Dodaj do ulubionych

bateria scienna czy sztorcowa w kuchni?

10.03.05, 14:04
NIe wiem co wybrac, ktora jest praktyczniejsza w uzytkowaniu.
Czy nad sztorcową da rade cos powiesic?
Mam mala kuchnie, musze dobrze wyorzystac powierzchnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ikke Re: bateria scienna czy sztorcowa w kuchni? IP: *.acn.waw.pl 10.03.05, 15:16
      scianna, latwiej utzrymac w czystosci
      • Gość: Piotruś Pan Re: bateria scienna czy sztorcowa w kuchni? IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 11.03.05, 17:25
        stojąca jest zdecydowanie lepsza i w utzrymaniu czystości oraz odpadają nie
        dobrze docięte kafle na ścianie
        • Gość: cytryna Re: bateria scienna czy sztorcowa w kuchni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 19:49
          tylko bateria stojąca,tak jak napisał Poitruś Pan.
    • rezurekcja bo zastanawiam sie 14.03.05, 15:52
      nad wykorzystaniem miejsca
      pod bateria przy sciennej
      nad bateria przy stojacej.

A remont tuz tuz... Eh...
      • Gość: cytryna Re: bo zastanawiam sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 18:59
        przy baterii ściennej nie można np.zamontować relingu między szafkami i blatem.
        • Gość: YA Re: bo zastanawiam sie IP: *.aster.pl 14.03.05, 19:49
          Lepsza jest bateria stojąca ponieważ otwór do zamontowania robisz w blacie
          gdzie ci lepiej pasuje a nie w ścianie którą musisz kuć i nie można póżniej
          czegoś już zmienić. Przy montażu w blacie wiercisz dwa otwory i możesz
          naprzemiennie zmieniać baterie z dozownikiem płynu/mydła.
        • rezurekcja Re: bo zastanawiam sie 15.03.05, 11:39
          Gość portalu: cytryna napisał(a):

> przy baterii ściennej nie można np.zamontować relingu między szafkami i blatem.

o! na to nie wpadlam, a ma zamiar takie cos powiesic.
          No i wycinanie plytek na scianie...
          • Gość: mif Re: bo zastanawiam sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:05
            Wysokość baterii stojącej musi być większa, niż średnica / wysokość największego
            garnka (naczynia) do mycia i sięgać strumieniem min. 1/3 średnicy/szerokości
            zlewu. Wyciągana rączka prysznicowa z baterii nie jest najszczęśliwszym
            rozwiązanie. Często brakuje trzeciej ręki.
            Widziałem mycie garnków pod baterią umywalkową zastosowaną w kuchni, przy
            zlewozmywaku. Nie mogłem się napatrzeć :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka