Gość: dżosja IP: *.net.autocom.pl 01.02.06, 23:06 witam, czy ktoś posiada pralkę Pralka Electrolux EWS 1221? Jaka jest standardowa ładowność pralki? ta ma 4,5 kg a mi sie zdawało że powinna mieć min. 5 ale może nie doczytałam?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gioseppe Re: Pralka Electrolux EWS 1221? 04.02.06, 23:32 sama sobie odpowiem :) pralka ma bardzo dobre opinie - przejrzałam archiwa wszelkich możliwych forum i wszyscy zgodnie piszą, że nie ma prawa się zepsuć pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
dogtr Re: Pralka Electrolux EWS 1221? 05.02.06, 02:31 a ja odradzę Ci szczerze tą markę (jeśli wogóle jest to jakas marka) Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: Pralka Electrolux EWS 1221? 05.02.06, 08:06 dogtr napisała: > a ja odradzę Ci szczerze tą markę (jeśli wogóle jest to jakas marka) Bo co? Pralki Electroluxa, to Zanussi, a pralki są jego najsilniejszą stroną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawko Re: Pralka Electrolux EWS 1221? IP: *.zamek.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 09:51 co Ty wiesz o praniu... Stierdzenie że pralki electrolux to zanussi to najwieksza bzdura dzisiejszego dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Pralka Electrolux EWS 1221? 05.02.06, 09:32 dogtr napisała: > a ja odradzę Ci szczerze tą markę (jeśli wogóle jest to jakas marka) > dziwne... wszyscy sprzedawcy go doradzają może potrafisz przedstawić jakies argumenty przeciw?? na słowo nie uwierzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw Re: Pralka Electrolux EWS 1221? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 09:00 zayzayer widze ze nikt nie moze mieć własnego zdania tylko ty -jedyny sprawiedliwy jeśli skoda to volksawgen to ja wbybieram volkswagen moze masz z tego jakąs prowizje?? dla ciebie wszystko jest cacy! to moze wymień jakies badziewiaste firmy przeciez wszystkie nie mogą być dobre Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: Pralka Electrolux EWS 1221? 05.02.06, 10:30 Gość portalu: qw napisał(a): > zayzayer > widze ze nikt nie moze mieć własnego zdania > tylko ty -jedyny sprawiedliwy > jeśli skoda to volksawgen to ja wbybieram volkswagen > moze masz z tego jakąs prowizje?? > dla ciebie wszystko jest cacy! > to moze wymień jakies badziewiaste firmy > > przeciez wszystkie nie mogą być dobre O co ci chodzi? Masz zdanie na temat tej pralki, to napisz coś, a jak nie masz, to po co sie wtrącasz. Coś nie tak napisałem? Zanussi nie jest według ciebie najlepszy w pralkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw Re: Pralka Electrolux EWS 1221? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 10:56 volks nie jest lepszy od skodziny flamastry niebieskie lepsze od czerwonych o co ci chodzi? to po co sie wtrącasz. Coś nie tak napisałem? Zanussi nie jest według ciebie > najlepszy w pralkach? nie jest najlepszy jest w pralkach Candy to moja opinia a jak chcesz znać opinie innych klientów to zapoznaj sie z danymi firmy badajacej rynek agd GFK-polonia co kartał robia badania rynku i ilość sprzedawanego sprzętu a to jest miarą opinii klienów moja firma bierze w tym udział i przy kazdym badaniu otrzymuje wyniki badań za poprzednie kwartał jest zestaiwenie ilości,rodzju sprzetów k kazdej firmy,w kazdej klasie itp jak nie pasuje ci moja opinia to zapoznaj sie z opiniami klientów chyba ze wszyscuy sie myla a tyylko ty nie Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: Pralka Electrolux EWS 1221? 05.02.06, 12:17 Gość portalu: qw napisał(a): > to po co sie wtrącasz. Coś nie tak napisałem? Zanussi nie jest według ciebie > > najlepszy w pralkach? > nie jest > najlepszy jest w pralkach Candy Po pierwsze, naucz się czytać ze zrozumieniem. Ja nie napisałem, że pralki Zanussiego są najlepsze, a tylko to, że Zanussi najlepszy jest w pralkach, czyli pralki wychodzą mu najlepiej. Są prawie tak dobre jak boscha. A _obecne_ Candy to szajs. > > to moja opinia > a jak chcesz znać opinie innych klientów to zapoznaj sie z danymi firmy > badajacej rynek agd GFK-polonia > co kartał robia badania rynku i ilość sprzedawanego sprzętu > a to jest miarą opinii klienów A co ma sprzedaż wspolnego z jakościa :) W polsce najlepiej sprzedającymi sie samochodami są fiaty. I co? Znaczy, że najlepsze?. Zbadaj lepiej sobie głowę. > > moja firma bierze w tym udział i przy kazdym badaniu otrzymuje wyniki badań za > poprzednie kwartał > jest zestaiwenie ilości,rodzju sprzetów k kazdej firmy,w kazdej klasie itp > > jak nie pasuje ci moja opinia to zapoznaj sie z opiniami klientów Te wasze badania, to o dupę rozbić. Dla mnie najlepszym badaniem jest analiza napraw, a samych pralek naprawiłem prawie 50.000 (pięćdziesiąt tysięcy). Nie chwaląc sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... do zayzayer IP: *.net.autocom.pl 05.02.06, 12:25 hm.. skoro tyle pralek candy naprawiłeś to możesz napsiać jak jest z electroluxem? bardzo są awaryjne? zajmuejsz się tym profesjonalnie? mnie interesuje głównie właśnie EWS 1221 jeśli możesz to napisz jak jest z awaryjnością electroluxa i czy ewentualnie drogie mają części (tak w razie czego ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: do zayzayer 05.02.06, 12:41 Gość portalu: ... napisał(a): > hm.. > skoro tyle pralek candy naprawiłeś to możesz napsiać jak jest z electroluxem? > bardzo są awaryjne? Nie Candy, a wszystkich > mnie interesuje głównie właśnie EWS 1221 > jeśli możesz to napisz jak jest z awaryjnością electroluxa i czy ewentualnie > drogie mają części (tak w razie czego ;-)) Electrolux robi bardzo dobre pralki. Pralki, to jego najsilniejsza strona. Jakościowo pralki Boscha i Electroluxa są porównywalne. Electrolux części ma troche tańsze niż np. Bosch, czy Candy, ale z kolei ma o wiele mniej zamienników. Dlatego wolę naprawiać Boscha, bo szybciej dostanę kilkakrotnie tańszy, a jakościowo porównywalny zamiennik. I najczęściej te zamienniki, są dokładnie te same co oryginały, tyle że bez pudełka z napisem oryginał. W Electroluksie tego mi brakuje, a nie sztuka wstawiać klientom same drogie oryginały. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: do zayzayer 05.02.06, 13:09 a co powiesz na temat EWS 1221? żeby było szybciej podaje strone z danymi technicznymi: www.agdrtv.com/pralki/electrolux_ews_1221_timeline.php pralka nie wyglada jakos specjalnie efektownie ale czytalam o niej dobre opinie i jestem na 99% zdecydowana potzrebuje jeszcze 1% zeby mnie przekonac ;) PS. musicie sie klocic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw Re: Pralka Electrolux EWS 1221? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 12:46 jeśli dla ciebie zanussi to mercedes to ty sobie zbadaj głowę i to ty czttaj ze zrozumieniem to ze zanusiemu najlepiej wychodza pralki to jeszce nie argument ze mozna je porównac do boscha chyba cie pogieło a w badaniach bieze udział większośc firm zajmujących sie sprzętem agd jeśli wsód czołowki sprzedazy nie ma zanusiego to oznacza tylko jedno nie liczy sie na rynku nie jest w czołowc a dlaczego to sobie sam odpowiedz ja mam gdzeis poinie pojedynczego naprawiacza a wole polegac na opinii takiej firmy jak GFK polonia bo ona znowy opiera się na opiniach lkientów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw boch=zanussi ,zayzayer co ty gadasz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 12:52 a jak chcesz zeby cie lepiej rozumiec to wyrazaj se bardziej zbornie a nie ;jakos tak kudłacie maiałes napisac które firmy uwazasz za badziewie a ty ciagle o dupie maryni porównując bocha do zanusiego sam sobie wydałes opinie jeste miej niz 0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawko Re: Pralka Electrolux EWS 1221? IP: *.zamek.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 09:49 zdawało Ci sie 4,5kg suchej bawełny, inne tkaniny jeszcze mniej! --instrukcja obsługi oraz pasek energetyczny przyklejany w sklepach na sprzęt... Odpowiedz Link Zgłoś