Gość: xx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 18:14 ktos poleca mi samsunga , a ja nie wiem czy warto. Może lepiej amiki? Muszę kupic też lodówkę , ale taką małą - proszę pomóżcie mi w tych ciężkich wyborach :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk Re: chcę kupic mikrofalę 05.01.05, 19:24 mikrofalowka LG 1924, kosztuje 269 zl, sterowanie mechaniczne, bez grilla - powinna w domu wystarczyc; z grillem kosztuje ok. 100 zl wiecej (srednio w kazdej firmie w tej samej lini) Samsung pewnie bedzie drozszy, nie wiem czy lepszy LG sie niezle sprzedaja i jakos nie pamietam reklamacji Amica chyba nie afiszuje sie ze swoimi mikrofalowkami, wiec nie mam pojecia, co oni sami o nich sadza ;) cenowo sa takie jak LG, wiec pewnie jakosc podobna? lodowka mala? podblatowa (85 cm)? czy mniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: chcę kupic mikrofalę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 21:04 samsung ma kosztaowac ok 550,- lodówka o wysokości 85 cm. Mikrofala jest z grilem jakims talerzem co się na nim opieka, sterowanie sensorowe, fale dochodzą z 3 stron równomiernie /?/ i w środku wyłożona jest blachą z jakimiś cząsteczkami świecącymi podobno nie do zarysowania. I co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: chcę kupic mikrofalę 05.01.05, 21:24 podobny talerz, zdaje sie pokryty teflonem, ma w swoich mikforalowkach Whirlpool; to calkiem niezly wynalazek, potrawy sa lepiej przypieczone (wlasnie rownomiernie) niz przy uzyciu standardowych mikrofalowek koszt tego Samsunga jest w normie, nie jest zbyt drogi, jak na takie parametry byc moze warto sie skusic ;) porzadne lodowki (ze szklanymi polkami, w klasie A i zamrazarka) 85 cm zaczynaja sie od ok. 800 zl; trudno mi cos wiecej napisac, one niczym szczegolnym sie nie roznia, na forum znajdziesz milosnikow lodowek Electroluxa, Boscha, Liebherra, moze Candy, czasem Whirlpoola - sam musisz wybrac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 Re: chcę kupic mikrofalę 06.01.05, 07:17 nie czytalem specyfikacji kuchenek mikrofalowych ale z wygladu podobaja mi sie WHIRLPOOLA . niektore maja trojkatna obudowe wtedy latwo jest je postawic w rogu. co do niskiej lodowki to mozesz kupic do zabudowy lodowke i zamrazarke podblatowa i postawic obok siebie. wtedy jest nisko a w srodku duzo miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: chcę kupic mikrofalę 06.01.05, 14:02 jk napisał: > LG sie niezle sprzedaja i jakos nie pamietam reklamacji Dzięki Bogu moje LG to jeden z niewielu sprzętów, który nie zaliczył wizyty w serwisie. Ale rtv LG to produkty nadające sie bardziej na rynki trzeciego świata. A może 3-ci świat to my? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia "przytnij" sprzęt do swoich potrzeb IP: *.chello.pl 06.01.05, 09:49 nie popełnij mojego błędu! pięć lat temu kupiłam "cudo" Whirpool'a, wybuliłam prawie 1500zeta, bo miał ten wynalazek robić "wszystko"; czas pokazał, że używam go tylko i wyłącznie do odgrzewania potraw, sporadycznie do rozmrażania, wystarczyłby do tych celów sprzęt za ok. 250,- , takie też są. Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 do GOSI 06.01.05, 14:57 chyba za 1500 to musiala byc kuchenka do zabudowy. pozatym normalne kuchenki mikrofalowe przewaznie maja takie same obudowy tylko roznia sie iloscia funkcji. mozna wiec wybrac potrzebne nam funkcje nie rezygnujac z ogolnego krztaltu kuchenki. Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: do GOSI 06.01.05, 18:02 > chyba za 1500 to musiala byc kuchenka do zabudowy. pozatym normalne kuchenki > mikrofalowe przewaznie maja takie same obudowy tylko roznia sie iloscia > funkcji. mozna wiec wybrac potrzebne nam funkcje nie rezygnujac z ogolnego > krztaltu kuchenki. whirlpool ma "wypasione" mikrofalowki z termoobiegiem i innymi cudami, kosztuja strasznie duzo, a pewnie - jak napisala Gosia - i tak nie wykorzystasz tych bajerow ostatnio whi wprowadzil na rynek kilka takich drogich modeli, mozna je podziwiac w niektorych sklepach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: do GOSI IP: 62.29.248.* 07.01.05, 11:18 Do zabudowy trudno znaleźć coś sensownego poniżej 2000 zł. Tymczasem "normalną" kuchenkę można kupić za 1/4 tej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
anula56 Re: chcę kupic mikrofalę 06.01.05, 14:56 Witaj, Mam samsunga za 300zl i jestem zadowolona. Tylko po rozpakowaniu okazlo sie, ze szyba na froncie jest zarysowana. Odpuscilam jezdzenie i wymiane. Polecam przy kupnie wyjecie sprzetu z kartonu i dokladne obejrzenie, by nie tracic czasu. Zastanow sie po co Ci mikofalowka. Mi sluzy tylko do odmrazania i podgrzewania, wiec nie mam funkcji grilla i innych dodatkowych, w koncu jest piekarnik do pieczenia. Mikrofalowki roznia sie tez wielkoscia. Waznym kryterium bylo dla mnie to, zeby uchwyt byl wbudowany w drzwi, i zeby nie bylo pokretel tylko przyciski, latwiej utrzymac sprzet w czystosci i nic sie nie urwie. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
ssaczek Re: chcę kupic mikrofalę 06.01.05, 16:21 >nie popełnij mojego błędu! pięć lat temu kupiłam "cudo" Whirpool'a, wybuliłam >prawie 1500zeta, bo miał ten wynalazek robić "wszystko"; czas pokazał, że >używam go tylko i wyłącznie do odgrzewania potraw, sporadycznie do >rozmrażania, >wystarczyłby do tych celów sprzęt za ok. 250,- , takie też są. Mam takie cudo już lat 8 i jestem bardzo zadowolony ten talerzyk to rewelka, fakt że droga ale fajna, a co do tańszych to jedyny warunek to komora ze stali nierdzewnej, lakier szybko się niszczy i po paru latach aż obrzydzenie bierze, miałem taką w pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.swistak Re: chcę kupic mikrofalę IP: *.swic.dialup.inetia.pl 07.01.05, 04:53 www.haier.com/english/product/productsearch3.asp?proID=1403 Dzisiaj od godziny 7,00 wyprzedaz w MediaMarkt. Ta mikrofalowka kosztuje tylko 149PLN. Takiej okazji nie mozna przepuscic. Oczywiscie ją kupie, chyba, ze beda wielkie kolejki, ale za 1,5h wyjezdzam:) . Co prawda grilla nie posiada ani innych pierdół, ale do domowego uzytku w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: chcę kupic mikrofalę 07.01.05, 11:15 ona normalnie kosztuje nieco ponad 200 zl, jak bys dobrze sie postaral i pogadal w jakims sklepie, to bys pewnie za jakies 170 kupil - i to bez wstawania o swicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.swistak Re: chcę kupic mikrofalę IP: *.swic.dialup.inetia.pl 08.01.05, 00:02 Byłem przed 9 i jeszcze były. Kupiłem i jestem bardzo zadowolnyy :):):) Pozdxr Odpowiedz Link Zgłoś
blue.eye Re: chcę kupic mikrofalę 19.01.05, 16:00 mikrofalowki amica tez sa niezle, bosch ma fajne, electrolux, whirlpool. z lodowkami jest podobnie :) polecam strone ewabymail.pl - tam zjadziesz dobra oferte Odpowiedz Link Zgłoś