lenka.magdalenka 15.07.12, 08:31 czy takie wanny są wygodne ? Przymierzam się do drobnej zmiany sanitariatów i w oko wpadła mi właśnie taka wanna ale mam obawy czy jest wygodna ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piegoosek Re: Wanna prostokątna 16.07.12, 00:36 Taka klasyczna prostokatna? Czy jakas wyszukana prostokatna, czy moze kanciata prostokatna? Podaj linka do tej, ktora sobie upatrzylas.. taka klasyczna prostokatna jest jaknajbardziej ok. Od siebie dodam tylko tyle, ze bardzo ladnie wyglada odplyw w srodku wanny, bateria jak jest na srodku dlugosci rowniez. Dodatkowo nie robilabym baterii w wannie akrylowej na samej wannie, bardzo szybko zaczyna "pracowac"- obluzowuje sie, zreszta bateria na scianie nie brudzi sie i nie zakamienia tak szybko, jak ta stojaca wlasnie na wannie. Ale jesli na scianie, to rant wanny nie moze byc za gruby, aby wylewka starczyla, zeby nie lalo sie pozniej na brzeg wanny... wszystko trzeba dobrze obmierzyc ;) a juz najfajniejszym rozwiazaniem jest wtedy bat. podtynkowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
lenka.magdalenka Re: Wanna prostokątna 16.07.12, 09:35 tak , chodzi mi o klasyczną prostokątną wannę bez zaokrągleń w środku , czy jest wygodna czy nie bolą placy podczas kąpieli i leżenia w wannie Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: Wanna prostokątna 16.07.12, 11:03 mam wlasnie taka dosc kanciata wanne, strasznie mi sie podobala, nie jest co prawda taka wygodna jak te owalne w srodku, ale jak dla mnie wyglad byl wazniejszy, bo z samej wanny korzystaja praktycznie tylko dzieci, a one sie nie wyleguja, wiec im wszystko jedno ;) na tyle ile ja korzystam, tez jest ok. mam Kolo Modo Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek ja? 21.07.12, 21:20 kolo.com.pl/produkt/wanna_prostokatna_modo_170_x_75_cm_odplyw_z_boku/33133 to moja wanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Wanna prostokątna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 10:31 Witam! Właśnie kupiłam taką zwykłą prostokątną akrylową wannę z dnem antypoślizgowym. Teraz zastanawiam się czy takie dno to był dobry wybór. Miałam w planach zamontowac baterię trzy otworową na środku wanny na półce zrobionej z kafelek. Fachowiec mi odradził taki sposób z uwagi na brak dojścia do tej baterii w razie awarii lub chocby wymiany węża od prysznica. Zaproponował właśnie umieszczenie baterii po bokach wanny. Nie jestem jedak do tego przekonana. Ale wanna stoi od ściany do ściany i nie mam już chyba innego sposobu na zamotowanie baterii. A zależy mi na takiej aby wąż od prysznica się chował. Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: Wanna prostokątna 21.07.12, 21:26 powiem Ci szczerze, ze osobiscie balabym sie takiego rozwiazania, zeby waz sie chowal. pamietaj, ze najczesciej zuzywaja sie wlasnie uszczelki przy wezy, podczas kiedy bedzie sie chowal, nie bedziesz nawet widziala, ze cos z niego gdzies tam kapie... miejsca z uszczelkami powinny byc na widoku! jesli rozpatrujesz baterie z systemem do chowania weza, znaczy, ze chcesz przeznaczyc jakies juz "lepsze" srodki na ta baterie, w takim razie zwroc uwage na baterie podtynkowa, na prawde to swietne rozwiazanie. co prawda waz bedzie na wierzchu, ale moim zdaniem to nie jest problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Wanna prostokątna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 22:27 dla mnie właśniej najważniejsze jest to żeby ten wąż nie plątał się po wannie. Każdego z nas coś doprowadza do szału a mnie właśnie wiszący na baterii wąż. Fachowiec też widział same minusy ale wąż musi się chowac i koniec:) Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: Wanna prostokątna 22.07.12, 00:31 wlasnie jesli zrobilabys baterie na srodku dlugosci wanny, to sam waz moze byc krotki, wtedy az tak sie majta.. jesli juz musisz zrobic trojotworowa baterie, to zainwestuj w dobra, markowa i z systemem do zwijania weza, i najlepiej nie montuj na krawedzi wanny tylko wlasnie w murku. A jesli juz na krawedzi wanny, to musisz wzmocnic od spodu, bo w akrylu szybko sie wypracuje i bedzie sie ruszac. a moze masz mozliwosc zrobic rewizje po drugiej stronie sciany za wanna? moze masz tam jakies jeszcze swoje pomieszczenie, np. z szafa? bo jesli nie zrobisz rewizji, to na pewno bedziesz za jakis czas szukac pomocy fachowca.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magwie1011 Re: Wanna prostokątna IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.09.12, 18:32 tylko nie kupuj wanny kaldewei saniform Plus. Niewygodna, słaba jakość rysuje się, cena nie adekwatna do jakości. Mit z 20 letnią gwarancją sama wypróbowałam bo przysłano mi uszkodzony produkt. Woda szybko stygnie. Kupiłam do domu i uważam że wyrzuciłam pieniądze w błoto. Poprzednio w mieszkaniu miałam koła i była lepszej jakości i bardziej funkcjonalna niż ta. Kup każdą tylko nie kaldewei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anetka Re: Wanna prostokątna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.12, 17:17 A ja posiadam w domu taką wannę www.ceneo.pl/8743503#tab=click_scroll Jest kanciasta, ale lekkie zaokrąglenia w środku powodują, że jest naprawdę wygodna, dodatkowo mycie takiej wanny nie przysparza żadnych problemów. Warto wypróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
daris2 Re: Wanna prostokątna 03.11.12, 22:10 Pozwolę sobie nie zgodzić się z Twoją opinią. Od niedawna jestem nieszczęśliwą posiadaczką tej wanny. Jeżeli chodzi o wygodę kąpieli to jest beznadziejna. Mam 164 cm wzrostu i siedzę w niej prawie z podkurczonymi nogami. O wylegiwaniu nie ma mowy, bowiem przód i tył wanny jest bardzo mocno ukształtowany do środka wanny i jeszcze na dodatek jest bardzo wąska. Moja poprzednia wanna (stalowa z Olkusza) miała takie same wymiary i w porównaniu z wanną Filon była o niebo wygodniejsza. W zasadzie rozważam już jej wymianę na inny model. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Wanna prostokątna IP: *.ists.pl 04.11.12, 07:39 A jakiej długości masz wannę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Wanna prostokątna IP: *.ists.pl 04.11.12, 19:47 to mnie zmartwiłaś, bo już prawie kupiliśmy tę wannę w opisie podają że długość dna to 98 cm przy 150 cm dł całk. Szkda że emalia olkusz podaje rozmiary wanien tak na odwal się czyli dł i szer całkowitą. Muszę się jeszcze rozejrzeć za Roca blaszaną wygląda na trochę większą wewnątrz niż aquaform chociaż też nie podają wymiarów dna :( Odpowiedz Link Zgłoś
lenka.magdalenka Re: Wanna prostokątna 25.10.12, 12:35 wygląda całkiem ciekawie ale do mojej małej łazienki za duża Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Wanna prostokątna 14.10.13, 22:42 mam prostokatna wanne Sanplastu 190x90,z zaokragleniami w srodku.Innej sobie nie wyobrazam.Jest bardzo wygodna,latwa do mycia i solidnie wykonana. Mam dokladnie te: www.sanplast.pl/produkty/produkt/3756/ Odpowiedz Link Zgłoś
gskiba88 Re: Wanna prostokątna 13.11.24, 14:06 my mamy wanne wolnostojaca , prostokatna ale z fikusnym akcentem ;) dlugo jezdzilismy, wkoncu w bomarze2 znalezlismy. idealnie sie wkomponowala w przestrzen. Odpowiedz Link Zgłoś