Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jesien- Zima 2011

06.07.11, 19:50
    wiem, ze lato i temat troche odlegly:) ale w sklepach pojawiaja sie juz nowe kolekcje jesienno-zimowe. Co planujecie kupic? Jakies wybrane rzeczy/kolory, ktore musicie miec lub chcecie wprowadzic do garderoby?
    Obserwuj wątek
      • jarka63 Re: Jesien- Zima 2011 06.07.11, 20:31
        Na razie jestem przygnębiona wszechobecnymi kolorami jesieni (ciemnożółty, zabielana pomidorowa, brudna śliwka, bury granat, sraczkowaty brąz itp.), które wyjątkowo nie służą mojemu typowi urody.
        • maitresse.d.un.francais Re: Jesien- Zima 2011 06.07.11, 22:39
          Kurcze, bury granat? Co masz na myśli? Możesz wrzucić coś w tym kolorze albo sam kolor?
          • jarka63 Re: Jesien- Zima 2011 07.07.11, 10:15
            maitresse.d.un.francais napisała:

> Kurcze, bury granat? Co masz na myśli? Możesz wrzucić coś w tym kolorze albo sa
            > m kolor?

Taki jak atrament blue-black. Widziałam rzeczy w KappAhlu i C&A.
            • maitresse.d.un.francais Re: Jesien- Zima 2011 07.07.11, 20:23
              www.piorawieczne.fora.pl/atramenty,5/jaki-atrament-blue-black-itp,4792.html
              Górny czy dolny?
              • jarka63 Re: Jesien- Zima 2011 07.07.11, 20:25

> www.piorawieczne.fora.pl/atramenty,5/jaki-atrament-blue-black-itp,4792.html
                > Górny czy dolny?

Bardziej dolny, ale jeszcze bardziej grafitowy.
                • maitresse.d.un.francais Re: Jesien- Zima 2011 07.07.11, 20:38

> Bardziej dolny, ale jeszcze bardziej grafitowy.
                  >
                  > w wersji linkowanej piękny kolor, a jeszcze bardziej grafitowy... hmmm, trudno powiedzieć
                  • jarka63 Re: Jesien- Zima 2011 07.07.11, 21:17

>
                    > > Bardziej dolny, ale jeszcze bardziej grafitowy.
                    > >
                    > > w wersji linkowanej piękny kolor, a jeszcze bardziej grafitowy... hmmm, t
                    > rudno powiedzieć

Ale ja nie twierdzę, że to brzydki kolor, tylko że nie dla mnie. Jak większość tych, które widziałam w nowych kolekcjach w sieciówkach.
                    • maitresse.d.un.francais Re: Jesien- Zima 2011 07.07.11, 21:40
                      jarka63 napisała:

> maitresse.d.un.francais napisała:
                      >
                      > >
                      > > > Bardziej dolny, ale jeszcze bardziej grafitowy.
                      > > >
                      > > > w wersji linkowanej piękny kolor, a jeszcze bardziej grafitowy... h
                      > mmm, t
                      > > rudno powiedzieć
                      >
                      > Ale ja nie twierdzę, że to brzydki kolor, tylko że nie dla mnie.

OK.

Myślałam tylko, że jakiś bardziej bury. ;-)
      • kasiamat00 Re: Jesien- Zima 2011 06.07.11, 23:00
        Od paru miesięcy ślinię się do jesiennej kolekcji Gucciego, mam nadzieję, że ktoś się nią ładnie "zainspiruje" ;) Przede wszystkim kolory (och...), ale nie tylko, tej pani najchętniej zabrałabym całość: www.couturesnob.com/images2010/gucci-rtw-fw2011-runway-04_1356106615.jpg (no, powiedzmy, że kołnierz mogłaby sobie zatrzymać). Tej zresztą też: www.thesartorialist.com/photos/Gucci7Web.jpg i tej: www.thesartorialist.com/photos/Gucci5Web.jpg Na pewno więcej niebieskiego, turkusowego, oliwkowego.

A co wyjdzie to zobaczymy :)
        • siog Re: Jesien- Zima 2011 06.07.11, 23:20
          ta kolekcja tez mi sie podoba, szczegolnie kolory. Marza mi sie ubrania w takiej nasyconej glebokiej sliwce. Na razie planuje jakas wieksza grubsza skorzana torbe. Widzialam sliczne plaskie buty/botki na wyprzedazy wiec chyba je kupie z mysla o jesieni:)
          buty Beau Coops
          cdn.shopify.com/s/files/1/0039/3312/products/IMG_4613_1_0006_Layer_6_large.jpg?102832
          • matinee Re: Jesien- Zima 2011 07.07.11, 00:51
            Kolekcja swietna,taka klasyczna. Ja na wiosne kupilam sobie takie buty ,wiec na jesieni w pogodne dni bede rowniez je nosic.A ostatnio kupilam tez riding boots takie i jeszcze z 15 innych rzeczy wiec stwierdzilam,ze powinnam chyba udac sie na jakis maly "odwyk"zakupowy:))))))))
            • siog Re: Jesien- Zima 2011 07.07.11, 10:39
              Matinee mamy te same buty Wanga! Tylko ze nie mam gdzie w nich chodzic:)))
              • matinee Re: Jesien- Zima 2011 07.07.11, 21:26
                siog napisała:

> Matinee mamy te same buty Wanga! Tylko ze nie mam gdzie w nich chodzic:)))

Dlaczego,one pasuja do wielu rzeczy.Ja bardzo je lubie,bo mimo tego ,ze maja wysoki obcas to dla mnie sa wygodne.
                • siog Re: Jesien- Zima 2011 09.07.11, 20:26
                  Matinee z czym zamierzasz je nosic? w sumie kupilam je b.tanio w stosunku do ich ceny poczatkowej. Fakt, ze sa b. wygodne

a co sadzisz na temat tych Balenciagi, bo nadal mi po glowie chodza
                  www.mytheresa.com/euro_en/two-toned-suede-sandals-88922.html
                  • matinee Re: Jesien- Zima 2011 11.07.11, 23:47
                    ]siog napisała:

> Matinee z czym zamierzasz je nosic? w sumie kupilam je b.tanio w stosunku do ic
                    > h ceny poczatkowej. Fakt, ze sa b. wygodne
                    >
                    > a co sadzisz na temat tych Balenciagi, bo nadal mi po glowie chodza
                    > www.mytheresa.com/euro_en/two-toned-suede-sandals-88922.html
                    Siog,ja te buty kupilam wlasciwie pod wplywem tego zdjecia.Nosze je wiec do takich szerszych spodni,do waskich spodni i takiego "swetra",do dlugiej,jedwabnej spodnicy i do naprawde wielu,wielu roznych rzeczy.....a Ty, napewno znajdziesz w swojej szafie cos, co Ci bedzie do tych butow pasowalo;-P

Buty Balenciagi bardzooooooooo mi sie podobaja:))))
            • beesok do matinee 07.07.11, 11:37
              Matinee, off-topic ale czy moglabys zdradzic co to za model lampy? Mam na koncu jezyka i nie moge sobie przypomniec a szukam identycznej :)
              fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2215511,2,30,IMG-0723.html
              Dzieki!
              • blondzidelko Re: do matinee 07.07.11, 19:20
                to chyba Arne Jacobsen.
              • blondzidelko Re: do matinee 07.07.11, 19:22
                www.interioraddict.dk/search/arne-jacobsen-lampe
                • blondzidelko Re: do matinee 07.07.11, 19:25
                  No to zapodalam :) Wlasnie przegladam ten sklep i to sa "reprodukcje"... cos mi sie tanio wydawalo :) Przepraszam ;)
              • matinee Re: do matinee 07.07.11, 21:21
                Beesok,lampy to AJ.Moje maja ponad 6 lat,ale te pokazane przez Blondzidelko reprodukcje wygladaja niemal identycznie( poza tym pstryczkiem do zapalania)
                • beesok Re: do matinee 08.07.11, 06:43
                  Dzieki! Piekne sa :)
          • esceven Re: Jesien- Zima 2011 07.07.11, 09:02
            Oh siog, jak ty coś wrzucisz... PIĘKNE są te buty:)
        • tralalumpek Re: Jesien- Zima 2011 06.07.11, 23:50
          piekna kolekcja
        • blossom77 Re: Jesien- Zima 2011 07.07.11, 15:41
          Z tego co widziałam to River Island się zainspirował :)
      • fangora Re: Jesien- Zima 2011 07.07.11, 11:18
        Bardzo ładne prezentuje się kolekcja Jil Sander, dużo fajnych inspiracji: www.style.com/fashionshows/complete/F2011RTW-JLSANDER
      • leebanka Re: Jesien- Zima 2011 08.07.11, 18:36
        Chciałabym granatową sukienkę,model oro,z nowej kolekcji Max Mary.
        Niestety w moim sklepie zostały same XS.
        Chyba jest zapotrzebowanie na najprostsze w formie kiecki.
      • wildor Re: Jesien- Zima 2011 09.07.11, 17:38
        Fiolet, granat, burgund. Buty na koturnie i z zamszu. I swetrzycho w kolorze nude, jak w kolekcji A. Wang: 4.bp.blogspot.com/-G08GdGq8DS0/TVxZVTpvoqI/AAAAAAAAAiI/CQqA-Xk5d0w/s1600/21314rq.jpg
      • siog musze miec 09.07.11, 20:21
        te sukienke! mierzylam dzisiaj pomaranczowa i czerwona. Grubsza piekna welniana krepa.

www.brownsfashion.com/Product/Women/Women/Clothing/Dresses/Crepe-wool_dress/Product.aspx?p=3149429&pc=1949762&cl=4
        no i gruby granatowy pleciony sweter Balenciagi.
        klasyczne Acne pistol boots
        www.brownsfashion.com/Product/Women/Women/Accessories/Shoes_and_Boots/Pistol_short_leather_ankle_boots/Product.aspx?p=3188807&pc=1949741&cl=4
        torebka Pauric Sweeney
        to na liscie zakupow i to musze miec:) reszta to juz jak pojdzie.
        • musam Re: musze miec 09.07.11, 22:16
          sukienka ujdzie, buty mi sie bardzo nie podobaja.
      • ladyjm Re: Jesien- Zima 2011 11.07.11, 09:59
        a mi sie podoba kolekcja burberry :) mam nadzieję, ze sieciówki podchwycą jej ducha :)
      • drag_0n_fly Re: Jesien- Zima 2011 27.07.11, 10:19
        ja sie zakochalam w kilku ciuchach sOlivera... nie wiem czy widzialyscie(?) czerwona sukienka i czerwona marynarka... albo piekne apaszki... echhh
        • s_0_s Re: Jesien- Zima 2011 27.07.11, 11:04
          WIDZIAŁAM!
          ja z kolei upatrzylam sobie taki sweter kamizele - nie wiem jak to sie zwie ... z takim jakby futerkiem :D
      • fangora Re: Jesien- Zima 2011 01.08.11, 09:14
        Ja przejrzałam moją szafę i się okazało, ze jest w niej prawie wszystko to, co w tym sezonie będzie na topie, czyli sporo rzeczy ponadczasowych: szare szerokie spodnie z kantem, satynowe koszule z kokardami pod szyją, marynarki tweedowe, skórzane sukienki, mnóstwo mojego ukochanego szmaragdu, płaszcze w stylu lat 60'.
        Na mojej liście rzeczy do kupienia są: czarne, skórzane, długie rękawiczki, kominiarka, rajstopy w drobniuteńkie kropeczki, płaszcz z tweedu (pomarzyć), Martensy (pomarzyć).
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka