Dodaj do ulubionych

meble kuchenne BRW

IP: *.mikolow.starostwo.gov.pl 03.02.05, 09:41
...??
Obserwuj wątek
    • Gość: aniaa Re: meble kuchenne BRW IP: 194.29.176.* 03.02.05, 14:38
      nie polecam
      • mbm76 Re: meble kuchenne BRW 03.02.05, 14:41
        Proszę mnie nie straszyć!
        Właśnie mi je zamontowali. Jeszcze nie zaczęłam użytkować. Wygląd jest jak
        najbardziej (kwestia gustu i wyboru).
        Pozdrowienia z nadzieją, że sprawią się dobrze.
        • Gość: marcos Re: meble kuchenne BRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 17:30
          tylko nie szarp za mocno za szuflady bo moga w reku zostac.
          • Gość: wesolek Re: meble kuchenne BRW IP: *.acn.waw.pl 03.02.05, 18:20
            no to w przeciagu jakichs pieciu lat nastepna firma bedzie sie cieszyc, ma juz
            pewna klientke :)))
    • bheller Re: meble kuchenne BRW 03.02.05, 18:43
      Powiem krótko: jeszcze jakiś czas temu moja kuzynka miała w kuchni BRW... Klęła na wszystko na czym ziemia stoi... Na szczęście już wymieniła.
      Pozdr. B
      • klubiale1 Re: meble kuchenne BRW 03.02.05, 22:09
        A na co dokładnie klęła kuzynka?
        Co jest tam takiego łatwo psującego?
        Mam kuchnię BRW od pół roku i zastanawim się na co zwracać uwagę i co się
        posypie, skoro już tak straszycie?
        • mbm76 Re: meble kuchenne BRW 04.02.05, 08:01
          Może jesteście tymi nieszczęśnikami, którym trafiły sie felery produkcyjne? Sa
          tak skrajne opinie na temat asortymentu BRW, że przyjdzie chyba użytkownikam
          czekać czy i im się coś przydarzy.
          Mam nadzieję, że nie będę do nich należeć.
          Pozdrowienia i odezwę się jak mi się coś przydarzy.
          Pa
    • Gość: Keimak Re: meble kuchenne BRW IP: *.bonair.com.pl / *.bonair.com.pl 04.02.05, 09:27
      Witam,

Nie można generalizować. U nas są meble BRW (model Ola - ale teraz te nazwy się
      chyba pozmieniały) od 2 lat i ja na razie nie ma problemów z odpadającymi
      zawiasami/okleiną/szufladami. Fakt - nie jest to szczyt piękna i
      funkcjonalności ale IMO są warte swojej ceny.

pzdr,
      Keimak
      • Gość: sylla Re: meble kuchenne BRW IP: *.mikolow.starostwo.gov.pl 04.02.05, 10:47
        możecie napisać coś więcej?? bo samo: "nie polecam", "nie kupuj" to niewiele mi
        mówi........
    • bheller Do Klubiale 04.02.05, 11:46
      Juz tak dokładnie nie pamiętam (podejrzewam, że gdyby to były moje meble, to bym pamiętała każdy szczegół ;) ), ale powiem wszystko, co mi w pamięci utkwiło:
      Z tego co wiem, to ogólne wykończenia były jakby.... niedorobione.
      Fronty opadały (to chyba wina zawiasów, ale mąż kuzynki mimo usilnych prób podreperowania nic nie zdziałał)
      Na dwóch frontach, jakby od środka zaczęło sie jakieś dziwne wybrzuszenie robic-tak, jakby bańka powietrza (nie wiem, co to było, bo wcześniej nikt tego nie widział, a potem zaczęło się coraz bardziej "uwidaczniac")
      Jedna szuflada zacinała się, tak jakby coś blokowało przy wsuwaniu albo wysuwaniu; w drugiej szufladzie cos jakby prowadnica się z tyłu obnizyła, albo coś.... bo szuflada jak była wsunięta, to dziwnie się podnosiła do góry..
      No i pełno takich "niedoróbek"-coś sie odlepiało, odłaziło, itp, itd... O właśnie! KU PRZESTRODZE! Zwracajcie uwagę, czy przy drzwiczkach, od wewnętrznej strony, śruby na których są przymocowane uchwyty są wpuszczone!!! Jeśli będą na zewnątrz, to po krótkim czasie "obiją" Wam mebelki. Ha! Teraz sie mądrzę, bo mi pan który mi meble robi na to uczulił-wcześniej tego nie zauważałam... Jeśłi juz macie jakieś meble właśnie z takimi wystającymi śrubkami, to potraktujcie je silikonem, albo czymś miękkim może...
      Oczywiście biore pod uwagę to, że może moja kuzynka trafiła na jakis ewidentnie wybrakowany zestaw. Cóż- ja jednak wychodzę z założenia, że jest jednak za duże ryzyko jeśli chodzi o BRW. Nie jestem aż taka ryzykantką, by bawic się w rozyjską ruletkę.

Mimo wszystko życzę wszystkim obecnym i przyszłym użytkownikom mebli BRW trafienia na te "dobre" zestawy :) Mam nadzieję, że naprawdę Wasze mebelki okażą się OK.

Pozdrawiam, B
      • klubiale1 Re: Do Klubiale 04.02.05, 14:45
        No to trochę mnie uspokoiłaś. W modelu, który wybrałam są szuflady i okucia
        Bluma, a to jedna z najlepszych firm, więc z tej strony nie spodziewam się
        awarii. Może w szafkach Twojej kuzynki montowali jakieś tańsze okucia?
        Niepokoją mnie tylko te wybrzuszenia na frontach szafek. Jakie fronty miała
        kuzynka, z MDF, jakaś okleina?
        Ja zamówiłam drewniane, więc mam nadzieje,że będzie w porządku.
        A śróbki z uchwytów zauważyłam już w trakcie montażu i fachowcy je poprawili.
        Poza tym szafki mają odbojniki, więc fronty nie dochodzą na styk do korpusów.
        pozdr
        • bheller Re: Do Klubiale 04.02.05, 19:49
          To chyba była jakaś okeina, ale nie daję sobie uciąc za to głowy... Po prostu juz nie pamiętam. Co do Blumów natomiast: no, zdziwiłabym się poważnie, gdyby były jakies awarie ;)
          Pozdrawiam, B
        • Gość: bebi Re: Do Klubiale IP: *.acn.waw.pl 05.02.05, 01:55
          Może i masz fronty z mdf pokrytego fornirem, ale szafki to już na pewno sa
          zroboine z płyt oklejonych papierem. BRW nie stosuje płyt laminowanych tylko
          znacznie tańsze, oblepione jakimś drukowanym papierem. Ściera się to dość
          szybko i wygląda obleśnie. Jak wstawiasz do szafki coś z ostrymi krawędziami,
          to uważaj, żeby nie dotknąć ścianki, bo się może oderwać papier (okleina), nie
          stawiaj też na tym nic gorącego, jakaś licha farba drukarska - natychmiast się
          przebarwia i zostaje obrzydliwa plama. Te drobiazgi nie podlegają reklamacji.
          Takich atrakcji nie ma oczywiście w przypadku płyt laminowanych. Na drzwiczkach
          foliowanych nagminnie odklejają się folie, zawsze już po gwarancji. Takich
          ciekawych atrakcji jest znacznie więcej, ale nie chce mi się już pisać.
          Instrukcja obsługi powinna być taka: postawić w idealbych warunkach wilgotności
          powietrza, temperatury i można sie tylkjo ppopatrzeć, zakaz dotykania.
          A tak z czystej ciekawości, jaki wyszedł koszt mb zabudowy z blatem i montażem
          tego "cuda"?
          • Gość: Jacek Re: Do Klubiale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 16:56
            Witam, ja mam projekt i za kuchnię 2x3 m (kuchnia ze skosem) wyszło mi 7000 za
            meble z blatem + 900 montaż. Nie brałem żadnych bajerów. Jeśli nie BRW bo tak
            straszycie to co w przystępnej cenie ??? Nie wydam przecieżś na lepsze meble 20
            tysięcy bo ich nie mam.
            Pozdrawiam
            • bheller Re: Do Klubiale 07.02.05, 12:50
              Nie wiem, z jakich materiałów miałbyś robic ta kuchnię (to głównie stanowi cenę), ale wydaje mi się, że zapłacisz zdecydowanie za dużo jak na meble takiej jakości. Nie wiem skąd jesteś i jakie firmy meblowe są u Ciebie w mieście, ale może poszukałbys wśród firm robiących na wymiar?
              Porozglądaj się, bo czasem można się zdziwic(nie watpię też, że będą tacy, którzy będą chcieli Cię naciągnąc). Np tak sobie szybko przeliczyłam i mi wyszło, że gdybym miała kuchnie Twoich rozmiarów(robiłam o połowę mniejszą), to zapłaciłabym za nią ok. 9,5-10 tys. (fornir lakierowany, Blum i inne takie, z montażem i projektem). Jeśli byłbys skłonny dodac te dwa tysiaki do ceny BRW, to podejrzewam, że na pewno znalazłbys u siebie w mieście jakąś konkretną firme, która by Ci to za taką cenę zrobiła. No, i odpadłoby ryzyko, że Ci się meble zaczną po roku sypac.... Spróbuj jeszcze poszukac, zanim zdecydujesz sie na BRW...
              Pozdrawiam, B
    • Gość: dagmara96 Re: meble kuchenne BRW IP: 195.94.203.* 04.02.05, 13:09
      pytanko a kto robi obecinie tobie meble
      • Gość: bebi Re: meble kuchenne BRW IP: *.acn.waw.pl 05.02.05, 21:52
        własnie dojrzewam do wywalenia opisywanego g.... produkcji BRW po zaledwie 3
        latach urzytkowania, to sie nadaje na śmietnik a nie do mieszkania ......
        • Gość: piotr48 Re: meble kuchenne BRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 21:22
          bebi ma racje.korpusy zrobione sa z papieru tzw folia finish czyli papieru
          dekoracyjnego.plyta korpusowa ma 16 mm ijest marnej jakosci.powinna miec
          18mm.wiekszczosc frontow i korpusow w meblach kuchennych ipokojowych jest
          wykonana z papieru.stanowczo odradzam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka