Dodaj do ulubionych

jaki zlewozmywak okrągły?narożny?

02.12.05, 15:43
Mam małą kuchnię i jeszcze chcę piekarnik na wysokości baltu więc tracę
kolejy kawałek blatu roboczego. Wyjście pod zlewozmywak naszykowane jest w
rogu kuchni a zaraz obok ma być płyta gazowa.Pod zlewomywak przewidywana jest
szafka 90x90 i zastanawim się czy zmieści się tam dwukomorowy zlewozmywak
tego typu:

allegro.pl/show_item.php?item=74468217
czy też lepiej wziąć taki:

allegro.pl/show_item.php?item=74586953
Bardzo proszę o pomoc w podjęciu decyzji. Chodzi o to żeby zajmował on jak
najmniej miejsca i był przy okazji wygodny w użyciu.Nie chcę tracić więcje
blatu roboczego
Obserwuj wątek
    • lolajna7 Re: jaki zlewozmywak okrągły?narożny? 07.12.05, 12:30
      Hej pomóżcie coś bo już miałam kupić ten narożny ale na innym wątku znalazłam
      negatywne opinie(przeplecione z pozytywnymi) ale za mało by podjąć 100% decyzję
      Proszę podzielcie się ze mną doświadczeniami
      • Gość: hef Re: jaki zlewozmywak okrągły?narożny? IP: 212.160.172.* 07.12.05, 14:33
        Przenosząc naczynia z jednej do drugiej komory do opłukania, zawsze będziesz
        miała mokry blat z którego będzie zciekać woda. Jeśli nie chcesz zmywarki to
        proponuje dwie komory klasycznie obok siebie i matowe a nie lśniące.
        Pzdr.
        • lolajna7 Re: jaki zlewozmywak okrągły?narożny? 07.12.05, 15:54
          Myślałam o strukturze lnu. Bardzo dziękuję za odpowiedź i czekam na dalsze
          spostrzeżenia
    • Gość: masz Re: jaki zlewozmywak okrągły?narożny? IP: *.necik.pl / *.necik.pl 07.12.05, 23:32
      o ile tylko mozesz to bierz 2 komory. jedna komora nawet przy zmywarce to
      mordega. nadaje sie tylko dla tych ktory nie gotuja i nie prowadza normalnego
      domu.chwala ci co maja i nie chca sie przyznac do pomylki
      • lolajna7 Re: jaki zlewozmywak okrągły?narożny? 08.12.05, 12:24
        A co sądzisz o narożnym słyszałaś coś albo masz jakieś doświadczenia?
    • Gość: masz Re: jaki zlewozmywak okrągły?narożny? IP: 213.17.140.* 09.12.05, 08:24
      w kwesti zlewozmywaka naroznego nie jestem obiektywna , bo sama od niedawna
      taki posiadam, a ze marzylam o nim od dawna to podoba mi sie wszystko. czyli
      przydalby ci sie ktos o spojrzeniu bardziej obiektywnym. z uwag ogolnych mi
      najbardziej przydala sie rada dotyczaca glebokosci komory. im glebsza tym mniej
      pryska.
      • lolajna7 Re: jaki zlewozmywak okrągły?narożny? 09.12.05, 08:33
        Dzięki każda odpowiedź jest dla mnie cenna :-)
    • Gość: Melina Re: jaki zlewozmywak okrągły?narożny? IP: 62.108.182.* 09.12.05, 10:15
      Jesli chciałabyś narożny to pomyśl o tym, gdzie zmieści Ci się ociekarka - sama
      o takim myślałam ale żadna ociekarka do naczyń nie zmieści się na malutkim
      ociekaczu jakie są zazwyczaj przy tych zlewikach. Osobiście wybrałam 1,5
      komorowy z kwadratowym ociekaczeem z kamionki (kolor beż)
      • lolajna7 Re: jaki zlewozmywak okrągły?narożny? 09.12.05, 16:02
        Ja zamierzam część naczyń suszyć w drugiej komorze(tak robiłam dotychczas w
        domu) no i będę miała ociekarkę w szafce nad zlewozmywakiem.Zresztą teraz to
        już "po ptakach" bo dzisiaj zamówiłam :-)
    • Gość: edzia Re: jaki zlewozmywak okrągły?narożny? IP: *.wesola.3.pl / *.warpol.pl 09.12.05, 20:14
      Właśnie niedawno urządzałam kuchnie i wiem z obdukcji jak ważny jest wybór
      zlewu.Ja mam alveusa pixel 40tj.1i 1/2 komory + ociekacz.Ale teraz żałuje że
      nie zaplanowałam zmywarki np45cm i malutkiego zlewu.Bo jaki by ten zlew piękny
      nie był to garów i tak sie nie chce zmywać.Więc jeśli masz jeszcze jakieś pole
      manewru to zastanów się nad tym. powodzenia
      • lolajna7 Re: jaki zlewozmywak okrągły?narożny? 12.12.05, 13:52
        Dzięki ale u mnie nie wchodzi to w grę bo mam za małą kuchnię, poza tym już
        zamówiłam zlew narożny dwukomorowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka