vegggie 14.03.06, 22:54 witam, mam takie bardzo naiwne pytanie, chcialabym ustawic suszarke w kuchni, czy potrzebne jest odprowadzenie wody czy niekoniecznie? dziekuje bardzo za pomoc :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zayzayer Re: suszarka - pytanie? 15.03.06, 07:08 Wody nie, ale w zwykłe (ewakuacyjne) dobrze jak mają odprowadzenie pary. Odpowiedz Link Zgłoś
vegggie Re: suszarka - pytanie? 15.03.06, 09:34 czyli wystarczy jak podlaczy sie ja do gniazdka? a jak zorganizowac odprowadzenie pary? chcialam zeby suszarka byla zabudowana, czy jest to dobre rozwiazanie? dziekuje za pomoc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: suszarka - pytanie? 15.03.06, 12:40 vegggie napisała: > a jak zorganizowac odprowadzenie pary? I to jest problem. Suszarka już jest kupiona? Odpowiedz Link Zgłoś
vegggie Re: suszarka - pytanie? 15.03.06, 21:32 jeszcze nie, bo tak czekam do ostatniej chwili, zeby potem sie nie okazalo, ze trzeba bylo jakas inna kupic... czy moglby mi pan powiedziec jak to rozwiazac, bylabym dozgonnie wdzieczna... :-) czy w ogole umieszczenie suszarki w kuchni ma sens? z gory dziekuje za pomoc! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: suszarka - pytanie? 15.03.06, 22:05 To może pomyśl nad suszarką kondensacyjną. Nie potrzebuje odprowadzenia pary. Ma czujnik wilgotności, przez co nie wymaga nadzoru. Ale ma jedną wadę, jest o wiele droższa. Np. centrum2000.com.pl/wip02/w/w.php?id=c2_kjgfzevk&p=1780&x=bos Odpowiedz Link Zgłoś
vegggie do zayzayera :-) (Z nieba Pan mi spadl :-) 15.03.06, 23:28 a jeszcze jedno pytanie - jesli moge Panu tak zawracac glowe swoimi problemami... :-) czy dobrze rozumiem, ze suszarka kondesacyjna wymaga tylko podlaczenia do pradu? i jak Pan mysli czy suszarki innych firm oplaca sie kupic? bo moj problem polega na tym, ze jesli chce miec ja w kuchni w zabudowie to musi miec nie wiecej niz 55 cm glebokosci :( i w tym momencie odpadaja takie porzadne firmy jak bosch, zostaje do wyboru: Whirpool AWZ 3303 albo Ariston ASL 60V, obie o glebokosci 54.5 cm. czy oplaca sie inwestowac pieniadze w taki sprzet? jeszcze raz dziekuje za pomoc... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: do zayzayera :-) (Z nieba Pan mi spadl :-) 16.03.06, 08:26 vegggie napisała: > a jeszcze jedno pytanie - jesli moge Panu tak zawracac glowe swoimi > problemami... :-) czy dobrze rozumiem, ze suszarka kondesacyjna wymaga tylko > podlaczenia do pradu? i jak Pan mysli czy suszarki innych firm oplaca sie > kupic? bo moj problem polega na tym, ze jesli chce miec ja w kuchni w zabudowie > > to musi miec nie wiecej niz 55 cm glebokosci :( i w tym momencie odpadaja takie > > porzadne firmy jak bosch, zostaje do wyboru: Whirpool AWZ 3303 albo Ariston ASL > > 60V, obie o glebokosci 54.5 cm. czy oplaca sie inwestowac pieniadze w taki > sprzet? jeszcze raz dziekuje za pomoc... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: do zayzayera :-) (Z nieba Pan mi spadl :-) 16.03.06, 08:29 vegggie napisała: > to musi miec nie wiecej niz 55 cm glebokosci :( i w tym momencie odpadaja takie > > porzadne firmy jak bosch, zostaje do wyboru: Whirpool AWZ 3303 albo Ariston ASL > > 60V, obie o glebokosci 54.5 cm. czy oplaca sie inwestowac pieniadze w taki > sprzet? jeszcze raz dziekuje za pomoc... :-) Te suszarki nie sa kondensacyjne i wymagają rury podłączonej do komina. Odpowiedz Link Zgłoś
vegggie Re: do zayzayera :-) (Z nieba Pan mi spadl :-) 16.03.06, 14:12 kurcze, ma Pan racje, nie zwrocilam uwagi... teraz to juz sama nie wiem co mam zrobic :-( a tak bardzo chcialam miec suszarke... ;-( jeszcze raz dziekuje za pomoc, aniol z Pana :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vegggie Re: do zayzayera :-) (Z nieba Pan mi spadl :-) 16.03.06, 14:35 a jeszcze takie pytanie :-) bo moze by dalo rade zeby nie zabudowywac frontu, blat bedziemy mieli 60 cm, czy suszarka electolux EDC 5330 (ma 58 cm glebokosci) jest w miare dobra? niestety bosch ma 62,5 cm to troche za duzo, o te kilka centymetrow... jak Pan mysli? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: do zayzayera :-) (Z nieba Pan mi spadl :-) 16.03.06, 16:49 Ten Electrolux nie ma czujnika wilgotności i nastawia sę go na czas, a to poważna wada, bo jak ustalić czas jak ten zależy od rodzaju tkanin, ilości, obrotów wirowania itd, itd. A najgorsze jak przesuszysz. Musi być czujnik wilgotności dzięki któremu nie interesuje Cię czas tylko nastawiasz czy to ma być do nałożenia, czy do szafy, czy do prasowania. Może Whirlpool? Za tą marką specjalnie nie przepadam, ale instalowałem komuś niedawno taką suszarkę i jakoś do niczego się nie doczepiłem :) www.whirlpool.com.pl/?nodeid=produkt&cat_id=19&prod_id=1956 A może Ty kombinujesz włożyć do szafki z drzwiczkami? Bo w takiej sytuacji Whirlpool też nie wchodzi. Ale jaka by nie była, suszyć z zamknietymi drzwiczkami i tak nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
vegggie Re: do zayzayera :-) (Z nieba Pan mi spadl :-) 16.03.06, 22:36 na poczatku chcialam zabudowac zeby bylo ladnie :-) bo lodowka wprawdzie podoba mi sie niezabudowana ale suszarki to najpiekniejsze nie sa :-) no ale tak jak pisalam, wszystkie kondensacyjne sa za glebokie do zabudowy, wiec zostaje opcja zeby byly otwarte, ale tez nie moga miec wiecej niz 60 cm :-( bo kuchnia niestety malutka... ten whirlpool fajny :-) wiec w razie czego wiem co kupic :- ) (dziekuje, jest Pan nieoceniony! :-) a mam takie pytanko, jakby Pan znalazl chwile zeby odpowiedziec :-) bo wyszukalam jeszcze takie opcje (chyba wszystkie kondensacyjne): Bosch WTL6401SK (58 cm gl), Siemens WTXL2511BY (58 cm gl) oraz Hoover HNC771X lub TCE 63(60 cm gl) oraz Gorenje D62225 (6o cm). ktora bylyby najlepsza wg Pana? pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnamaj Re: suszarka - pytanie? 16.03.06, 01:40 vegggie napisała: > witam, mam takie bardzo naiwne pytanie, chcialabym ustawic suszarke w kuchni, > czy potrzebne jest odprowadzenie wody czy niekoniecznie? dziekuje bardzo za > pomoc :-) pozdrawiam cudo Odpowiedz Link Zgłoś