Gość: Richelieu* IP: 217.98.107.* 05.05.04, 21:46 majteczki, kropeczki,... czy naprawdę nie potraficie pisać po polsku tylko robicie z siebie infantylne idiotki? O Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
conena Re: ciuszki, buciczki, bluzeczki 05.05.04, 22:25 też mi to działa na nerwiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropeczka Re: ciuszki, buciczki, bluzeczki IP: 195.117.147.* 06.05.04, 08:04 W twoich słowach słoma czai się, nie znaczą nic, jeśli szukasz sensu, prawdy w nich- zawiedziesz się A może zmienisz zasady gry? Chcesz usłyszeć slowa to sam je sobie wymyśl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaK Re: ciuszki, buciczki, bluzeczki IP: 195.117.147.* 06.05.04, 08:09 Może i niektóre osoby są infantylne, pewnie jest rózny przedział wieku i wykształcenia, ale to nie oznacza, ze musisz obrażać kogos określeniem idiotki. Ale skoro realizujesz się w ten sposób i sprawia Ci przyjemnosć rzucanie obelgami to OK, jak ci tak dobrze, to coż mogę powiedzieć, wyzywaj sobie, ulżyj, może pomoże Ci to sie dowartościować. Rózni są ludzie, niektórzy infantylni, inni chamscy Ty do tych piewrszych pewnie nie należysz...ale z dwojga złego chyba lepiejbyć infantylną niż chamską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: ciuszki, buciczki, bluzeczki IP: 217.98.107.* 06.05.04, 11:11 kropeczko, lepiej być pojedynczym zamaist podwajać wartość swoich opinii chamski? nie, raczej taki żeby dotarło, na żadnym innym forum nie ma tylu infantylnych słów, zdrobnień, co tutaj nie ustalam przecież reguł, stwierdzam fakty, że dorosła dziewczyna, a mówi jak pensjonarka z dwojga złego lepiej mówić po polsku niż po niemowlęcu, kropeczko, znów zdrobnienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropeczka Re: ciuszki, buciczki, bluzeczki IP: 195.117.147.* 06.05.04, 12:23 Wiesz, zakładaj na siebie swoje majty w grochy i spodnichę w pasy, do tego buciory, nikt Ci nie zarzuci infantylizmu na 100% Co do języka polskiego to kropeczki, majteczki są formą jak najbardziej poprawną A co do wyrażania swojej opini typu :idiotki, bo mówią kwiatuszki, majteczki zamiast kwiaty, majty to może są troszke inne formy zwracania się do drugiego człowieka, mnie równiez nie podoba sie jak dorosła kobieta robi z siebie nastolatkę, ale nie mówię o nikim idiota, Ty jako ekspert w sprawach jęzukowych doskonale wiesz co to słowo oznacza a jesli nie to przeczytaj sobie definicję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: ciuszki, buciczki, bluzeczki IP: 217.98.107.* 06.05.04, 12:58 ale wrażliwe dziewcze, ojejciu zakładam swoje majtki w grochy, spódnicę w paski a do tego buty nie mówię, że infantylizm jest niepoprawny, ale brzydki, okropny, wszędobylski, przywodzący na myśl pańcie rozprawiające o najnowszej modzie siedząc u fryzjera i nie mające nic innego do roboty bo życie na gorąco i twój styl już przeczytały Odpowiedz Link Zgłoś
smellsliketen Re: ciuszki, buciczki, bluzeczki 06.05.04, 15:43 niezłe, uśmiałam sie z wątku i odpowiedzi, te od ciuszków, buciczków odsyłam na forum dla bobasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabbia81 Re: ciuszki, buciczki, bluzeczki IP: 83.31.164.* 06.05.04, 20:47 dobra dobra najgorsze sa pieniazki..mowia tak juz do dzieci w szkole a potem cale zycie to slyszymy na uczelni w pracy w sejmie..zawsze az mnie dreszcze przechodza co to ma byc jakies male banknociki i monetki?? i czy jestesmy takim zdziecinnialym spoleczenstwem ze nikt nie ma odwagi mowic drugiemu prosto w oczy ze chodzi zawsze o ten sam szmal kase pieniadze po prostu? juz lepiej niz pieniazki jesli kogos potwornie swierzbi do zdrabniania mowic fistaszki albo dzindziorki:) Odpowiedz Link Zgłoś
becia_be Re: pieniążki 06.05.04, 23:50 a słyszałaś jak ktoś mówi PINIĄDZĘ mnie to rozwala nie moge tego słuchać, normalnie dostaję jakiegoś dzikiego i niekontrolowanego ataku, piniądze a co to ma być, ja już wole zdecydowanie do piniądzów pieniążki, ja tam mówię "ciaczki" i dobrze jest ! Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: pieniążki 07.05.04, 00:02 piniądze też ohydnie ale Rabbia dobry przykład dała, wspaniały, też mnie to drażni jak wszystkie zdrobnienia używane nie jako zdrobnienie a jako normalne neutralnie zabarwione słowo Odpowiedz Link Zgłoś
becia_be Re: pieniążki 07.05.04, 00:41 masz racje a fe ale i tak PINIĄDZE sa najokropniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
smellsliketen Re: pieniążki 07.05.04, 10:39 A ja dostaję dreszczy jak słyszę slowo: kasiora, denerwują mnie tez stwierdzenia, ze ktoś jest : trendy lub passe, tzw. clubbing tez mnie drażni, to może juz nie o infantylnych słowkach, ale tez skoro o modzie to modne słowa to te wyżej wymienione. tak jak już by nie mozna powiedzieć po polsku, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuku Re: ciuszki, buciczki, bluzeczki IP: *.chello.pl 07.05.04, 11:13 ...paznokietki, buźka, balsamik, kremik, pod oczkami, na szyjce... itp, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana Re: ciuszki, buciczki, bluzeczki IP: *.wydaw.polsl.gliwice.pl 07.05.04, 11:24 no i papatki oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabbia81 Re: ciuszki, buciczki, bluzeczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 12:46 i buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: ciuszki, buciczki, bluzeczki IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 19:08 często w Krakowie używa sie zdrobnień. Pamiętam jak rozdrażniłam góralkę w Zakopcu w sklepie spożywczym. Wlazłam i poprosiłam "Chlebuś, masełko i 20dkg szyneczki poproszę" ;-))))))) popatrzyła na mnie wtedy jak na trędowata ;-)))))))))) i wcale jej sie nie dziwie ;-) od tego czasu staram sie nie infantylić ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magilla Re: ciuszki, buciczki, bluzeczki IP: 81.210.83.* 07.05.04, 19:20 a co na to powiecie: pracuje z dziwczyna ktora tak mowi!!!brrrrrrr!! no to siemka;)))) Odpowiedz Link Zgłoś