Dodaj do ulubionych

Pralki Ariston

IP: 212.160.138.* 10.12.04, 14:10
Czy ktoś się orientuje czy pralki ariston sa dobrej jakości i czy nie ma z
nimi problemów? Zamierzam kupic pralkę o głebokości 40 cm. Ewentualnie
jeslichcecie polećcie mi inną firmę.
Obserwuj wątek
    • Gość: deedee Re: Pralki Ariston IP: 62.29.137.* 10.12.04, 15:37
      Jeżeli dobrze poczytasz różne wątki na forum (nie tylko dotyczące pralek ale i
      innego sprzętu AGD) to szybko się zorientujesz że Ariston nie ma zbyt dobrej
      opinii. Niestety psuje się często i jeżeli już się zdecydujesz na kupno to
      warto zainwestować i dokupić za dodatkowe pieniądze kilkuletnią gwarancję
      • Gość: Gośc Re: Pralki Ariston IP: 212.160.138.* 10.12.04, 16:54
        To jakich firm pralki polecasz?
    • jk Re: Pralki Ariston 10.12.04, 18:51
      deedee jest w bledzie, ostatnio bylo sporo watkow o Aristonie, raczej nie bylo to drastycznie negatywne opinie

poszukaj w wyszukiwarce; poszukalbym, ale dzisiaj mi sie wyjatkowo nie chce :)
    • mama007 a ja polecam :) 13.12.04, 14:27

• Gość: ida Re: Pralki Ariston IP: *.csk.pl 15.12.04, 18:44
      ja mam pralke aristona juz od 3 lat, i jak na razie nie bylo z nia najmniejszych problemow
      • Gość: sistar Re: Pralki Ariston IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 07:52
        a ja nie polecam, mam swoja od ponad 4 lat i wlasnie 4 raz sie zepsula...
        wlozylam juz w nia 600zl na nowy silnik, potem 200 czy 300zl na programator, a
        ciekawe co czeka mnie teraz. Mam dwoje malych dzieci i cala lazienke brudnych
        ciuchow.
        Mam rowniez zmywarke Ariston, ktora tez ciagle sie psuje (cos z pompa). Oba
        sprzety zaczely sie psuc oczywiscie juz po gwarancji ;(
        Pozostale sprzety mam innych firm i jeszcze nigdy nic sie nie zepsulo.
        Nie kupujcie Aristona !!
        • enyya Re: Pralki Ariston 02.01.05, 16:13
          Ja też mam pralkę Aristona, zaczęła się psuć od razu po skończeniu gwarancji. Naprawili, ale zaraz znowu się pospsuła, przegrzewała, jak nastawiłam na 40 stopni to miałam gotowanie. Facet chciał wymienić jakiś moduł i koszt obliczył na 500-800 zł, to sobie darowałam, bo to połowa pralki. Po roku czy dwóch przegrzewania (nastawiałam tylko na 30 stopni, to miałam 60 stopni) przestała przegrzewać. Ale tfu tfu, nie chcę zapeszać. W tym roku pewnie wymienimy ją na nową, ale zapewnie nie będzie to już Ariston.
          • jk Re: Pralki Ariston 02.01.05, 17:07
            a ja jakos taka ciekawostke mala, dodam, ze marka Ariston - jak sama firma podaje - jest na czwartym miejscu wsrod sprzedawanych pralek w Polsce
            to ponoc dzieku lini cichych pralek, wprowadzonej wczesna wiosna ubieglego roku

moze "paszporty" z gwarancja tez sie tak swietnie sprzedaja? ;)
            • Gość: Gość Re: Pralki Ariston IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.05, 22:11
              Dzięki wielkie, między innymi dzieki opiniom oraz przypadkowi, zdecydowałem ię
              i kupiłem pralę siemensa WXS 1146PL, mam nadzieję że będe zadowlony.
              Pozdrawiam
    • Gość: TomTom Re: Pralki Ariston IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 15:07
      Chociaz Gosc kupil/kupila juz inna pralke (na szczescie) to ja, ku przestrodze,
      dodam jeszcze opinie o mojej AVSF 109.Niestety juz po zaledwie 3 tygodniach i
      moze 4 praniach zaczely sie problemy.Program zawiesil sie na wirowaniu i na
      wyswietlaczu nie zmienial sie czas, nastepne pranie, mialem nadzieje,ze cos sie
      zmieni ale nastepny 'zwis'-przed plukaniem, nastepny przy pobieraniu wody(do
      plukania) i potem jeszcze jeden (juz nie pamietam na ktorym programie). A wiec
      ja naleze do grupy uzytkownikow zdecydowanie odradzajacych sprzet Ariston'a.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka