Dodaj do ulubionych

Pralka Electrolux timeline 1455

03.11.05, 23:33
Zwracam się z prośbą do wszystkich forumowiczów - posiadaczy tego modelu pralki. Od dzisiaj jestem posiadaczką tego urządzenia, ale nie żebym się chwaliła.. ;-) Nie mogę ustawić zegara w tej pralce, ani kontrastu wyświetlacza ani zmienić sygnał dźwiękowy.
Po prostu nie ma takiej opcji, choć instrukcja obsługi o tym mówi.
Napisałam już maila do serwisu elecroluxa ale kto wie, kiedy oni mi odpiszą.Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
pzdr
Obserwuj wątek
    • mamamuminki Re: Pralka Electrolux timeline 1455 04.11.05, 13:48
      Jeszcze raz proszę o pomoc.....
      • Gość: gonia Re: Pralka Electrolux timeline 1455 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:08
        Mam taka pralkę, a ustawienie zegara i kontrastu wyświetlacza było możliwe po
        kilku próbach na "żywym organiźmie" Problem w tym,że nie opiszę Ci jak to sie
        robi, bo problemem tym zajął się mój mąż. Ostatnio zmieniał ustawienie zegara
        ze względu na zmianę czasu. Trzeba "przelecieć" wszystkie opcje w
        programatorze - funkcje te są dostępne "głębiej".
      • mamamuminki Re: Pralka Electrolux timeline 1455 07.11.05, 10:08
        Dzięki bardzo za pomoc.
        Okazało się też, że instrukcja obsługi tej pralki jest niedokładnie przetłumaczona i rzeczywiście dość ciężko dojść samemu do ustawień zegara, kontrastu wyświetlacza i zmiany sygnału dźwiękowego. Instrukcja omawia te funkcje ale nie opisuje w jaki sposób je wywołać...
        pzdr
        • Gość: gonia Re: Pralka Electrolux timeline 1455 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 10:57
          Za bardzo to nie pomogliśmy, ale to prawda z tą instrukcją - są ewidentne będy
          w opisie. Interweniowaliśny w warszawskim serwisie w sprawie opisu
          fukcji "odplamianie" (jak dobrze pamiętam). Po naszej "reklamacji" mieli
          poprawić w instrukcji opis.
          Życzę miłego prania, bo mimo instrukcji pralka jak dotąd sprawuje się
          znakomicie. Jej (i innnych pralek z silnikiem komutatorowym) jest większa
          głośność w czasie wirowania.
          Pozdr.
    • Gość: Fujumuju Re: Pralka Electrolux timeline 1455 IP: 178.73.7.* 01.05.13, 19:09
      Masakra. Udało mi sie przez przypadek. Sekwencja to:
      Pokrętlo na pozycje M1 -> options -> change -> options -> options -> ... Aż do ustawień zegara.

Jak można coś takiego opisać w instrukcji jako "1. Access Menu option".

Pralka jest mistrz ale to powinno byc karalne :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka