bouler 11.01.05, 09:11 Kiedyś widziałem na ścianie w kuchni między meblami przyklejoną cienką (chyba ok. 3mm) płytę z laminatu. Gdzie takie płyty można dostać w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqryq77 Re: Ściana w kuchni 11.01.05, 11:57 fajna jest tez sciana z aluminium , blachy nierdzewnej , szkla szronionego. co do plyt to poszukaj w hurtowniach oferujacych plyty do motazu mebli kuchennych. przewaznie cienkie plyty z wzorem drewna sa uzywane jako tylne scianki regalow lub szafek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Ściana w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 17:51 Ja sprowadzałem od producenta blatu na moich szafkach kuchennych sam laminat 0,7mm grubości. Laminat musiał być identyczny, jak blat. Przyklejałem do ściany butaprenem. Najważniejsze było idealne wycięcie otworów pod gniazdka i baterię zlewozmywakową, a potem dokładne wyciśnięcie powietrza spod laminatu. Bardzo fajny efekt i zero roboty przy czyszczeniu fug i spoin, bo ich poprostu nie ma. Dł. laminatu 272,5 cm, szer. 132 cm. W następnej kuchni chciałem powtórzyć efekt. Panowie montarzyści mebli uparli się na klejenie płyty klejem montażowym i wyszła powierzchnia falowana. Ponieważ to prowizorka (docelowo ma być granit na blacie i między szafkami) to machnąłem ręką. Laminat można kupić w hurtowni z blatami kuchennymi, bądź w firmach wykonujących meble kuchenne. O wynalazkach typu Obi, Castorama można zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś