Dodaj do ulubionych

grzejnik łazienkowy jak wybrać

26.09.13, 14:42
Witam, poszukuje grzejnika łazienkowego do małe łazienki (6m2) ktory byłby zasilany w zimie z ogrzewania centralnego a po okresie grzewczym także elektrycznie -czy maja one jakąś nazwe? Jak dobrac odpowiednią moc, czy leprze sa rurowe, czy moze zwykły żeberkowy. Wolałabym taki w bardziej nowoczesnym stylu, ale nie najdrozszy tzn do 500-600zł. Ma ktos jakis pomysł? Prosze o rady.
Obserwuj wątek
    • kateru Re: grzejnik łazienkowy jak wybrać 28.09.13, 14:50
      Dzięki za rade! właśnie nad tym się zastanawiałam czy do zwykłego grzejnika można podłączyć grzałkę, to byłoby świetne rozwiązanie.
    • kateru Re: grzejnik łazienkowy jak wybrać 07.10.13, 20:56
      mam jeszcze jedno pytanie jak taki grzejnik wodny z podłączona grzałka działa, dokładnie chodzi mi o to czy jesli grzeje elektrycznie jest jakis zawór ktory powoduje ze grzałka nagrzewa tylko grzejnik a nie centralne w domu? czy taka opcja sie sprawdza?
    • Gość: adamju Re: grzejnik łazienkowy jak wybrać IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.14, 20:26
      Grzejnik łazienkowy Vasco polecam. Od dwóch lat taki właśnie mam. DO tego ładnie wygląda.
      --
      pozdr
      Adam
    • inalazienkowska Re: grzejnik łazienkowy jak wybrać 06.05.14, 11:00
      Wybór grzejnika to nie tylko wybór jego koloru i kształtu. Przy wyborze grzejnika powinniśmy się także kierować jego mocą, która zależy od tego jakie funkcje ma pełnić nas grzejnik - czy ma służyć tylko do ogrzewania czy również do suszenia. Najprostszy sposób na właściwy dobór mocy grzejnika : do małej łazienki w dobrze ocieplonym budynku o standardowej wysokości pomieszczeń (2,7 m) otoczonej ogrzewanymi pomieszczeniami (łazienki takie znajdują się zwłaszcza w blokach), dobiera się grzejnik o mocy około 80 W, a w słabo ocieplonych 130 W na 1 m2 powierzchni łazienki
    • edwar-dooo Re: grzejnik łazienkowy jak wybrać 15.01.15, 14:31
      Ciekawe, nawet nie wiedziałem o istnieniu takich grzejników, które da się w lecie przełączyć na prąd;) Trochę techniki się człowiek gubi, my mamy taki śmieszny grzejnik zamówiony w hydropie. Tzn nie wiem czy śmieszny to dobre słowo bo mamy zwykły panel grzewczy i dodatkowo ma żeberka tak jak zwykły drabinkowy grzejnik łazienkowy:) trochę mocniej dogrzewa no i da się na nim coś powiesić bez blokowania ruchu powietrza.
    • piotr-biernacki80 Re: Nefertiti 28.09.15, 17:21
      Grzejników jest masa na rynku. Trudno sie połapac w tym gąszczu modeli i producentów. Znalazłem ostatnio grzejnik Torino z płaskimi listwami zamiast rurek. Wizualnie be zarzutu, Cenowo dużo tańszy niż Gorgiel czy Instal projekt. Podobno super jakość. Chyba w Czechach robiony. Zaryzykuje ma 5 lat gwarancji i łączenia rurek są robione nową techniką bez widocznych spawów. Po zakupie dam znać czy było warto.
    • mstw79 Re: grzejnik łazienkowy jak wybrać 30.12.15, 14:52
      zdecydowanie grzejniki marki vasco
      są ładne i solidne
      a jeśli chodzi o wygląd to warto sprawdzić hasło Vasco Design
      albo na stronie vasco-design.pl
    • bednarski-k Re: grzejnik łazienkowy jak wybrać 29.02.16, 14:27
      ja mam vasco- zmieścisz się spokojnie w cenie
    • hamannn Re: grzejnik łazienkowy jak wybrać 08.06.16, 15:27
      Najlepiej wybrać grzejnik na prąd, według mnie to najlepsze rozwiazanie do łazienki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka