Dodaj do ulubionych

Bosh kamienieje

14.03.05, 22:33
Zamierzałam kupić zmywarkę Bosha jakis jeden z nalepszych modeli ale oto w
sklepie powiedziano mi ze w Elblagu jest tak twarda woda ze Bosh kamienieje
po latach uzywania. Czy macie takie doswiadczenia? Bardzo wiele osob na forum
poleca Bosha. Co wobec tego z Elektoluxem? Czy Siemensem? Polecano mi Aristona
ale kolezanka ktora ma mowi ze blacha fontowa sie wygina i jest miekka - czy
to prawda? Powiedziano mi tez ze jesli jest duzo elektoniki a w kuchni jest
wilgotno to sie psuje- a jaki sprzet teraz jest nie elektroniczny - poradzcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: slawko Re: Bosh kamienieje IP: 81.219.117.* 15.03.05, 09:21
      ariston i indesit prowadzi obecnie wysokopołacalną akcję dla sprzedawców tych
      marek. dlatego polecono Ci aristona. nie kupuj go. jak może zakamienieć zmywarka
      jak używamy soli do zmiękczania wody. to paranoja.
      bosch i siemens to jedne z najlepszych zmywarek. stabilna sztywna konstrukcja
      obudowy. doskonałe parametry zmywania. warto kupic tez electroluxa.
      powodzenia
      ;)
    • zayzayer Re: Bosh kamienieje 15.03.05, 09:51
      ewa008 napisała:

> Zamierzałam kupić zmywarkę Bosha jakis jeden z nalepszych modeli ale oto w
      > sklepie powiedziano mi ze w Elblagu jest tak twarda woda ze Bosh kamienieje
      > po latach uzywania.

Dawno już takiej bzdury nie słyszałem. Ale rozumiem tych sprzedawców. Muszą
      sprzedawać to na czym jest konkretna marża. Indesit Company prowadzi wyłącznie
      sprzedaż "autoryzowaną", która polega na tym, że obowiązuje odpowiednia cena z
      odpowiednią marżą. Ta cena jest pilnowana do tego stopnia, że nawet są
      kontrolowane zakupy. To niejako wymusza sprzedaż takich wyrobów. Bosch nie
      pilnuje cen i jego sprzęt często stoi w cenie zakupu. Sprzedając go można
      nieźle dopłacić do interesu. Właściwie to jest cała tajemnica popularności
      produktów Indesit Company i nie tylko tej firmy.
      • Gość: gość Re: Bosh kamienieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 16:13
        Od miesiąca mam Boscha i żeby go kupić wpierw sprawdziłam co jest na rynku nie
        jest to trudne jak się ma internet. Stwierdziłam że bosch spełnia moje
        wymagania i jestem zadowolona z zakupu.
        • dc22 Re: Bosh kamienieje 18.03.05, 10:48
          rowniez mam bosha (od 3 miesiecy co prawda) i wypowiadac sie moge tylko w
          samych superlatywach. jesli wybieralabym ponownie - pozostalabym przy tej
          firmie.

polecam tez pralke tej firmy - idealna :)
          • kulka85 Re: Bosh kamienieje 18.03.05, 19:54
            Cześć
            Mam zmywarkę bosha 8 lat, moja koleżanka ma od 10 i jakoś jeszcze działa. Nie
            wiem jaka jest woda u Ciebie, ale w Warszawie zasadowa i twarda więc wg opinii
            tego sprzedawcy już dawno powinnam nie mieć zmywarki:))). Poza tym jeśli woda
            jest twarda to sypie się do zmywarki sól i tyle.
            Pozdrawiam
            Katarzyna
            • kulka85 Re: Bosh kamienieje 18.03.05, 19:56
              Aha bosh i siemens to juz od ładnych paru lat ta sama fabryka.
      • jk Re: Bosh kamienieje 18.03.05, 22:14
        zayzayer napisał:

> Dawno już takiej bzdury nie słyszałem. Ale rozumiem tych sprzedawców. Muszą
        > sprzedawać to na czym jest konkretna marża. Indesit Company prowadzi wyłącznie
        > sprzedaż "autoryzowaną", która polega na tym, że obowiązuje odpowiednia cena z
        > odpowiednią marżą. Ta cena jest pilnowana do tego stopnia, że nawet są
        > kontrolowane zakupy. To niejako wymusza sprzedaż takich wyrobów. Bosch nie
        > pilnuje cen i jego sprzęt często stoi w cenie zakupu. Sprzedając go można
        > nieźle dopłacić do interesu. Właściwie to jest cała tajemnica popularności
        > produktów Indesit Company i nie tylko tej firmy.

zayzayer,
        zwrost popularnosci pralek Ariston (super silent) czy lodowek Indesit (grafitti) to przede wszystkim... bony sodexho jakie dostaja sprzedawcy za sprzedaz produktow Indesit Company :)
        to nie zadne wyrafinowane akcje promocyjne (pralki z wlaczonym demo w empikach, malowanie lodowek pisakami przez dzieci) czy wspomniane pilnowanie cen przez sprzedawcow (ktore nie do konca jest zgodne z rzeczywistoscia, o jakiej piszesz), tylko zwykla forsa - jest w koncu zawsze najwazniejsza :>
        • ewa008 Re: Bosh kamienieje 19.03.05, 18:24
          dziekuje za odpowiedzi
          to ciekawe ale w kolejnym sklepie polecono mi ariston i indesita!!!!
          po waszych opiniach zdecydowałam sie na Boscha chyba choc w innym sklepie
          powiedziano mi ze maja przeniesc servis Boscha do Gdyni - z tego powdu biore po
          uwage Elektrouxa..

Mysle o malej zmywarce chc mam miejsce ale jest nas 2 na razie mam nadzieje ze
          bedzie wiecej :-) SRS55T02 lub SRS46A32 ktory lepszy nie wiem

o co chodzi z tym pisaniem po lodowkach przez dzieci ?

Mysle o kupieniu w internecie gdyz jest taniej o kiklaset złotych
          Merkury rtvagd.sklep.pl czy megamedia
          czy w sklepach internetowych mozna sprzet obejrzc po przywiezieniu?
          co sie dzieje gdy jest cos nie tak zwracam sie do serwisu czy do sklepu??

jesli cos jest nie tak po odbiorze pralki - to zwracam sie do sklepu czy do
          serwisu?
          • jk Re: Bosh kamienieje 19.03.05, 19:36
            ewa008 napisała:

> o co chodzi z tym pisaniem po lodowkach przez dzieci ?

Indesit ma linie lodowek grafitti, po kotrym mozna - specjalnymi pisakami dolaczonymi do lodowki - pisac i rysowac :) taki bajer nie wiadomo po co

zmywarki elx nie mają na tym forum dobrej opinii
            ale juz sklepy, ktore wymienilas, chyba tak - najlepiej sprawdz w archiwum :)

z tego, co tu wyczytalem, to przed zaplacaniem za towar, ogladasz go dokladnie, sprawdzasz czy nie ma widocznych wad - gdy cos zauwazysz, to nie placisz
            a gdy cos sie zepsuje, to idziesz do serwisu, a nie do sklepu
            • ewa008 Re: Bosh kamienieje 21.03.05, 10:56
              dziękuję jk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka