > oraz szczera troska o te niemądre istoty, które nigdy nie były na
            > Lazurowym Wybrzeżu i w związku z tym nie mają pojęcia o tym, do czego służą
            > wyroby butopodobne...

Rany, dziewczyny, co z Wami? Kurde, chyba sie Wam ta wzmianka o Lazurowym
            Wybrzezu z Laparisienne skojarzyla i podzialala jak plachta na byka ;/ Przeciez
            nigdzie nie sugeruje, ze zadna z Was nie byla na LW, ani ze LW to jakis
            wyznacznik mody i stylu - skad wiec to doszukiwanie sie zlych intencji???
            Naprawde nie wiem co w moim poscie jest bardziej niezyczliwego i chamskiego niz
            w typowych forumowych komentarzach typu "paskudne te buty". Gdybym tak napisala
            pod linkiem Dorotiss - a wszak mam prawo do tego, zeby jakis zalinkowany
            przedmiot mi sie nie podobal - nie zostalabym osadzona od czci i wiary. Bo slowo
            "paskudne" jest normalne, prawda? No tak, ale wystarczy juz mala wzmianka o LW
            czy innym Paryzu i jest to od razu odbierane jako wysmiewanie sie z polskiej
            ulicy. No, juz dajcie spokoj! Poki co, wycofuje sie z dyskusji.
            • nessie-jp Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 16:17
              > Rany, dziewczyny, co z Wami?

Z NAMI? No wiesz... Po prostu nie czujemy się zobowiązane do pouczania kogo
              popadnie, do czego służą jakie buty. Ktoś szukał, ktoś zalinkował i tyle. Można
              napisać, że ci się nie podobają, czemu nie? To twoja opinia. Ale wypisywanie
              instruktażu, bo biedne szukające sierotki na pewno nie wiedzą, do czego takie
              buty są... lekka przesada.
      • kasiaba1 Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 16:13
        Phi, u nas w Polsce to w każdym sklepie osiedlowym takie buty leżą ;P
        www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_10483.htm
        A swoją drogą "gumaki" od Vivienne Westwood z chęcią nosiłabym i po
        mieście:
        images.asos.com/inv/X/29/308/857451/Black/image1xxl.jpg
      • miss.yossarian Re: czerwone plastikowe buty 28.05.10, 16:51
        plastiki!! smarkatą będąc przebiegałam w nich kilka wakacji (nie po asfalcie,
        ani nawet po lazurowym wybrzeżu). byłam ciekawa czy jeszcze kiedyś wrócą do łask
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka