Dodaj do ulubionych

Czym ozdobić ściany w łazience?

12.10.05, 08:02
Mam wysoką łazienkę - 3 metry do sufitu. Na wszystkich ścianach są kafelki po
sam sufit. Co mogę powiesić na ścianach, żeby nie wyglądały tak pusto? Lustro
już mam, półek zbytnio nie potrzebuję, bo wszystkie łazienkowe pierdółki
trzymam na metalowym regale i w szafce pod zlewem. A te pustki na ścianach
mnie przerażają.
Może ktoś natknął się na jakieś zdjęcia oryginalnie "przyozdobionych"
łazienek?
Obserwuj wątek
    • Gość: Sisi Re: Czym ozdobić ściany w łazience? IP: *.chello.pl 13.10.05, 21:09
      A może po bokach zrobić podwieszany sufit? Ale nie na całości tylko po bokach.
      Dodać jakieś kolory, ale coś żeby "zwisało" np. koraliki, muszelki. Wszystko
      zależy od tego w jakim stylu jest łazienka?
      • trini Re: Czym ozdobić ściany w łazience? 17.10.05, 10:04
        Z sufitem podwieszanym nie wypali, bo ja już mam podwieszany sufit (było tak
        wysoko, że po podwieszeniu wyszło 2,95 m :} ) A łazienka jest w
        stylu "oczopląsowym" - mam żółtą podłogę z granatową fugą, do połowy granatowe
        kafelki, listwa w kwiatki i od połowy - żółte kafelki z zieloną fugą. Sufit -
        zielony.

Pusto na ścianach jest na tej żółtej połowie, ponad listwą. Myślałam o półkach,
        ale byłyby zbyt wysoko zawieszone, czyli mało praktyczne. Czy do łazienki
        pasują jakieś dekoracje, obrazki?? (tak jak dekoracje kuchenne w warzywa i
        owoce ;) ) Myślałam nawet o gumowym zegarze, ale wszystkie moje pomysły
        kończyły się na pukaniu w czoło przez osoby, którym je prezentowałam ;)
        • zielony_listek obrazki 17.10.05, 10:46
          Metal i kolorki powiadasz. Może kilka obrazków powieszonych na tej samej
          wysokości w równych odstępach od siebie - w matalowych ramkach (np. w IKEA
          takie są) i z zawartością (kwiatki albo jakieś morskie klimaty) pasującą
          kolorystycznie. Dodatkowy plus - to co w ramkach możesz zmienić jak Ci się
          znudzi. A jak kołki wkręcisz w fugę, to możesz kiedyś zdjąć te obrazki,
          zafugować dziurki i nie będzie śladu.

Pozdrawiam
          zielony_listek
          • trini Re: obrazki 17.10.05, 13:02
            Metalowe ramki - że też o tym nie pomyślałam :) Do regałów, stojaka na papier i
            ręczniki - będa pasowały jak ulał :)

Teraz tylko przeprawa ze współdomownikiem i mam łazienkę udekorowaną ;-)

Dzięki za odpowiedzi, a jak ktoś jeszcze będzie miał jakiś pomysł, to chętnie
            się znim zapoznam :)

pzdr
            trini

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka