Dodaj do ulubionych

Projekt łazienki

IP: *.232.232.90.atman.pl 27.06.12, 21:59
Witam serdecznie,
wkrótce będziemy wykańczali łazienke i pomimo kilku pomysłów jakoś nie przemawiają do mnie.
Chcielibyśmy aby w łazience znalazła się wanna asymetryczna, prysznic bez brodzika z szyba, kibelek i umywalka.
łazienka ma prawie dokładnie na środku dłuższej części drzwi wejściowe a naprzeciwko okno od podłogi ok 230cm wysokie, 90szerokie.
Wymiary łazienki ok 350cm x 240cm
Wydaje się SUPER ale okno jest na całej długości ściany wiec zostaja dwa krotsze boki aby to wszystko rozlokowac.
Jeśli ktoś ma jakaś koncepcje pomysł to proszę o podpowiedz.
Pozdrawiam i dziekuję Wam za pomoc.
Ola
Obserwuj wątek
    • aekilor Re: Projekt łazienki 28.06.12, 12:34
      A miejsca na bidecik nie przewidujecie? Bidecik to przyszłosć:)
      • Gość: Ola Re: Projekt łazienki IP: *.232.232.90.atman.pl 28.06.12, 15:41
        bidet zupełnie odpada :)
    • kittykitty Re: Projekt łazienki 28.06.12, 20:50
      > a naprzeciwko okno od podłogi ok 230cm wysokie, 90szerokie.
      > Wymiary łazienki ok 350cm x 240cm
      > Wydaje się SUPER ale okno jest na całej długości ściany

nie rozumiem, to okno zajmuje całą ścianę tj. 3,50 m czy ma 90 cm szerokości???
      • Gość: Ola Re: Projekt łazienki IP: *.232.232.90.atman.pl 05.07.12, 21:43
        Okno jest szerokie na 90cm a wysokie na 230cm :)
        Czyli pod oknem nic juz nie można postawic.
    • kittykitty Re: Projekt łazienki 28.06.12, 20:54
      A i jeszcze jedno - zastanów się nad tą asymetryczną wanną: zazwyczaj zajmują dużo miejsca a nie da się w nich wygodnie poleżeć, bo są zbyt krótkie. Fajnie wyglądają ale nie są praktyczne. Miałam taką i podczas remontu z ulgą wywaliłam.
    • meluska11 Re: Projekt łazienki 09.07.12, 11:05
      A możesz wrzucić rzut łazienki?
      • Gość: Ola Re: Projekt łazienki IP: *.232.232.90.atman.pl 12.07.12, 19:50
        Aha niestety nie potrafę wrzucić skanu łazienki :(
    • kociak1982 Re: Projekt łazienki 09.07.12, 23:05
      Polecam zobaczyć wątek łazienek o rozmieszczeniu w internetowym archiwum muratora. Kiedyś znalazłam tam inspirację.
      Co do prysznica bez brodzika to polecam tylko trzeba pamiętać żeby dać dobry spadek bo inaczej woda będzie słabo odpływać no i uszczelnienie lepsze niż folia w płynie. Polecam Izolhan do uszczelnienia tarasów.
    • Gość: ABC Re: Projekt łazienki IP: *.home.aster.pl 10.07.12, 00:43
      AACH Uwaga: Na pewno nie warto pracować z Marcinem Mazurkiem z Lublina lat. ok. 30. Przestrzegam przed zatrudnianiem w Polsce i Dublinie Marcina Mazurka -do prac wykończeniowych , remontowych i budowlanych. To niesolidny człowiek. W Polsce pobrał dużo materiałów z hurtowni, sklepów i nie zapłacił. Źle wykonywał prace i nie miał już klientów w kraju. Uciekł do Dublina. Pracowałem z nim w Dublinie i tam też wykazał się brakiem solidności i nadużywaniem alkoholu. Często tracił prace. Nie płaci czynszu i okrada kolegów. Po jego robocie zostają tylko usterki i zapchane rury i butelki po piwie.

• Gość: Ola Re: Projekt łazienki IP: *.232.232.90.atman.pl 12.07.12, 19:49
      Właśnie wczoraj wpadłam na myśl aby umieścić wannę sześciokątną :)
      Czy ktoś z Was ma taką wannę? Jak się sprawdza? Czy lepiej niż asymetryczna?
      Proszę o info.
      Ola
    • Gość: Maja Re: Projekt łazienki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.12, 16:23
      Ludzie, jak już coś reklamujecie to nie róbcie z ludzi idootów bo kazdy wie że nie jest pan żadnym klientem z żoną tylko pracownikiem firmy. Po co te podchody? Żaden klient nie lata po forach z dobrej woli i nie traci czasu na reklamowanie jakiejś tam firmy co mu szkiełko połozyła :D
    • Gość: Grzech Re: Projekt łazienki IP: *.chelmnet.pl 17.04.13, 15:52
      No cóż, wystarczyłoby zatrudnić sensownego architekta wnętrz do współpracy, i mogłaby być niezła łazienka, ale w tym kraju jak się chce brać pieniądze za wiedzę, zdolności i poświęcony czas to jest dziwne.
      Powodzenia w użytkowaniu i przepłacaniu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka