Dodaj do ulubionych

Meble kuchenne bez uchwytow

18.04.13, 22:48
Wybralam meble kuchenne - jasny krem mdf lakierowany na wysoki połysk, zdecydowalam sie na fronty bez uchwytów, tzn. fronty bez systemu tip-on, tylko takie posiadające zagłebienia na palce. I teraz sie zastanawiam, czy to dobry pomysl. Czy takie meble: szuflady i szafki łatwo sie otwierają/zamykają. Czy otwierając palce nie ześlizgują sie z tych zaglębień, czy zamykając nie zostają ślady paluchów...
Bardzo podobają mi sie meble bez uchwytów, ale zastanawiam się czy po pewnym czasie nie będę żałować... Może lepiej zdecydować sie jednak na uchwyty? Proszę doradźcie...
Obserwuj wątek
    • ruta.dl Re: Meble kuchenne bez uchwytow 19.04.13, 10:16
      fajne sa takie meble, ale:
      1. masz dluzsze paznokcie albo sztuszne, szafki nie odworzysz
      2. Jesli w takiej szafce jest cargo, to jest ciezkie. Nie wysuniesz bez szarpnięcia
      3. takie szafki sa super, jesli maja elektryczne wspomaganie servo-drive.
    • mon1ka123 Re: Meble kuchenne bez uchwytow 22.04.13, 10:16
      Na frontach nie będą zostawały odciski palców? Lakierowanie na wysoki połysk i do tego brak uchwytów... Myślę, że trzeba będzie przecierać po każdym otwarciu i zamknięciu szafki.
    • daniela11 Re: Meble kuchenne bez uchwytow 25.04.13, 11:40
      Dziękuję za wszelkie informację.
      Jednak po długich naradach doszliśmy do wniosku, że jednak decydujemy się na uchwyty.

nataly-meble - piękne macie projekty kuchni, szkoda, że działacie na terenie Warszawy...
      Ja jestem z Krakowa i tu szukam kuchni...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka