Dodaj do ulubionych

Kostiumy kąpielowe

18.12.05, 23:44
Wiem, że teraz nie czas na dyskusje o kostiumach kąpielowych (zima, śnieg i
tym podobne atrakcje :P), ale akurat potrzebuję rady. W jakim kostiumie mały
biust prezentuje się najlepiej? W jedno lub dwuczęściowym, sportowym, bikini,
zabudowanym? Problem dla mnie dość istotny, a nie jestem do końca przekonana
czy mogę zaufać własnej intuicji.
Pzdr.,
Obserwuj wątek
    • nikitka84 Re: Kostiumy kąpielowe 19.12.05, 00:19
      Wiem (o ile nic sie nie zmienilo), ze jestes zwolenniczka dwuczesciowego
      sportowego i za takim ja tez sie opowiadam. Dobrze sie trzyma i ladnie
      eksponuje brzuszek;)
      • orzechowe-oczy Re: Kostiumy kąpielowe 19.12.05, 14:54
        Większość osób wypowiadających się na forum twierdziła, że właśnie sportowy
        krój spłaszcza... ;) A chodzi mi o coś co dobrze wygląda. Nieważne czy jest
        wygodne czy nie. Może w tym wypadku lepsze będą stroje z usztywnianymi miskami,
        np. bikini? Albo zabudowane miski z poduszkami?? :D Dużo tego jest w sklepach,
        a ja jeszcze nie miałam takiego kostiumu...
        • evil.86 Re: Kostiumy kąpielowe 19.12.05, 18:15
          Wedlug mnie sportowy splaszcza. Ja ososbicie nosze miekkie trojkaciki, ale z
          tego co pamietam to tobie sie to chyba nie bardzo podoba. Mysle ze lekko
          usztywniane trojkaciki sa najlepsze (ale nie takie "tekturowe", lecz z miekkiej
          i cieniutkiej gabeczki, prawie miekkie tylko grubsze- np. Altantic), jesli tylko
          na ciebie sa dobre, bo na mnie sa wszystkie za duze, a zeby dobrze wygladaly to
          musza przylegac do biustu. Natomiast usztywanie zwykle staniki wygladaj dla mnie
          nieladnie na malutkim biuscie... Wracajac do miekkich trojkacikow to zauwazylam
          ze od takich z normalnego materialu kostiumowego lepsze sa takie troszke
          grubsze, material jakby bawelna z lycra (nie znam sie na tym)- wczesniej
          wydawalo mi sie ze taki bardziej splaszcza ale ostatnio zauwazylam ze wlasnie
          dobrze dobrany ladniej przybliza piersi przez co wydaja sie wieksze... Raz taki
          kostium przymierzalam (Key), ale nie bylo mojego rozmiaru.
          • nikitka84 Re: Kostiumy kąpielowe 19.12.05, 20:56
            To zalezy do czego ten stroj. Bo jak do intensywnego plywania to niestety tylko
            sportowe. Ja bym w innym nie zaryzykowala jakis bardziej dynamicznych stylow
            plywackich. A ze splaszczaj to niestety, jednak dwuczesciowy wydaje mi sie
            sporo zgrabniejszy. A co do usztywnianych, mialam kiedys delikatny push up,
            wygladalam w nim bardzo korzystnie, ale za kazdym razem musialam godzinami
            czekac nim mi miseczki wyschly po wyjsciu z wody, a w trakcie plywania
            zachowywaly sie jak rybie pletwy i raz odchylalaysie ode mnie, to znowu sie
            przysuwaly. Nie wiem jak sie takie nieco grubsze bikini zachowuja, ale mi sie
            juz zdarzylo plywac w takim mieciutki i przyznam, ze bylam zaskoczona, ze sie
            caly czas trzymal na swoim miejscu, acz bylo to plywanie typowo rekreacyjne.
            Moze tez powinnam taki usztywniany przymierzyc...? Jakos nigdy nie mialam
            okazji...
            • orzechowe-oczy Re: Kostiumy kąpielowe 19.12.05, 23:13
              Jeśli zaś chodzi o bikini "tekturowe" to niedawno mierzyłam takie, ale niestety
              okazało się, że figi są za duże. A poza tym przypuszczam, iż będą się robić
              czerwone ślady na ciele. A mam już niemiłe doświadczenia i wolę tego nie
              powtarzać......
              Podsumowując:
              Jednoczęściowy: odpada!
              Dwuczęściowy sportowy: świetnie się sprawdza, ale tylko wtedy kiedy zależy nam
              na wynikach... I tutaj dalej stoję na stanowisku, że nie jest najgorszy, ale
              chyba w jakimś celu wymyślono te wzmacniane bikini :P
              Bikini zwykłe: fajne, ale czegoś chyba brakuje... Najchętniej to przerobiłabym
              trochę moje bikini. Może by się dało coś wykombinować.
              Bikini usztywniane: nie ma innej rady trzeba spróbować :))
              Kostium dwuczęściowy (stanik push-up): j.w.
              • mimi.c Re: Kostiumy kąpielowe 23.12.05, 00:24
                Dla mnie wyjscie na plaze to istny koszmar. preferuje jednak bikini bo tamte
                kostiumy z wkladkami sa na mnie za duze niestety.
                • bejbefish Re: Kostiumy kąpielowe 26.12.05, 22:30
                  Do pływania "dynamicznego" dwuczęściowy sportowy; jednoczęściowy zdecydowanie
                  odpada bo strrrrasznie spłaszcza i niekiedy prześwituje :/, natomiast jeśli
                  chodzi o strój na plażę to nie mam zdania. Chyba jednak postawiłabym na
                  usztywniane bikini. Nieusztywniane mierzyłam w tamtym roku i wyglądało to
                  koszmarnie :/
                  • ivoneaa Re: Kostiumy kąpielowe 10.01.06, 13:02
                    wszystko fajnie cacy ale ja mam big koszmar....
                    niemoge znaleźć wogóle dla siebie kostiumu...
                    rok temu kupiłam sobie kostiumik kompielowy dwuczęściowy z trójkącikami bez
                    usztywniej i umodnień... i w wakacje oczywiście po pływaniu musiał mi jeden mój
                    rodzynek wyleźć poza trójkącik...spaliłam cegłe... no cóż... kumpel powiedział
                    mi ze widział i mu się podobało...mnie akurat nie...kostium fajny by
                    był ...ale.... mam problem...mam małe piersi ale duży tyłek...może nie aż tak
                    duży ale duży.... kupująć kostiumy częściej sugeruje się stanikami...a jak
                    stanik już prawie gut... to majtasy musza mi się wżynać w boki :/
                    niemam już pomysłów na kostium...
                    pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • nikitka84 Re: Kostiumy kąpielowe 10.01.06, 18:28
                      moze majteczki ze sznureczkami, ktore mozesz sobie dowolnie wiazac...?
                      • evil.86 Re: Kostiumy kąpielowe 10.01.06, 22:33
                        ...albo szukac w sklepie w ktorym mozna kupic osobno dol i gore w tym samym
                        wzorze, zdaje sie ze w H&M tak czasem jest...
                        • nikitka84 Re: Kostiumy kąpielowe 11.01.06, 00:21
                          ino jest, ale nie tylko w H&M'ie, ale gdzie jeszcze to nie pamietam:(
                          • ivoneaa Re: Kostiumy kąpielowe 11.01.06, 15:13
                            no wsumie racja.... tylko chyba H&M niema w Lublinie:/
                            a wogóle wydaje mi się że dla małego biustu dobry jest stanik z wzorami a
                            majteczki czy też stringi w jednym kolorze ....
                            • nikitka84 Re: Kostiumy kąpielowe 11.01.06, 17:39
                              Zgadzam sie:)
                              • mimi.c Re: Kostiumy kąpielowe 27.01.06, 21:30
                                racja... chyba w cubusie tez mozna tak robic i w calzedonii tez sa niektore
                                sztuki osobno gora i dol
          • aiczka Re: Kostiumy kąpielowe 07.03.06, 16:21
            > Wedlug mnie sportowy splaszcza.
            A ja nie wiem. Ja mam sportowy kostium z takiego grubszego materiału i nie czuję
            się spłaszczana. Mam nieduży biust (<A) ale całkiem dobrze go widać właśnie w
            takim kostiumie... Nie wiem, może tu jakieś kwestie kształtu wchodzą?
            • nikitka84 Re: Kostiumy kąpielowe 08.03.06, 23:35
              Albo jakis dobry kostium masz... Ja sie przerzucilam na bikini:)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka