roulettka 29.10.06, 13:11 Dzień dobry. Poszukuję stron na których mogłabym znaleźć sukienki na studniówke. Jeżlei zna ktoś ciekawe to byłabym wdzieczna za uchylenie rąbka tajemnicy :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bitch.with.a.brain Re: studniówka 29.10.06, 13:13 chcesz kupić sukienke przez net?? Odwazna decyzja:) Ja zamierzam przymierzac, wybrzydzać itp. W końcu taka sukienka musi dobrze leżec. a masz jakiś pomysł na to w jakim stylu ma być? Ja sie chyba zdecyduje na klasyke; gorsetowa góra i lejący sie dół, satynowa z połyskiem.Mam jedna taką w szafie: kolor złoty brąz. ale rozwazam albo intensywny róż (cyklamen to sie nazywa chyba) albo ciemną zieleń. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_18 Re: studniówka 29.10.06, 13:37 Ja będę chyba szyła moją sukienkę(tzn.krawcowa:P).Inspiracji szukam na tej stronie: www.watters.com/indexFlash.php .Może Ty też znajdziesz tam coś dla siebie;)Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
roulettka Re: studniówka 29.10.06, 13:47 nie nie, nie zamierzam kupować przez net;)szukam wzoru i albo bede szyć albo zakupie podobną. Uroiłam sobie sukienkę w stylu lat 60', do kolan, góra opięta, dół rozkloszowany. Choć z drugiej strony myśle o ''małej czarnej'' z górą jakby gorsetową,bardzo dopasowanej do sylwetki. Z trzeciej strony też myśle o czyms klasycznym-gorset i długi dół. Ale chyba skusze się na coś krótszego ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ola0001 Re: studniówka 29.10.06, 21:12 Jako inspirację polecam tę stronkę i życze trafnego wyboru !!! www.edressme.com/eveningdresses.html Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_333 Re: studniówka 30.10.06, 00:06 roulettka napisała: < Uroiłam sobie sukienkę w stylu lat 60', do kolan, góra opięta dół rozkloszowany. te sukienki pochodzą z lat 50-tych img50.imageshack.us/my.php?image=sukienka1cn5.jpg img291.imageshack.us/my.php?image=sukienkalv9.jpg img291.imageshack.us/my.php?image=sukienka2bk0.jpg img291.imageshack.us/my.php?image=sukienka3yq1.jpg img291.imageshack.us/my.php?image=sukienka4iw3.jpg img291.imageshack.us/my.php?image=sukienka5fa8.jpg img291.imageshack.us/my.php?image=sukienka6xb5.jpg img291.imageshack.us/my.php?image=sukienka7ph8.jpg s2.supload.com/image.php?get=c3753.jpg s2.supload.com/image.php?get=love-20060902114632.jpg img529.imageshack.us/my.php?image=dress19502mm.jpg a ta z lat 40-tych img86.imageshack.us/my.php?image=dress40wowht7.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
anika1988 Re: studniówka 29.10.06, 23:47 ja też chciałabym wiedzieć,co piszczy w "studniówkowej modzie" na ten rok ;)) najgorsze jest to,że nie mam pojęcia,czego oczekiwać - jakie fasony będą szyte. ze swojej strony proszę o więcej linków ;>> pozdrawiam tegoroczne "studniówkowiczki" ;D Odpowiedz Link Zgłoś
roulettka Re: studniówka 30.10.06, 16:13 znalazłam jeszcze taką stronke-warto poszperać :) www.neimanmarcus.com oraz tu: www.uroda.bighost.pl/gallerysw.htm chyba skłonie się ku dopasowanej i niedługiej sukienkce:) Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: studniówka 30.10.06, 16:55 jestem za krótką sukienką sukienką w stylu lat 60tych! gorset i długi dół możesz sobie odpuścić, 98% dziewczyn będzie tak wyglądało...no i paradokslanie do gorsetu trzeba mieć świetną figurę! u mnie na studniówce jedna dziewczyna miała właśnie taką sukienkę o jakiej piszesz i chyba każdy ją zapamiętał-bo sie wyróżniała, poza tym młoda dziewczyna fajnie wygląda w czymś figlarnym;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anika1988 Re: studniówka 31.10.06, 17:53 hm...ja mam studniówkę w stylu lat 70.,więc chyba raczej powinnam postawić na coś naprawdę oryginalnego...co myślicie o metalicznej,błyszczącej stali przed kolano ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
anika1988 Re: studniówka 31.10.06, 18:25 roulettka - te sukienki,do których dałaś linki,są boskie!!właśnie o czymś takim myślę,bo mam szczupłą górę,a resztę wolę schować ;)a ten rozkloszowany dół zakryje mi do kolan to,co chcę ;P a może coś z lat 70.? Odpowiedz Link Zgłoś
roulettka Re: studniówka 31.10.06, 20:14 ja w tych linkach też naet znalazłam coś, czego mniej-więcej szukałam:) jest w czym wybierać i chyba jakby się uprzeć znajdzie się coś w stylu czegoś co się szuka, tak jak Ty lata 70'. A właśnie, ciekawy pomysł z tą studniówką w stylu lat 70', to taka tradycja u was w szkole? czy nowy zamysł? bardzo mi się to podoba, szkoda że u nas nikt na to nie wpadł, chociaż nie wiem czy by przeszło. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
anika1988 Re: studniówka 05.11.06, 03:56 taka tradycja ;)) co roku samorząd uczniowski wysuwa jakieś propozycje,które potem poddawane są głosowaniu.w tym roku disco wygrało ;D (bardzo się cieszę,bo to byłaby zgroza,gdyby przegłosowano jednak pomysł na cmentarny styl ;P) właściwie zeszłoroczny egipski też był ciekawy.jakby nie było - do lat 70. łatwiej dopasować sobie strój ;)) Roulettko,jak coś fajowego znajdziesz,to pisz do mnie nera88@o2.pl pozdróweczki ;)) Odpowiedz Link Zgłoś