Dodaj do ulubionych

nieuczciwa firma ARTANE

04.11.11, 23:33
UWAGA NA FIRMĘ ARTANE Z WARSZAWY AL. KRAKOWSKA 99!!!
Wyjątkowo nierzetelni, niesolidni i nieuczciwi. Zakupione meble kuchenne do dziś (ponad 6 miesięcy) nie są zmontowane tak jak być powinny. Umowa bardzo niekorzystna dla klienta, w efekcie meble zrzucono mi na podwórku, żądając całej sumy, bo inaczej przepadnie zaliczka! O miesięcznym opóźnieniu nie wspomnę. Montaż mebli miał być w cenie, ale robi to jakiś podwykonawca (mistrzostwo świata nieprofesjonalizmu!), a firma ARTANE ma to w … Zero kontaktu. Darujcie sobie tę firmę i nie wyrzucajcie pieniędzy w błoto.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: nieuczciwa firma ARTANE IP: *.147.77.114.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.11.11, 00:07
      Coś za chaotycznie piszesz. Czy wartość montażu w umowie rzeczywiście jest w cenie?
      Mnie się coś nie wydaje...
      Mało kto tak konstruje umowy.
      Jeśli umowa jest niekorzystna to po co ją podpisywałeś?
      Mogłeś szukać wykonawcy z korzystną umową.
      Jeśli zawarłeś umowę w której płatność za meble jest przed montażem to dlaczego masz pretensje, że nie chcieli montować? Chyba, że jest inaczej, ale jest to właściwie standard przy zamawianiu kuchni i stąd też moja zapytanie.
      To, że meble montuje ekpia zewnętrzna jest dosyć częste więc na pewno nie jest to brak profesjonalizmu.

Wg mnie było tak, że kilka rzeczy pewnie dostawca mebli pobabrał, ale Ty na forum już wszystko wyolbrzymiłeś.
      Jeśli dostawca coś zepsuł i nie chce usunąć usterek to zwróć się do Rzecznika Praw Konsumenta i po temacie. Jeśli to nie pomoże to pozostaje jeszcze Sąd.
      Wydaje mi się, że wypisywanie byle czego i byle jak na forum nie specjalnie Ci pomoże.
      • klient_123 Re: nieuczciwa firma ARTANE 05.11.11, 00:33
        Pisze jak było, żeby inni nie dali się nabrać tym pseudofachowcom. Montaz był w cenie i to raczej dziś standard, możesz zresztą sprawdzić na ich stronie. Moja wina, że nie doczytałem dokładnie umowy i własnie dlatego ostrzegam innych, że umowa jest bardzo niekorzystna dla klientów. A montaż (jeśli można to tak nazwać) został wykonany totalnie po amatorsku, "fachowiec" nawet nie miał wszystkich narzędzi! Masa błędów i partyzantki. Sąd? Ja już nie mam ochoty ich nawet oglądac. A na koniec uwaga: wyrzuć Gościu kilka tysięcy, a potem pouczaj innych, że piszą byle co!
        • Gość: Gość Re: nieuczciwa firma ARTANE IP: *.146.27.41.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.11.11, 22:36
          Kliencie, ja naprawdę czegoś nie rozmumiem. Podpisujesz umowę na meble gdzie w cenie jest montaż.
          Przyjeżdżają meble i montażyści je montują. Po montażu montażyści Ci mówią, że trzeba teraz zapłacić za montaż - Ty płacisz............
          Więc najnormalniej na świecie trzeba było pokazać montażystom umowę i nie płacić za montaż, a nie płacić, a później się wyżalać na forum.
          Do UOKiK i do Sądu też nie pójdziesz/piszesz bo szkoda czasu, ale na pisanie na forum czas jest.......
          Nie znaczy to, że bronię firmy Artane, ale wydaje mi się, że więcej w tej sprawie jest złości niż chęci załatwienia sprawnie reklamacji, uwzględniając przy tym swoje niedociągnięcia.
          Dzisjaj konsumenci mają bardzo duże prawa, co ciekawe zamiast je egzekwować wolą "poszaleć" na forach......
          • klient_123 Re: nieuczciwa firma ARTANE 07.11.11, 23:07
            Miałem nadzieje, że to forum czytają w miarę rozgarnięci ludzie, ale się widać pomyliłem. Gdzie napisałem, że zaplaciłem jeszcze raz za montaż i teraz się żalę?! Napisalem, że meble nie zostały właściwie zmontowane, bo cały czas coś nie pasowało, brakowało właściwych elementów, albo umawiali się i nie przyjeżdżali, a kontakt z firmą ARTANE jest żaden. I do dziś nie mam tego, za co zapłaciłem! Reklamacja dla firmy Artane to puste słowo, wystarczy poczytać inne wątki o tej "firmie". A forum po to m.in. jest, żeby ostrzec innych przed takimi oszustami. Gdybym poczytał je przed umową z pewnością nie dotknąłbym ich nawet długim kijem.
            A poziom odpowiedzi na mój post coś coraz bardziej przypomina mi żenujące wykonanie zabudowy mojej kuchnii, czyli właśnie firmę ARTAN. Klienci was omijają i macie czas na pisanie postów
            • Gość: gosct Re: nieuczciwa firma ARTANE IP: *.dolsatbelchatow.pl 07.11.11, 23:49
              pozwolilam sobie zabrac jeszcze raz glos, bo widze ze Pan w stosunku do kazdego jest wyjatkowo niemily i mozna by powiedziec troche bezczelny.przeraza mnie jego impertynencja.czlowiek pyta sie, chce powiedziec o problemie, a tu gosc mu odpowiada takim tekstem ze poprostu az zal.
              Prosze sie tym Panem nie przejmowac, mnie tez ciagle przesladuje i pisze niebywale rzeczy.Sprawia mu to widocznie duza prrzyjemnosc.
              • Gość: klient Re: nieuczciwa firma ARTANE IP: *.play-internet.pl 20.10.12, 20:10
                Witam,kupiłem w tym sklepie na marywilskiej narożnik ze skóry. Dotarł do mnie przed czasem bo po 4 tygodniach . Transport miałem gratis (mieszkam w warszawie), za wniesienie musiałem zapłacić ale większość sklepów usługę wnoszenia ma odpłatną .Mebel pięknie się prezentuje i jest bardzo wygodny. W innych sklepach taki sam widziałem prawie dwa razy droższy. Obsługa bardzo miła i znająca się na rzeczy. Jeszcze tam zajrzę bo przymierzam się do zakupu sypialni.
              • Gość: niedzwiadek Re: nieuczciwa firma ARTANE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.13, 22:13
                Nie kupujcie mebli od ARTANE!!! Towar uszkodzony z brakiem chęci do wymiany. Bardzo nie miła obsługa i zastraszanie kupującego ,że też bez żadnego celu może wystawić komentarz negatywny-nienormalne!
            • Gość: Gość Re: nieuczciwa firma ARTANE IP: *.146.163.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.11.11, 01:20
              Kliencie, forum jest przede wszystkim po to aby w sposób rzetelny pomóc czytającym je forumowiczom a na pewno nie jest po to aby uprawiać na nim krypto reklamę - to takie nawiązanie do sławnego P.Marcina czy po to aby uprawiać złośliwą antyreklamę.
              Rozumiem, że zostałeś pokrzywdzony, ale sposób Twojej komunikacji to obżucanie błotem firmy, która Ci zrobiła meble. Nie piszę, że nie ma ich winy, ale również jest trochę Twojej winy i może pisząc negatywne posty można zachować trochę rozwagi bo forum to to nie jest płot na kórym sobie można popisać dowolnie kredą.
          • artur_warszawa Re: nieuczciwa firma ARTANE 19.12.14, 16:15
            Klienci lub raczej KONKURENCJA...boli coś niektórych, taki naród.
    • Gość: klient Re: nieuczciwa firma ARTANE IP: *.play-internet.pl 20.10.12, 20:17

Witam,kupiłem w tym sklepie na marywilskiej narożnik ze skóry. Dotarł do mnie przed czasem bo po 4 tygodniach . Transport miałem gratis (mieszkam w warszawie), za wniesienie musiałem zapłacić ale większość sklepów usługę wnoszenia ma odpłatną .Mebel pięknie się prezentuje i jest bardzo wygodny. W innych sklepach taki sam widziałem prawie dwa razy droższy. Obsługa bardzo miła i znająca się na rzeczy. Jeszcze tam zajrzę bo przymierzam się do zakupu sypialni.
      • Gość: marti Re: nieuczciwa firma ARTANE IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.13, 13:31
        Firma Artane jest takze na al. jerozolimskich 99 i jest totalnie nie profesjonalna i nie kompetentna. Trzy miesiace oczekiwania na meble, to gdy zrezygnowałam z usług, mam problem z odzyskaniem pieniedzy. Nie ma zadnego kontaktu ze strony pracownikow, a szef uwaza sie za lepszego od wszystkich, jest arogancki i bezczelny. Nie polecam tej firmy. Szkoda nerwow.
        • Gość: kl Re: nieuczciwa firma ARTANE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.14, 10:52
          Właśnie moja mama zostaa oszukana przez nierzetelną firmę ARTANE w al. Krakowskiej. obiecują, umawiają się wiele razy ale nie przyjeżdżają. Szafa miała być zmontowana ale wcisnęli w deskach i koniec. Podobno to nie ta szafa. W umowie opisano, ze meble maja być zmontowane. Zero realnej reakcji tylko czcze obietnice po telefonach. Bardzo przykre gdyż dotyczy to staruszki. NIE POLECAM zakupów w tym sklepie!!!
          • Gość: stokroteczka82 Re: nieuczciwa firma ARTANE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.14, 13:42
            WITAM,JA RÓWNIEŻ MAM PROBLEM Z TĄ FIRMĄ,NIE DOŚĆ ŻE PANOWIE KTÓRZY WNOSILI NAM NAROŻNIK,POŁAMALI NÓŻKI,TO JESZCZE BYŁY POKLEJONE CAŁE BOCZKI! PO NIECAŁYM ROKU,ŁÓŻKO PĘKŁO W PÓŁ!MIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!KONTAKT ZEROWY
            • Gość: vvv Re: nieuczciwa firma ARTANE IP: *.ists.pl 16.10.14, 17:34
              Fotki mile widziane.
    • Gość: Agnieszka Re: nieuczciwa firma ARTANE IP: *.centertel.pl 12.12.14, 22:07
      Witam wszystkich
      Moje doświadczenia z firmą ARTANE są również niestety bardzo przykre.
      Kompletny brak profesjonalizmu i pełna ignorancja wobec klienta.
      Kupiłam u nich kanapę skórzaną i miałam mnóstwo problemów, ponadto do dziś dnia nie otrzymałam dokumentów zakupu. ZDECYDOWANIE ODRADZAM ZAKUPÓW W TYM SKLEPIE.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka