IP: *.interpc.pl 14.06.05, 18:02
przymierzam się do zmywarki i w najbliższym sklepie upatrzyłam sobie Boscha,
podali takie parametry-zużycie energii 1,1kWh, wody 16l cena 1200zł. no myslę
fajna a tutaj w ofercie z innego sklepu piszą że taka np. Haier to bierze
tylko 14 l wody i 9,6 kWh a w dodatku kosztuje 880 zł. {Przeważnie jest
odwrotnie mniejsze zużycie większa cena co wy na to? Dodam, że chodzi o 45-
tkę.
Obserwuj wątek
    • zayzayer Re: zmywarki 14.06.05, 19:05
      Bo Haier liczy na takich jeleni jak ty, co to patrzą tylko na te zasrane
      parametry. Pamiętaj, że te parametry dotyczą programu super oszczędnęgo -
      specjalnie po to zaprojektowanego pod test. Można w ten sposób nieźle
      manipulować. Później i tak nikt tego programu nie używa, bo jest beznadziejny.
    • annb Re: zmywarki 14.06.05, 22:07
      co jest tanie to jest drogie
    • aankaa Re: zmywarki 14.06.05, 22:42
      jak chcesz mieć porządnie umyte naczynia to nie patrz na minimalne zużycie wody
      albo zamiast zmywarki kup sobie miskę ;)
      • Gość: caro Re: zmywarki IP: *.interpc.pl 15.06.05, 07:27
        dzeki za odpowiedzi,teraz wiem o co tu chodzi, a miske mam, tylko za duzo wody
        do niej trzeba lac a potem to plukanie...
        • Gość: jela Re: zmywarki IP: 193.28.230.* 15.06.05, 07:49
          Ja przy zakupie zmywarki patrzyłabym na funkcjonalność. Z doświadczenia wiem że
          przydaje się wyświetlacz czasu pozostałego do zakończenia zmywania
    • yomama Re: zmywarki 15.06.05, 08:59
      czyli jaka polecacie??
      • Gość: jela Re: zmywarki IP: 193.28.230.* 15.06.05, 11:54
        mam Siemensa 45 cm. Jest ok
    • Gość: gościówa Re: zmywarki IP: *.future-net.pl 16.06.05, 09:38
      zauważ że ta "tańsza" zużywa więcej energii więc w efekcie w eksploatacji
      wyniesie się drożej
      • Gość: gosia Re: zmywarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 13:19
        Mam Boscha AAA był drogi ale się opłaciło mam mniejsze rachunki za wode i prąd.
    • maybetomorrow Re: zmywarki 16.06.05, 23:40
      zdecydowanie cos niemieckiego, a na pewno nie chinski Haier (podobno znaczy
      morze...), gdybym mial na to fundusze zainwestowalbym w Miele.
      • Gość: Andrzej Re: zmywarki a co sadzicie Siemens SF 64A632 45cm IP: 193.108.206.* 17.06.05, 08:59
        Siemens SF 64A632 45cm musze zadecydowac czy ja brac
        • annb Re: zmywarki a co sadzicie Siemens SF 64A632 45cm 17.06.05, 10:49
          popatrzmy co ona ma ta SF 64A632,
          Zmywarka w pełni zintegrowana, Szerokość 45 cm, Efektywność energetyczna: A,
          Efektywność zmywania: A, - dobrze
          Efektywność suszenia: B, - naczynia powinny być suche po programie długim :)

4 programy: normalny 65oC, eco 50oC, szybki 35oC, ????nie za niska temperatura?
          trochę mało :(
          mycie wstępne, - czyli takie płukanie - dobrze

jak znam zycie to bedzie uzywany normalny lub szybki al e przy tej wielkosci to
          raczej tylko normalny :)
          3 temperatury, 35, 50 i 65-starczy :)

jDane eksploatacyjne w prog. referencyjnym eco 50oC:, Zużycie energii: 0,80
          kWh, Zużycie wody: 13l, - mało ale to jest przy programie eko,

Poziom hałasu: 49 dB ( re1pW ) - trochę duzo...przy kuchni otwartej na salon
          jest za glosna, w kuchni zamykanej może byc - al eto jest moje skromne zdanie
          więc...

Technika naprzemiennego mycia, Elektroniczna regeneracja, Przepływowy
          ogrzewacz wody, Wskaźnik LED zakończenia programu, - przydatne :)

Sygnał akustyczny po zakończeniu programu, - może byc :) o ile ktos siedzi w
          kuchni i nasłuchuje

Wskaźnik braku soli na panelu, Wskaźnik braku nabłyszczacza na panelu, -
          pytanie czy wskażnik braku nabłyszczacza można wyłaczyc? przy używaniu tabletek
          3 w 1 nei jest potrzebny nabłyszczacz więc wskaznik bedzie się świecił non sto[p

Regulacja wysokości górnego kosza, - przy takiej małej raz kosz ustawisz i
          bedzi eaz do smierci ;)

Uchwyt do mycia długich noży , każda to powinna miec wiec zadne nowum

Składane półki w dolnym koszu (2x), -też podstawa, wiec żadne odkrycie

Samoczyszczący system filtrów, aquaStop - o to jest bardzo przydatne :)

w pełni zintegrowana

a czy jest przystosowana do 3 w 1?

• Gość: rzabo Re: zmywarki a co sadzicie Siemens SF 64A632 45cm IP: 212.160.172.* 25.06.05, 09:58
            A jaki poziom hałasu jest akceptowalny? ;) Czy 47dB( re1pW ) do otwartej
            kuchni jest OK.?C zy moze dopiero granica 44dB daje jako taki komfort? ;)

• joannaxxx Re: zmywarki 17.06.05, 13:50
      mam bosha - 3 programy, jestem zadowolona. Nieznanych i mało popularnych firm
      nie radzę kupować.
      • Gość: maga785 Re: zmywarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 14:40
        Mam zmywarke boscha juz ponad rok i rachunki za wode w tym roku oraz za prad
        wcale nam tak bardzo nie wzrosły:)W przypadku wody to mamy nadpłate ok 40 zł a
        przygotowalismy sie na wzrost.A co do haiera to moi rodzice maja pralke kupiona
        2 lata temu i jest to pralka która ciagle sie psuje.Mieli juz wymieniany
        bęben,programator.Generalnie sa duze problemy z serwisem wiec nie polecam.Jezeli
        stac cie na Boscha to kupuj boscha ja mam cały sprzet i jeszcze ani razu sie nie
        zepsuł.
        • Gość: caro Re: zmywarki IP: *.interpc.pl 24.06.05, 22:21
          A mo|e kto[ ma lub wie jak sprawuje sie Bosch 33MO2EU, bardzo prosz o rady
    • Gość: Adiq Re: zmywarki IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.05, 10:26
      Mam dylemat: potrzebuje zmywarki 45 pod zbudowe,w promocji moge dostac
      Mastercooka ZB-296 CBB,zadna rewelacja w porownaniu z przytoczonym Boshem,ale
      ten Bosh kosztuje (najtanszy jaki widze w ofercie) 1900 prawie,fakt AAB,taki
      troche lepszy Bosh juz grubo ponad 2000 stoi. Wspomniany Mastercook ZB-296 w
      promocji jest do dostania za 1300zl. Wiec sam nie wiem...dlugo szukalem,ale
      dalej mam dylemat...
      • Gość: Agas Re: zmywarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:16
        a moze Electroluxa ESL 4131? ja kupilam za 1735 zl, jest rewlacyjny, jestem
        bardzo zadowolona
        • Gość: anka Re: zmywarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 22:18
          Pamiętaj że zawsze możesz negocjować cene. Ja tak zawsze robie i tak kupiłam
          sobie zmywarke i piekarnik do zabudowy. Wyszukuje w internecie sprzęt porównuje
          ceny i negocjować można.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka