Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Soczewki kontaktowe - kolorowe !

09.08.04, 21:58
    Zastanawiam się, czy nie zainwestować w kolorowe soczewki FreshLook Radiance
    (Moonlight)...
    Słyszałam jednak opinie, że barwione kontakty są niezdrowe i moga powodować
    pogorszenie wzorku. A może mam już nieaktualne informacje ? :-)

Co ja bym zrobiła bez soczewek, niby - 2,75 to niezbyt dużo, ale potrafi
    czasem utrudnic życie.

Pzdr.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kaśka Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.04, 00:12
        Też się nad tym zastanawiam. Wzrok mam OK, ale kolor oczu mi sie ni podoba a
        soczewki fajna rzecz
      • conena Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! 10.08.04, 10:26
        fanka_grzeskow_czekoladowych napisała:

> Słyszałam jednak opinie, że barwione kontakty są niezdrowe i moga powodować
        > pogorszenie wzorku. A może mam już nieaktualne informacje ? :-)
        bzdurry!
        • lunalovelight Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! 10.08.04, 10:29
          mowisz, ze bzdury? dobrze wiedziec :).
      • lunalovelight Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! 10.08.04, 10:27
        hmm, tez sie nad tym zastanawialam, bo czasem fajnie byloby zaszalec i miec oczy
        zielone, miast ciemnobrazowe :)[choc generalnie swoj kolor oczu bardzo sobie
        cenie]. jednakowoz... okulista jak do tej pory odradzal mi kolorowe soczewki, bo
        pogarszaja nieco 'jakosc' widzenia [podobno].

tak na marginesie - soczewki kontaktowe to cudowny wynalazek, nosze od lat ^^.
      • jullka.a Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! 10.08.04, 10:51
        Ja wlasnie kupilam zielone kontakty acuvue colours Johnson&Johnson. Sama mam
        ciemno brazowe oczy i balam sie czy pokryja moj naturalny kolor. Ale jest ok,
        zielen co prawda nie jest tak intesywna jak na probce, ale to moze i lepiej, bo
        oczy wygladaja naturalnie i oprocz znajomych nikt nie jest w stanie zorientowac
        sie, ze mam "kupione zielone oczy".
        Na poczatku (przez pierwsze 2 godziny) odczuwalam lekki dyskomfort, bo w
        przeciwienstwie do zwyklych soczewek, kolorowe maja "namalowana" teczowke oka.
        Kiedy soczewka przesunela mi sie w oku, widzialam troche jakby za mgla, ale
        teraz juz jest w porzadku.
        Pozdrawiam
        • lunalovelight Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! 10.08.04, 10:56
          dzieki, ze to napisalas :).
          ja nosze surevue johnsona na codzien, wiec chyba zaraz wybiore sie po zielone
          acuvue, a ze tez mam brazowe oczy, to powinno byc 'naturalnie' :).
          • jullka.a Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! 10.08.04, 11:05
            Ja wlasnie tez nosilam na codzien surevue, bo bez tego ani rusz (mam -3,75).
            W tym miesiacu mam zielone oczy, ale nastepnym razem kupuje niebieskie. Moze to
            kwestia urody, a moze po prostu ladniejszy odcien powstaje. W polaczeniu z
            ciemnym brazem powstaje piekny odcien niebieskiego. Jest wyrazniejszy od
            zieleni, a rownie naturalny :-)
            • lunalovelight Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! 10.08.04, 11:15
              ach, nie wiesz, co robisz! wywolujesz u mnie pokuse na zakupienie od razu i
              takich i takich ^^.

a z ciekawosci, ile kosztuje para?
              • jullka.a Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! 10.08.04, 11:18
                :-)
                Najlepiej bedzie, jak poprosisz optyka o probke ( taka przezroczysta folia z
                kolorem kontaktow). Przylozysz mocno do oka i wtedy zobaczysz jaki dokladnie
                powstanie odcien i wybierzesz ten, ktory Ci sie najbardziej bedzie podobal. Ja
                o tej probce nie wiedzialam, dostalam taka do domu i dopiero tam stwierdzialam,
                ze w niebieskim mi bardziej do twarzy :-)
                A szkla sa w bardzo przystepnej cenie. Ja dalam 50zl za pare miesiecznych
                soczewek.
                Z tego co sie orientuje, sa tansze od Bauscha.
                • lunalovelight Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! 10.08.04, 11:21
                  e, 50 za pare to normalna cena. a poza tym przyzwyczailam sie do soczewek
                  johnsona, wiec nie ma sensu kombinowac z innymi :). dzieki za info.
                  • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! 10.08.04, 12:39
                    Tylko 50 zł ? :):):)

Ja mam naturalne niebieskie oczy, ale chcialabym je tak mocno poglebic ech...:)
                    • Gość: Gosia Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! IP: *.icpnet.pl 10.08.04, 20:00
                      "Ja mam naturalne niebieskie oczy, ale chcialabym je tak mocno poglebic
                      ech...:)" Spróbuj soczewek Focusa- one właśnie pogłębiają kolor. Z Johnsonna
                      bylam bardzo niezadowolona:/ U mnie pogorszenie widocznosci bylo nie do
                      wytrzymania...a kolor taki ladny, wrecz granatowy...
                  • egaheer82 Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! 10.08.04, 12:46
                    a co jak sie ma nierowna wade? Powinnam miec jedna -4.5, a druga -3.75, czy
                    jakos tak, nie mialam soczewek juz chyba z rok, a mnie 'nosi' na turkusowe:)) Da
                    sie je kupic na sztuki? Czy musialabym 2 pary? Moja okulistka w ogole nie lubi
                    jak nosze szkla, wiec nawet nie pytam:)
                    • enixx Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! 10.08.04, 13:16
                      egaheer82 napisała:

Moja okulistka w ogole nie lubi
                      > jak nosze szkla, wiec nawet nie pytam:)

Czemu nie lubi?
                      Ja nosze soczewki Johnsona od chyba 8 lat i juz nie wyobrazam sobie okularow na
                      nosie.
                      Mam pytanie, czy ktos wie czym sie roznia Surevue od Acuvue (niebarwione)? Bo
                      mi najpierw okulistka dala Acuvue jako miesieczne i nosilam takie przez kilka
                      lat, a potem inny optyk dal mi Surevue, i dowiedzialam sie, ze Acuvue powinno
                      sie zmieniac czesciej niz co miesiac. Jak jest na prawde?
                      • lunalovelight Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! 10.08.04, 20:21
                        no ja ze 2 lata temu zmienilam na surevue z acuvue, bo podobno acuvue
                        miesiecznych juz nie robia, tylko 2tygodniowe.
                    • jullka.a Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! 10.08.04, 19:45
                      Soczewki kupujesz na sztuki, wiec nie ma problemu. Ja tez mam nierowna wade.
                      • keri5 Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! 10.08.04, 22:48
                        A mam do was pytanie czy nie macie albo nie miałyście problemu z ich
                        zakładaniem bo ja kiedyś kupiłam i niestety chodziłam tylko jeden dzień bo się
                        bałam że oko uszkodzę(strasznie głupie) no ale tak było a jak u was?
                        • Gość: Gosia Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! IP: *.icpnet.pl 11.08.04, 10:35
                          Ja na początku też miałam pełno obaw... w sumie się poddałam i już nawet nie
                          próbowałam ich zakładać. Koleżanka pomogła mi się z nimi oswoic i teraz nie mam
                          już zadnych problemó. I nie martw się- nić Ci się nie uszkodzi.
                      • egaheer82 Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! 11.08.04, 10:39
                        jullka.a napisała:

> Soczewki kupujesz na sztuki, wiec nie ma problemu. Ja tez mam nierowna wade.

Kolorowe też? Zawsze mi sie wydawało, że tylko bezbarwne! Ale jeśli to prawda,
                        to zajebiscie:) Czy ktos wspominał o 50 zł za parę? Chyba sobie zrobię prezent:)
                        pozdrowienia
                        egaheer
                        • keri5 Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! 11.08.04, 10:47
                          które to są dokładnie te soczewki co kosztują 50zl bo ja pierwszy raz się z
                          takimi tanimi spotykam?
      • keri5 Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! 11.08.04, 11:00
        mam jeszcze jedno pytanie bo na allegro są do sprzedania soczewki kolorowe a
        sztuka kosztuje 33 zl i jest napisane że to okazja czy to rzeczywiście tanio i
        warto je kupić?i czy do nich dołączony jest pojemnik z płynem i z jakąś
        instrukcją? i ostatnie pytanie czy ktoś z was miał kiedyś kolor mistry grey
        jeśli tak to jak on wygląda na oczkach?pozdrawiam!!!!!!!!
        • Gość: kate Re: Soczewki kontaktowe - kolorowe ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:10
          moje pytanie troche odbiega od wątku ale jak myślicie czy soczewki nadają się
          dla 7-latka? czy poradziłby/dał sobie radę z soczewkami?
          • fanka_grzeskow_czekoladowych Jedno pytanie :(:( 11.08.04, 19:48
            Kate, na Twoim miejscu wybrałabym się z małym do okulisty. Na pewno coś Ci
            doradzi.

A ja mam chyba problem z soczewkami :-(
            Od paru dni, gdy założę kontakty, oczy zaczynają mi okropnie łzawić i wręcz
            parzyć! Stają się czerwone, a nos jest momentalnie zatkany :-(

To jest chwilowe czy iść do okulisty ?

Pzdr.
            • jullka.a Re: Jedno pytanie :(:( 11.08.04, 22:23
              Pewnie powinnas isc do okulisty. Ale ja tez wiele razy mialam takie problemy. W
              Twoje soczewki musialy sie wdac jakies bakterie, ja w takich sytuacjach
              kupowalam nowe kontakty i wszystko bylo w porzadku. Na zaczerwienione oczy od
              soczewk polecam krople homeopatyczne ze swietlika, sa tanie, stosuje sie je ok
              tygodnia i problemy znikaja. Czasem pomagaja tez "sztuczne lzy". Kupisz w
              aptece, cena do 10zl.
              Problem w tym, ze noszac szkal kontaktowe, nasze oczy nie "oddychaja", a brak
              tlenu powoduje zaczerwienienia i zmeczenie oczu. Ja to przyjelam juz za norme :-
              )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka