ania-jak 06.11.05, 22:54 kupilam taka, chce wymienic i chce naprawde sie dowiedziec, jakie wpadki mialy te pralki u innych uzytkownikow. Bede wdzieczna za pomoc ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ant777 Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D 07.11.05, 07:24 ania-jak napisała: > kupilam taka, chce wymienic i chce naprawde sie dowiedziec, jakie wpadki > mialy te pralki u innych uzytkownikow. > Bede wdzieczna za pomoc > ania Z tą firmą, to chyba można wygrać przez prawników. Uzyj wyszukiwarki napewno wyskoczy kilka wątków o pralkach whirlpoola. Jakiś czas temu trafiłem nawet w internecie na stronę wnerwionego klienta whirlpoola. Facet załączył zdjęcia swej pralki i opisał kłopoty ze sprzętem załączając skany korespondencji. Tak z ciekawości mogę się spytać co jej dolega? Rdzewieje w okolicach klapy? Głośno pracuje? Wycieka woda przez łożyska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palka28 Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D IP: *.ukdc.aig.com 07.11.05, 16:44 hmmmmmmmm a polecano mi ją jaką świetna i bezawaryjną...... pierze ok, ale przy wirowaniu 800 obr/ min. strasznie "chodzi" nie wiem, czy to wina złego wypoziomowania czy tez samej pralki ;-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 22:31 narzekam, bo mam ja dopiero 2 mc, a juz od samego poczatku pompa chodzila jakby conajmniej maiala 20 lat! Serwisant sam byl zdumiony i wymienil pompe na nowa. Niestety (pomino, ze jest cichsza) - dla mnie i tak za glosna, w porownaniu do decybeli, jakie miala z siebie wydawac (zachwalali, ze malo). DO tego nie zbiera mi do konca plynu do plukania, a serwisant wmawia mi, ze te Lenory to sa tak intensywnie kolorowe i "geste", ze dlatego pralka nie moze sobie poradzic z zebraniem go "w calosci". Kazal mi rozcienczac plyn - uwierzycie?? Jestem zalamana, ze ja kupilam, choc pierze ok. Dlaczego ja wczesniej nie poczytalam forum.... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D IP: *.core.hp.com 09.11.05, 15:16 Ja mam Whirlpoola ladowana od gory (6th Sense). Najwiekszy moj blad zakupowy w zyciu. Rdzewieje klapa, przedwczoraj odprysł mi lakier, ktory jeszcze jako tako rdze zakrywal. Staram sie wlaczac pranie, jak nas nie ma w domu, bo chodzi tak glosno, ze sie czuje jak w fabryce. Oczywiscie od czasu do czasu woda poleci. Pojemnika na proszek i plyn nie mozna doczyscic. ALE moi rodzice maja tez pralke tej firmy, i rowniez ladowana od gory, tylko model najtanszy, jaki byl w 1999 na rynku.... i sa bardzo zadowoleni. Ja sie tak zrazilam do tej marki, ze bede omijac z daleka. (zostaje mi tylko lodowka, ktora jak narazie dziala bez zarzutu) Pozdrawiam,Monika Odpowiedz Link Zgłoś
zzz12 Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D 20.11.05, 18:05 ja tez mam whirpoola ladowanego od gory AWG 653, w 1999 chyba najtanszy na rynku, ciezko zaprawiony w bojach ( zapuszczany minimum 6-8 razy tygodniowo) i zupelnie bezawaryjny. O, przepraszam, w zeszlym miesiacu zepsul sie wlacznik, godzina samodzielnej walki z wymiana i dziala. Takoz mam zmywarke whirpoola od 6 lat i tez nie pozwole na nia powiedziec zlego slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
zzz12 Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D 21.11.05, 10:19 W tym samym czasie moj brat juz 2 razy naprawial swoja zmywarke Bosch... IMHO warto patrzec na miejsce produkcji: lepszy Whirpool made in Germany (jak moj), niz Bosch montowany w Lodzi czy na innej Ukrainie... Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D 12.11.05, 18:17 Gość portalu: ania napisał(a): > narzekam, bo mam ja dopiero 2 mc, a juz od samego poczatku pompa chodzila jakby > > conajmniej maiala 20 lat! Serwisant sam byl zdumiony i wymienil pompe na nowa. > Niestety (pomino, ze jest cichsza) - dla mnie i tak za glosna, w porownaniu do > decybeli, jakie miala z siebie wydawac (zachwalali, ze malo). DO tego nie > zbiera mi do konca plynu do plukania, a serwisant wmawia mi, ze te Lenory to sa > > tak intensywnie kolorowe i "geste", ze dlatego pralka nie moze sobie poradzic z > > zebraniem go "w calosci". Kazal mi rozcienczac plyn - uwierzycie?? Whirlpoola nie trawię, ale nie zgadzam się z Twoimi uwagami. Otóż przyjmij do wiadomości, że teraz pompy "samoczyszczące" idą tak głośno we wszystkich pralkach z Boschem i Electroluxem włącznie. Co do płynu do plukania, to ten naprawiacz miał rację. Przecież wszędzie pisze, że należy go w odpowiedniej proporcji rozcieńczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D IP: 81.219.113.* 12.11.05, 16:03 a zdjęto blokady transportowe??? Odpowiedz Link Zgłoś
ania-jak Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D 20.11.05, 17:16 oczywiscie ze zdjeto!Zayzayer, ale nawet rozcienczony ply zostaje nie do konca zgarniety przez wode... Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D 21.11.05, 14:23 A ciśnienie wody jest dobre? Odpowiedz Link Zgłoś