Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Spódnice z falbanami

05.01.06, 23:31
    mam zamiar sobie cos podobnego kupic i pojawia sie pytanie
    co mozna zalozyc na gore do takich spodnic? bo jakos tak folklorowo to mi nie za bardzo pasuje
    Obserwuj wątek
      • barrras Re: Spódnice z falbanami 20.01.06, 20:01
        Mam ten sam problem, kupilam taka wlasnie "modna" spodnice i wisi w szafie ...
        bo nie mam co do niej zalozyc. Pozdrawiam i zycze ciekawych pomyslow.
        • konishiko Re: Spódnice z falbanami 21.01.06, 01:01
          Tez sobie taka kupilam, brazowa, choc bez cekinow i wstazeczek ;) Jak dla mnie
          dobrze sprawdza sie w prostymi rzeczami: swetrem z golfem albo w lodeczke,
          najlepiej taka odslaniajaca ramiona, bawelniana bluzka w kontrastowym kolorze. Z
          koszula nie probowalam, ale podejrzewam, ze jakas koronkowa czy inna bardziej
          kobieca bedzie pasowac. Raz nawet zalozylam sportowy sweter i sportowe buty z
          ocieplaczami na nogi, ale to bylo lekkie ekstremum, ktore nie kazdemu polecam :P
      • m0nam Re: Spódnice z falbanami 21.01.06, 01:07
        Najczęściej noszę z bluzkami koszulowymi a na to mały sweterek z wycięciem V. I
        do tego długie korale, często podwójny sznur.
        • batutka Re: Spódnice z falbanami 21.01.06, 01:11
          dokladnie - skoro taki "strojny" dół, to gora musi byc skromna i prosta, ja do
          takich spodnic zakladam proste swetry, bluzki (dopasowane)w jadnym kolorze
      • sweet_pea Re: Spódnice z falbanami 21.01.06, 12:57
        a mi się takie spódnice podobają wyłącznie w zestawie z dodatkami w takim samym
        styl (czyli tak, jak są ubrane modelki na ostatnich trzech zdjęciach)

zauważylam ze u mnie na wydziale sporo dziewczyn chodzi w falbaniastych
        spódnicach i zwyczajnych bluzkach/golfach/sweterkach i w ogole mi sie to nie
        podoba...
      • bitch.with.a.brain Re: Spódnice z falbanami 21.01.06, 19:17
        Mam falbaniastą spódnicę Promod, ciepły odcień pomarańczowego. Miksuję często z
        obcisłą bluza sportową i szalem, do tego kolorowe rajstopy,ale ja niel ubie
        klasyki:)
        Ewentualnie żakiet i top pod spodem.Mam też brązowy sweter z duzym dekoltem,
        który nosze na gołe ciało.
        • magdaksp Re: Spódnice z falbanami 21.01.06, 19:21
          mam podobną czarną z h&m i nosze ja z koszulkami piłkarskimi,t shirtami
          kolorywi i bialymi ,z topami,swetrami i ze wszystkim co pasuje.apasuje wiele
          rzeczy
      • pautes Re: Spódnice z falbanami 07.04.06, 11:32
        Ja kupiłam właśnie drugą taką spudnicę i jestem z niej baaaaaaaaaaaaaaaardzo
        zadowolona.Noszę do niej proste topy na wąskich ramiączkach a na to żakiet w
        militarnym stylu.Do tego zakładam długi wąski szalik lub sznur korali.Czsto
        noszę do tych spudnic proste bluzeczki lub sweterki w jednolitym koloże a na to
        cos w podobnym stylu jak te spudnice.Są naprawdę super zarówno na wiosenne
        poranki jak i na letnie upały.POLECAM!!!!!!!!
        • annamaria86 Re: Spódnice z falbanami 07.04.06, 11:53
          Falbanista tylko z prostą góra, jakiś topem, tu propozycja, ale może na trochę
          cieplejsze dni:

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/nfraftgvgk6dpn2n.html
      • pompon3000 podaje przyklady 07.04.06, 12:26
        img82.imageshack.us/my.php?image=12023029xz.jpg
        img97.imageshack.us/my.php?image=20314122ei.jpg
        img128.imageshack.us/my.php?image=13128820mo.jpg
        img129.imageshack.us/my.php?image=12635829es.jpg
        img207.imageshack.us/my.php?image=203141sp4my.jpg
        img207.imageshack.us/my.php?image=89233926ro.jpg
        • pade A jakier buty do takich spódnic??? 07.04.06, 20:04
          Na taką pogodę jak teraz lub 5 stopni więcej?:)
          • starawyjadaczka Re: A jakier buty do takich spódnic??? 07.04.06, 20:09
            pade napisała:

> Na taką pogodę jak teraz lub 5 stopni więcej?:)

takie, jak na zdjęciach, kozaki...
            >
            • tequilkuk Re: A jakier buty do takich spódnic??? 08.04.06, 00:01
              O tej porze roku bardzo podobaja mi sie w polaczeniu z brazowymi kozakami i
              takimi kurtkami (najlepiej z fajnym szalikiem lub chusta)
              www.promod.com/odyssee/images/prodimg/pzoom/ZP801941.jpg
              www.promod.com/odyssee/images/prodimg/pzoom/ZP801034.jpg
              Nie chodzi mi o te konkretnie ale taki styl.
              Latem jak proste topy plus sandaly :)
            • pade W kozakach się ugotuję:) 09.04.06, 23:02

• pade Re: W kozakach się ugotuję:) 09.04.06, 23:03
                ups , za szybko poszło
                chodziło mi o półbuty, jakie pasują?
        • starawyjadaczka Re: podaje przyklady 07.04.06, 20:08
          podoba mi sie ta dzinsowa i to bardzo, gdzie można taka dostać? Skąd te zdjęcia?
          • yavanna86 ech 08.04.06, 13:04
            ... teraz wszyscy mają takie spódnice.normalnie depresja.co ja takiego w sobie
            mam,że nie przeglądając żurnali mód 'do przodu', wpadam na to,co będą potem
            nosić dosłownie wszyscy...kupiłam na allegro płaszcz - stary i używany - teraz
            wszędzie pełno płaszczy o identycznym [!!] kroju. zażyczyłam sobie rozkloszowaną
            spódnicę do ziemi z trzech falban i akurat był w sklepie brązowy len,z którego
            matka mi takąż uszyła. i znowu, pół roku później, wszyscy to noszą.rrrrrrr!!!

w ogóle:po co kupować ciuchy,do których się nie ma nic ciekawego w szafie i się
            nie wie,do czego to założyć? bo modne? ech...
            • zoe17 Re: ech 08.04.06, 13:47
              jesli ladna figurka i szczupla talia, to polecam obcisle czarne body z krotkim
              rekawkiem i i duzym dekoltem. Buty na styl hiszpanski, albo ladne czarne
              sandaly. Generalnie komponowac bez zbytniej doslownosci i nachalnej stylizacji.
      • wandalas Re: Spódnice z falbanami 08.04.06, 19:05
        a widzialyscie nowy teledysk Shakiry do my hips don't lie?ona tam ma taka fajna
        czerwona spodnice a do niej zwykla obcisla bluzke ale tak zawiazana zeby
        odslaniac brzuch.na lato ciekawy pomysl,dla posiadajacych ladne brzuszki.
      • kasiahej Re: Spódnice z falbanami 08.04.06, 21:20
        fajnie że sie te falbaniaste spódnice w końcu przyjęły, bo jeszcze rok temu to
        wszyscy na nie psioczyli, a to takie ładne rzeczy w sumie.
        Brawo dla wszystkich kobiet w spódnicach, najbardziej kobiecym z ciuchów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka