Dodaj do ulubionych

Mikser z misą

18.09.18, 15:10
Jaki polecacie mikser z misą? Głownie do robienia ciast biszkoptowych, ucieranych i drożdżowych.
W moim zelmerze po kilku latach starły się zębatki.
Czytam opinie, że teraz zelmer produkuje w Chinach i jakościowo wyroby są gorsze.
Znalazłam mikser Bosh o wyższej mocy, ale misa ma tylko 1 litr pojemności.
Może ktoś ma mikser z misą kupiony w ciągu ostatnich 3 lat i może wyrazić swoją opinię.
Obserwuj wątek
    • schiraz Re: Mikser z misą 18.09.18, 16:03
      Ja polecam Bosch Mum, misa ma 3,9 litra pojemności i wyrabia ciasta drożdżowe z palcem w nosie. Mój ma już 7 lat ale są i nowsze.
      • tracz_anna Re: Mikser z misą 25.09.18, 09:46
        A czy dobrze miesza w przypadku ciast ucieranych? Słyszałam opinie, że na dole pozostaja niewymieszane składniki
        • schiraz Re: Mikser z misą 25.09.18, 21:21
          Ciasta ok, mam taki z metalową misą, ale piany z jednego bialka nie ubije. Ja wygarniam z niego ciasto szpatułką z silikonową powłoką i ładnie się wybiera, nie widać, żeby zostawało na dnie. Drożdżowe i pierogowe to już w ogóle nie ma opcji bo one się zagarniają mieszadłem.
    • mea8 Re: Mikser z misą 25.09.18, 15:45
      Bosch, seria MUM. Kocham miłościa wielka. Wyrabia kazde ciasto: ucierane, bezy, biszkopty, kruche, drozdzowe i pierogowetongue_out Poza tym mam pierdylion dostawek do tarcia, szatkowania i mielenia.
      • tracz_anna Re: Mikser z misą 25.09.18, 21:45
        Mam robot Philipsa i w nim wszystkie tarki, więc zależy mi tylko na funkcji miksera i wyrabianiu ciast.
        A jaką macie moc, bo widzę że mają minimum 500 w ale są też takie które mają 1000, ale to już wyższa półka cenowa
        • mea8 Re: Mikser z misą 26.09.18, 10:05
          Az sprawdziłam, mój ma 900W.
          • joanna_poz Re: Mikser z misą 26.09.18, 13:07
            moj Bosh Mum ma 600 W i jest to moc wystaczająca do wszystkiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka