Dodaj do ulubionych

Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D

06.11.05, 22:54
kupilam taka, chce wymienic i chce naprawde sie dowiedziec, jakie wpadki
mialy te pralki u innych uzytkownikow.
Bede wdzieczna za pomoc
ania
Obserwuj wątek
    • ant777 Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D 07.11.05, 07:24
      ania-jak napisała:

> kupilam taka, chce wymienic i chce naprawde sie dowiedziec, jakie wpadki
      > mialy te pralki u innych uzytkownikow.
      > Bede wdzieczna za pomoc
      > ania

Z tą firmą, to chyba można wygrać przez prawników. Uzyj wyszukiwarki napewno
      wyskoczy kilka wątków o pralkach whirlpoola. Jakiś czas temu trafiłem nawet w
      internecie na stronę wnerwionego klienta whirlpoola. Facet załączył zdjęcia
      swej pralki i opisał kłopoty ze sprzętem załączając skany korespondencji.
      Tak z ciekawości mogę się spytać co jej dolega? Rdzewieje w okolicach klapy?
      Głośno pracuje? Wycieka woda przez łożyska?
      • Gość: Palka28 Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D IP: *.ukdc.aig.com 07.11.05, 16:44
        hmmmmmmmm a polecano mi ją jaką świetna i bezawaryjną...... pierze ok, ale przy
        wirowaniu 800 obr/ min. strasznie "chodzi" nie wiem, czy to wina złego
        wypoziomowania czy tez samej pralki ;-(((((
        • Gość: ania Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 22:31
          narzekam, bo mam ja dopiero 2 mc, a juz od samego poczatku pompa chodzila jakby
          conajmniej maiala 20 lat! Serwisant sam byl zdumiony i wymienil pompe na nowa.
          Niestety (pomino, ze jest cichsza) - dla mnie i tak za glosna, w porownaniu do
          decybeli, jakie miala z siebie wydawac (zachwalali, ze malo). DO tego nie
          zbiera mi do konca plynu do plukania, a serwisant wmawia mi, ze te Lenory to sa
          tak intensywnie kolorowe i "geste", ze dlatego pralka nie moze sobie poradzic z
          zebraniem go "w calosci". Kazal mi rozcienczac plyn - uwierzycie?? Jestem
          zalamana, ze ja kupilam, choc pierze ok. Dlaczego ja wczesniej nie poczytalam
          forum.... :(
          • Gość: Monika Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D IP: *.core.hp.com 09.11.05, 15:16
            Ja mam Whirlpoola ladowana od gory (6th Sense). Najwiekszy moj blad zakupowy w
            zyciu.
            Rdzewieje klapa, przedwczoraj odprysł mi lakier, ktory jeszcze jako tako rdze
            zakrywal. Staram sie wlaczac pranie, jak nas nie ma w domu, bo chodzi tak
            glosno, ze sie czuje jak w fabryce. Oczywiscie od czasu do czasu woda poleci.
            Pojemnika na proszek i plyn nie mozna doczyscic.
            ALE moi rodzice maja tez pralke tej firmy, i rowniez ladowana od gory, tylko
            model najtanszy, jaki byl w 1999 na rynku.... i sa bardzo zadowoleni.

Ja sie tak zrazilam do tej marki, ze bede omijac z daleka. (zostaje mi tylko
            lodowka, ktora jak narazie dziala bez zarzutu)

Pozdrawiam,Monika
            • zzz12 Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D 20.11.05, 18:05
              ja tez mam whirpoola ladowanego od gory AWG 653, w 1999 chyba najtanszy na
              rynku, ciezko zaprawiony w bojach ( zapuszczany minimum 6-8 razy tygodniowo) i
              zupelnie bezawaryjny. O, przepraszam, w zeszlym miesiacu zepsul sie wlacznik,
              godzina samodzielnej walki z wymiana i dziala. Takoz mam zmywarke whirpoola od
              6 lat i tez nie pozwole na nia powiedziec zlego slowa.
              • zzz12 Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D 21.11.05, 10:19
                W tym samym czasie moj brat juz 2 razy naprawial swoja zmywarke Bosch... IMHO
                warto patrzec na miejsce produkcji: lepszy Whirpool made in Germany (jak moj),
                niz Bosch montowany w Lodzi czy na innej Ukrainie...
          • zayzayer Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D 12.11.05, 18:17
            Gość portalu: ania napisał(a):

> narzekam, bo mam ja dopiero 2 mc, a juz od samego poczatku pompa chodzila
            jakby
            >
            > conajmniej maiala 20 lat! Serwisant sam byl zdumiony i wymienil pompe na
            nowa.
            > Niestety (pomino, ze jest cichsza) - dla mnie i tak za glosna, w porownaniu
            do
            > decybeli, jakie miala z siebie wydawac (zachwalali, ze malo). DO tego nie
            > zbiera mi do konca plynu do plukania, a serwisant wmawia mi, ze te Lenory to
            sa
            >
            > tak intensywnie kolorowe i "geste", ze dlatego pralka nie moze sobie poradzic
            z
            >
            > zebraniem go "w calosci". Kazal mi rozcienczac plyn - uwierzycie??

Whirlpoola nie trawię, ale nie zgadzam się z Twoimi uwagami. Otóż przyjmij do
            wiadomości, że teraz pompy "samoczyszczące" idą tak głośno we wszystkich
            pralkach z Boschem i Electroluxem włącznie. Co do płynu do plukania, to ten
            naprawiacz miał rację. Przecież wszędzie pisze, że należy go w odpowiedniej
            proporcji rozcieńczać.
        • Gość: sk Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D IP: 81.219.113.* 12.11.05, 16:03
          a zdjęto blokady transportowe???
          • ania-jak Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D 20.11.05, 17:16
            oczywiscie ze zdjeto!Zayzayer, ale nawet rozcienczony ply zostaje nie do konca
            zgarniety przez wode...
    • zayzayer Re: Złe opinie o pralce Whirpool AWG 875D 21.11.05, 14:23
      A ciśnienie wody jest dobre?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka