Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak Wam sie podoba taki piesek?

11.05.05, 14:31
    zauwazylam ze takie pieski ostatnio sa trendy

www.bullterriery.pl/index_pliki/Page4238.htm
    jak Wam sie podoba takie malenstwo?
    Obserwuj wątek
      • Gość: funghettino Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.pool82190.interbusiness.it 11.05.05, 14:47
        nie takie malenstwo wcale :) mi sie podoba, ale mi sie wszystkie zwierzaki
        podobaja (oprocz pajakow bleeeeee)
        • przemkowa.b Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 14:53
          Nie lubię agresywnych psów.
          W ogóle nie przepadam za psami, jeśli już to może być seter,owczarek collie,
          golden retriever albo labrador.
          • n_nicky Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 14:57
            Wszelkie pitbulle,bullteriery kojarzą mi się jednoznacznie z dresiarzami...
            Mopsy,beagle i wyżły to są dla mnie najfajniejsze pieski.Za innymi nie przepadam.
          • umaa Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 14:58
            moj "maz" kiedys przy okazji wizty w sklepie zoologicznym zwierzyl mi sie ze
            chcialby husky, no tak husky fajny ale taki pies lubi troche pospacerowac :)
            wiec pomyslalam ze mu takiego laciatka jak na zdjeciu sprezentuje, tylko nie
            wiem czy mu sie spodoba, a chcialabym zeby to byla niespodzianka
            • ania_wiedzminka Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 15:27
              Umaa, lepiej uważaj z tą niespodzianką, bo na widok takiego szkaradztwa /zamiast
              pięknego Husky/ może zwyczajnie dostać zawału :)))
              • umaa Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 15:30
                szkaradny nie jest!
                ale moj facet esteta jest, u huskiego to mu sie oczeta podobaly, mam teraz
                dylemat a czasu coraz mniej...
                • ania_wiedzminka Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 15:36
                  no ok, może nie szkaradny, ale spójrz w oczy huskiemu właśnie i bulterierowi -
                  naprawdę nie ma czego porównywać - te pięknę, mądre ślepia pierwszego i małe
                  oczka + wybitnie tępe spojrzenie drugiego...

jaki pan taki kram - nie kupuj estecie mało estetycznego psa
                  • umaa Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 15:41
                    ale ten ciapek (bulterier) wyglada jakby byl stale usmichniety, tak jak jego
                    potencjalny przyszy pan
                    • ania_wiedzminka Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 15:49
                      dla mnie jest to uśmiech typu - "podejdź bliżej, spójrz mi w oczy, to mi może
                      sam do pyska wskoczysz" :D

generalnie każdy pies ma swój zestaw min - "to nie ja", "wcale Cię nie widzę"
                      albo "chyba oszalałaś" -> to ostatnie gdy usiłuję przespacerować psa o godzinie
                      6 rano ;)
                      najważniejsze to jak psu z oczu patrzy
                      • umaa Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 16:10
                        ale mnie ubawilas :)
                        • Gość: czerwony sziraz Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.nycap.res.rr.com 11.05.05, 19:08
                          Jeśli chcesz kupić pieska tylko dlatego, że jest trendy, to się mocno zastanów.
                          Husky i ten piesek nie mają wiele wspólnego. To są kompletnie inne psy, pod
                          względem wyglądu, potrzeb i charakteru. Jeśli chodzi o oczy, to podobne mają
                          koty syjamskie ,))))
                          Prawdą jest jednak to, że one się ciągle uśmiechaja.
                          Uwielbiam te psy..
                          A tak na marginesie - te pieski były trendy, kiedy w Polsce pojawiły się
                          książki Carrolla (czy jak się go pisze). Bardzo wciągające swoją drogą.
                      • hef Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 10.08.05, 12:27
                        od razu widać że nigdy nie patrzyłaś w oczy bullterierowi :(( szkoda
            • zuzaba Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 16:07
              Nie cierpię psów bojowych.
              A husky to przecież zupełnie innego typu pies. Nie sądzę, że ktoś, komu husky
              sie podoba zachwyci się bulterierem!!!
              Może lepiej coś milusiego, seter na przykład.
              Albo labrador.
          • Gość: bell Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.05.05, 15:17
            A skad wiesz ze jest agresywny? Znasz psa?
            Nie wkladaj wszystkich do jednego worka.
            • przemkowa.b Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 15:22
              Każde dziecko wie, że bulteriery to psy tzw.bojowe.A co za tym idzie, z natury
              agresywne, argument o pekińczyki nie przekonuje, psy mogą równiez chorować
              psychicznie:)
              • Gość: funghettino Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.pool82190.interbusiness.it 11.05.05, 17:21
                przemokowa!!!rzaden pies z natury nie jest agresywny!!!nawet rasy bojowe.
                natomist to ze takie psy kupuja czasami ludzie nieodpowiedzialni ktorzy nie
                byliby w stanie wychowac nawet kwiatka doniczkowego to juz inny temat
                • przemkowa.b Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 12.05.05, 14:03
                  Gość portalu: funghettino napisał(a):

> przemokowa!!!rzaden pies z natury nie jest agresywny!!!nawet rasy bojowe.

No ale chyba jest jednak jakaś różnica między naturą takiego powiedzmy golden
                  retrievera a własnie bulteriera, rotweilera, czy pitbula.
                  > natomist to ze takie psy kupuja czasami ludzie nieodpowiedzialni ktorzy nie
                  > byliby w stanie wychowac nawet kwiatka doniczkowego to juz inny temat

I z tym także się zgadzam,jak najbardziej.

Ale jak odpowiesz gdy zapytam, czemu tyle się słyszy nt. zagryzień przez
                  rotweilery czy bulteriery a jeszcze nie słyszałam o zagryzieniu przez labradora
                  czy goldena?
                  • Gość: funghettino Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.pool82190.interbusiness.it 12.05.05, 15:12
                    pogryzc moze absolutnie kazdy pies, bez znaczenia jakiej rasy.
                    psy ras bojowych wymagaja odpowiedniego szkolenia i odpowiedniego wlasciciela
                    bo bez tego moga byc grozne.niektrzy ludzie niestety nie sa w stanie tego pojac
                    i biora sobie takie psy zeby pilnowaly domu czy cos w tym stylu po czym
                    zostawiaja je same sobie nie dajac szczeniakowi zadnych wytycznych co mu wolno
                    a co nie albo co gorsza wymuszaja swoja wole sila. no i rosnie pies skrzywiony
                    psychicznie. i nie wiadomo co mu moze do glowy strzelic.
                    a ze slyszy sie o wypadkach z rasami bojowymi- moze to wlasnie dlatego ze te
                    psy wymagaja wiekszego zaangazowania ze strony wlasciciela a upodobali je sobie
                    nieodpowiedzialni kretyni???
          • Gość: funghettino Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.pool82190.interbusiness.it 11.05.05, 15:17
            pies jest taki jakiego go sobie wychowasz, nawet york moze byc agresywny jak go
            do tego nauczysz...u mnie na klatce mieszka pekinczyk i wszyscy sie go boja bo
            sie rzuca i gryzie :|
      • krowa_w_kropki Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 14:59
        Boję się agresywnych psów. A czy przypadkiem najbardziej trendne ostatnio nie
        są yorki? ;)
        • Gość: Nina Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.05, 17:01
          Nie wiem, ale ja mam Yorka juz od szesciu lat - dla mnie nie ma ladniejszego
          psa, ona jest taka fajna i bardzo madra , a wazy od 2,5 do 3kg.Dla mnie jest to
          prawdziwa maskotka, oczywiscie z nami spi miedzy moja glowa a mojego meza.
      • Gość: kinia Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.68.74.115.debica74.tnp.pl 11.05.05, 15:08
        a to psy też mogą być trendy???
        • umaa Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 15:09
          no pewnie ze tak!

np, czilala :)
        • umaa Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 15:09
          najtrendniejsze sa taki malutkie ledwo wystajace z kobiecj torebki lub trzymana
          w jednej raczce
          • krowa_w_kropki Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 15:18
            No to są właśnie yorki. Miniaturki chyba. Konkubina mojego szefa jako trendna
            dama też sobie takie cudeńko sprawiła. Nawet sympatyczny :)
            • umaa Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 15:21
              moga byc jorki moga byc piasane po polsku czilala :)
              • krowa_w_kropki Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 15:30
                No proszę, nie wiedziałam że to to samo. Miło jest dowiadywać się nowych
                rzeczy.
                • umaa Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 15:39
                  nie mialam na mysli ze to to samo, chodzilo mi o chiwawa pisane po polsku
                  (czilala) eh
                  • ziyi Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 12.05.05, 17:54
                    moze chihuahua?

A bulteriery kojarza mi sie ze swiniami
              • Gość: asia Yorkshire terier to nie Chihuahua!!!!! IP: 84.114.129.* 11.05.05, 15:40
                to nie te seme rasy....
                • umaa Re: Yorkshire terier to nie Chihuahua!!!!! 11.05.05, 15:42
                  wiem! takim kompletnym tempakiem nie jestem
                • umaa Re: Yorkshire terier to nie Chihuahua!!!!! 11.05.05, 15:43
                  nie wstawilam przecinka i stad to cale zamieszanie....
                  • krowa_w_kropki Re: Yorkshire terier to nie Chihuahua!!!!! 11.05.05, 15:50
                    Acha no dobra to już wszystko wyjaśnione.
                    W każdym razie mój szef mówi że ten jego to york to mu wierzę. Ja się na psach
                    kompletnie nie znam. Mam kundelka, który miał być jamnikiem, tylko coś mu nogi
                    za długie urosły :)
            • Gość: Magda do krowy w kropki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.05.05, 21:23
              Nie ma czegoś takiego, jak Yorkshire Terrier miniatura. Są po prostu Yorki
              mniejsze i większe. Obecnie odchodzi się od zbytniej miniaturyzacji tych psów.
              Pozdrawiam!
      • Gość: asia tylko kundelki IP: 84.114.129.* 11.05.05, 15:28
        a moze przygarniecie jakas sierotke ze schroniska? Pies nie powinien
        byc "trendi" , niestety moda moze sie zmienic i co wtedy?
        Jezeli chcesz miec psa tylko dlatego ze jest modny to lepiej zrezygnuj..
      • ania_wiedzminka Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 15:33
        ogólnie rzecz ujmując rzeczywiście sa popularne, ale raczej wśród tzw. dresiarzy:|

osobiście stworzenie to bardzo mi się nie podoba, nawet jako szczęnię -pysk ma
        tragiczny, świnki mają zdecydowanie ładniejsze;
        myślę, że jak ze wszystkim, tak i z psami to kwestia preferencji - ja lubię duże
        psy: owczarki niemieckie, labradory, husky; każdy dobiera je pod siebie - ja
        zawsze miałam tylko duże "bestie", piesek mniejszy acz głośniejszy od kota nie
        wchodzi w grę, zwł. że niektóre przypominają mopa na kiju.
        Nigdy nie będę miała psa, który nie sięga mi do kolan i jest jazgotliwy.
        • umaa Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 15:53

ania_wiedzminka napisała:

> ogólnie rzecz ujmując rzeczywiście sa popularne, ale raczej wśród tzw.
          dresiarz
          > y:|

no to sie wydalo, chodze w dresie...

• r.richelieu Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 15:48
        Fantastyczny. Typowy pies obronny, a że wielkość mała to obroni a zeżre 1/4
        tyle co domerman. Nacisk szczęki bullteriera to 100 kg/cm2. Pięknie, co? ;)
        Podobają mi się dobermany, ale są za duże. Husky, malamuty i wilczury
        długowłose też. Jako kanapowce szpice, pomeraniany takie tycie są. Chociaż
        gdybym planowała kupno psa to byłby to border collie, moja ulubiona rasa psów.
        Ale i tak wolę koty, najlepiej duży maine coon.
        • Gość: eliza Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.rene.com.pl 11.05.05, 17:50
          ten piesek to mi wyglada na niebezpiecznego wiec za zadne skarby nie chcialabym
          takiego...
          co do kotow to uwielbiam, sama mam dwa:) maine coon sa piekne, moze kiedys bede
          takiego miala, ale do tej pory zawsze przygarniam sobie jakies bestie ze
          schroniska bo one takie biedne i nikt ich nie chce bo nie sa rasowe:) rasowe
          bydle zawsze ktos kupi i bedzie dbal, rozpieszczal...
      • umaa ta jest boska! 11.05.05, 16:13
        www.bullterriery.pl/index_pliki/Page1044.htm
        chyba jednak kupie takiego zwierzaka, ewentualnie nie bedzie pieskiem pana
        tylko panci, tylko ze pancia duzo po swiecie jezdzi :(
      • sylwia.fenix Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 16:43
        Jest przeeeesliczny!!! Slodziutki! Gdyby nie to, ze od dwoch tygodni mam
        amstaffke - kupilabym natychmiast! ;) Wbrew opinion niektorych "specjalistow"
        tego typu rasy nie sa agresywne, dopoki nie zostana tak wychowane. Kazdy pies
        moze byc grozny, jezeli sam wlasciciel tego chce. Trzeba umiec wychowac
        bullterriera i nie traktowac go jak pudelka albo yorka. Takie psy sa bardzo
        inteligentne i maja duzy potencjal sily. Poza tym sa tak samo kochane jak
        inne "grzeczne" rasy. Moja Gina jest na to swietnym przykladem!! ;)
        • Gość: Nina Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.05, 16:55
          Dla mnie ta rasa psow jest okropna.Te psy wygladaja jak swinie !
      • Gość: Aga Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.acn.waw.pl 11.05.05, 16:54
        a co z kundelkami? w schoronisku jest mnostwo psów ktore beda bardzo oddane, i
        wierne. taki kundelek kocha niesamowicie mocno. przekonałam sie o tym sama.
        pies na paluchu kosztuje 50 zł. mozna sobie wybrac. sa nawet 3 miesieczne
        maluchy. co prawda jest niebezpieczenstwo ze pies moze miec nosówke, a leczenie
        kosztuje. ale na pewno nie jest to cena wieksza niz cena kupna rasowca.
        moj pies tylko raz w zyciu był chory - na nosówke. od 5 lat nie zachorował na
        nic ani jeden raz.
        pomyslcie moze i o takich schroniskowacach....
        • silvanka Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 17:18
          kupuj!!! te psy sa kochane sama kiedys miala 2 takie potworki i wcale nie byly
          agresywne!! wszystko zalezy od wychowania psa...
          a jesli masz watpliwosci to kup takiego potwora jak mam w podpisie :) ja jestem
          w posiadaniu 2 sztuk i w zyciu bym ich nie zamienila na york'a albo innego
          malego strachliwego pieska.
          • vanillaice Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 17:28
            Dla mnie jest słodki, fajny ciapuś, ja bym kupiła. :)
          • Gość: Nina Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.05, 18:14
            A ja mam yorka rasowego i bym nigdy nie chciala innego a juz wogole taka rase
            jaka Ty posiadas, te Twoje to sa dopiero potworki...
      • Gość: Nina Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.toya.net.pl 11.05.05, 17:28
        A masz czas kobieto na:
        a) codzienne spacery
        b)wychodzenie co 3-4 godziny w okresie wczesnoszczeniecym-takze w nocy?
        c)szkolenie-bo chyba zdajesz sobie sprawe,ze bedzie raczej konieczne?
        Moze na poczatek poczytaj troche o rasie i przekonaj sie,czy oprocz aspektow
        wizualnych ta konkretna rasa "lezy" Ci rowniez mentalnie.
        I cisnie mi sie na klawiature-pies to nie torebka na jeden sezon...
      • Gość: kinia Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.68.74.63.debica74.tnp.pl 11.05.05, 17:28
        A bernardyn jest trendy?Bo ja mam od 2 lat,a chciałabym być trendy,to może
        zmienie jak mój wyszedł z mody....
        • Gość: aga Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.acn.waw.pl 11.05.05, 17:37
          heh, bernardyn to mały pikuś :). pomyśl sobie co ja mam - kundelek - ten to
          nigdy nie bedzie modny.
          • Gość: kinia Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.68.74.63.debica74.tnp.pl 11.05.05, 17:51
            :-))))
      • Gość: MARTYNKA Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: 167.206.206.* 11.05.05, 19:00
        A takie pieski sa teraz popularne w Stanach
        www.breedersrus.com/dog1pug.htm
      • Gość: werka Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: 137.122.26.* 11.05.05, 19:01
        ja lubie tylko 3 rasy - beagle, labradory i owczarki niemieckie. Taki byczek
        jak ten ze zdjecia - nie pokochalabym takiego psa
      • Gość: marvellous :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 19:51
        Kocham pieski :)) !!! A najbardziej podobają mi się chow cow:P:
        www.ewab.pnet.pl/chow/chow.htm
        www.netchows.com/champions/Detailed/391.html:DDD
        • Gość: marvellous 'chow-chow' a nie 'chow-cow' miało być :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 19:52
      • klarak Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 20:22
        tak mi sie podoba, ze na jego widok przechodze na druga strone ulicy. podobnie z
        ich wlascicielami. choc ci ostatnio przerzucili sie na takie bezowe brzydactwa z
        zoltymi oczami.
        nie zebym miala cos przeciwko psom, prosze nie nasylac na mnie od razu
        greenpeace'u i amnesty international.
        • myszak123 Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 11.05.05, 23:05
          Jak tak czytam niektore wasze posty to az mi sie niedobrze robi.Jak mozna pisac
          ten pies jest oblesny chory psychicznie itp.DO CHOLERY PIES SAM Z SIEBIE NIE
          JEST AGRESYWNY,to zalezy od wychowania jesli ktos bedzie chcial miec
          agresywnego to psa to go bedzie mial bo sam go tak wychowa.A zastanawialyscie
          sie jak wychowuje sie takie agresywne pieski???????Najczesciej sa bite przez
          swoich nienormalnych wlascicieli,od ktorych psiaki sa "uzaleznione" wiec boja
          sie "podpasc" panu i zapamietuja sobie ze musza atakowac bo wtedy one same nie
          dostana kopa od swojego pana.Zastanowcie sie czasmi nad tym co tu wypisujecie
          Ja tez jestem wlascicielka psa z ras bojowych dokladnie Amstaffa , i idac
          waszym tokiem myslenia powinnam byc spalona frytka po solarium w blond
          tlenionych wlosach a moj facet z dresem nie powinien sie rozstawac???????
          Jak mozna pisac nienawidze tych psow ale zwierzeta kocham????????
          pare lat temu byl duzy" bum" na psy bojowe teraz widze ich coraz mniej na
          ulicach ,zastanawiajace,pewnie bezmyslni wlasciciele juz sie znudzili swoimi
          pupilami i pooddawali je do schronisk albo wiazali w lesie skazujac psy na
          dluga meczaca smierc,a pies kocha swojego pana niezaleznie od tego czy jest
          dresem czy nie!!!!!!
          • ania_wiedzminka Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 12.05.05, 12:55
            > Jak tak czytam niektore wasze posty to az mi sie niedobrze robi.Jak mozna pisac
            >
            > ten pies jest oblesny chory psychicznie itp.

Obleśny jak najbardziej można, bo to kwestia gustu - dla jednego jest słodki,
            dla drugiego szkaradny; natomiast zgadzam się, że o chorobie psychicznej psa nie
            powinno się wnioskować ze zdjęcia ale z zachowania, bez uogólnień.

DO CHOLERY PIES SAM Z SIEBIE NIE
            > JEST AGRESYWNY,to zalezy od wychowania jesli ktos bedzie chcial miec
            > agresywnego to psa to go bedzie mial bo sam go tak wychowa.

zgadza się

i idac
            > waszym tokiem myslenia powinnam byc spalona frytka po solarium w blond
            > tlenionych wlosach a moj facet z dresem nie powinien sie rozstawac???????

niekoniecznie; fakt jest jednak, że wśród tego środowiska podobne rasy są
            popularne i na ulicach widuje się te pieski dokładnie z takim właścicielem, co
            wcale nie oznacza, że KAŻDY właściciel tej rasy to dresiarz;
            jak dla mnie niektóre rasy wywołuja po prostu pewne skojarzenia: np. cziłała
            (czy jak się to zwie) z gł. bohaterką filmu "Legalna Blondynka", pitbulle z
            dresem, owczarki niemieckie z policją -> do tych skojarzeń mam pełne prawo, co
            nie znaczy, że generalizuję.

>Jak mozna pisac nienawidze tych psow ale zwierzeta kocham????????

ja co prawda bynajmniej nie użyłam takich słów, ale fakt faktem, że niektórych
            ras nie darzę sympatią, co chyba automatycznie nie skreśla mnie z "listy
            miłośników" psów? są po prostu psy, z którymu nie chciałabym mieć do czynienia,
            ale to nie oznacza, że nie rusza mnie znęcanie się nad nimi, a wręcz przeciwnie,
            podobnie jak Ty uważam, że człowiek potrafi być większym bydlęciem niż nawet
            najbardziej agresywny pies, najchętniej przywiązałabym takiego delikwenta przy
            drzewie i niech zdycha z głodu i pragnienia kilka dni to może rozum by mu
            wrócił; głupota ludzka nie zna niestety granic również jeżeli chodzi o zwierzęta
            - zostawianie psa w nagrzanym aucie, kupowanie "ślicznych, malusich"
            szczeniaczków dla dzieci, a po roku won na ulicę, bo za duże urosło; jestem za
            jak najsurowszym karaniem bezmózgowców i bestialskich drani
      • Gość: kaajaa kupie bullterierka !!!!!!!!! suczke!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 23:10
        bullik jest cudowny!! bardzo chetnie zakupilabym szczeniaczka,najlepiej
        suczke,ale u mnie w miescie niesety nikt nie sprzedaje:((( moze ktos sprzedaje
        z okolic wroclawia?????????????
        • Gość: tru do kaajaa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.05.05, 13:08
          Popytaj na tym forum:
          www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewforum&f=17&sid=3c66633f63d5a2681e4b625e9b5ec803
          Tutaj na pewno pomogą Ci wybrać odpowidnią hodowlę!
          Pozdrawiam!
          • Gość: tru Re: do kaajaa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.05.05, 13:10
            Tutaj masz spis hodowli bullterrierów:
            www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=15615&sid=31036f56bfd941649eed75acd443dadf
            • Gość: kaajaa dzieki!! poszukam na 100% !! /nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 16:21
      • klarak Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 12.05.05, 00:04
        oczywiscie, ze duzo zalezy od wychowania psa, ale tez prawda jest, ze wiele
        wspolczesnych ras jest wynikiem eksperymentow genetycznych czlowieka i niektore
        z nich maja zwiekszony poziom agresji. bylam kiedys u hodowcow bullterierow w
        domu i tam goscie nie mogli sie ruszyc, mimo ze psy byly chowane w atmosferze
        milosci rodzinnej, bo jak tylko pojawial sie ktos z nowym zapachem, to kilka z
        nich po prostu sie gotowalo, zeby dziabnac. moze stad moja fobia. podobnie jest
        z dlamatynczykami (ktore dzieki filmowi uwazane sa za mega slodziaki),
        kilkakrotnie doswiadczylam ataku na mojego psa (kundel :) oraz dziecko. w kazdym
        razie uwazam, ze nakaz chodzenia na smyczy po ulicy - przynajmniej przez duze
        lub agresywne psy - powinen byc egzekwowany, a wszystkim to wisi.
        • Gość: kasia mam shar peja - cudo pomarszczone jak rodzynek IP: *.chello.pl 12.05.05, 06:36
          hej, ja mam shar peja, jest cudowny, ma 8 miesięcy, wabi się kenzo. Chodzę z
          nim na długie spacery do parku i tu w szczecinie jest ogromny wysyp psów rasy
          pitbul, amstaf. Wyprowadzają je dresierze albo dziewczyny typu lala. Ja do tych
          ras nic nie mam, ale czasem widzę ich pyski to widzę w nich swinie.
      • Gość: normalna Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 09:11
        No tak czego można sie spodziewać po kretynkach z forum moda, przecież to logiczne że ty nie pójdziesz do schroniska po psa, bo przez takich ludzi jak ty i twój mąż rosnie liczba psów bezdomnych. A jak pies przestanie być trendy to co wyrzucisz go? Weż sie dziweczyno zastanów co robisz, a takie pytania zadawaj na forum zwierzęta, a nie moda, bo tu to mogą ci najwyżej wyjaśnić jakie ci ciuchy będą pasować do umaszczenia ewnetualnie koloru oczu psa.
        • umaa Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 12.05.05, 13:21
          > No tak czego można sie spodziewać po kretynkach z forum moda, przecież to
          logiczne że ty nie pójdziesz do schroniska po psa,

dlaczego jest to wedlug Ciebie logiczne? po czym to wnioskujesz?

>bo przez takich ludzi jak ty i twój mąż rosnie liczba psów bezdomnych.

w jaki sposob?

>A jak pies przestanie być trendy to co wyrzucisz go?

nie, bede go nadal piescic i calowac, a zreszta nie kupuje psa sobie tylko
          mojemu narzeczonemu

Weż sie dziweczyno zastanów co robisz,

wlasnie sie zastanawiam

a takie pytania zadawaj na forum zwierzęta, a nie moda, bo tu to mogą ci
          najwyżej wyjaśnić jakie ci ciuchy będą pasować do umaszczenia ewnetualnie
          koloru oczu psa.

juz zadawalam tam podobne pytania
        • Gość: marvellous Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 14:05
          A Ty to jesteś kretynka z jakiego forum he ??
      • krowa_w_kropki Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 12.05.05, 09:48
        Ja was nie rozumiem drogie koleżanki. Co w tym złego, że ktoś lubi rasowe psy
        takiej czy innej rasy? Jeśli chce, niech sobie kupi. A ktoś inny niech weźmie
        kundelka ze schroniska.
        Ja na przykład nie lubię psów jako takich, fascynują mnie koty. A jednak tak
        się złożyło, że od kiedy mieszkam w Warszwie otoczona jestem psami i zawsze
        były to kundelki. Teraz opiekuję się przecudnym, czarnym i pięknie
        błyszczącym "jamnikiem długonogim" uratowanym od utopienia. I kocham go
        najmocniej na świecie, choś formalnie jego panią nie jestem.
        Podobają mi się psy o krótkiej sierści, moja babcia lubi puchate. Mamie
        podobają się wilczury a tacie jorki. Kto co lubi niech ma, najważniejesze aby
        psu było z nami dobrze.

A tak na marginesie: ostatnio po parku chodzi starsza pani z pieskiem rasy
        chiński grzywacz nagi. Takiego szkaradztwa jeszcze nie widziałam. Ten piesek w
        ogóle nie ma sierści! Ale przy całej swojej brzydocie jest nawet sympatyczny.
      • Gość: pekinska Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.crowley.pl 12.05.05, 17:15
        Mnie się bardzo podoba. Jest zachwycająco brzydki tzn. w swej brzydocie jest
        ujmujący.
        • Gość: zulka Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 17:36
          jak czytam wypowiedzi tej, która post zamieściła nie moge sie doczekac ustawy
          nakazującej uzyskanie pozwolenia na psa agresywnej rasy. To nie jest piesek!
          Takiemu psu trzeba poświęcic tyle czasu co małemu dziecku, nie wolno go szkolic
          samodzielnie, trzeba byc wobec niego liderem.
          • Gość: Lenka Re: jak Wam sie podoba taki piesek? IP: *.chello.pl 12.05.05, 18:15
            Słabo mi się robi jak czytam takie posty.Tak, kup sobie bulla,jest
            bardzo "trendy" i na czasie.Wrrrrrr
            Czy ty chociaż wiesz co to za rasa i jakie są jej wymagania?
            Zadałaś sobie choć trud poszukania informacji o tym psie?
            Te śliczne maleństwo kiedyś wyrośnie i będzie sprawiać problemy jeśli go
            odpowiednio nie wychowasz.Masz jakies doświadczenia z psami że porywasz się na
            taką wymagającą rasę?
            Co do Husky-to też jest rasa wymagająca,trzeba temu psu zapewnić bardzo dużooo
            ruchu i nie mam tu na myśli klasycznych spacerków bynajmniej.
            Tak właśnie większość ludzi beztrosko podchodzi do kupna psa-podoba mi się,jest
            ładny,modny to sobie go kupię i nie ważne, że potem się okazuje, że pies
            przerasta swego pana i ląduje w schronisku lub jest uspypiany bo
            jest "agresywny".
            • hef Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 10.08.05, 12:40
              To nie jest żadna wymagająca rasa to normalny pies którego trzeba dobrze
              wychować, jest uparty i tyle i jeszcze jedno bullteriery nie są agresywne,
              dresy tez z bullami się nie prowadzają bo to uparty pies i potrafi się
              zatrzymac w miejscu i się nie ruszy.
      • sumire Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 10.08.05, 12:33
        Ja psy uwielbiam i wszystkie mi się podobają, toteż jak widzę słowo 'trendy' w
        zestawieniu ze słowem 'pies', to mnie trzepie ze złości, niestety...
      • asia2910 Re: jak Wam sie podoba taki piesek? 10.08.05, 14:10
        Bullteriery są trudnymi do ułożenia psami i wymagają silnego charakteru u
        właściciela najlepiej już doświadczonego w hodowli psów. Myślę, że naprawdę
        trzeba się zastanowić biorąc do domu jakiegokolwiek psiaka groźniejszej rasy.
        Chcesz uśmiechniętego psiaka? Polecam buldożka, idealny domownik, cierpliwy,
        super dla dzieci, sama takiego mam. Nie odradzam pitbula ale warto o nim
        dowiedzieć się więcej przed "adopcją". Pozdrawiam.
        Zerknij www.dogomania.pl/galeria/1021736478.html
        • cezar8 Przedstawiam mojego lobuza ( w wannie ) 10.08.05, 14:37
          poczta.gazeta.pl/poczta/getMailPart/PICT0007.JPG?ID=1123677345.9574_4736245.imail1&Seq=4&name=PICT0007.JPG&t=1123677356814

• cezar8 A tu komedia: daj mi cos innego do zjedzenia. 10.08.05, 14:46
            poczta.gazeta.pl/poczta/getMailPart/PICT0001.JPG?ID=1123677789.9574_4737603.imail1&Seq=4&name=PICT0001.JPG&t=1123677906195

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka