Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tweedowe spodnie

25.11.04, 14:49
    Mam spodnie z tweedu. Niestety nie mogę ich nosić, ponieważ
    nieziemsko "gryzą". Nawet kiedy zakładam na rajstopy? Czy spotkałyście się z
    podszewka w spodniach, bo nie mam innego pomysłu?
    Obserwuj wątek
      • Gość: dobry humorek Re: Tweedowe spodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 15:01
        moja mama jest profesjonalistką w sprawach szycia..uważa,że eleganckie spodnie
        z wełny , tweedu itp.powinny mieć podszewkę.. Jeżeli chodzi o mnie draźni mnie
        czasami podszewka nawet w spódnicy...ale faktem jest,że rzecz elegancka powinna
        być na podszewce...
        • energeia Re: Tweedowe spodnie 25.11.04, 17:03
          W moich spodniach jest podszewka siegajaca polowy uda.
      • to-ja-007 Re: Tweedowe spodnie 25.11.04, 18:25
        W dobrej jakosci spodniach z welny z reguly powinny byc podszewki. Ale
        ocyziwscie niektore firmy oszczedzaja (np. promod).
        Moze jakas krawcowa by uszyla podszewke do tych drapiacych spodenek?

• Gość: Emilk@ Re: Tweedowe spodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 18:41
          ja przymierzalam spodnie w reserved - czekoladowe w prazek - mialy podszewke do
          kolan;-)))
      • aniabe13 Re: Tweedowe spodnie 25.11.04, 20:07
        Spodnie z materiałów wełnianych i wełną powinny mieć podszewkę, chodzi o tak
        prozaiczną rzecz jak wypychanie się na kolanach i d....e. To że gryzą nie jest
        też bez znaczenia. Poszukaj krawcowej niech ci tą podszewkę wszyje, jeśli
        bardzo gryzą to do samego dołu, jeśli tylko trochę to może kończyć się w
        połowie łydki.
        • Gość: Magda Re: Tweedowe spodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 09:51
          Moje spodnie tweedowe też mają podszewkę
      • Gość: Nika Re: Tweedowe spodnie IP: *.ibmer.waw.pl 26.11.04, 11:56
        Ja też kupuję spodnie wełniane tylko z podszewką do kolan, na "gryzienie" jestem
        bardzo czuła. Jeśli podszewka nie była fabrycznie wszyta, to nie wiem, czy teraz
        da się coś poprawić (zależy od fasonu spodni zapewne), ale idź z nimi do krawcowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka