Dodaj do ulubionych

kuchenka - Electrolux, lodówka INDESIT

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 13:21
Kupiłam mieszkanko i mam ogromny dylemat związany ze sprzętem AGD. Znalazłam
fajną lodowkę firmy INDESIT (srebrny mat) i pasującą do niej zmywarkę (60
cm). Nie pamiętam jakie to modele, ale cena kształtuje się na poziomie 1800
zł. To tanio w porównaniu z innymi markami, więc zastanawiam się czy jakość
będzie OK. macie może sprzęt tych marek??? Proszę o opinie. Znalazłam też
kuchenkę elektryczną z płytą ceramiczną Electroluxa przecenioną z 2100zł na
1700 zł. Coś mi się ta cena podejrzana wydaje. Klasa B. Dajcie znać co
sądzicie.
Obserwuj wątek
    • Gość: fly Re: kuchenka - Electrolux, lodówka INDESIT IP: *.gtech.com / 192.156.101.* 06.01.05, 14:36
      jesli kuchnię musisz miec elektryczną kupuj klasę A - jest oszczędniejsza

na temat jednej z lodowek Indesit napisalam ci w innym watku :)
      • qqryq77 Re: kuchenka - Electrolux, lodówka INDESIT 06.01.05, 15:07
        jak bys napisala mi model ELEKTROLUXA tej plyty to bym mogl sprawdzic czy jest
        tania czy droga. co do plyt to pierwsze slysze ze maja jakas klase
        energooszczednosci. co innego jest w przypadku lodowek ale tu jak obliczalem
        roznica w cenie a oszczednosci w pradzie jest sie na czysto po paru ladnych
        latach uzywania a wiadomo ze lodowka chodzi caly czas. wiec nie warto sugerowac
        sie klasami energetycznymi przynajmniej w temacie lodowek.
        • jk Re: kuchenka - Electrolux, lodówka INDESIT 06.01.05, 18:10
          qqrq77,
          Bania napisala, ze kuchenka jest klasy B (" Znalazłam też
          kuchenkę elektryczną z płytą ceramiczną Electroluxa przecenioną z 2100zł na
          1700 zł. Coś mi się ta cena podejrzana wydaje. Klasa B"), a nie sama plyta, a kuchenki maja przeciez klasy energetyczne
          zdaje sie, ze wiekszosc kuchenek ma wlasnie klase B, wiec to nic szczegolnego
        • qqryq7.7 Re: kuchenka - Electrolux, lodówka INDESIT 17.01.05, 15:28
          a ile sie zaoszczedzi?
    • Gość: Bania Re: kuchenka - Electrolux, lodówka INDESIT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 15:17
      niestety muszę miec kuchnię elektryczną, bo w nowych budynkach we Wrocławiu
      deweloperzy nie podciagają gazu. dzięki za pomoc.
      • qqryq77 Re: kuchenka - Electrolux, lodówka INDESIT 07.01.05, 07:17
        wiem BANIA ze chodzi ci o kuchenke elektryczna teraz duzo nowych budynkow nie
        ma instalacji gazowej (znam to z wlasnego przypadku). co do klas
        energetycznosci to nie wiedzialem ze cale kuchenki takowe maja. osobiscie
        rozgladam sie za plytami ceramicznymi i piekarnikiem do zabudowy w slupku i tam
        osobiscie nie spotkalem sie z takimi klasami. jak juz napisalem wyzej wystepuja
        one napewno w lodowkach ale tam jest to wyzucanie pieniedzy kupujac klase A.
        • Gość: Bania Re: kuchenka - Electrolux, lodówka INDESIT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 09:36
          ale do zabudowy w slupku chyba nie potrzeba jakiegoś specjalnego typu kuchenki,
          co? bo ja tak właśnie będę miała zabudowane...
          • qqryq77 sa specjalne do zabudowy 07.01.05, 18:53
            jak chcesz poprostu wstawic kuchenke pomiedzy dwie szafki to kupujesz zwykla
            ale jesli chcesz ja zabudowac w szafce to musisz kupic specjalna do zabudowy
            pod blat. natomiast do zabudowy w slupku sa jeszcze inne a mianowicie musisz
            wtedy kupic sam piekarnik bez sterowania plyta elektryczna czy gazowa. plyta
            jest wtedy zamontowana w dowolnym miejscu na blacie i posiada wlasne sterowanie.
            • qqryq7.7 Re: sa specjalne do zabudowy 17.01.05, 15:22
              prawie wszystkie takie sa
    • blue.eye Re: kuchenka - Electrolux, lodówka INDESIT 19.01.05, 16:01
      Zmywarka tylko dobra i mocna, zatem polecalbym cos z niemieckich firm. zajrzyj
      na strone kuchnia.waw.pl - tez ci moga doradzic i porownac sprzet.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka