_diabolique_ 26.01.05, 16:33 Czy ktos z Was robil tam meble kuchenne? Zastanawiam sie skorzystac z ich oferty, ale szukam jeszcze referencji;) A moze polecicie cos dobrego? Obilo mi sie o uszy www.extrameble.com, ale tez brak opinii... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BELBO Re: Meble CHOBOT, W-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 10:45 Ja 3 letnie szafki z Choborta. Teraz zmieniam fronty i blaty. Poza suszarka w której zniszczyła się ścianka tylnia i szafka zlewozmywakową na która była przez cały remont pod jedynym źródłem wody w domu inne szafki nie noszą śladów zużycia. Fronty.. jak to fronty.. część jest w stanie bd cześć w opłakanym.. kwestia użytkowania. Acha.. fronty były z mdf-u. Proponuje zrobić sobie wycieczkę w sobotę ( czynne do 15) i zobaczyć co i jak na miejscu. Jutro odbieram nowe blaty i fronty .. napisze jak wykonane (otwory i łączenia ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwa Re: Meble CHOBOT, W-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 23:15 szukam rownież opinii na temat mebli firmy Chobot, dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ludvika Re: Meble CHOBOT, W-wa 10.03.05, 13:50 Co do tego jak sprawują się meble z Chobota będę mogła wypowiedzieć się za kilka miesięcy po przeprowadzce. Teraz mogę tylko napisać, że nie mam żadnych zastrzeżeń do samej realizacji. Projekt zrobiliśmy sami w domu i daliśmy do wyceny w kilkunastu studiach w Warszawie. Ponieważ wiele z nich korzysta z produkcji Chobota, postanowiliśmy zamówić u źródła, tym bardziej że skusili nas jeszcze dodatkowym rabatem. Od początku do końca zajmuje się wszystkim jedna osoba - pomiar, projekt, negocjacje cenowe, nadzór nad montażem. Czeka się kilka tygodni; montaż miał trwać dwa dni - uwinęli się w jeden. Nie była to kuchnia skomplikowana, jednak fakt, że ściany są krzywe, kąty nietypowe, stanowił niemałe wyzwanie. Wszystko wygląda tak jak chciałam, elementy poskładane idealnie jak puzzle. Acha, jeśli nie kupuje się u nich sprzętu AGD (nie wiem jakie mają ceny - my nabyliśmy w sklepie internetowym), liczą sobie 100 zł od instalacji jednej sztuki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
admar0 Re: Meble CHOBOT, W-wa 11.03.05, 00:55 Często korzystam z Chobotu, zamawiamy u nich półprodukty do naszych mebli, są wysokiej jakości, mają naprawdę dobre maszyny, ale skuchy się zdarzają, z reklamacją zero problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
vilejka2 Re: Meble CHOBOT, W-wa 11.03.05, 13:10 sprawują się świetnie, mam je już ponad pół roku i wszystko jest super; moją kuchnię wyknywała firma p. Andrzeja, ma zresztą swoją stronę w internecie i mogę go śmiało polecić, telefon kontaktowy do niego: 0 605 727 113 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosza Re: Meble CHOBOT, W-wa IP: *.totalizator.com.pl / *.devs.futuro.pl 11.03.05, 08:13 Ludvika czy możesz napisać ile masz szafek, z czego są zrobione i ile zapłaciłaś za całość? Odpowiedz Link Zgłoś
ludvika Re: Meble CHOBOT, W-wa 11.03.05, 09:22 Zabudowa ma ok. 6 metrów (dwa równoległe ciągi po 3m}. Zabudowa lodówki, zmywarki, słupek (piekarnik + dwie szafki + 4 szufladki), siedem szafek stojących, dzięwięć wiszących (tak dużo bo są w różnych rozmiarach), otwartych i zamkniętych. Same zwykłe szafki otwierane nie są takie drogie, ja sobie nabiłam koszty głębokimi szufladami (mam ich pięć), wspomnianym wyżej słupkiem i cargo. Zrezygnowałam z drogich domykaczy szuflad na rzecz odbojników Bluma we wszystkich szafkach. Korpusy i fronty z MDF-folia. Całkowity koszt mebli ze wszystkimi drobiazgami, listwami, uchwytami, światełkami + montaż (w tym instalacja sprzętu AGD) to 10 tys. z małym ogonkiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Meble CHOBOT, W-wa IP: *.crowley.pl 11.03.05, 09:54 moi znajomi mają od nich kuchnie i są zadowoleni, ja ostatnio byłam w tym nowym sklepie Extrameble i mają nieporównywalnie niższe ceny a wybór podobny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwa Re: Meble CHOBOT, W-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 10:54 proszę zatem o namiar na sklep Extrameble, dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
ludvika Re: Meble CHOBOT, W-wa 11.03.05, 14:39 www.extrameble.com/index.htm Rzeczywiście ceny atrakcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolita Re: Meble CHOBOT, W-wa IP: *.acn.waw.pl 11.03.05, 15:06 robisz sobie jaja?! przecież oni mają głównie te papierem oklejone meble z BRW, które nie są zbyt trwałe, poczytaj sobie inne posty na ich temat! Odpowiedz Link Zgłoś
ludvika Re: Meble CHOBOT, W-wa 11.03.05, 15:19 Nie robię sobie jaj, ktos prosił o adres - podałam bo akurat znałam a uczynny człek ze mnie. I zajrzałam sobie na ich stronkę, wiec potwierdzam opinie na temat cen. Co do jakości nie wypowiadam się - nic nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Meble CHOBOT, W-wa IP: *.totalizator.com.pl / *.devs.futuro.pl 22.03.05, 09:30 VILEJKA2 mam prośbę o adres strony intern. pana Andrzeja, który nadzorował u Ciebie montaż mebli CHOBOT. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
vilejka2 Re: Meble CHOBOT, W-wa 24.03.05, 13:14 www.andoor.prv.pl Nie napisałam, że jest on pracownikiem firmy Chobot. Z Chobotu były tylko drzwiczki fornirowane. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwa Re: Meble CHOBOT, W-wa IP: *.crowley.pl 23.03.05, 15:05 pisałam wczesniej, że szukam opinii. Ostatnio w sobotę wybrałam sie do fabryki. www.chobot.com.pl Jestem troszke rozczarowana.... obsługa- najpierw nikogo z obsługi nie mogłam znaleść (może z racji soboty), gdy pojawił się jeden z panów, wycenił nam nasz gotowy projekt (projekt jest baaardzo prosty) - z obsługi tej osoby jestem bardzo zadowolona. Za 11 szafek na długosci 3,60 m, całe szafki z płyty laminowanej, bez żadnych dodatków na razie - wyszło 5 tys. Jakos dużo jak na samą płyte, w dodatku nie znalazłam odpowiedniego koloru :((( Musze przyznać, że na stronie mają ładniejsze aranzacje niż w rzeczywistości, ale te które widziałam były solidnie wykończone. Szukam dalej......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziecko Re: Meble CHOBOT, W-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:18 Ja osobiście nie mam mebli z Chobotu, ale mają je moi znajomi, u których często mam okazję rezydować:) Meble są chyba z płyty, ale wyglądają jak MDF. Mają je już kilka lat, raz tylko popsuła im się szafka żaluzyjna - natychmiast przyjechali z Chobotu i naprawili to na gwarancji. Wybór jest spory, a i daja spore upusty - moi znajomi wytargowali 20%. Nie wiem niestety jak z ceną transportu i montażu, ale myślę, że też można ponegocjować. Ja osobiście polecam BRW (szczególnie salon na Grochowskiej vis a vis Geanta) - wykończenie podobne jak w Chobocie, miła i rzetelna obsługa, a jest sporo taniej i też fajny wybór (choć w Chobocie u producenta można zrobić dosłownie każdą szafkę, a BRW jako producent serii nie robi wszystkich nietypów). Generalnie i Chobot i BRW jest OK. Natomiast odradzałabym Forte - mój inny znajomy robił tam swoje meble kuchenne i już 5 razy dzwonił po naprawę gwarancyjną i póki co go chyba olewają, bo jeszcze nikt się nie u niego nie pojawił. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna rozpacz Re: Meble CHOBOT, W-wa IP: *.acn.waw.pl 01.04.05, 14:13 wszystko fajnie, ale porównujesz meble w różnych standardach, Chobot robi korpusy z płyty 18 mm laminowanej, a BRW z 16mm pokrytej papierem; wiec nie rozśmieszaj mnie, bo papier nigdy nie dorówna laminatowi ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Meble CHOBOT, W-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:19 Witam, byłem w Chobocie i zrobili mi wycenę. Za szafki w mdf wyceniono z (montażem) ok 9tys a za drewno 12tys. Zastanaiwam się jednak czy jest sens tyle dopłacać? Podobno po jakimś czasie przy uszkodzeniu szafki drewnianej jest problem z dobraniem koloru frontu a w mdf to wiadomo - sztanca ? Jak sądzicie? Dzieki za wszelkie porady Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gre-stol Re: Meble CHOBOT, W-wa 19.07.05, 14:23 Wykonujemy kuchnie na zamówienie i stąd nasza rada - możesz zamówić meble prywatnie ale z frontami z chobtu i będziesz miał taniej i to samo. Markowe są tak naprawdę tylko fronty i wyposażenie, boki są najczęściej ze zwykłem płyty, choć czasami zdarza się kolor niedostępny dla sprzedaży. Popytaj jeszcze dokładnie, zobacz różnicę w cenie i wówczas zdecyduj. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Meble CHOBOT, W-wa IP: *.crowley.pl 20.07.05, 08:44 No właśnie, ale czy mdf (a za różnicę do drewna kupuję np lodówkę) czy drewno ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Meble CHOBOT, W-wa IP: *.router.debian / *.chello.pl 19.07.05, 16:45 Kilka dni temu zamówiłam meble w Chobocie. Za około 4 tygodnie będę mogła podać szczegóły. Przyznam się - skusiła mnie cena. O 2-3 tys. taniej niż w warszawskich salonach mebli kuchennych. Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Re: Meble CHOBOT, W-wa 24.07.05, 01:04 Ja tez mam ma meble z Chobota a raczej tylko fronty i to jes t MDF, boki szafek to juz nie Chobot. A za kuchnię zalaciłam 3 tys mniej niż chciał sam Chobot. Do kuchni podobno lepszy MDF od drewna - wytrzymalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Meble CHOBOT, W-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 21:01 Ale drewno ładniej wygląda Z mdfu folia sie odkleja Ja sprzedaję fronty drewaniane i są ok. Klienci zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś